Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Piros!
Na, mi volt a dokinál?
Kedves Rita, nagyon aranyos vagy és jólestek a szavaid is, köszönöm szépen!!!!!!!! :))))
Neked is szép napot.
Szia!
Én speciel örülök, hogy nőnek születtél, mert legalább segítesz nekünk "néha tudatlanoknak" (néha tudósoknak) a tapasztaltságoddal és a bíztatásaiddal.
Én minden nap olvaslak Benneteket és én is reménykedem abban, hogy nem lesz velem sem semmi gond "ha eljön a holnap".
Maradj ilyen segítőkész, mert én vagy úgyis mondhatnám szerintem a többiek nevében is örülünk Neked, hogy itt vagy.
Mindenkinek eső-, görcs és komplikációmentes szép napot kívánok!!!!!!!
Rita
Szia, igen, nagyon bánom, mert azt a majd egy évet is végig görcsöltem és véreztem.
A doki--aki rábeszélt az újabb mirenára-- csak a vállát rángatta mikor panaszra mentem, a többi nőgyógyász meg szidott mint a bokrot, hogy hogyan lehettem olyan hülye hogy megengedtem az újabb eszköz feltételét.
Mintha legalábbis én lettem volna a ludas, na ja, az biztos hogy nagy hiba volt tőlem hogy nőnek születtem nem pedig férfinak.
Szia, lehet hogy már nem lesz erős vérzésed ha ennyi idős vagy, ilyenkor ugyanis legtöbb nőnél elkezdődik--vagy már folyamatban van--a klimax, azaz nincs rendszeres peteérés és nyálkahártya vastagodás sem. ( jó esetben)
Bízzunk benne hogy Te ebben a csoportban leszel, de ha esetleg mégsem, még mindig ráérsz úgy dönteni hogy leveteted a mirenádat, és meggondolod mi legyen helyette.
Minden jót: Eszter
Hello lányok!
Holnap megyek a nődokihoz. :( Remélem, hogy minden rendben lesz a miomámmal is és a spirállal is.
Szép napot nektek is!
Szia!
Nekem nem volt eddig spirálom,a Mirena az első.
Köszi!
Ma kérdeztem a patikába,de ők nem hallottak ilyenről.Majd felhívtam a Bayert és a termékmenedzserrel beszéltem.Azt mondta,hogy ha megyek levetetni,akkor az orvos ír erről egy jegyzőkönyvet,és az orvoslátogatón keresztül visszaküldi a cég felé sprirált,a blokkot,kiskönyvet,jegyzőkönyvet.És az én megadott számlaszámomra visszautalnak kb.1 hónapon belül 20 ezer Ft.ot.Tehát nem szabad semmit kidobni,mert ugrik a teljes összeg.44ezerért vettem februárban,és 20ezer jár vissza.Leírtam,hátha mást is érdekel.
Szia, nem a gyártó céget kell megkeresned, hanem az orvost aki feltette, és a kiskönyvet, amit Tőle kaptál a felhelyezés dátumával.
A doki dolga hogy felvegye a Schering-gel a kapcsolatot, nem a Tiéd.
Ha fél éven belül vagy, az eszköz vételárának fele ( vagy egy újabb Mirena) visszajár.
Van ahol a patikai számlát is be kell mutatni hozzá, de ez egyénileg változhat.
Szia!
Nekem a Mirena előtt "sima" spirálom volt,sok problémával!2 hétig véreztem,vagy tovább,a Mirenával eddig (kopp,kopp)semmi gondom.
Nekem bevált,ha ez mellett döntesz,remélem Neked is!
Üdv:A.
Szia!
Maradj ilyen optimista! Jól tetted, hogy ismét feltetetted drukkolok Neked is, hogy minden rendben legyen.
R.
Szia!
Nagyon drukkolok Neked a műtét miatt! Ha már jobban leszel és tudsz gépezni várunk vissza.
Rita
Sziasztok!
Hát,nekem sem vált be a Mirena.2 és fél hónapja kaptam,mioma és hiperplázia miatt.Szünni nem akaró vérzésem volt akkor már egy hónapja.Sajnos azóta sem múlt el.Eleinte lecsökkent aztán egyre erősebb lett."Kikaptam" az orvostól,hogy mért vártam ennyit? Néha bekaptam egy Norcolutot,akkor lecsökkent,majd miután nem szedtem visszaerősödött.Ez is hiba volt,mert ingadozott a hormonális állapotom,röntött a helyzeten.Fél éve volt egy küretem a vérzési probléma miatt,és most meg kell ismételni.Így a Mirena is ugrik,de már el is mozdult a helyéről.Szóval majd a szövettan után dől el,hogy lesz-e nagyműtét,de nagy az esély rá.Jó lenne,ha visszakapnám a spirál árának egy részét! A gyártó céget kell megkeresnem? Szóval nem szabad hónapokat várni,hogy elmúljon a vérzés,orvoshoz kell menni ha nem stimmel valami!
Most nem találom,de ezt találtam,hasonló:
www.mioma.hu/fitoosztogenek.html
Sziasztok!
Találtam a neten egy régi hozzászólást mirenával kapcsolatban, amit szeretnék megosztani Veletek. Talán sokaknak segít mert benne van a válasz a kérdéseikre.
Nem fontos elolvasni, csak akit érdekel.
Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!
És a link: [link]
Rita
Sziasztok!
Még új vagyok itt, és csak tegnap találtam rá erre a fórumra. Elég sok pozitívumot és negatívumot találtam a Mirenával kapcsolatban. Nekem nem fájt a felhelyezés, nem görcsölt utána a hasam, de a januári felrakás óta 17 vérzésmentes napom volt. 14 nap a Duphaston nevű gyógyinak köszönhető, utána 21 napra megint megint megjött. Az 1 hónapos kontrollon a doki mindent rendben talált, akkor írta fel a gyógyszert is. Most megint megyek hozzá, hátha mond valami bíztatót vagy ír fel gyógyit. Nekem csak az a gondom, hogy azok, akik szintén hónapokon keresztül vérezgettek, hogy éltek nemi életet? Lehet, hogy én vagyok a béna, de nekem úgy nem megy, hogy 2 órája nincs vérzésem, akkor mindent bele, mert egyfolytában azon aggódok, hogy biztos akkor fogok vérezni, amikor végképp nem kellene. Köszi a tapasztalatokat!
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?