Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Mikor mennél egyébként a dokidhoz kontrollra?
Bevallom: én a 6 és fél év alatt egyszer sem néztem meg a jelzőszálat :)))
A belsőd is változhatott, változik, lehet most ezért érzi Férjed... Ha nagyon zavaró, akkor persze nézesd meg, meg ha rövidebbre tudja vágni, akkor vágasd rövidebbre, de egyébként nem gondolom, hogy gond lenne.
Szia! :-)
Köszönjük a helyzetjelentést! :-)
Örülök neki, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok Nálad is :-) Szerintem sem nagyon fog már megjönni...
Még ilyet sem olvastam, hogy volt, aki fogyott :))) De jó Neked! :-) Nekem is mutathata kevesebbet jóval az a fránya mérleg! :-)
Minden rendben lesz, a görcsök is el fognak múlni :-)
Hm... Hát igen, nem olcsó sajnos, de ha beválik, nagyon hamar megtérül az ára (betét, tampon, szájon át szedendő tabletta - ha lehetne), stb... :-)
Szoritok, hogy beváljon! :-) Ez már biztató... :-)
Valószínűleg úgy helyezkedett eddig a szál,hogy nem ütközött bele a férjed.
Kered fel az orvosod,hogy vágjon vissza a szálból.
Szia!
De jó, hogy írtál!
Kellenek ezek a pozitív visszajelzések, reményt adnak.
Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy és hogy miért választodtad a Mirenát?
A fogyást mennyi idő után tapasztaltad?
Sziasztok!
Decemberben tették fel a második Mirenámat.Semmi probléma nem volt,sem az elsővel,sem most ezzel.Viszont pár hete a férjem panaszkodik,hogy érzi a jelzőszálat.Bevallom,eddig én nem is ellenőrizgettem egyiket sem.Ma este kíváncsiságból leellenőriztem, és én is érzem.Pici szálacska tényleg elég szúrós....😱
Kicsit megijedtem,lecsúszhatott az eszköz????Vagy most miért érzi a férjem,eddig pedig nem???Semmi panaszom sincs,se vérzés,sem görcs.Akkor most mi a franc lehet???Más is tapasztalt ilyen panaszt?Vagy rohanjak minél előbb orvoshoz, és nézessem meg?
Sziasztok!
Jöttem egy gyors helyzetjelentéssel, november óta vagyok Mirenás.
Áprilisig volt menstruációm, de nagyon kevés, elég volt napi 2-3 db tisztasági betét. Már ez egy nagy megkönnyebbülés volt nekem.
2-3 hónapban nagyon durva mellfájdalom is jelentkezett, ami előtte nem volt.
Májusban már meg sem jött, se mellfájdalom, se semmi :)
Kiváncsian várom hogyan alakul a továbbiakban, de ha már kimaradt nem hinném hogy megjön. (Kop-kop)
Tényleg hatalmas megkönnyebbülés azok után, hogy végigszenvedtem a mensis napokat, már előtte egy héttel rettegtem mert tudtam hogy meg fog jönni. (Super tampon+tena betét kombo max másfél óra)
Olvastam, hogy valaki hízott tőle, hát én fordítva üzemelek, fogytam kb 3-4 kilót. Azt nem mondom 100 %-ra hogy a spiráltól, de semmit nem csinálok másképp mint előtte. (Mondjuk rám fért, és még mutathatna kevesebbet is az a mérleg :D )
Kitartás mindenkinek aki nem rég helyeztette fel! :)
Köszi, egyelőre csak görcsök vannak, este kicsit rosszabb volt mára meg teljesen elállt a vérzésem, pedig még csak a 4. nap van, nekem 7-8 napos szokott lenni amúgy.
Nagyon remélem hogy bevalik mert 100.000 volt felrakással együtt 😄
Ezért is izgulok mert nem szívesen dobok ki ennyi pénzt...
Hát...merthogy izé...szóval, hogy mi lesz...meg na.
De majd mostmár hamarosan...nem sokára.
😁
Szia.
Én 15 kg. A Miréna felhelyezése után a szénhidrát éhségem nőtt meg baromira. Annyi péksütit ettem egy nap, amennyit egy hét alatt nem ettem meg.
