Mit tegyünk, ha a gyermek lázas? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mit tegyünk, ha a gyermek lázas?
Nyugi!Mindig az osztja az észt akinek nincs gyereke.
Igen foglakozni vele más mint nevelni,az első esetben ha megunja lepasszolja anyukának a második esetben az ember vele sír vele nevet.
Ezt addig nem értheti meg!!
Nálad lehet.
Elmesélem, nekem milyen: 38 fok felett fáj a bőröm, az is, ha ruha ér hozzá. Alig tudok mozogni, az ülés is nehéz, legszívesebben fekszem. A hangokra extra érzékeny leszek, mindez tompa fejfájással. Nesze neked meditáció :D
Gondoltam, hogy nincs gyereked, addig penge mindenki elméletben.
De nem egy gyereknél.Gyenge,nyűgös,csak sír,még az is fáj neki hogy hozzáér a bőréhez a lázmérő!
Ne magadból indulj ki,ha gyerekekről van szó!
Ahhoz, hogy "értsek" a gyerekekhez, nem szülni kell, hanem foglalkozni vele.
Igen voltam már lázas, igaz kb. 10 évenként, de nálam semmilyen gondot nem okoz. Sem testileg, sem lelkileg. Sőt...Lázas állapotban az agy befelé fókuszál, tehát egyfajta relaxáció...
Neked van gyereked, vagy csak elméletben osztod az észt?
Voltál már lázas? Tudod, milyen érzés?
"hűtőfürdőt is bevetettem."
Ez nálam már a gyermek kinzás kategória.:(
"38 fok felett muszáj elkezdeni a lázcsillapítást"
Látom, hogy te mennyire nem vagy tisztába a láz élettani "müködésével/funkciójával". Csak annyit tudsz, hogy ha láz, akkor csillapítás. De, hogy mi a fene az a láz, vagy mi a csudáért produkál ilyet az a buta szervezet, arról semmilyen képed nincs.
A nővérem gyermekei még a 39-40C fokos láznál sem kapnak lázcsillapítót...majd csak akkor, amikor megkezdődik a hőleadás... Na ehhez kell egy kicsit ismerni a szervezet működését. Vagyis a saját gyermekünket.
Én így szoktam, az én gyerekorvosom így mondta, és én megbíztam benne, 39 fölött pedig már a hűtőfürdőt is bevetettem. És soha nem adott feleslegesen gyógyszert, mert neki is az volt a véleménye, hogy nem mindenre kell.
Igen, tudom én is, hogy az emberek egy része ki van akadva, ha valamire nem kap gyógyszert. Én nem vagyok ilyen, és a gyereknek is ezt tanítottam mindig, hogy ha nem elengedhetetlenül szükséges, nem vesszük be. Fájdalomcsillapítót is csak nagyon ritkán szedek, bírom a fájdalmat.
Szerintem az az anya, aki kezdettől fogva odafigyel a gyereke minden rezdülésére, jól ismeri, jól tudja, hogy mire hogy reagál. Minden ember más és más. Én sem voltam soha a gyógyszerek híve, de van amikor elkerülhetetlen. A mai bakteriális fertőzések egy része egyszerűen nem gyógyul meg gyógyszer nélkül. Természetesen egy kis náthára sosem adtam antibiotikumot, csak vitamint, mézet, teát, gyümölcsöket.
Az a nehéz ebben, hogy az lenne a normális, hogy megbízunk az orvosban, merthogy ő az aki ebből diplomázott, és sokszor mégis hallgatni kell a megérzéseinkre.
Láz oka ezeregy dolog lehet.Én ugyan kivárom a 3 napot mielőtt dokihoz vinném,de az én lányom pl. képes belázasodni attól ha fáradt,de volt már 40 fokos láza attól is hogy 3 napig nem kakilt.
De ha ezeket kizártam és napok után sem javul,viszem a dokihoz,láz fóbia vagy sem,inkább nézze meg orvos.
Évente több száz gyermek kerül kórházba gyógyszertúladagolás miatt. Szakemberek szerint a túlzott aggodalom és a tájékozatlanság sodorja veszélybe a kicsiket. Magyarországon évente csaknem ezer gyermek kerül kórházba gyógyszermérgezéssel, közülük a többség túladagolás miatt. Láz -és köhögéscsillapítók, hörgőtágítók , sőt vitaminok is okozhatnak akár életveszélyes helyzetet is.
A szakemberek szerint a szülők szinte azonnal gyógyszert adnak a gyerekeknek a legenyhébb tünetekre is, nincs türelmük kivárni a gyógyulást, azonnali változást akarnak így inkább összevásárolnak mindenfélét, részben azért is, mert a reklámok is ezt sugallják.
Az természetes, hogy, aki nme biztos magában az "szakemberhez" fordul, feltéve, ha megbízik benne:)
Csak sajnos az a tapasztalatom, hogy az számít jó orvosnak, aki sok-sok gyógyszer felír, mert így mindenki jól jár...boldog a szülő is, hisz úgy gondolja, hogy "ez a jó orvos". Ha nem adna semmit, akkor arra meg azt mondanák, hogy ez egy felelőtlen/hozzánem értő...
Nálunk itt úgy van, hogy három napig nem kell orvoshoz vinni a gyereket (nem is fogadják, ha előzetesen odaszól az ember és nem ügyeletre megy egyenesen.)
Otthon kell a lázát csillapítani, nem rohangálnak a szülők mindennel az orvoshoz. és általában három nap után tényleg el is múlik a betegség. Természetesen BÁRMIKOR be lehet menni az ügyeletre, ha baj van, vagy ha úgy érzi a szülő, hogy nem ura a helyzetnek. Ha például semmi módon nem megy le a gyerek láza.
Nálunk három nap a vízválasztó, és azt látom,hogy ez teljesen működik is.
Én azt látom,hogy otthon alapvetően sokkal nagyobb a betegségtudat meg a fóbiák. Persze nem mindenkinél, de a nagy átlag akkor is antibiotikumot kapkod, ha eltüsszenti magát.
További ajánlott fórumok:
- Mi tegyünk, ha gyermekünk kisajátít?
- A 15 hós oltás után hány napig volt lázas a gyermeked?
- Mit tegyünk ha a gyermekünk állandóan unatkozik?
- Úgy hallottam lázas gyermeknek nem ajánlott tejet adni, de mi a helyzet az anyatejjel?
- Lázas a 6 hónapos gyermekem, nurofen kúpot adtam neki, de nem viszi le rendesen a lázát, mit csináljak?
- Beteg, enyhén hasmenéses, lázas gyermeknek mivel segíthetnék?