Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak? fórum

Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak? (tudásbázis kérdés)

1 2 3
2019. ápr. 25. 11:14
Csak most bukkantam rá a kérdésre, nem tudom ki és mit válaszolt de lehetőség van a tartásdíj az állam által való megelőlegezésére. Ha nem megy a dolgog írj egy üzenetet és átküldöm az iratmintát.
79. Kerep Ani (válaszként erre: 76. - B28f982601)
2017. nov. 4. 11:01
Köszi. De ezen már túl vok. A fizetésem 5000 ft-tal több mint ami a max lehet. Ezért nem előlegezi meg az állam. Ezért mentem a rendőrségre. Feljelentettem.
78. 61a61656b0 (válaszként erre: 76. - B28f982601)
2017. nov. 4. 09:20

Nekünk apám évekig ezt játszotta.

Anyám járt a bíróságra,volt ítélet, apám félévente egyszer küldött valami jelképes összeget.Ez már fizetési hajlandóságnak minősült,sose tiltottak le semmit a fizetéséből.

Kevesebb órába jelntette be magát,stb...

Ki lehet játszani a bírói végzést is,ha valaki nem akar fizetni.Sajnos

77. f8db0709b8 (válaszként erre: 74. - Kerep Ani)
2017. nov. 4. 06:43
Ha hellyel közzel fizet az állam nem fogja megelőlegezni...
76. b28f982601 (válaszként erre: 75. - Kerep Ani)
2017. nov. 3. 21:47
Szia. Kérjed az Állam által megelőlegezett Gyermektartásdíjjat!!! Esetedben ez a legcélszerűbb megoldás. Aztán az Állam majd bevasalja rajta-tőle. Az meg már nem a Te " játszmád". De amit fentebb írtam, azt intézzed, mert ahogy olvasom soraidat: másképpen nem fogsz a TARTÁSDÍJBÓL egy forintot sem látni. üdv: Ancsa
75. Kerep Ani (válaszként erre: 74. - Kerep Ani)
2017. nov. 3. 21:08
Először közmunkára akarták ítélni. Akkor mi történik? Abból nekem van pénzem? Kérem aki jártas a témában világosítson fel. Köszönöm.
2017. nov. 3. 20:55

Sziasztok. A történetem a következő: Apuka nem fizet gyermektartást. A bírói ítélet ellenére sem. (Vagyis csak hellyel- közzel fizetett.)Túl vok a végrehajtáson.(sikertelenül) Most a bírósági ítélet (elsőfokon) 2 év (nemtudom ezt a szót) szóval nem felfüggesztett mert büntetlen előéletű. Hanem vmi szünet. Mi jöhet

ezután? Ha még most sem fizet...?

73. 4705d7a6b8 (válaszként erre: 70. - Vanda baba)
2016. szept. 3. 18:25
fogsz majd kapni egy végrehajtási lapot, ez egy nyomtatvány, amelyen rajta lesz a bíróság által kapott ügyszámod, a behajtandó összeg és annak a jogcíme. illetve rajta lesz a végrehajtó iroda neve és címe, mert kerületenként, községenként minden ügy más más végrehajtó irodához tartozik. ha ez a végrehajtó iroda már megvan, akkor tőlük tudsz majd telefonon érdeklődni. ha 30 napon belül nem küldi a bíróság a VH lapot, akkor menj be a bíróság ügykezelő irodájába és kérdezd meg hol tart az ügyed. de ha ki is adták végrehajtónak nem biztos, hogy sikeres lesz a végrehajtás, mert ez attól függ, hogy van-e legális fizetése amiből le tudja tiltatni a végrehajtó vagy ha ez nem megy, ahol lakik az ingatlanában tud-e foglalni. ha nem megy Vh útján, akkor kérheted hogy az állam előlegezze meg neked, ennek a részletes menetét meg tudod kérdezni majd a végrehajtótól esetleg a bíróságtól.
72. f8db0709b8 (válaszként erre: 71. - Babóca119)
2016. aug. 31. 14:01

Szia!

Szólitsd fel első kőrben,aztán végrehajtó és végső esetben állam általi.Ők majd behajtják rajta.

2016. aug. 31. 11:33
Segitsetek! Ha apa nem fiezett gyerektartast. Mist kertem az allamtol h fizessek ki akor o neki most hogyan tovabb?
2013. szept. 11. 12:42

Sziasztok!