Igaz, hogy én 11 hónapig nagyon erősen véreztem szinte folyamatosan, a tiszta napok néha a barnázós napok voltak, szóval napi 2000 mg C vitamint szedtem vérzéscsillapitás gyanánt. Szóval a magas C vitamin bevitel is okozhatta a szénhidrát falást és azzal együtt a hizást. Ez a mai napig mostmár rejtély marad számomra, hogy mitől hiztam meg :-(
A legjobbakat Neked és nagyon szoritok, hogy minden téren beváljon! :-)
Jaja, engem figyelembe sem vett a progeszteron :)))
És a méhnyálkahártya is egyre vastagabb lett 11 hónapon belül :))) Aztán úgy lecsökkent, hogy azóta sem vérzek...
:-)
Miért is nem mered?
Szia Babie!
Hát, nem tudom, hogy létezik... :-) Még nem volt "szerencsém" a levételben, de majd talán jövő tavasz körül.
Örülök neki, hogy pozitiv irányban indult el minden a levétel után :-)
Szia.
Miréna. Az elején igen, de visszavágattam a jelzőszálból és mostmár nem, minden rendben van szerencsére :-)
Sziasztok!
Ma nekem is felrakták a mirenat, endometriózis miatt, nagyon izgulok hogy bevaljon, a felrakása egyáltalán nem fajt, nem is éreztem. Utána pár másodperc görcs, illetve később kb két órán át tartó menstruációs fájdalom volt. Azóta nagyjából jól vagyok, a vérzés szinte elállt. Ma van a 3. Napja a ciklusomnak, épp most jött nagyon sok vér, szinte ömlött, de úgy tűnik most kb majdnem elállt teljesen.
Én a hízástól nagyon félek...
Végre lefogytam, elégedett vagyok magammal, nem szeretnék még 5 kilót sem hízni. Ki hogy volt ezzel?
Volt valaki aki hízott emiatt úgy hogy nem evett többet?
Igen.
Én a változókori hormon egyensúly felborulása miatt kaptam, ösztrogéndominanciára.úgy tudom a Mirena "kistestvére" a Jaydess spirál, kevesebb hormonnal, főleg a fiatalabb nőknek szokták.
Állítólag a progeszteron nem okoz hízást, ellenkezőleg...bár olvastam itt a fórumon, hogy voltak nők, akiknek mégis.
Nem nagyon lehet tudni, hogy reagál a szervezetünk.
Egy biztos, hogy a méh falának megvastagodását akadályozza, ezért a legtöbb nőnek előbb vagy utóbb lecsökken vagy el is múlik a menzesze.
Hormonos?
Én mivel picit hizekony vagyok most, így még azóta is gondolkodom, tájékozódom. :(
Bocsi, tudom, hogy nem engem kérdeztél és nem is válaszolni akarok, csak a téma engem is izgat.
Nekem 2 hete van fenn a Mirenám, ez idő alatt még nem volt alkalmam kipróbálni, ezért nem tudom, hogy érezhet e valamit a párom, de nagyon kiváncsi vagyok.
Egyébként a dokim azt mondta, hogy rövidre vágta, de még tudja rövidebbre, ha problémás.
Csak hát kéne hozzá az együttlét én meg azt még valahogy nem merem...
Sziasztok Lányok.
Most egy hete, hogy lekerült a spirálom - előzményeket tudjátok.
Lehet, hogy totál hülye vagyok, de úgy érzem, mintha valahogy helyreállt volna a nőiességem most. Mintha a hormon "rám ült" volna az előző 6 évben, míg fent volt. Teljesen máshogy nézek magamra, a férjemre, az energiám is több lett, jobban alszom. Létezik ez vagy csak bebeszélem? :)
Szia! Milyen típus van neked fenn?
Nem okozott gondot szeretkezés során sem a párodnak?
2022 májusában született a másik Unokám. Fogadott orvos, az első is Nála született. És abban a kórházban szült a menyem, ahol a magánhelye mellett dolgozott.
Ezért nem értem ezt az egészet.
Jogszabályhelyet tudsz?
Én is magánorvoshoz járok, aki dolgozik egy kórházban, a kórházban tette fel a spirált, nem a magánrendelőjében, igaz ez még 2016 őszén volt.
Szóval az első...ühümmm...értem...
🤣🤣🤣
Sajnos ez így van...illetve nem is annyira sajnos, csak épp a szülészet-nőgyógyászat ennek nagy kárvallottja.
Valamit kitalálnak erre remélem.
Mert közben értem én, hogy az sem állapot, hogy azorvos a magánbetegeit az állami kórházban látja el, és szét kell választani a magánt az államitól.
De közben itt is a példa (Barbie esete) az anomáliákra, nem beszélve a kismamákról.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?