Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit készítesz padlizsánból? fórum

Mit készítesz padlizsánból? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
2018. jún. 23. 03:00
jomagam pasta a forno-t/olasz etel/
74. 124637ff9b (válaszként erre: 73. - Gurzau.maria)
2018. jún. 22. 17:07

Elhiszem, hogy tudsz mit kezdeni egy padlizsánnal:)


Nagy csodálója vagyok a receptjeidnek! ❤️

73. gurzau.maria (válaszként erre: 61. - 124637ff9b)
2018. jún. 22. 10:38
Nálam is jöhet minden sorba! ♥
72. gurzau.maria (válaszként erre: 54. - Guruljka)
2018. jún. 22. 10:34
Hosszú évek óta (kb.20) teszek el vinettát télire. Lesütöm az udvaron grillen vagy platton, megpuculom, hagyom kihűlni és lecsorogni a levét, majd nemes egyszerűséggel bevágom a késes aprítóba. :D Adagonként zacskózom és megy a fagyóba.
71. Guruljka (válaszként erre: 69. - 124637ff9b)
2018. jún. 21. 21:17

Én nagyon meglepődtem, amikor a lányom azt mondta, hogy a bablevesemet meg lehet ismerni. És hogy őneki sose sikerül úgy.


Pedig még csak nem is mindig ugyanúgy főzöm. Azt mondja, tudja, persze, de akkor is van valami jellegzetes íze. :D

70. VendrinerPiroska (válaszként erre: 63. - Ab61752c45)
2018. jún. 21. 18:29
Bejött? Én több cukkinit teszek bele, mint padlizsánt.
69. 124637ff9b (válaszként erre: 67. - Guruljka)
2018. jún. 21. 18:16
Én még tavaly is ettem azt a jó levest, akkor még élt a Mama. Pedig alapból nem is szeretem a levest :)
68. Guruljka (válaszként erre: 65. - 124637ff9b)
2018. jún. 21. 18:13
Ha éhes lennék, biztosan szívesen megkóstolnám! :D
67. Guruljka (válaszként erre: 65. - 124637ff9b)
2018. jún. 21. 17:55

A türelmem és a paradicsomszeretetem ennyire terjed ki.


Biztosan finom lehetett Anyósod főztje, ahogy az én nagymamámé is az volt.


Azokból az akkori zöldségekből...

66. 124637ff9b (válaszként erre: 63. - Ab61752c45)
2018. jún. 21. 17:37

Ízlett?

Abból is van sokféle.. van aki tesz bele pl. krumplit, más recept szerint nincs benne.

65. 124637ff9b (válaszként erre: 62. - Guruljka)
2018. jún. 21. 17:36

Bármit lehet cifrázni 😁

De valószínű, hogy az etelkészítésben is megállja a helyét a "kevesebb több" elve. Anyósom egyszerű asszony volt, az ételeket se flancozta túl, divatos fűszereket sem használt, a leveseinek igazi zöldség íze volt, most is számban érzem ... :)

Szerintem az én francia lecsómra is csettintenél, ha eléd lenne téve :))


Lecsóba 1 paradicsom nagyon kevés ...

64. Guruljka (válaszként erre: 62. - Guruljka)
2018. jún. 21. 17:31
Na tessék, nem a háját, a héját... :D
63. ab61752c45 (válaszként erre: 61. - 124637ff9b)
2018. jún. 21. 17:26
muszakát egyszer csináltam.
62. Guruljka (válaszként erre: 61. - 124637ff9b)
2018. jún. 21. 17:24

Ezt is lehet cifrázni...

[link]


Soha eszembe nem jutott, hogy a paprikáról eltüntessem a háját. Azt az egy paradicsomot, amit beletettem x éve a lecsóba, azt se hámoztam meg emlékeim szerint.


Jó lehet ez a ratatouille is, de nem fogom halvány utánzatát elkészíteni. Majd ha egy francia mesterszakács elém teszi, megkóstolom! ☺

61. 124637ff9b (válaszként erre: 57. - Ab61752c45)
2018. jún. 21. 16:29

Felhasználás előtt kicsit be kell sózni és állni hagyni, majd a levét leönteni, így nem lesz keserű.


Én imádom, ma is vettem.


Muszaka, töltött padlizsán, padlizsánkrém, ratatuille (francia lecsó)

2018. jún. 21. 16:26
Köszi,de nem szeretjük.
2018. jún. 21. 16:09
Nálunk még én se szeretem, egy gonddal kevesebb... ☺
2018. jún. 21. 16:02
Nálunk a padlizsánkrémet mindenki szereti. Én is késsel dolgozom. Próbáltam fával is, de ugyanaz az eredmény szerintem is. Csinálok még muszakát belőle és grillezek szeleteket is salátához. Valamint ettem már külföldön olyan pörköltes formában és simán olajban kisütve is.
57. ab61752c45 (válaszként erre: 56. - Ikres_anyu)
2018. jún. 21. 16:01
nem az a baj.én egyszer vetettem,mind keserű volt.azt mondták a magtól függ.a fene tudja.egyszer csináltam padlizsánkrémet,hát senkinek nem ízlett.
56. ikres_anyu (válaszként erre: 54. - Guruljka)
2018. jún. 21. 15:56

Néha nekem is keserű és mindig a fém eszközre fogtam, de ezek szerint nem az a baj!

Én egyébként padlizsánkrémet készítek vagy grillezem és köretként esszük a férjemmel. (Gyerekek nem nagyon szeretik)

55. bozsu55 (válaszként erre: 54. - Guruljka)
2018. jún. 21. 15:31
Én hozzá se nyúlok késsel,platnin sütöm,utána fakanál
54. Guruljka (válaszként erre: 50. - K-né Zsóka)
2018. jún. 21. 15:19

Én pár éve végeztem egy kísérletet.


Két padlizsán közül az egyiket faeszközzel, a másikat a szokásos fémmel aprítottam.


Tök egyforma volt.


Úgyhogy nem kell semmitől tartani, lehet a szokott eszközökkel feldolgozni. Aki meg nem hiszi, tegyen nyugodtan egy próbát.

2018. jún. 21. 15:11
Nekem a krém a legjobb belőle,jó fokhagymásan,pirítósra
2018. jún. 21. 13:53
padlizsán krém, padlizsán pörkölt
2018. jún. 21. 13:49
Ma például a zöldséges tokányba került egy csinos darab ;)
50. K-né Zsóka (válaszként erre: 29. - Rolvisa)
2011. júl. 12. 10:48
Azt jelenti, hogy fából vagy műanyagból készült bárdhoz hasonló eszközzel pépesítjük a vinetét:). De például mi Erdélyben a húst sem klopfoljuk , hanem potyoljuk:).
2010. febr. 17. 17:44

padlizsánkrém, vagy

Töltött padlizsán:

Kicsit sütőben megsütöd a félbevágott padlizsánt.(pár perc)

A töltelékbe mehet csicseriborsó, rizs, lencse, bab, durváratört mandula, mazsola, friss, apróravágott petrezselyem, gomba, reszelt sárgarépa, reszelt cukkini, spenótlevél.

A babot, a lencsét és a csicseriborsót én külön szoktam előfőzni sós vízben, csak félkeményre. A gombát és a petrezselymet megfuttatom egy kis olajon. A rizst kevés vizzel be a mikróba, h ne legyen kemény.Összekevered őket, majd ráreszeled a sárgarépát és a cukkinit nyersen, beletéped a spenótleveleket, rázuttyantod a mazsolát és a mandulát, só, bors, tojással összedolgozod, megtöltöd a padlizsánokat, sajt a tetejére (parmezán, trapista, füstölt, ementali, cheddar ... bármilyen) be a sütőbe és nyami.

jó étvágyat

:)

2008. okt. 19. 22:54
darált hússal töltött padlizsánt
47. rolvisa (válaszként erre: 46. - Smudlaagi54)
2008. okt. 19. 22:17
Kérjük a receptet.
2008. okt. 19. 08:04
Padlizsán tortát
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook