Mit szóltok Stohl András balesetéhez? (beszélgetés)
Bocs, eltévesztettem, azt hittem a másikra válaszoltál.
Ami a közügyektől való eltiltást illeti, ott van paragrafusokba szedve a BTK-ban, hogy mire vonatkozik. Bárki megnézheti. Publikus. Nem a foglalkozásától tiltották el.
Ezeket nem is kell ahhoz tudnia, hogy tudja, mit jelent a közügyektől való eltiltás.
További szép napot Neked. :-)
Nézdd, a jogtanárod nyilván ismeri a jogot, de lehet, nem ismeri minden közúti baleset jogi következményeit 10 évre visszamenőleg.
Stohl 2002-ben fejreállt az autójával Aszód és Gödöllő között, más autó nem volt a helyszínen, ő elég súlyosan megsérült. Ezekután 112 ezer forint pénzbüntetést kapott, a jogosítványát 1 év 9 hónapra bevonták. Szó sem volt más büntetésről.
Persze, te annak hiszel, akinek akarsz.
Akkor a jogtanárom vezetett félre?
Ez valami internetes tájékoztató?
Mert akkor inkább mégiscsak a jogtanáromnak hiszek.
"Ugyanis a közügyekbe a közszereplés is beletartozik."
Nem, nem tartozik bele. Az rtlklub-on műsort vezetni, vagy bármely színház színpadán fellépni, nem közügy. A közügyektől való eltiltásnak politikai színezete van.
"62.§.(2) A közügyektől eltiltott
a) nem vehet részt népképviseleti szerv tagjainak választásában, népszavazásban és népi kezdeményezésben,
b) nem lehet hivatalos személy,
c) nem működhet népképviseleti szerv testületében (bizottságában),
d) nem viselhet tisztséget társadalmi szervezetben, köztestületben, közalapítványban,
e) nem érhet el katonai rendfokozatot,
f) nem kaphat belföldi kitüntetést és külföldi kitüntetés elfogadására engedélyt.
Viszont érthetetlen ez a mellékbüntetés Stohl esetében. A BTK tisztán kimondja, hogy közügyektől való eltiltásra csak szándékos bűncselekmény esetén kerülhet sor. Egy közlekedési baleset, még a súlyosbító körülmények ellenére sem ez a kategória.
Kapott már felfüggesztettet, ami nem fogta vissza ....
Nem olvastam vissza, biztos sokan leírták már de az én véleményem is az: a "celebek", hírességek azt hiszik, nekik sokkal több mindent lehet, mint az "átlagembereknek", rájuk nem úgy vonatkoznak a társadalmi normák. Hát rosszul hiszik.
Kár, hogy az ilyen magatartás miatt lesznek ártatlan emberek nyomorékok, vagy halnak meg ...
Igen, így kellene azoknál is eljárni, akik hatalmas vagyonokat sikkasztanak, vagy csalnak el másoktól. Azzal, hogy lecsukják őket, nem lesz visszafizetve a károsultaknak, hanem hatalmas kamattal kellene visszafizetni nekik is, az lenne a méltó büntetés... és x évre eltiltani a közügyektől...
Mivel Stohl Buci nem csalt ki pénzt másoktól, azért a közügyektől való eltiltás is durva büntetés neki...
Sziasztok!
Nekem ugyanaz a véleményem róla is, mint pl. a helyi pék fiáról, aki állandóan részegen vezet, s már a harmadik balesete volt, vagy bárki másról az országban, aki ugyan ezt teszi.
Feleljen a tettéért mindenki.
Mindemellett Stohl ügyében szerintem igen erős volt a társadalmi nyomás, elvárás, ezért precedens értékű ítéletet hoztak. Ez sokkal inkább a társadalom felé való megfelelősnek tudható be, mintsem valós értékelésnek. Nyilván tudjuk, hogy ezen a fellebbviteli bíróság enyhíteni fog. Szerintem nem fogják felfüggesztettre változtatni, mert "a nép vért kíván", csak jelentősen enyhíteni. Majd lesz pár hónap, max egy év elzárás, meg a közügyektől való eltiltás. Az sem kis büntetés ám egy színésznek. Ugyanis a közügyekbe a közszereplés is beletartozik.
Szerintem ez olyan, mint a kecske és a káposzta ügye.
Most olvastam én is.
Szerintetek másodfokon enyhítenek?
Tuti, hogy csak felfüggesztettet fog kapni.
sziasztok!
nem tudom, volt már?
és még mindig él a fórum, amit nyitottam anno.. juhééééééé :D:D
További ajánlott fórumok:
- Stohl András és a Való Világ 4
- Járt e már valaki Kovács Magyar András táltosnál gyógyítás céljából?
- Melyik nevet választanád az alábbiak közül, ha csak egyet-egyet lehetne? (Andor, András, Nándor, Simon, Emma, Janka, Júlia, Kinga)
- Mivel fogyott le Batiz András 10 kilót?
- Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház vélemények
- Stohl Andrással álmodtam. 😄🫢