Mit tudtok arról, hogy leviszik a GYED-et 1 évre? (tudásbázis)
Hú, most értem a végére! Jó kis vita keverekedett itt, és hát valahol bizony mindenkinek igaza van, legalább is szerintem. Engem személy szerint nagyon dühít az, hogy alanyi jogon jár a családi pótlék és a gyes, valamint a TB is! Szerintem rossz, hogy van aki évekig fizet, itt azokra is gondolok aki mondjuk most pont nem dolgozik, de persze nem azért mert nem akar, hanem mert nem tud, és ugyanazokat a dolgokat kapjuk összegben ellátásban, mint azok, akik életükben egy vasat sem fizettek be az államkasszába, és gyakran ők vannak felháborodva, hogy kevés a segély stb... Csak egy példa erre: kisvárosban lakom, polgármeseterti Hivatalban dolgozik egy pár ismerős, egyik mesélte: segélyosztás idején valami ok miatt nem kapták meg időben a pénzt, ezért adott napon nem tudtak fizetni, erre kedves kisebbségi nő ezt kiabálta a folyosón: "Hogyhogy nincs segély, mivan a MAGYAROK már nem dolgoznak????!!!! Kérdem én, ilyenket kell nekünk eltartani, ahelyett, hogy gyereket válalnánk, nevelnénk???????
így már értem... klassz... bölcsibe márpedig én nem adom a gyerekemet.... akkor abban az egy évben, amíg nem jár semmi pénzt, kiülünk az aluljáróba és koldulunk......
Nálunk az oviba 21 gyerekre van 1 ovónö+ 1 dadus.Nem kommentálnám mik vannak:(
ilyen tapasztalatom sajna nekem is volt:(
a játszótéren az egyik gyerek odament a fiamhoz és minden előzmény nélkül adott neki egy fülest.Ms.Anyuci nem szólt a gyerekére!
Odamentem csináljon már valamit,mire közölte a fiam nem szimpatikus a gyerekének azért csinálta!
Hát azt hittem felrúgom...
előírás a bölcsiben,hogy 5 gyerekre 1 felnőtt jár.Láttátok valahol,hogy ezeket az arányokat be is tartják?Nem az az álmom,hogy a dadus lássa elsőre azt,amit az anyukának és apukának kellene csodálattal észrevenni a gyerek mindennapi fejlődésében.Bocs,Pemete,hogy így fogalmazok,de az ismerősöd esete sem a fejlődésről szól.Ezek meg letöltik a 8 órájukat és érzelemszegénnyé válik a gyerek,rosszabb esetben egész életében emlékszik rá.Csak éppen negatívan.
Nekem ez a biznisz nem jön be, én nem szeretem a gyerekeket. Idegesítenek. Elég nekem a sajátomat elviselni:DDD
Új biznisz,lányok!2 év alatt megtanulunk nem-becsületesek lenni,majd megnyitjuk a saját bölcsinket és jól megválogatjuk,hogy ki járhat oda!Azt már tudom,hogy ki előtt lesz zárt ajtó!
Meg persze jó dolog, hogy gyerekek között van, de én amikor még ilyen kicsi jobb szeretném, ha az én felügyeletem alatt lenne. A múltkor is mikor lent voltunk, az egyik kisfiú úgy fellökte, mert megfogta a labdáját Danus, hogy belefejelt a homokba, telement a szeme, meg a szája vele. Persze a szülők semmit nem szóltak, csak vigyorogtak. Azt hittem felrúgom őket! Na ezt nem szeretném a bölcsiben, ha esetleg valami rokongyerek, vagy kiskedvenc van, és bármit lehet neki. Mert ne mondja nekem senki, hogy az óvónéninek nincs kedvence, és nem kivételezik. Emlékszem elég sok mindenre az oviból...
A páromnak az egyik haverját anno órákra bezárták a szekrénybe, mert bepisilt, azóta dadog a szerencsétlen srác...
