Könyvajánló: ezt olvastam és ajánlom, mert... (beszélgetés)
Csizmadia Éva: A tiszavirág dala
A fiatalon elhunyt költő, Pinczési Judit életét írja meg édesanyja.(Fati partus folytatása)
:)) azokat én is úgy imádtam! gyerekkoromban a hatásukra kezdtem el naplót írni..
na, ha legközelebb hazamegyek anyukámhoz elő is túrom őket! kössz a tippet..!;)))
Fülöp Bea: Anyák
beszélgetések híres anyukákkal arról, hogyan élik meg az anyaságot (Bozsik Yvette- Nagy Tímea stb. )
Lev Tolsztoj: Feltámadás
Drága Tolsztoj apó néha vitriolba, néha mézbe mártotta a tollát tinta helyett. Kb. a közepénél tartok, az Anna Kareninát még nem üti, de ez is óriási!
Bercsi, nekem kellene az univerzumos könyv, át tudnád küldeni? kukalakovikka@yahoo.com
ezer köszönet!
Steinbeck: Érik a gyümölcs
Storm: A viharlovas
Hauptmann: Thiel pályaőr (németül)
és most olvastam el Ibsentől A vadkacsát, Csehovtól a Sirályt és Süskindtől A Parfümöt
Csizmadia Éva: Fati partus
családregény ,tele nöi sorstragédiákkal
márai: egy polgár vallomásai
hasek: svejk
Fazekas, Márai, Kosztolányi, Gárdonyi, Fekete István, Mikszáth, Jókai, Juhász Gyula, Madách, Ady...
Kosztolányié...megismételjem? Naggggggggyon jó...
Kosztolányi Dezső füveskönyve
naggggggyon jó...
Nagy Feró: Azok a boldog szép napok
(nagyon jó, megírja az igazságot a rockzenészek hányattatásairól és a Beatrice hőskoráról)
Harsanyi Zsolt-Magyar rapszodia
(Liszt Ferenc elete s egyben nagyon erdekes korrajz)
Sziasztok. Jó ez a fórum, sok jó ötletet merítettem már innen, jó amikor leírjátok azért nagyjából miről szól vagy milyen stílusú.
Ált. mindegyik könyvet megtalálom az egyik könyváruház oldalán.
Én most Sting: Széttört zene c. könyvét olvasom.
Gyermekkorától egészen a Polic-szal aratott sikeréig írja le életét.
Szerintem nagyon jó.
ELőtte Deepak Chopra: Merlin visszatér.
Az író egy guru, aki a keleti bölcsességet eseményes regény formájában adja át.
Izgalmas regény és elgondolkodtató.
Wass Albert:ami csak a kezembe kerül..falom:)
Ajánlom mindenkinek kezdje a Funtineli Boszorkány
című könyvével!Letehetetlen:)
Coelho: A Zahir
Elgondolkodtató, érdekes. Önéletrajzi ihletésű mű. Az írót elhagyja a felesége, s míg keresi az utat, mely visszavezeti hozzá, átgondolja kapcsolatukat, közös életüket, s átértékeli saját életét is.
További ajánlott fórumok:
- Most olvastam + véleményem
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- A legjobb könyv(ek), ami(ke)t olvastam
- Most olvastam, hogy az ellenkező nemű emberek szeméből kiolvasható, hogy bejövünk-e neki. Állítólag a szem mindig elárulja. Igaz lenne?
- Felháborodtam, mikor olvastam egy kutyás csoportban, hogy a...
- Kippkopp meséket lehet a neten olvasni? Sajnos nem találtam, csak könyvajánlót.