Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
én nem javaslom, a guargumi miatt tiltottak be több joghurtot is, mert káros (ha jól emlékszem rákot okoz), gondolom a guarliszt sem lehet sokkal egészségesebb.
Vegyél növényi kolbászt bioboltban, ebben gabona, hidegen sajtolt oliva, és tengeri só van, ja meg paprika. És nagyon fini.
Jajj, ott voltam én is múltkor. Ott vettem sós kekszet, amit candidásoknak ajánlanak... hogy az milyen finom... :)
Tényleg nem drága a bolt..
CÉKLÁS CSICSÓKASALÁTA
cékla
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 dl joghurt vagy más salátaöntet
esetleg citromlé ízlés szerint
A megtisztított zöldségféléket megmossuk, apróra reszeljük, összekeverjük a joghurttal (salátaöntettel) és az olajjal.
CSICSÓKAKÖRET
a csicsókát megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk. Teflonedényben kevés vajon megpároljuk, sóval, borsfûvel, fokhagymával, petrezselyemmel fûszerezzük. Roston sült hal vagy csirke mellé gyorsan elkészíthetõ kímélõ, egészséges és fogyókúrás étel.
Rakott csicsóka
Hozzávalók:
csicsóka
csirkemell
tojás
natúr joghurt
Előkészítés:
A csicsókát főzd meg héjában, majd hámozd meg és szeleteld fel. A tojásokat is főzd keményre, tisztítsd meg a héjától és szeleteld fel. A csirkemellet is vágd össze. A sütőt melegítsd elő 180 fokon.
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat zsirozz ki picit, és kezdd el rétegezni a hozzávalókat. A tál aljára először tegyél egy sor csicsókát, majd szórd meg fűszerekkel, borsozd ízlésed szerint. A következő réteg legyen a husi, majd a tojás, és utána a joghurt. Így folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Arra figyelj, hogy legfelülre csicsóka kerüljön. Fűszerezd meg még egyszer, és ha azt szeretnéd, hogy ropogós aranybarna teteje legyen, szórd meg reszelt sajttal. 180 fokon süsd kb. 30 percig.
HAGYMÁS CSICSÓKASALÁTA
80 dkg csicsóka
20 dkg lilahagyma
kb. 1 dl citromlé
1 teáskanál só
A csicsókát megtisztítjuk, és alapos mosás után nagy lyukú reszelőn lereszeljük (például káposztareszelőn). Hozzáadjuk a sót, a citromlevet és a vékony karikákra vágott lilahagymát.
Csicsóka-rösti
a zöldséget durván lereszeljük, egy tojással és némi tk liszttel összekeverjük, olajon ropogós tócsnikat sütünk belőle
2. időszak
az ígért csicsóka receptek:
Csicsóka fasírt
10-12 db közepes csicsóka
tk liszt liszt
ízlés szerint: őrölt bors, só,
petrezselyem, fokhagyma
mangalica zsír a tepsi kenéséhez.
ELKÉSZÍTÉSE: A csicsókát, amit jó alaposan megtisztítottunk, kefével megsúroltunk lereszeljük, kicsit megsózzuk, és állni hagyjuk pár percig, ezután a levétől kinyomkodjuk.
Hozzátesszük a tk lisztet és ízlés szerint a fűszereket,
amit természetesen tovább variálhatunk.
( pl. vöröshagyma, snidling…)
Alaposan összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle, majd kicsit ellapítjuk.
A tepsisnek nagy előnye, hogy nem szívja tele magát zsiradékkal.
Mi a véleményetek erről a virsliről?
Bocsi, nem reklámozni szeretnék, remélem ez nem számít annak.
igen spar termék, és ha jól emlékszem ott volt a bio-natúr cuccok között (ez egy kicsi spar volt, a nagyokban lehet, hogy máshol van, esetleg a diabetikus cuccoknál)
a gabona ital 2 dl, és talán alnatura, bio gabona ital, a db-ben a biocuccok között van
:))) leírtam, csak jó pár nappal utána készült el :)) asszem az volt a túrós, almás süti :))
nézz be most is, írtam egy tuti süti receptet :))
Szia!
A natúr müzli spar termék, a bio dolgok között találtad? ...és a gabona ital, annak mi a márkája és milyen kiszerelésben van?
Szia!
Majd ha lesz egy kis időd, megosztanád a vaníliás öntetet?
Előre is köszi!
Azt nem írod le a naplódban, h anno mit akartál sütni... úgy izgat :)
Nekem most sül, ha jól sikerül, akkor elmesélem, hogy mi volt..
És egy recept is
hétvégére brsalmás csirkemellet sütöttem barnarizzsel.
Kizsírozott tepsibe tettem a csirkemell szeleteket (só, majoranna, bazsalikom) és közé-rá tettem birs szeleteket és még meglocsoltam egy kis vízzel, alufóliával lefedtem, így kb 20 percig, majd fólia nélkül készre sütöttem, hát valami isteniiiiiiiiiiiiiiiiii lett :)))
Sziasztok!
Van pár közédrekű infóm. :))
Az első: a sparban szombaton felfedeztem egy natúr müzlit, csak magok vannak benne, 750g 40Ft, van gyümölcsös az 50Ft, abban sincs hozzáadott cukor (bár a gyümi barabok gondolom aszaltak benne), a natúrt meg is kóstoltam és tök jól esett
A másik kizárólag HALADÓ candidásoknak: a Cerbonanak van 2 fajta cukor mente müzli szelete, kakaós-mogyorós, és erdei gyümis :)) mivel én imádom, vagy 5ször elolvastam, hogy tuti lehet-e, és annyira jól esett...
Ezeket muszály volt megosztani veletek is:))
Ja és kipróbáltam a gabona italt, vaníliás és kakaós változatot is (cukor mentes mind2), elsőre elég fura, de am egész érdekes:) azért nem fogok minden héten venni, de néha-néha biztosan:))
Köszönöm!
Libahusit lehet enni?
én úgy csináltam (csinálom mindig ) a piskótát, hogy magasságtól függ a tojás. persze lehet kis tepsibe is és akkor elég egy 10 tojásos azaz (6 tojás 4 ek víz) így puhább lazább lesz a piskóta
A lényege, ha mondjuk van 6 tojásod akkor 6 ek nyírfa cukor és 6 ek teljes kiőrlésű liszt. plusz szódabikarbóna. de ezt már warj is leírta. A "csokiöntet" hozzá pedig így nézett ki:2dl növényi tej,(én vizet tettem bele) 1 diónyi vaj, 2 evőkanál karob, 2 teáskanál tk liszt, kókuszreszelék. Ezt csomómentesre keverem, majd felmelegítem. szerintem kell bele egy kis nyírfa is
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?