Mivel büntetnéd azt az "apát", aki évek óta nem fizet gyermektartást? (beszélgetés)
Tegnapelőtt felhivtam a végrehajtót, hogy szeptember óta ment-e már valamire.
Szóval találtak egy számlát a nevén, amire ment pénz ezt le is foglalták.
No de hova ment a pénz?
Nem ám a gyermektartásra! Nem!
Előszöre az államnak és a végrehajtónak járó illetéket vonták le, és mivel nem maradt belőle semmi, igy a gyermektartás elmarad.
Szóval akkor kit véd az állam?
Nos a gyermeket biztosan nem!
Megbünteti az állam?
Ez vicc!
A gyerektartást persze nem lehet rajta behajtani, azt nincs miből. Itt a "büntetés"-re válaszoltam.
(nem muszáj komolyan venni)
Általában /természetesen vannak kivételek/ egy nő nem magának szüli a gyermeket, hanem azért, hogy szerelmük kiteljesedjen egy családban. Attól, hogy az "apát" nem hatja meg a dolog, attól még a gyereknek enni, ruházkodni, tanulni kell!
Valószinüsitem, hogy te még nem nevelted egy percig sem egyedül a gyermekedet, ezért irsz ilyen badarságot. Majd ha csak egy gyes-ből, vagy keresetből kellene a gyermeket eltartani, meglátnánk, hogy ragaszkodnál-e a gyerektartáshoz!
Utolsó bejegyzésem májusban volt. Nos a biróság most reagált a végrehajtás kérésemre. Küldtek egy végzést, hogy nyilatkozzak nyolc napon belül, hogy fizet-e az apa vagy sem.
Könyörgöm! Több mint három hónap kellett ehhez féloldalas levélhez?
Mi lenne, ha tényleg nagyon rá lennénk szorulva arra a gyermektartásra? Addig éhezne a gyerek?
Bezzeg ha én tartoznék egy banknak, nem kellene 3 hónapot várni, már jönne is a végrehajtó.
Szóval ma visszaküldtem a levelet, hogy a mai napig nem fizet.
Kiváncsi vagyok mennyi időnek kell eltelnie, hogy ujabb lépés legyen. És mennyinek ahhoz, hogy a gyerek ebből pénzt lásson?
Ez nagyon összetett dolog. Mi van akkor ha a nő nem szól a párjának, hogy abbahagyta a fogamzásgátló szedését, és terhes lett. Megsem beszéli a fickóval. A férfi kénytelen vállalni.
Az én családomban van ilyen. ritkán kimarad pár hónap, de fizet gyerektartást, vagy vesz valamit a gyereknek.
Na ilyenkor kinek van igaza??
Nyilván kettőjüké a gyermek, de nagy felelőtlenség ez egy nőtől, utána meg követelőzik.
Minden pozitív élménytől,érzéstől megfosztanám,
mindaddig amíg rá nem ébred hogy ő édesapa attól, hogy az anyukától elvált.
Gratulálok, nagyon rendes vagy !!!
Az én gyerekeim nem voltak ilyen szerencsések. Így nem csak a pénztől fosztotta meg Őket a kedves apuka, hanem sok plusz munkát kellett vállalnom, így keveset tudtam Velük együtt lenni. Apukát pedig nem érdekelték, élte a világát. Azért múlt idő, mert már felnöttek, fantasztikus emberek lettek. Apukát még most sem érdekli, hogy sikeresek, bescsületesek, egészségesek, stb.
Elmegy abba a városba, ahol a fiaim élnek és véletlenül futnak össze az utcán......mert apa egy sincs (a mi esetünkben).
sziasztok!
Jocoanya gratulálok. nem csak azért, amit elértél, hanem mert volt erőd, merszed végigcsinálni. a gyerekedért.
Bigiboy rendes pasas vagy. a gyereked szerintem egyszer méltányolni is fogja... Te kerested őt valamikor?
V. Erika, írod: én ilyen vagyok. milyen? a gyereknek nem a pénzre van szüksége. hanem az illúzióra, h valamilyen módon érdekli az apját. ha máshogy nem, akkor legalább fizessen. és néha bizony ezt ki kell harcolni...
olvasom, majdnem mindannyian úgy vagytok vele, ha nem fizet ne is lássa a gyereket. ez a TI mély sértettségetekből jön. a gyereknek igen is érdeke, h találkozzon mindkét szülőjével, vagy legalább a távollévő szülő is kifejezze kötődését. ne nyomorítsátok a gyerekeket azzal, h eltiltjátok attól, akinek ugyanúgy hordozza a fél génkészletét, mint a tiéteket. a szülőtől való távoltartás szerintem nem jó a gyereknek. ez csak egy esetben elfogadható, ha a gyereket bántalmazó szülőről van szó. szerencsére ilyen extrémitással itt nem találkoztam. ha pedig ilyen mégis lenne, akkor legjobb, ha gyermeketek és saját védelmetek érdekében a gyermekvédelem szakembereihez fordultok.
Sziasztok.
Nos a végére jártam a dolgoknak.
Meg volt a tárgyalás, persze a "drágát" nem találták meg, jelöltek ki egy ügyvédet ügygondnoknak, aki helyettesiti őt a biróságon. Nos az ügyvéd ur sem ért rá eljönni, de legalább ő irásban kimentette magát és beleegyezett mindenben.
Szóval itélet szerint megvonták az "apától" a szülői felügyeleti jogot, hivatalosan is nálam helyezték el a gyermeket, és felemelték a gyermektartásdijat 10000 Ft-ra.
Most ott tartunk, hogy elküldtem a biróságra a végrehajtáskérő lapot, mert ugye az előzetesen végrehajtható, és várom hogy a végrehajtótól visszajöjjön az okirat, hogy nem tudott semmit foglalni.
kb 5éve fizetek gyerektartást.Válást megelőzően ügyvédelőtt megeggyeztünk mindenben/pedig durva helyzet volt anno/Gyerektartás havi fix összegében is,ezeket magánokiratba foglaltuk.A válóper 20percig tartott.Átutalással renszeresen fizetek.
A gyermekkel most sincs kapcsolat.Elmúlt már 18éves Januárban, tanul még?Egy iskolalátogatási igazolást sem kaptam sose. Fizetek.Van már 3 kisgyerekem de nem próbáltam csökkenteteni a tart.dijat.
Minden férfitársam elgondolkozhatna érdemes kibújni ezelól a kötelezettség alól?
Én is elkondolkodtam rajta anno.
Büntetni??
Az én volt exem sem fizet egy árva fillért sem a gyerek után.Tudom,hogy hülye vagyok,hogy nem perelem,mert már sokan mondták,de nem is tudnák tőle vonni,mert hol dolgozik,hol nem.Azt is tudom,hogy az állam meg előlegezné.Én ilyen vagyok...
További ajánlott fórumok:
- Az ex-em munkanélüli lett és közölte, hogy nem tud gyermektartást fizetni. Hová fordulhatok ilyen esetben?
- Mivel büntetnéd gyermeked ha megbukik?
- Ki mennyi fűtésszámlát fizet? Mivel fűt, mekkora területet és szigetelés van-e a lakáson/házon?
- Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak?
- 8 hónapja el van maradva a gyermektartás, bírósági tiltó végzésem van, ilyenkor mennyit vonhatnak a fizetésből?
- Hová fordulhatok, ha nem fizeti az apa a gyermektartást, mert börtönben van?