Mit lehet tenni kancsalság ellen?:( (tudásbázis)
Sziasztok!
17 éves vagyok jobb szememre kancsalsággal és szürke hályoggal születtem.a szürke hályogot régen megmütötték a mütét olyan sikeres volt hogy a debreceni klinikán a csodájára járt minden orvos.de ebbe ne menjünk bele!:)A kancsalság a szürke hályog után enyhült.Hétfőn műtik meg a kancsalságot a debreceni szemészeti klinikán.(akit érdekel hogy ki fog operálni leirom).ha rajtam múlt volna már csecsemőként megmütetem magam ugyanis nem félek semmilyen mütéttől.13 fokot áll befelé a jobbszemem meg lefelé is egy picit. a doki szerint nem vészes.Mire számithatok a műtét után lesz olyan szemem hogy tényleg és tényleg alig észrevehetően vagy egyáltalán nem fog látszani semmi?Van szemész rokon a családban ő ránézésre aztmondta minden szép lesz.De szeretném a ti véleményeteket is kérni.üdv:1 Sorstárs
Szevasz hijarna !!
Te mikor voltál vizsgálaton??
Mikor lesz a műtét ?
Mennyire vagy kancsal ??
Kb. hány fokos a kancsalságod ?
VALAKI001 !!!
Mi van veled ??
Tudnál képet mutatni hogy milyen volt és milyen lett ??
Tömő utcába egy vizsgálat mennyibe kerül ?
A vizsgálat után mennyit kell várni a műtétre ?
magándokinál kb 80ezer/szem. De a magándokis műtöttek javítsanak ki ha nem ennyi.
egyébként tb állja (pl Flór Ferenc kórház) én itt voltam,utazás költségein kívül semmit nem kell fizetni.
Sziasztok !
Én is totál kancsal vagyok szemüveg nélkül.
Régebben nem lehetett látni ha rajtam volt a szemüveg. De most már egyre jobban látni hogy kancsal vagyok.
Szerintem a számitógépezés sem tesz jót neki.
Távolra mindig a jobb szemem használom.Akkor a bal a kancsal.
Közelre a balt használom akkor a jobb a kancsal.
Szörnyü. Szerintetek milyen gyakorlatot csináljak hogy egy kicsit párhuzamosabban álljanak a szemeim ??
Amugy 28 éves fiú vagyok.
nálam alig van változás :@
van egy kicsi de még mindig látszik...
decemberbe kontroll majd kiderül
Köszönöm szépen!
Hmm, is is. Tulajdonképpen nem lett rosszabb, ami fontos, jobb lett valamennyivel. Közelre jól áll így nyugodtan tudok beszélgetni, viszont jobbra nézve kicsit lemarad a bal, távolra jobban. Ami jobban aggaszt az az, hogy még mindig piros, és megint vagy már megint vagy még mindig...(nem tudom) van valami fehér folt a szemgolyón a belső zugban, ami nem tudom hogy ismét egy daganat vagy a varrat, a heg.
Hello!
Most már elmondhatod, hogy sikerült a műtét? Januárban azt írtad, hogyha egy ideig jó lesz, már akkor boldog leszel. Az vagy? Drukkoltam Neked, remélem nem hiába.
Üdv
Éva
Köszönöm szépen! :D Hát ilyen kékes zöldes érdekes:D
Raktam fel egy képet, kb most így néz ki, nem nagyon akar elmúlni az a piros rész.
Műtét után igencsak kómás leszel fáradékony, kapsz fájdalomcsillapítót, de igazából nem fáj annyira. Nekem pár napig szúrt a varrat de az se volt vészes, inkább a véres folt ami sokáig megmaradt, és még tovább a piros folt mint ami most is van. Jó mondjuk nekem már sokszor volt műtve...
Megértünk! De ezt nem is kell mondani, hiszen magától értetődő, mindannyian tudjuk milyen érzés.
Műtétet csak altatással vállald, egyébként ott sz*rod össze magad a műtőasztalon. Legalábbis Én az utolsónál megizzadtam rendesen.
