Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit készítesz padlizsánból? fórum

Mit készítesz padlizsánból? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
45. gurzau.maria (válaszként erre: 37. - Klimpírozi)
2008. szept. 11. 13:12
A husokra hasznalt fuszerkevereket szoktam ratenni.
2008. szept. 11. 10:44
csináltam töltött padlizsánt... hát nem voltam elragadtatva tőle. nagyobb durranásra számítottam. páromnak ízlett. ez volt a lényeg :DDDDD
2008. szept. 10. 08:02
Padlizsankrem es muszaka.
42. rolvisa (válaszként erre: 40. - 2577cdcc12)
2008. szept. 7. 16:49
Biztosan finom, ezt kipróbálom.
41. j357
2008. szept. 4. 12:31
padlizsánkrémet szoktam.
2008. szept. 4. 12:04
A kedvencem a töltött padlizsán, de finom salátának joghurttal is, előtte megrillezve szeletenként, sok fűszerrel...
2008. szept. 4. 12:03
padlizsánkrémet szoktam
38. fe6fe7671f (válaszként erre: 31. - Alyce)
2008. szept. 4. 11:52
Ettél már?
2008. szept. 4. 11:36
grillezve is csodás a padlizsán, arról írtunk már?
2008. szept. 4. 09:41

EN van hogy olajban kisutogetem. Sultkrumpli, sult cukkini karikak. A padlizsant viszont hosszaban vagom fel, hogy ne szivjon fel olyan sok olajat.

Az anyosom szokott meg paradicsomot is reszelni, olajba suti egy kicsit es raonti a cukkinire es a padlizsanra. Igy is finom.

2008. szept. 4. 09:33

Vagy sutoben is lehetseges:

A felbevagott padlizsanokat berakom a sutobe egy kicsit sulni. Kesobb kiveszem es megtoltom (pl paradicsom, feta sajt, sonka, gomba,sajt zoldsegzoldje stb, ami epp van otthon es megint berakom a sutobe.

(valahogy igy kell csinalni szerintem, meg nem probaltam soha, de a nagyi istenien csinalja)

2008. szept. 4. 09:30

En van, hogy rantottaval eszem. Elotte felkockazom a padlizsant es besozva allni hagyom egy kicsit.

Majd hagyma, padlizsan, tojas.....Igy is finom pl reggelire.

33. Klimpírozi (válaszként erre: 28. - 236fe2f68e)
2008. szept. 4. 09:28
én is pont így készítem...és isteni!!!!!!!!!!!!!!
2008. szept. 4. 09:17

Padlizsan salatat:

MEgsutom egeszben, utana lehuzgalom a hejat, feldarabolgatom egy talkaban, reszelek ra fokhagymat.

Majd meglocsolom olivaolajjal es ecettel. Ja, meg egy kis sot rakok ra.

31. alyce
2008. szept. 4. 01:53
semmit, ugyanis nem szeretem a padlizsánt:)
2008. szept. 3. 21:48
Egyszerüen:felszeletelem, kevés oliva olajon megborsozva sózva mindkét oldalát barnára sütöm.Pirítós, menta tea, kész a reggelim.
2008. szept. 3. 21:44
Mit jelent az, hogy "kipotyolom":
2008. aug. 31. 16:42

Hát én a padlizsánból "vinetét" készitek, megsütöm, meghámozom, lefolyik a leve, kipotyolom, majonézet készitek, hagymát aprora vagdalom, majd bele az egészet egy nagy tálba, na meg egy kicsi olaj...és az egészet összekeverem! finom...

