Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
Gomba maga tuz mentes helyeken telepszik meg.
Ahol kialudt az elet tuz, oda kerul o....
A koromgomba meg a ragszkodassal,az elengedessel az agresszioval kapcsolatos...:)
ezt hogy értetted..?
a körömgombának mi köze a lélekhez..???
max. a stressz miatt legyengült immunrendszerhez lehet köze annyiban, hogy könnyebben összeszed vki fertőzéseket..
elég hihetetlen elképzelni, hogy egy pszichológus/pszichiáter is ki tud kezelni valakit a gombából..:)
Sziasztok sajnos ugyanaz a problémám mint nektek!
De nekem a két nagy lábujjamon van elszíneződve a körmeim. Tanácsot szeretnék kérni, hogyan kell kezelni? Orvosnál még nem voltam, de nem is áll szándékomban, szeretném a fokhagymás ecetes verziót kipróbálni.Ha jól tudom előtte ki kell fertőtleníteni a cípőket formalinnal, de ezt mennyi időnként kell csinálni vagy elég egyszer! A zoknikat is fertőtleníteni, főzni kell őket, sajnos teljesen kezdő vagyok ebben a témában. Mennyi ideig kell áztatni a lábat, gondolom előtte kell levágni a körmöket és kitísztani. Mivel érdemes szerintetek kezelni, mit próbáljak ki először? Szóval kérlek valaki segítsen nekem ebben a témában tájákozodni, előre is köszönöm válaszaitokat
A körömgombára több népi gyógymód is alkalmazható.
- ecetes víz
- grapfuit mag kivonattal való kenegetés
- csalán főzet
Mindegyik eredményes csak idő kell hozzá. Abban az esetben, ha nagyon csúnya és gyors eredményt akarsz, akkor érdemes bőrgyógyászhoz fordulni. Gyógyszer, körömlakk is létezik amivel ásókák kiírthatók.
Szia!
Én a DM-ben vett 100%-os teafaolajat használtam, kb. 3 üveggel. Közben szedtem a grapafruitmag cseppeket napi 2x15. Ez belsőleg fejti ki hatását a gomba ellen. Ezek után az egyik körmöm levált, és alatta már egészséges a körmöm, ami már szinte 100%-ig kinőtt. A másik körmöm nagyon lassan, de nő le a beteg rész, és a színe is sokkal halványabb, ezt most már csak 20 %-os ecettel kenegetem,napi 2x és heti 1x lábfürdőt veszek, amibe ecetet + tengerisót teszek. Most már reménykedem, mert nem látok "utánpótlást"!
És még az elején szedtem szelén-cink- és E-vitamint. Mivel nagyon kétségbe voltam esve, mindent kipróbáltam, és 1 napot sem hagyok ki. Igazából melyik volt fentiek közül a hatásos most nem tudom, de talán így együtt mind!
Sziasztok!!
Én azt szeretném megtudni, hogy milyen teafaolajat kell alkalmazni körömgomba esetén??
Én is szedtem gyógyszert és hasnyálmirigy gyulladásom lett!! SENKI NE SZEDJEN GYÓGYSZERT AZ CSAK ÁRT!!!
Most Locery körömlakkal kenegetem, de semmi eredménye!! Meg igazából türelmem sincsen nagyon!!
Most kipróbálom az ecetet! Remélem valamennyire jó lesz!!
Ha tudtok még valami jó megoldást a körömgomba ellen kérem írja meg!! Köszönöm!!
Sziasztok,
1 éve volt már teljesen gombás a körmöm amikor megtaláltam ezt a forumot. Itt olvastam vkitöl egy módszert ami segített.
-> Egy orcseppes üvegbe fokhagyma préssel belenyomtam 1 elég nagy gerezd fokhagymát és ezt felöntöttem 20%-os ecettel. A körmömet és amennyire tudtam alatta, reggelente megcseppentettem az ecetes-fokhagymás lével, majd egy félbe vágott sminklemosó párnára is csepegtettem, ezt jól rányomtam a körömre és végül ráhúztam a levágott gumi kesztyű nagyújját :)
Ezt mindig csak az esti fűrdésnél vettem le ( este hagytam szellőzni, ez fontos)
Ezt alkalmaztam kb 3-4 hétig minden nap rendszeresen amikor a gumikesztyű ujja szétszakadt, és trehányságom miatt nem is folytattam a kezelést ezután. De nagy meglepetésemre az új köröm ami nő teljesen egészséges, kb 1 körömvágás és teljesen eltőnik a gombás rész.
Köszönöm a segítséget amit kaptam, próbáljátok ki én sem hittem el de használ!
Sziasztok!
Állítólag nagyon hatásos a Propolisz tinktura. Hogy honnan lehet beszerezni azt nem tudom, de lehet, hogy gyógyszertárban vagy drogériában.
Csakhat az a baj, hogy itten az Angliaban nem lehet ilyen kupakosakat kapni :) Otthon en is el tudnam donteni :))
Itt meg valami miatt nem irjak ra a szazalekot...
Szoval valami otlet??
Szia!
Én heti 1x egy lavór vízben teszek kb. 1dl 20%-os ecetet. (kb.2liter vízhez ) De ettől függetlenül minden nap csak a körmömet kenegetem az ecettel reggel-este.
Szia! Egyáltalán nem büdös! Szerintem ha olyan gyógyszertárba mész, ahol segítőkészek adnak recept nélkül is, de egyébként receptköteles.
A szauna utáni ecetes lábfürdőről szeretném kérdezni, hogy milyen arányba tegyek ecetet a vízhez?
Kitartást kívánok mindenkinek és eredményes harcot!
Szia vivike! Büdös ez is, mint az ecet? Szerintetek reci nélkül is be lehet szerezni? Nagyon kellett már valaki, akinek konkrét sikerélménye is van!
Örülünk Neked!
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Milyen óvintézkedéseket lehet tenni a körömgombásodás ellen?