Igazából minden le van írva itt a fórumon, el is olvastad, szóval mindent tudsz, de ha mégsem, írj nyugodtan. Sok sikert!
Doktornőről annyit, nagyon profi, nagyon tuti, de mindenki Őt akarja, így alig van ideje, szóval ha gyorsan lezavar a vizsgálaton ne lepődj meg. Figyelj oda mindenre amit mondd, és úgy menj hozzá hogy tudod mit akarsz tőle, mit szeretnél kérdezni, mi a tisztázatlan dolog számodra...
Szia hijarna! Mi abszolút megértünk, ugyanezt éltük/jük át:) Sok erőt Neked is az egész tortúrához!
Nekem most telt el 3 hónap, fényképen látni hogy nem tökéletes,akkor is csak egyik oldalról nézve, de közel nem olyan rossz mint amilyen volt.(talán 5 fok? [24 volt ugye]) Többet kellene hordanom a szemüveget, az középre húzza. Van még 3 hónap a teljes gyógyulásért, még látszanak a piros erek.
Feltétlenül jelentkezz!
Sziasztok! Szinte az összes hozzászólást végigolvastam, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy rászánjam magam a kancsalság elleni műtétre. Most 26 éves vagyok, gyerekkoromban Makóra jártunk, takarták a bal szemem (tompalátás a jobb szemre), szemüveget hordtam, de ez sem sokat segített. Hozzá kell tennem, hogy az öcsémnél is tapasztalható némi kancsalság, illetve a hugom kislányánál, szegényke borzasztóan badzsi, még szemüvegben is :((
Később amikor kamaszodtam, egyre inkább zavart a kancsalság és a szemüveg, ezért szépen letettem a látikát és így hunyorogva próbáltam eltitkolni a 10-15 fokos kancsalságom. Természetesen nem kell bemutatnom, mit éltem/élek át minden nap, szégyellem a dolgot, holott tudom, hogy erre az égvilágon semmi okom nincs, hisz nem vagyok csúnya, vagy kevesebb bármely embertársamnál... de tudjuk milyen kirekesztőek az emberek, ha valaki "elüt" a többitől. Az önértékelésem emiatt valahol a béka feneke alatt van, holott a környezetemben mindenki nyugtat, hogy ez csak egy apróbb szépséghiba, nincs jelentősége.
Időközben külföldre költöztem, és nem nagyott nyugodni a dolog, elkezdtem keresgélni az interneten és így bukkantam rátok. Ezután kértem időpontot Sényi doktornőtől (aki borzasztóan kedves, aranyos, vérprofi; nagyon pozitívan állt hozzá a dologhoz és mindent megtett, hogy az adminisztratív akadályokat elhárítsuk az operáció elől), aki elő is jegyzett decemberre. Szóval a műtét miatt szépen megnyújtom az amúgy két hetes karácsonyi szabadságom és kés alá fekszem. Kicsit félek a műtét utáni rehabilitációtól, de mélyen legbelül ott a remény, hogy a jövőben végre teljes értékű embernek érezheten magam, nem kell elfordítanom a tekintetem, ha valaki mélyen a szemembe néz. Röviden ennyi az én sztorim, foly. köv. hamarosan. Addig is mindenkinek sok kitartást kívánok, és csak így tovább, írogassunk, támogassuk egymást, hisz egy cipőben járunk. :-)
kösz a választ, jó tudni hogy már elvileg szemüveg nélkül is lehet korrigálni a kancsalságot.
gondolom elég drága lehet bár kitudja...
majd orvosomtól megkérdezem hogy mi a helyzet.
olvastam egyik oldalon hogy a kemény kontaktlencse ugyanúgy kihúzza a szemét mint a szemüveg .
ez igaz lehet ?
nem para a mütét.
elaltatnak , mire felkelsz kész is van.
szemed vérbe lesz kb 2 hétig de nem vészes.
az eredmény az már más kérdés...
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Legjobb barátnőből esküdt ellenség... Avagy mit lehetne tenni egy gonosz és áskálódó fiatal lánnyal?