Adja Isten hogy igy legyen,de amilyen peches vagyok,tuti valami feltétel nem lesz baró és hopp,már nem is kapom!pl:jövedelemtöl teszik függövé?
hívhatják bárhogy,úgy van kitalálva,hogy valamelyikre ne légy jogosult.Igaz,birka nép vagyunk,már jó nagy csordában járunk,csak nem tudjuk merre megyünk.Kongatják a kolompot,csak már belesüketültünk.
Szerintem a befagyasztás azt jelenti, hogy marad ez az összeg befagyasztva, tehát nem emelkedik, De nem törlik el a családi pótlékot. Viszont bizonyos feltételekhez lesz kötve úgy tudom.
1 év gyed és 1 év gyes lesz!
Hát ez az! Én személy szerint egyébként sem szeretném bölcsibe adni a gyereket, mert 2 évesen még pelenkás, még nem beszél rendesen, és nem vagyok meggyőződve róla, hogy a bölcsiben kellő figyelmet kapna, és nem lennének gátlásai az esetleges megalázásoktól, meg oda nem figyeléstől egész életére...
csak az a kérdés hogyan lehet megoldani egy két éves gyerek elhelyezését?
persze magán bölcsi tuti lenne...
tegnap néztem mik vannak még gyed elött...szülési szabi...tgyás...fene tudja mikor mi jön:)
De azt akarják, hogy a gyes is csak a gyerek 2 éves koráig járjon, a gyed meg csak 1 éves koráig.
De lesz, csak nem fog emelkedni az öszeg, a befagyasztás ezt jelenti. Elvenni nem fogják, legalábbis még. A kulcsszó a még sajnos...
Mit tűrünk el még mi magyarok!!! Hogy lehetünk ilyen birka nép!
eddig úgy volt 2éves koráig gyed+1 év gyes.
Fiamnál még így volt
de ha egy év gyed + 2 év gyes, akkor az 3 év....
Én azt nem értem,hogy 2 évesen bölcsibe nagyon nehéz bejutni,mivel túljelentkezések vannak!Ovodába 3 évesen mehetnek,közben van 1 év.....ha nincs munkahely,mert közben megszünt,nem lesz családi sem,semmi jövedelem sem.akkor miböl fog enni a gyerek?
NEM LESZ CSALÁDI PÓTLÉK!
Szal,ez igazából,tudjuk kiknek lesz szar,nekünk is,bár mi nem a családiért szülünk!
Elöször arról volt szó,hogy megadóztatják,aztán hogy csökkentik,Most már nem akarják fizetni!
egyébként valamit nem jól értelmezek asszem... írtátok, hogy a gyerek kétéves korában már vissza kell menni dolgozni, mert rövidül a gyes, de nem úgy lesz, hogy 1 év gyed és két év gyes utána???? (már ha lesz változtatás)
úgy hogy nem fogják emelni.
itt semmi sem normális:(
Hogy értik hogy "befagyasszák"?
ma úgyis megyek át anyuékhoz :))))))) meglátogatom a szomszédokat is :DDDD
Most hallottam,hogy befagyasszák a családit!Ez normális dolog?
2év gyes,mikor munkahely sincs!
Felháboritó!
További ajánlott fórumok:
- Mit tudtok arról hogy aki nem rendelkezik állandó lakcimmel, az nem jogosult, az egészségügyi ellátásokra?
- Mit tudtok arról,hogy meg akarják szüntetni a szoc.polt?
- Első személyi igazolvány! Mit tudtok arról hogyha a gyerek még nem tölti be a 14 évet nem kell illeték, de utána már igen?
- Hol lehet kérni igazolást arról, hogy kapom a GYED-et?
- Fényágy?! Milyen tapasztalataitok vannak a fényágy használatával, és tudtok-e arról valamit, hogy hol lehet ilyen ágyat venni?
- Tudtok valamit arról, hogy akinek min. 20%-kal megemelkedett a törlesztője, és deviza hitele van, jár önkormányzati támogatás?