Egy évvel ezelőtt nyertem gyermektartási pert, az exem nem fizetett utána se. Fellebezett és márciusba újra nyertem, most vissza menőleg havonta törleszt 5ezer forintot( mert engedélyezte a bíróság a 200ezer elmaradottat) de gyerektartást azóta se fizet. Beadtam végrehajtásra a bíróságon , 2 hete kaptam papírt,hogy ők intézkednek. Lényegébe az érdekelne hogy kb. mennyi ideig szokott az ilyen ügy tartani. Szomorú, hogy nem büntetik az ilyen embereket azonnal :(. A válaszokat előre is köszönöm. További szép napot

2013. ápr. 17. 23:36

*Ugyan ez a helyzet van a családunkban.

*Az anyuka már volt a rendőrség,végrehajtó,bíróság nem sokat tudott intézni.

*A gyámügy által elintézte most az Állam fizet de csak a megítéltnek a felét:(

2013. ápr. 17. 20:41
Sziasztok! Tud valaki valami okosat mondani nekem? Jó lenne... Tobb éve elváltam, a férjem addig okoskodott, hogy két gyerekünkre megitélt a biróság 10-10 ezer forintot! Amit természetesen nem fizet... Hébe-hóba néha feladott valamennyit, de ez nincs tobb 100 ezer forintnál tobb 4 év alatt! Természetesen bejelentve sehol se helyezkedik el, hogy nehogy levonják! Igy nincs jovedelme! Már a válásunknál is ezt csinálta, hogy ne kelljen neki fizetni, igy itéltek 10-10 ezret méltányosságból.Feljelentettem a biróságon. Ebből az lett, hogy a házunk kozos néven van, aminek a kizárólagos használója vagyok a gyerekekkel, és a biróságon azt mondta, az ő része a gyerekeké... ez jól hangzott... Ő egy fillért se rakott a házba soha, csak hitel van rajta, amit én fizetek. Szóval az lett, hogy jelzálogot tettek az ő részére, az ő meg nem fizetett gyerektartása cimén! még a gyerekeket is eladósitotta! Persze azóta se fizet, rohog rajtunk... én pedig munkanélküli vagyok, 2 kozépiskolás gyerekkel, meg a sok adóssággal! Szerintetek mit tudok csinálni? Jelentsem fel a Rendőrségen? Vagy mi a megoldás? Segitsetek, ha tudtok! Koszi
2012. nov. 8. 18:42
Én most ezen vagyok.Elmentem a rendőrségre ott feljelentettem és közben a végrehajtóhoz is aki a pénzt intézi a biróságról nekem visszaküldték a levelet,hogy a végrehajtóhoz forduljak.
66. ancsi923 (válaszként erre: 18. - 4e7c752558)
2012. jan. 16. 14:16

Szia!

Szükségem lenne a segítségedre. Apuka több hónapja nem fizet tartásdíjat,írtam a Bíróságnak aki át irányított a végrehajtóhoz. A végrehajtó kiment foglalni,de mivel nincs mit, nem foglalt. A napokban kaptam levelet,hogy apukának munkahelye,letiltható jövedelme,számlaszáma nincs.Akkor ha most a végrehajtótól megkapom a nemleges jegyzőkönyvet akkor azzal akár mehetek a rendőrségre feljelentést tenni? Vagy kell-e még hozzá valami? A pasi olyan bosszantó,hogy a amikor kapcsolattartásra viszi a gyerekeket simán az arcomba röhög,ha rákérdek a gy.t-re akkor megkérdi,hogy nincs mit ennünk? Előre is köszönöm.

