Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit készítesz padlizsánból? fórum

Mit készítesz padlizsánból? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
15. fe6fe7671f (válaszként erre: 14. - 0292fff612)
2008. aug. 25. 22:39

firku! Ezt sem találtam a receptek között. Ha ráérsz, felraknád valahova? Köszi.


A padlizsánból csak a krémet szoktam csinálni. Héjában sütött padlizsán, kikaparni a belsejét, reszelt hagyma, olaj - más semmi. Így is meg szoktuk enni.

2008. aug. 25. 10:39
Mi muszakát csinálunk belőle,és zöldséges tésztát,mind a kettő nagyon-nagyon finom!Nekünk is van a kertben padlizsán,és mind a két étel többször sorra kerül az év folyamán,mert nagyon szeretjük.
2008. aug. 25. 10:36

És ez mi?

"...majd berakjuk a lerbe kb. 150C fokra megsütni..."


Sejtem, hogy sütő, de milyen?

2008. aug. 25. 10:34
A padlizsán = venite ?
11. fe6fe7671f (válaszként erre: 6. - 0148b688d6)
2008. aug. 25. 10:33
Szia! Felraknád a receptet vagy ide, vagy a receptek közé? Érdekelne, hogy ez milyen. Köszi.
10. ab4b6bc17d (válaszként erre: 9. - Ec63a7fc29)
2008. aug. 25. 10:04

Nos, az igazi erdélyi vinete receptje a következő:


A vinetéket héjastól megmossuk, majd berakjuk a lerbe kb. 150C fokra megsütni (nekünk most villanytűzhelyünk van), időnként megforgatjuk és megszúrkáljuk.

Amíg sül, elkészítjük a majonézt saját kezűleg, mert a tubusossal nem lesz igazi az íze. Nem mondom, azzal is lehet, de ha igazán finomat akarunk enni, akkor magunk készítjük el a majonézt.

Megfőzünk egy tojást keményre. Közben hagymát vágunk össze és jól megsózva félretesszük. Ha a tojás kihűlt, a sárgáját egy nyers tojássárgájával összekeverjük és pár csepp olajat adunk hozzá. Fakanállal megkeverjük. Megint pár csepp olaj, megint keverés. Az olajcseppeket így adjuk hozzá folyamatosan növelve az adagot, mert különben hamar elromolhat. Akkor van kész, amikor szép krémes és az edény közepére kavarodik. Beletesszük a hagymát, adunk hozzá sót, egy teáskanál mustárt, egy kanál citromlét.

A megsült vinetékről leszedjük a héját, s ha van vágógépünk, vagy turmixunk beletéve összeaprózzuk, míg szép krémes nem lesz. Ha nincs, akkor fa vágódeszkán, vagy műanyagon fa, vagy műanyag vágóval (fém nem érheti, mert megkeseríti!) összevágjuk a lehető legapróbbra. Aztán az egészet összekeverjük a majonézes hagymával. Ha kell, akkor még egy kis olajat öntünk hozzá. Hűtőbe tesszük és lehűlés után kenyérre kenve nagyon finom!


Én paprikával szeretem enni, de husikkal is mennyei.

Jó étvágyat! :)

9. ec63a7fc29 (válaszként erre: 7. - Ab4b6bc17d)
2008. aug. 24. 22:33

Pls a Vineta receptet!!!!


Már egyszer megkaptam, de arra a tuti helyre tettem, amit nem találok.

2008. aug. 24. 22:32
Húúúúúú, bakker, tudtam, hogy elfelejtettem valamit!!!
2008. aug. 24. 22:25
Természetesen hamisítatlanul finom vinetét :)
2008. aug. 24. 22:19
vagy horeste bademjan-t (iráni étel).
2008. aug. 24. 22:18
Padlizsánkrémet
2008. aug. 24. 22:14
Toltott padlizsant vagy csak szeletenkent kisutom.
3. rolvisa (válaszként erre: 2. - Gyöngyi)
2008. aug. 24. 21:57
Tényleg!Besamell mártást teszel rá?
2008. aug. 24. 17:58
Rakott padlizsánt darált hússal.
2008. aug. 24. 16:46
A padlizsánt ,én sütve, rántva, és krémnek elkészítve használom.Fehér volt eredetileg(tojásgyümölcs)Van is ilyenből 2 bokrom, olyan mint egy kis tojásfa.Felrakom a képét a naplómba.De addig génmanipulálták, amig lila lett.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook