Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Én határozottan tudom, hogy közrejátszott a Miréna a hízáshoz.
Neked sok sikert kívánok a leadáshoz, várom majd a beszámolót :)
Nekem 11 hónapig volt úgy, mint Neked és a tiszta nap a barnázás volt.
Évek óta nincs ciklusom. Az első év kitett magáért az elkövetkezendő 3 évre is vagy 4 :)))
Értem. Köszönöm szépen :) Látom nagyon tájékozott vagy.
Nekem a változókori tünetek enyhítésére javasolta. Előtte 1-2 éve össze-vissza jött meg. Azelőtt meg baromi erős volt a vérzésem lány korom óta.
Nekem fél év után elmúlt totál, pár havonta, fél évente van 1-2 nap maszat és annyi. Nagyon élvezem, hogy nem kell vele foglalkoznom.
Érzem, hogy mikor kellene megjönnie, mert van kis mellérzékenység, feszülés, haspuffadás, cukoréhség, ehetnék, de normális kereteken belül.
Esetleg egy kis c vitamin, rutascorbin szedése segíthet a vérzéses napok számának csökkentésében.
Az első 5 és fél évig volt fenn és 5 év után szépen erősödött a maszat, a végén normális menzi volt.
Értem. Nem is tudom melyiket választanám a kettő közül, mert ez se lehet kellemes, ami neked van. Talán azt lenne érdemes megnézetned, nem méhszájseb-e. Az okoz ilyen tünetet. Viszont szerencsére kezelhető.
Kérdeztem az orvost, hogy hogy is működik a mirena, van-e ovuláció mellette. Azt mondja, hogy alapvetően szokott lenni vele, de van akinek kimarad. Én úgy érzem a jelekből, hogy az utóbbiba tartozom. Elmarad az ovuláció, viszont az magával hozza az ösztrogén dominanciát és jönnek a kellemetlen tünetek, mint pl. a mellfeszülés és talán ez a hosszú, de gyenge vérzés is ettől van...
Írják sokan a hízást facebookon, bár ezt szerintem olyan nehéz megítélni, hogy tényleg csak ettől van-e. Én ez alatt a remek mozgáshiányos karantén időszak alatt szedtem fel pár kg-t még mirena előtt. Most mirenaval igyekszem leadni, majd beszámolok megy-e olyan ütemben, ahogy tervezem.
Nekem egyáltalán nincs. Mivel néha vérzek, szex után is...
Én nem tudom,hogy van-e cikluson😅
De én egyébként is pco-s vagyok ezért régen mensim sem volt ha nem szedtem a tabit.
Így én nem vagyok mérvadó.
Fokozatosan fogy ki belőle a hormon. Eleinte 20 mikrogramm/nap amit lead, 5 év után 10 mcg és 6 év felett 9 mcg. Ha erős vérzésre írták fel, akkor javasolt 5 évnél cserélni. Fogamzásgátlásra jó kicsit tovább is. (Kb. 7 év) De ezek sem fix időpontok. Nekem azt mondta az orvos, hogy érezni fogom, ha erősödik a vérzés, akkor fogy a hormon.
Nektek, hogy alakult a vérzés fél év után? Hány naposak lettek a vérzéses napok? Engem ez zavar nagyon, hogy két hétig eltart (hozzá szabályosan érkezik) és eddig semmi nem utal arra, hogy lesz javulás.
Orvosok sem gondolnak mindig mindenre, vagy már bele untak.
Te jo ég, mik vannak... Hát tényleg nem semmi...
Na ez tényleg eszembe sem jutott, de furi,hogy az orvos sem mondta.
Amiket eddig láttam posztokat,vegyesen volt minden. Depresszió,görcsök,elhízás, hangulatingadozas...és több olyan,hogy mellette terhes lett és volt aki nem találkozott a spiraljával meg szülés után sem. Valahogy kiesett😂 óriási 😅
Én 4 év alatt egyszer sem.
Évente járok dokihoz, Ő ellenőrzi :) épp ma este voltam, minden ok.
Nem javasolja 5 évesen levetetni, 6-6 és fél évig maradhat fent. Akkor lehet még idén télen nem vetetem le :)
Akár az is okozhatja, vagyis attól picit sebes lehet és mikor "megsérül", akkor vérzik picit.
Sajnos nem tudok angolul. Az angol csoportban nem emlékszel, hogy milyen arányú a hízás?
Olvastam az angol csopiban,hogy a jelzoszal kidorzsolhet. Na majd ezt megkerdem az orvostól is!
Köszi a tippet!
A probléma továbbra is meg van sajnos, azóta is.
Köszi a tippet, olvasgattam ...
Tényleg sokaknak ugyan ez a problémája. :( Akkor talán normális lehet?
Végülis a kommenteket olvasva örülhetnek,hogy csak ennyi bajom van🤪
Szívesen :)
Én is akkor jöttem ide, mikor jöttek a problémák. A nevem is ezért lett ez, nagyon találó. Nagyon sok kérdésem volt :) aztán volt, amire kaptam választ, volt, amire nem, de végülis megoldódott minden idővel. Kivéve a súly többlet. De majd ez is megoldódik.
Jogos, be is fejezem az olvasgatást!
Köszi a válaszokat! :)
Szia.
Ilyen oldalra csak akkor szabad feljönni, ha problémád és ezért kérdéseid vannak :)))
Ne aggódj, kevesebben vannak jóval, akik híztak azoktól, mint akik nem híztak :)
Idén az utolsó, 5. évem van.
Nem tudom, hogy mennyi idő után múlt el, egy évig szerintem biztos tartott. Azért nem tudom, mert nem vettem tudomást semmiről és észrevétlenül múlt el minden. Lehet, hogy 2évig is tartottak ezek a mellékhatások.
Szia!
Azon szerencsések közé tartozom, akinek nincs baja a mirenával.
Már a második van fenn, azaz 7 éve használom.
Az első fél év volt nehezebb, mire kiürült a szervezetemből a fog.gátló gyógyszer, a bőröm nem volt szép, 2-3 hónapig volt talán maszatolás, de a rutascorbin és a c vitamin segít ezen.
A jelzőszál legyen jó rövid, mert szúrhat.....
Nem híztam, 10 éve 53kg vagyok +/-2kg az évszakoknál....(nem diétáztam soha, nem is sportolok semmit).
Sok sikert
Sziasztok!
A mai napon nekem is felhelyezte az orvos a Mirenat.
Nagyon fèltem, hogy fájni fog, de simán bírható volt.
Kicsit aggódni kezdtem az itt olvasott mellékhatások, főként a hízás miatt.
Van, aki nem hízott tőle azért, ugye? 😃
Azért választottam a spirált, mert 3 gyerkőcöt terveztünk, a 3. Két hónapos múlt, véletlen sem szeretnék több gyereket, így az orvos ezt javasolta, mint legbiztosabb fogamzásgátló.
Én 11 hónapig nagyon erősen, tampon is, rendes betét is.
A tiszta napom a barnázás, pöttyözés volt.
Utána, mintha elvágták volna. Semmi.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?