65. viragka1983 (válaszként erre: 18. - 4e7c752558)
2011. nov. 20. 15:50
szia!én szeretném a segítségedet kérni, ha lehetséges!!emailben lehet vagy privát üzenetben?virág
2010. nov. 20. 16:57
Aférjemmel bementünk a biróságra,gyerektartás ügybe,Ő nagyvonalúan megigérte,fizetgyerekenként/2/5ezerforintot.Jegyzőkönyv,határozat.Ő biztos volt benne/én is/hogy nemfizet.Nem volt bejelentet munkahelye.Az adóssága az első perctől gyarapodot,ahogy igéretet tett a biróságon.Vagyona nem volt,csak a fél házrész,amit kőzősen épitettünk.Kértem a biroságon,terheljék a ház részére az adósságát.De ekkor már az ügy a végrehajtónál volt.Nem akartam ,hogy állam előlegezzen,és jol tettem.Összegyült a volt férjemmnek pár százezer forintos tartozása.Avégrehajtó árverést irt ki a fél házra,ami nagyon bizonytalan volt.Ki vesz meg fél házat.kölcsönt vettem fel.Én vettem meg a másik felét a háznak.árverésen .Aki járatos az árverési dologba,tudja minimális összegért kótyavetyélte el a házrészét a ex,csak azért mert nem volt hajlandó a gyarekeiről gondoskodni./azelött se,azóta se./Ez nem volt annyira egyszerű ahogy leirtam,majd bele rokkantam idegileg.Érdemes volt harcolnom.ennek már 10 éve.Van egy egész házam,ami csak az enyém,jut belőle a gyerekeknek is.
2010. nov. 20. 16:20
Én ugytudom,ha megelőlegezi az állam,és az apán nemtudja behajtani,a gyerekeknek kell kifizetni.Lehet,hogy majd valamikor az apa halála után,talán lenne egykis örökség,de az állam leveszi ami neki jár.
2010. nov. 19. 17:31
Ad a végrehajtó egy papírt, hogy nem tudott foglalni, azzal nyomás a gyámhivatalba kérni az állam általi előlegezést.
2010. nov. 14. 09:42
Köszi mindenkinek, hát ez az ha tudják... Az én "drágám" ügyesen eltüntet mindent, saját vállalkozása van, de pl. 2009.-ben hivatalosan nem volt adóköteles jövedelme. Szinte semmi nem az Ő nevén van, se lakás, se kocsi stb... Magától nem fizet és mindent megtesz hogy se végrehajtani, se letiltani ne lehessen tőle. Nem tudom, hogy ilyenkor még mit lehet csinálni.
2010. nov. 14. 09:12
A gyermektartásdíj iránti eljárás, és ennek folytán az ezzel kapcsolatos végrehajtási eljárás is ún. költségfeljegyzési jogos. Ilyenkor az állam (konkrétan a megyei bíróság gazdasági hivatala) megelőlegezi az eljárás költségeit, és a végén az adóstól ezt is behajtják (már ha tudják).
2010. nov. 2. 06:59
Ha jol emlékszem, nekünk költséG és illetékmentes volt. A behajtot is a másik fél fizeti. Vagyis az iratokban neki fel voltak tüntetve az összegek, hogy mi mindent kell téríteni neki.
2010. nov. 1. 20:35

Évek óta nem kapok gyermektartásdíjat, megelégeltem és írtam a bíróságnak hogy tiltsák le. Visszaküdtek un. végrehajtási lap című formanyomtatványt, hogy 6 példányban azon nyújtsam be a kérésem. Töltögetem, de kéne egy kis segítség. Van egy ilyen pont, hogy a " végrehajtást kérőt költségmentesség, illetékmentesség, illetékfeljegyzési jog, illetékátalány fizetési jog illeti meg.

A megfelelő rész aláhúzandó.


Természetesen azt szeretném, ha nem kéne semmilyen költséget fizetnem. Simán aláhúzom " ami megtetszik" pl. költségmentessé, vagy illetékmentesség vagy mindkettő, vagy megvan határozva, hogy ezekre ki jogosult.

Szóval "bemondásra" lehetek pl. költségmentes???

57. MarcsiD (válaszként erre: 56. - Dyrba1970@t-online.hu)
2010. aug. 3. 08:41

Anyuka tavaly áprilistol nem fizetett egy vasat sem. Augusztusban mentünk el a bíroságra. Időközben volt munkahelye is, amit otthagyott (fizetni azalatt sem fizetett). Aztán mikor a végrehajto kereste, pont munkanélküli volt, viszont a következő honapban ujra volt munkahelye. Januártol van munkahelye, mégsem adott egy Ft-ot sem. Mikor kérdeztük, hogy mi lesz, akkor vigyorogva mondta, ő nem tudja...Akkor hívta fel a párom a behajtot. Idén májusban kaptuk meg a pénzt, levonják.

Nekünk az volt a felháboríto, hogy mindig kijelentette, hogy ha a gyerek nála élne, el tudná tartani (csak megjegyzem, míg nála volt, havonta kapott gyerektartást, ovodát a párom állta, és ruhákat is kapott, amit sose láttunk viszont, és havonta előállt azzal, hogy nem tud mit adni enni a gyereknek, adjunk még neki ennyit, vagy annyit. Sokszor olyankor is, mikor a gyerek már a kocsiban ült, és 2 hétre vittük. Ja és akkor is dolgozott 5 is, meg a pasija is). Szoval kicsit nagyobb lábon él, mint amit bír a zsebe...

