Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vannak kedvelt ételeid amit csomborral (borsikafűvel) készítesz? fórum

Vannak kedvelt ételeid amit csomborral (borsikafűvel) készítesz? (beszélgetős fórum)


1 2
2019. márc. 28. 08:27
ma babfőzelék lesz csomborosan
2018. júl. 5. 04:06
Köszönöm !
56. gurzau.maria (válaszként erre: 55. - Varbóc)
2018. júl. 4. 13:45
Teljesen egyettértek :)
2018. júl. 4. 04:18
Én lecskos káposztába mindenképpen használok csombort, de a töltöttbe is. Minden káposztás ételbe jó egy csipetnyi...
54. gurzau.maria (válaszként erre: 53. - Guruljka)
2018. jún. 28. 12:30

Hívd, ahogy megszoktad :)


Nálam elkészült a Lucskos ;)

53. Guruljka (válaszként erre: 51. - Varbóc)
2018. jún. 27. 11:43
A bab is szereti a csombort (én inkább borsikának szoktam hívni). Még az ágyásban is szebb a bab, ha borsika van mellette.
2018. jún. 27. 11:26
Holnap lucskos lesz, nagymamám módra ;)
2013. szept. 17. 06:44
Lassan összeáll a kép: káposztás ételek, sültek, levesek....
2013. szept. 16. 14:39
bablevesbe nagyon finom
2013. szept. 16. 14:22
Csorbaba.
2013. jún. 25. 12:40
Friss káposztasaláta... Nyamiiii :)
2013. jún. 22. 04:20
székely káposzta, lucskos káposzta és töltött káposzta egyaránt
46. zefex
2013. jún. 21. 19:27

Káposztás, és egyes húsos ételekbe. Módjával!

Káposzta savanyításhoz is jó, bár mi ott nem használjuk.

45. macika1957 (válaszként erre: 1. - Varbóc)
2013. jan. 8. 12:43
Igen-nagyon kellemes az aromája(azért nem szabad túlzásba esni a mennyiséggel),személy szerint én a karfiol-paprikásba,gomba-paprikásba,különböző paradicsomos ételekbe is használom...
44. varbóc (válaszként erre: 43. - Linzerkarika888)
2012. szept. 8. 03:45
végra valaki, aki él is vele.
2012. szept. 6. 22:59
Nálunk mindenbe az kerül bors helyett, mert kíméli a gyomrot, és majdnem olyan ízt ad az ételnek, mint a bors.
2012. jan. 29. 06:07
Káposzta levesbe is jó
2012. jan. 23. 03:37
ma erdélyi lucskos káposzta lesz
2012. jan. 12. 03:34
töltött káposztát készítettünk, és nagyon finom volt
2012. jan. 9. 02:24
csomboros káposzta
2011. dec. 25. 05:52
Ez nagyon érdekes. És milyen íze lesz tőle?
2011. dec. 3. 05:36
Sokáig bors helyett használtam, most főleg húslevesbe rakom!
2011. dec. 3. 04:12
persze,párolt libacomb libamájjal...
2011. dec. 3. 04:04
ma lucskos káposzta lesz
2011. nov. 7. 03:00
ma csomboros vagdalthúst készítek
2011. okt. 28. 04:24
új felfedezés az erdélyiektől: savanyú káposztakészítése csomborral...
2011. okt. 27. 03:54
köszönöm.Ez evidens.
31. c33bd8536b (válaszként erre: 30. - Varbóc)
2011. szept. 30. 09:11

Ha megengeded, leírom én neked. Habár én a lucskos káposztába nem teszek csombort, csak sok, apróra vágott kaprot, de tény, hogy jár bele.


Sós vízbe felteszem a darabokra vágott disznóhúst főni, én lapockából szoktam. Ha félig megfőtt, hozzáadom a csíkokra szelt káposztát. Édeset, nem savanyítottat! Akkor kerül bele a kapor meg a csombor. Frissen aprítva, vagy szárazon összekötözve.


Ha minden puha, paprikás rántással sűrítem, borecettel kissé savanyítom. Sok tejföllel tálalom. Laktató egytálétel. Csípőspaprikát eszünk hozzá.

30. varbóc (válaszként erre: 29. - Havasigyopár)
2011. szept. 30. 04:31
jó lenne a recetje
2011. szept. 7. 05:45
lucskoskápősztás leves
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook