Mit tudtok arról, hogy leviszik a GYED-et 1 évre? (tudásbázis)
Nesze neked, dolgozzál,megérdemled:))))Becsületes munka jutalma hogy fizess mindent a gyerekednek.Néha nem is csodálkozom hogy egyre többen kihasználják a kiskapukat.Csak ez nem vezet sehova...
Az a szomorú, hogy vannak még becsületes emberek, akik nem pofátlanok, és élhetetlenek,na,azok szívják meg.Komolyan rossz helyre születtünk :((
És benyeli az összes támogatást.Na ez a baj.
Nagyon sokan nincsenek rászorulva a juttatásra, és mégis megkapják.Ez szomorú
igen, ilyenek vagyunk mi is és semmi nem jár...
képzeld régen én egyedül neveltem sokáig a a lányomat rendes bejelentett munkahely és azért dolgoztam hétvégenként is , hogy a folyamatos pótlékkal több pénzem legyen a gyerekre, mivel így a bérem 50 forinttal több lett, nem kapott a gyerekem feles óvit, bezzeg a vállalkozó a terepjárójával igen, hiszen szegény minimál béres
Ezt mondom én is...
Sokan tartják megélhetési eszköznek a gyereket, és szegény gyerek megszívja emiatt.
Azokat kéne inkább támogatni adókedvezménnyel, áfa visszatérítéssel akik rendesen dolgoznak, és tényleg azért szülnek mert el tudják tartani, és a gyereke is értékes tagja lesz a társadalomnak,ott ahol anya, vagy apa, szerencsés esetben mindketten becsülettel dolgozak, azok kapják a juttatást.
Hát ez lesújtó amit írtál:((
Az a baj hogy az ovoda, és a bölcsi önkormányzati intézmény, és önkormányzat határozza meg azt központilag hogy legyen nyitva.Ha nincs pénze az önkormányzatnak, nem nyit ki előbb,és nem marad tovább nyitva, mert nincs miből fizetni a személyzetet.Ez is egy probléma.
igen,
én azt vezetném be, hogy gyerek kapjon támogatást, de azt a suliban, óviban való kajára, tancuccra lehetne csak, így azok nem vállalnának annyi gyereket akik belőlük élnek, de ha mégis születik gyerek az nem éhezne
Na igen... Akinek a gyereke, mint a politikusoké is, elit iskolákba jár, az nem látja a szomorú magyar igazságot, valóságot.
Mondjuk a másik oldalon ott van az is, hogy van, aki itt is dolgozhatna, de nem teszi, mert az sok "nehézséggel" jár...de erről nem írhatok, mert megszűntetné hoxa a fórumot, mielőtt még pillogatnék egyet. :D
Sziasztok. Gyorsan beleolvastam a fórumba, mert nagyon érdekeseket írtatok, csak irtó kevés az időm, anyósom lába gipszben, úgyhogy de jó nekem, kettő háztartásom van!
Szóval... sokminden eszembe jutott, amit én láttam itt, a környéken, az aprófalvas Zalában...
A saját tapasztalatom oviból... Egy kis, családias oviba járt a fiam, ahol kb. 20 fő körüli a létszám. Egy óvónővel és két dadával dolgoznak ott a gyerkőcök mellett. Az ovi reggel 8 órakor nyit ki, de ha nagyon muszáj, akkor fél 8.-kor fogadják a gyerekeket. Nyárom két hónap szünidő van, a maradék időben csak 8 óra után lehet vinni a gyereked. Hát, nekem elég gáz volt mindez. 3 faluból önkormányzati kisbusz jön házhoz a gyerekekért, de az is későn, fél 8 - háromnegyed 8 körül. A 20 gyerek szülei közül egy másik kislány szülei és mi a férjemmel voltunk aktív dolgozók, a többi munkanélküli.
Nekem 6-ra vagy 8-ra kell járnom nappalos műszakba egy szociális otthonba, ahol nővér vagyok, a férjem 7 órakor indul legkésőbb dolgozni... Az én buszom -elmegy a lakhelyemről háromnegyed 7-kor... Amikor még messze nincsen ovi. Na, ez nem érdekelt senkit. Az óvodai dolgozók felháborodtak, amikor kértük, nyisson előbb az ovi. Szerintük nem volt rá igény... Nálunk a férjem maradt itthon, mert az volt a szerencsénk, hogy főnök a munkahelyén... Úgyhogy reggelente kocsival szállította a fiamat az oviba fél 8-ra, persze plussz költségen.
Az étkeztetés... Vannak olyan gyerkek, akik az oviban, suliban esznek utoljára délután és másnap ott esznek először. Egyszer rágóztam, amikor kísértem a fiamat az önkormányzati kisbuszon az oviba. Odahajolt hozzám egy kisfiú és azt mondta, "néni, adjál nekem is enni, nagyon éhes vagyok". A kivit, mint gyümölcsöt a 20 gyerekből kb. 2-3 ismeri. Nincsen ruhájuk, cipőjük az évszaknak megfelelő. Apukák, anyukák tömege munkanélküli, alkoholista.
A suli... A fiamat az első héten meg akarták verni. Nem játékért, nem rosszaságból... á, dehogy. Kifigyelték, hogy mindig van tízóraija, keksze, csokija, teája. Azt akarták elvenni tőle.
A cerkái mindig eltűnögetnek, kesztyűből kb. 7 párat fogyasztott el a télen. Gyógycipője a benticipő, azt a tanárok mindennap elzárják, miután átvette, hogy el ne tűnjön.
A mosdók nincsenek nyitva, mert a gyerekek egy része nem ismeri a wc használatát... Soroljam még? Ez a XXI. század itt, a falvakban...
"Másrészt a gyerekvállalást megnehezíteni a legnagyobb butaság, hisz a mostani gyerekek lesznek 20-40 év múlva az aktív réteg, a "motor". Nem a születendő gyerekek számát kellene visszaszorítani, hanem azon fáradozni (hatékonyan) a közpénzekből, hogy felnőve aktív, értékes tagjai legyenek a társadalomnak."
Csak gondolj bele, ki szül ma sok gyereket?Nem azok akiknek majd a gyerekei akiket szül, értékes tagjai lesznek a társadalomnak
Az a baj hogy sajna olyan magas a szociális juttatás, hogy sokan megélhetési forrásként tekintenek a gyerekeszülésre, mert jobb nekik otthon mint főállású anya, annál hogy elmenjen dolgozni, mert"nem éri meg"
És azok a gyerekek nem azt látják majd hogy kell felelősségteljesen országot építeni, az tuti, hogy ők majd nem termelik ki a nyugdíjad.Ez a baj
Szívemből szóltál :)))
Azt hozzáteszem hogy nem egy van olyan aki 18 évesen szül vagy 3 -at két évente. Aztán mire a legkisebb gyerek is ovodaérett lesz, anyuka, már 7 éve otthon 100%-ban az állam pénzén....Tessék ki lehet számolni mennyi kiesés ez, és még sírnak hogy nem jár ez-meg az alanyi jogon.
Aztán ott van még az hogy szinte minden nyugati országban max 1 év az otthon eltöltendő idő, csak itt van az hogy anyuka 3 évig veri a klaviatúrát a hoxán,azon a jogcímen hogy a gyereknek 3 évig az anyja mellett van a helye.
Aztán eltelik a három év, jó esetben visszaveszik,ha van olyan hülye munkáltató aki 3 évig fenntart ilyen munkanélküliség mellet egy munkhaelyet, rossz esetben, meg mire épp visszamenne, megint jön egy gyerek, és az megint 3 év az állam pénzén.
Szóval támogassa az állam a gyerekvállalást, de ne olyan áron, hogy a többi dolgozó ember meg éhenhal.....
Ebben teljes mértékben egyet értek. Igen tartalmasan fogalmaztad meg amit én is érzek ezzel kapcsolatban. Számomra érthetelen hogy ez a kormányzat mennyire nem támogatja a gyerekvállalást. (szocpol, gyes, gyed, lombik program stb. kérdésekben)
Ha viszont körbenézünk a világban csak nálunk jár a gyed és a gyes a gyermek 3 éves koráig. Az viszont tény, hogy más országokban nincsenek is rászorulva a családok ennyire a támogatásra, mint nálunk.
Ha visszamegyek dolgozni 1 év után nincs elég bölcsődei férőhely, és én nem tudnék egy dadát alkalmazni aki vigyázz a gyermekemre.
Én amondó vagyok, hogy amíg ennyire nincsenek feltételei annak, hogy az anya dolgozzon, és a gyerekét bölcsődében hagyja, addig ezt nem tudják bevezetni.
Szerintem egy egészséges társadalomban a szolidaritásnak is nagy szerepe van, egyébként inkább hordáról van szó, ahol addig maradsz életben, amíg erős vagy, ha meginogsz, a többi eltapos. Szerintem is fel lehetne használni okosabban is a közös javakat, úgy, hogy inkább a munkavállalás és felelős életvezetés irányába hasson, sőt, át kellene gondolni az arányokat is; de szerintem ép ésszel senki sem akarna lemondani arról a biztonságról, amit egy szolidáris társadalom nyújt a tagjai számára. Bárki megbetegedhet, bárkinek megszűnhet a munkahelye, stb., nem csak a sokadik generációs kisebbségi munkanélküli szorulhat rád.
Addig örülj, amíg te tudsz segíteni másoknak, és nem te szorulsz más segítségére.
Másrészt a gyerekvállalást megnehezíteni a legnagyobb butaság, hisz a mostani gyerekek lesznek 20-40 év múlva az aktív réteg, a "motor". Nem a születendő gyerekek számát kellene visszaszorítani, hanem azon fáradozni (hatékonyan) a közpénzekből, hogy felnőve aktív, értékes tagjai legyenek a társadalomnak.
ebben nagyon igazad van. a 27 MILLIÁRD Ft-ot lenyúló bankvezért 3,6 MILLIÓ FT-ra büntető bíróval azért készítenék egy mélyinterjút...vagy építettünk völgyhidat 43 MRD-ból, amit sima autópályaként építhettünk volna 3 MRD-ból is...
Szvsz azt kell látni, hogy ebben az erkölcsileg dupla "0" országban mindenki csak magára számíthat. Én nem tudom elítélni az adócsaló kisvállalkozót, de nem írom tovább a véleményemet, mert ez egy politikamentes oldal...:)
Ez érthető, de van ilyen is, volt is, lesz is. De nem csak ilyen. Vannak fent is akik lenyúlják, nem csak ezek a lentiek akik kocsmába ölik.
Én soha nem gépeztem, játszottam el pénzt, nem iszom, nem dohányzom, nem bulizom, nem veszek luxuscikkeket, mindent a kislányomra költök, és a megélhetésre.
Ezért írtam, hogy nem mindenki azért munkanélküli, hogy lopja a napot. Mert most is így írtad: "mindenki". Kihangsúlyozom, én nem.
ezért írtam azt, hogy adják természetbeni juttatásként.Nem a gyerektől sajnálom, ha már megszületett, akkor legalább mi, a társadalom, segítsük hozzá ahhoz, hogy boldogulni tudjon.
Attól vagyok már rosszul, hogy mindenki siránkozik, hogy milyen sz@r neki, közben a csp-t, segélyt elveri a játékgépen, cigit meg piát vesz. Én nem azért dolgozom, hogy munkanélküli apuka, anyuka, bratyizzon a kocsmában a haverokkal a csp-ból, segélyből, stb-ből...
További ajánlott fórumok:
- Mit tudtok arról hogy aki nem rendelkezik állandó lakcimmel, az nem jogosult, az egészségügyi ellátásokra?
- Mit tudtok arról,hogy meg akarják szüntetni a szoc.polt?
- Első személyi igazolvány! Mit tudtok arról hogyha a gyerek még nem tölti be a 14 évet nem kell illeték, de utána már igen?
- Hol lehet kérni igazolást arról, hogy kapom a GYED-et?
- Fényágy?! Milyen tapasztalataitok vannak a fényágy használatával, és tudtok-e arról valamit, hogy hol lehet ilyen ágyat venni?
- Tudtok valamit arról, hogy akinek min. 20%-kal megemelkedett a törlesztője, és deviza hitele van, jár önkormányzati támogatás?