A másik dolog az, hogy iskolakezdésre egy ceruzát nem vett a gyereknek.

mennyibe kerül egy grafit? Azt hiszem olcsobb, mint egy doboz cigi, vagy egy diszko belépője...

Egyébként 4 év alatt, ha dolgozott is mindig csuszoztt a pénzekkel...

Tudom én is, milyen, ha valaki munkanélküli. Viszont a trehányság nem ment fel senkit...

56. dyrba1970@t-online.hu (válaszként erre: 52. - MarcsiD)
2010. aug. 2. 11:29
Na persze. És aki nem tud fizetni?Napjainkban Mo.-n szinte minte minden családban van min. 1 munkanélküli.
2010. aug. 1. 22:23

Segélyből nem vonhatnak.Ha a kötelezett a bűntetőeljárás bármely szakaszában odaad 1-2 havi összeget, az eljárást azonnal felfüggesztik 6 hónapra, mert fizetési hajlandóságot mutatott. Ha meg valami csoda folytán a teljes összeget kifizetné, akkor minden következmény nélkül megszűntetik az eljárást.


Éppen ezért célszerűbb a bírósághoz fordulni a végrehajtás elrendeléséért. Ja! És a bíróság nem fogja az ügyet a redőrségre küldözgetni. Miért is tenné?! De meg az miért is lenne az jobb? Attól nem "lesztek" hamarabb a pénzeteknél. Meg egyáltalán? Aki szegény és tényleg nincs semmilye, az menjen a börtönbe? Ez azért nem így működik. Persze-persze menjen dolgozni...És, ha nincs hova és ha tényleg más kegyelemkenyerén él a tartásra kötelezett? Talán annak kéne fizetni, aki "eltartja" az apukát? Az új feleségnek, vagy a szüleinek pl.? Inkább annak örüljetek, hogy megszabadultatok egy ilyen "eltartanivaló" extől! Ha még veletek lenne a munkanélküli apuka, akkor rosszabbul járnátok anyagilag. Nem?

54. amandaH (válaszként erre: 53. - Dodima)
2010. júl. 22. 17:41
Nem értem. A rendőrségen tartás elmulasztása miatt folyik eljárás? Mert akkor van már bírósági határozat, ami végrehajtható, a végrehajtó mozduljon meg és próbálja behajtani, ha meg nem sikerül, akkor adjon neked erről papírt és mehetsz a gyámügyre. A bíróság a végrehajtás elrendelése iránti kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül köteles intézkedni.
53. dodima
2010. júl. 15. 14:13
Kedves amandaH,köszönöm a segitséged,csak az a problémám,hogy eddig még nem jutott el az ügy,hogy végrehajtó csoportal vegyem fel a kapcsolatot,mert a biróság január óta nem jutott el odáig.Még egyenlőre csak ott tartunk,hogy a biróság átadta a rendőrségnek májusba az iratokat,és semmi más nemtörtént az ügyben.És hiába próbálok bármi tanácsot kérni a biróságtól,semmit nemtudnak mondani.Hihetetlen,hogy milyen keservesen megy ez az egész.De hát sajna valamilyen szinten én vagyok a hibás,mert belementem abba,hogy ő adja kézből a gyt-t.És most én kinlódom és gondolkodom,hogy mit tudnék még tenni,hogy előbb hozzá jussak ahhoz ami jár nekünk.
2010. júl. 15. 08:33
Egyébként, nem értem a szülőket, akik nem fizetnek... Hisz az ő gyerekük is. Miféle gondolkodás ez?Ennek nem kényszernek kellene lennie, hanem természetes dolognak, ha már így sikerült, hogy a szülők elváltak, a gyerektől nem ...és mégis, sokszor a kapcsolattartást sem tartják rendesen, nem még a tartásdíjjat...
2010. júl. 15. 08:20

Mi is végigcsináltuk. Elmentünk a nyílt napon a bíroságra, ahol megszabták a gyermektartást. Kiírták a papirokat (kellett a bírosági végzés). Aztán behajtohoz került. Kicsit besegítettünk, mert ők nem gtalálták a munkahelyét, mi írtuk meg, hogy hol van alkalmazva. (mikor keresték, még nem dolgozott). A behajtotol kapott 5 csekket, nem fizette be, így levonatták a fizubol. Nálunk 50%-át vonják a fizetéséből, (szintén 5 részletben)a segélyekből 33%-ot vonnának.

Vigyázni kell, csak 6 honapra visszamenőleg kérhető. Kb. fél év volt, míg megjött az első részlet.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook