Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
Sziasztok! Javaslom kezdődő körömgombára a nailnert. Ezt csak azért írom, mert eszméletlen sokáig elég, ha csak egy körömre használjuk.(nagylábujj, nem a legkisebb!) Tavaly augusztus óta tart, már csak napi egyszer használom a biztonság kedvéért:)Persze elburjánzott nagy felületre, biztos nem lenne már elég hatásos. A gombának rögtön neki kell esni, ha észrevesszük!!!
Sok sikert mindenkinek a harchoz!:)
Persze növelheted fokozatosan a grapefruitot, sőt beleteheted a teába, azzal ihatod. Egyébként az is immunerősítő is....
Én ezzel egyidőben nem innám a kolloidot, azt ráérsz, ha befejezted a grape kúrát. Lehet kenni is a körmödre, de azt sem keverném a teafaolajjal, vagy-vagy. Mivel ez a torúra sajnos több hónapos projekt, még lesz alkalmad váltani...
Az nagyon jó, ha mellőzöd a cukor, élesztő, sajt, szénhidrát dolgokat. Türelmesen, kitartóan, és meglesz az eredménye.
Az kimaradt, hogy a belső tisztulás miatt, illetve hogy a gombákat ne tápláljam, cukor és szénhidrátmentes étkezésre törekedek mostantól. Sok zöldség, rostok... a belső tisztulás is kell, hisz ahogy olvastam, nem véletlenül terjed a gomba, belülről is ki kell "pucolni" magam.
Remélem ezzel is hozzájárulok a sikeremhez...
Szia,
Köszi.
Szóval, napi 2x higítatlan teafaolajjal kenem, és este pedig ecetes-fokhagymás áztatás.
A csalántea vagy zöldtea a vizet/üdítőt (utóbbit nem nagyon szoktam inni) váltja fel, és akkor emellett iszom a grapefruit cseppeket. A cseppekről azt olvastam itt korábban, hogy napi 3x5 csepp, és 3 naponta emeljem meg 5 cseppel, egészen 20-ig. Remélem ez is jó megoldás.
Az ezüstkolloidot azért valószínűleg fogom inni tovább, hiszen az immunerősítő is egyben, nekem az sem árt.
Azt mondod, így ezzel kezdjek?
Olvastam azt, hogy a grapefruit cseppeket is lehet külsőleg, csepegtetve használni. Azt most hagyjam, ennyire ne kombináljak?
Illetve az ezüstkolloidos külső kenést is hagyjam meg egy esetleges másik alternatívának a későbbiekre?
Nem adom fel, minden egyes nap megteszem a kitűzött lépéseket, nagyon erős bennem az akarat, hogy végre gombamentes legyek...
Köszi!
Megértelek, hogy el vagy keseredve, nem is értem, hogy a gyógyszerek mellett ennyire elterjedt a betegséged. Ne add fel! Azokat amiket beszereztél nagyon jók hidd el, de azért nem hiszem hogy most egyszerre mindegyiket használd. Belsőleg jó a csalán, és a grapefruit napi 2x15 csepp. Az ecetes áztatás mellett, először kezdd a teafaolaj kenegetést reggel, este. Legalább két üveget használj el, addig már lehet látni némi javulást.
Utána válthatsz, a sima ecetes kenegetés is nagyon hatásos. Ha ezeket megcsináltad, akkor esetleg válthatsz. Fölösleges össze-vissza egyszerre annyi félét bedobni.
A legfontosabb még, a cipők, papucsok, zoknik fertőtlenítése! na meg hogy 1 napot nem lehet kihagyni hónapokon keresztül! de megéri.....
Köszi,
Nagyon nagyon rossz a kedvem, de elkezdtem visszaolvasgatni, és az egy kis reményt ad, hogy van olyan, akinek nem használtak a gyógyszerk,de más bevált. Hátha....
Bennem is felmerüt: miért pont én? Fiatal lány vagyok, és gyakorlatilag nyáron is csak zárt cipőben járhatok, nem járok strandra sem emiatt.
A évi egyszeri nyaralásom idejére kénytelen vagyok kifesteni a körmömet.
De most, hogy megjelent a kezemen is.... Ma jól kibömböltem magam...
Szóval penészgombával van valakiek tapasztalata?
Szia!
Kitartás és olvasgass vissza, szánj rá időt, mi itt egy jópáran már elég jól kiokosodtunk, mert más lehetőség már nincs. Én ecetes áztatás, reszelgetés, Fungus-fix, vagy Unguir párti vagyok- nekem ezek hoztak javulást, de most mág az ezüstkolloidról is olvasgatok, mielött bevetem. A gyógyszerek károsak a májra- nagyon! És kezd a cipők papucsok fertőtlenítésével, mert lehet, hogy vissza fertőzödik, ezekre is vannak megoldások ha vissza nézel a topikban.
Sziasztok,
4-5 éve küzdök a körömgombával, és már nagyon-nagyon el vagyok keseredve. Aspergillus niger penészgombám van, mindkét lábamon az összes ujjamon. Van valakinek ehhez a fajtához jó tapasztalata? Minden megoldás érdekelne….
A gyógyszereken túl vagyok, nem segítettek (Orungal, Diflucan, Lamisil). Igaz, csak a gyógyszert szedtem, más házi módszert mellé nem alkalmaztam. A bőrgyógyász közölte, ez penészgomba, makacs, így ha ezek a gyógyszerek nem segítettek, akkor már mást nem tud felírni.
Tegnap olvastam itt a fórumon egy összefoglaló hozzászólást, és úgy döntöttem, nekiveselkedek. Este ecetes lábáztatás, nappal teafaolajos kenegetés, meg ha lesz lehetőségem, éjszakára ecetes-fokhagymás vattával dunsztolok.
Ma beszereztem grapefruit cseppeket, ezt inni és fogom és kenegetni is. Illetve szereztem ezüst kolloidot, szintén az előbbi szerint alkalmazom.
Inni csalánteát, zöldteát fogok, ha jól tudom, ezek is tisztító hatásúak.
Kérlek benneteket, bárki tud még valami okosságot, vagy pont ezzel a gombatípussal van tapasztalata, írjon nekem! Milyen homeopátiás szert ajánlotok?
Már nagyon el vagyok keseredve, és most vettem észre, hogy mintha az egyik kézújjamon is megjelent volna….
Segítsetek nekem…
Az csepegtető, nem?
Írd be a keresőbe! én is használtam Loceryl-t az tényleg elmulasztotta, de egy szoros cipőnek köszönhetően újra előjött. De talán az is azért használt, mert rendszeresen csináltam, és ez a titok!
Nekem is volt már ilyen, Loceryl körömlakkal kezeltem, ( receptre 3500.- ft-ba kerül)Kicsit hosszadalmas a kezelés - akár hónapokig is eltarthat- de megéri a fáradság, mert ez aztán kiírtja a gombát gyökerestől.
Van egy másik fajta körömlakk is - éppen most bukkantam rá - OPI Fungus Fix. Ezt nem próbáltam, de biztos ez is használ, lehet, hogy még olcsóbb is.
Sok sikert!
Szia!
Kb. mennyi idő alatt?? :)
VALAKI megmondaná, hogy hol lehet kapni és mennyiért??? :):)
(sokan írták már, de semmi konkrétum :( )
Sziasztok!
Én is ezüstkolloidot ittam teljesen más miatt,és mellékhatásként teljesen eltűnt a körömgombám.
:)
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Milyen óvintézkedéseket lehet tenni a körömgombásodás ellen?