Mit ehet egy 3 hónapos tápszeresbaba, ha nincs rendszeres széklete? (tudásbázis)
A szirupon és a kúpon is túl vagyunk ,de nem hoztak eredményeket.Illetve a kúp működött de az orvos azt mondta hogy nem szabad huzamosabb ideig használni,mert hozzászokik hogy csak azzal tud kakilni.
Igen az orvos és a védőnő együttes döntése volt a paradicsom,sőt még narancslevet is mondtak.
A kamillateán illetve az édesköményteán is túl vagyunk.Egyedöl azóta van rendszeres széklete mióta gyümölcsöket kap.
Szerintem azzal, hogy napi egyszer van széklete még nincs gond. Az enyémnek is annyi volt. De az hogy ha felvan puffadva már tényleg gondot okozhat.
Én nem ajánlanám a kúpt és a lázmérőt sem. Inkább tornáztatnám, az ilyen problémára van külön mozdulatsor.
Gyümi levehet,pürét,ihat ehet..Mivel három hónapos,és nincsen anyatej,a tápszer mellett nyugodtan ihat még gyermekteát is.Én gyógyszertárba vettem,az még nagyon jó hatással van a székletre.Mert édesköménytől kezdve minden féle található benne,és még az íze is finom.Viszont 4 hónapos kortól lehet már elkezdeni az elválasztást is persze csak fokozatosan.
A boltba is kapható már mindenféle bébi ital,ami ebben a korban adható..
A széklet problémára /én mindig a hőmérőt használtam,ha úgy éreztem szükség van rá../és bevált..
Viszont egy fél gyermek glicerines kúp,nem árthat.De vigyázz ne rendszerességgel!!!
Aztán napközben és este mindenképpen tornáztasd meg,a lábait óvatosan nyomd a hasáig,persze játékosan..az is sokat segít..:))
Amúgy még a neten is öt ovrostól ötféle tanács olvasható... :((((
Elhiszem, hogy ez egy nehéz helyzet :(
Három hónapos kisbabának még nincs szüksége másra az anyatejen ill. annak hiányában a tápszeren kívül.
Pont a paradicsomról mondják, hogy jó ha egy éves korig nem adják, mert gyakran allergiás reakciót vált ki - ezért nem érdemes kísérletezni vele - most már mit mondjak, neked szerencséd volt, de erre nem volt garancia.
Egyébként a paradicsomot az orvosod mondta? Nem értem miért nem tápszerváltást, és gyors megoldásnak laevolac szirupot vagy kúpot javasolt.
A glicerines kúpot nem javaslom,mint általában a kúpokat sem!
Az adagolását és javaslatát el kell olvasni a dobozon!!!!!!!!!!!( 2 éves kor alatt nem javasolt!)
Azért próbáld meg az almát ,mimden gyerkőcre máshogy hat! De kissebb százalékban fog!
Én öt hetes kora óta adom a fiamnakL(lé,püre) minden nap evett egy negyed almát 6hós koráig,hozzátáplálás kezdete is könnyebb,mert ismerte a kanalat és az evést :)
További ajánlott fórumok:
- Mitől van az, hogy nincs normálisan székletem, csak kb. heti egyszer? Más is van ezzel igy?
- Milyen hashajtót szedjek terhesség alatt, ha nincs székletem napokon át?
- 4 hós szoptatott babámnak 2 napja nincs széklete, nagyon sír mit lehetne segíteni?
- Az anyatejes babáknak valóban jobb az immunrendszere és a tápszeres babák betegesebbek?
- Hogyan orvosolható a rendszeres székrekedés, ha egyébként nincsen szervi oka?
- Ha nincs rendszeresen takarítva egy lakásban, pl. poros a levegő, az okozhat légúti panaszokat?