Padlizsán vagyis vinete..mi igy mondjuk Erdélybe vinete :D

2008. aug. 29. 23:31
Ha felszeletelve kissé megfőzöm(blanzsirozom)Zárható űvegbe lefagyasztható télire.Lecsóba, rakott padlizsánnak használom.
2008. aug. 26. 22:51

Nagyon örülök, hogy ennyien leírtátok a recepteket.Én is először Erdélyben ettem vinettát. A megsütött,padlizsánt paradicsom darálón átdarálom-a mag és a héj kijön belőle.Kis üvegekbe lefagyasztom és télen többféleképpen készítek belőle szendvics krémet.Füszerezem,főtt tojással, májkrémmel,lehet gazdagítani.Olajjal kell kikeverni, mert a vaj kicsapódk belőle. A zakuszka nagyon tetszik, finom lehet.

Ha rántom a padlizsánt, fekszeletelve sós vízbe rakom, és lenyomatom egy kisebb tál vízzel, hogy ellepje a sós víz.Így kimegy belőle a keserű íz,nem is barnul meg. Lecsurgatás után rántható.

25. abaka
2008. aug. 26. 13:16

Padlizsános tésztát:

Olivaolajon megpárolok póréhagymát, felkockázott paprikát, padlizsáőnt és minimális paradicsomot, belezuttyantok egy adag kifőtt orsótésztát (vagy amilyent szeretsz), összekeverem és lehet tálalni. Jó étvágyat!

2008. aug. 26. 12:49
padlizsénkrémet/ vinetét / ahogy egy erdélyi nénitől tanultam házi tartárral, csöpp olivával, reszelt vöröshagymával..hozzá paradicsom, pirítós, és isteni...aztán rántott padlizsánt, musszakát, padlizsános lecsót,ájult imámot, ami darálthússal töltött, besamellel, sajttal szórt sütőben sütött csodakaja..ja, és van még edgy kajánkl padlizsánnal...kocáűra vágott, olajon megpirítptt csmell, rá padlizsánkocka, kukoricakonzerv, nyakonöntve egy doboz főzőtejszínnel, bors, pici ételízesítő..összeforralom, marék petrezselyem bele és pennetészta kifőzve..valamit még??
23. Lilly1
2008. aug. 26. 11:53
Csirkével töltött sajtszószos padlizsán! Isteni! Ha érdekel valakit, elküldöm privátban.
22. ab4b6bc17d (válaszként erre: 18. - Rucuka)
2008. aug. 26. 11:19
Igen, a zakuszka is isteni finom, igaz, az egész napod rámegy, hogy megcsináld, de legalább télire lesz mit a kenyérre kenni! :)
21. ab4b6bc17d (válaszként erre: 13. - Fe6fe7671f)
2008. aug. 26. 11:18
Nem írtam oda, hogy villanysütő? De sima gáztűzhelyen is meg lehet sütni, anyuék még mindig azon sütik egy pléh lemezen.
20. ab4b6bc17d (válaszként erre: 12. - Fe6fe7671f)
2008. aug. 26. 11:17
Nem venite, hanem vinete.
2008. aug. 26. 09:56
Én ki szoktam rántani
18. rucuka
2008. aug. 26. 09:55

Zakuszkat is lehet csinalni, igaz egy kicsit munkasabb.

1 kg hagymat ledaralni, keves olajon parolni, hozzateszunk 3 kg (pucolatlan 3 kg)daralt piros paprikat (van aki elore megsuti, lehuzza a hajat es ugy teszi bele) meg egy fel liter olajat es paroljuk 5 kg padlizsant lesutunk, megpucolunk, ledaralunk majd hozzaadjuk a jol megdinsztelt hagymas paprikahoz. Baberlapi, szemes bors, orolt bors es so hozzaadasaval fozzuk egy fel orat, paradicsomlevel vagy suritett paradicsommal izesitjuk (ki milyen paradicsomosan szereti).

Telire el lehet tenni.Nagyon finom kenyerre kenve

17. nono80
2008. aug. 26. 07:10
Én is vinettét szoktam csinálni,de én rakok hozzá hagymát fokhagymát,borsot és sót!ja meg persze majonézt!
2008. aug. 25. 22:45
padlizsánkrémet
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook