Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok! Én most készülök kipróbálni valamilyen fogamzásgátlást, amit közel a 40-hez is ajánlanak. Közöttük van a Miréna is. Sajnos nem vagyok "spirál párti", de kénytelen leszek kipróbálni. Tudja valaki, hogy mostanában mibe kerül? Úgy tudom, hogy nem a legolcsóbb mulatság, és ha nem jön be ezt is ki kell dobni. Van valakinek tapasztalata, hogy van-e különbség a "sima" spirál és a Miréna között. Köszi
Én sem kaptam érzéstelenítőt és semmi bajom nem volt,mondták,hogy 10 percre űljek le,de siettem,így nem pihiztem,mikor kijöttem,csak a lábam remegett az izgalomtól.Dúrvábra számítottam.Szép napot mindenkinek.
Én nem kaptam érzéstelenítőt,és miután elhagytam a rendelőt rosszul lettem.
Igen én is mentem szórakozni,azért kérdeztem,a leg minibbet vettem és nem volt semmi baj.Köszi a választ.
Én már használtam, de most igazán nem nagyon van rá szükség, olyan kicsi a mennyiség. Max, ha valami programra megyek. Én nem hiszem, hogy ezzel ki lehetne húzni! Csak észre veszed, ha fáj, nem lehet kellemesebb az se, mint a felrakás. :)
Én kaptam érzéstelenítőt a méhszájba, gondolom látta, hogy nem elég tág. És utána mondták, hogy várjak kicsit, üljek le kint. Lányom jött el velem, és tényleg kellett kicsit várni, mert émelyegtem, meg szédültem kicsit, meg remegett a lában. De pár perc és egy kávé múlva saját lábon sétáltam haza.
Én is ügyeleten voltam, és 5 ezret adtam, mert csak ez az egy doki vállalta a Mirena felrakását. Nagyon rendes volt, érzéstelenítőt is adott, csak ezért adtam pénzt. De ez már másfél éve volt....
Ma nem fájt, se a hasam, se a derekam.......
Azért hétfőn felhívom a dokit, és megkérdezem, mi legyen?
Tavaly október végén kezdtem el vérezni, és egy hónap után volt egy egészségügyi küretem, ahol a szövettani vizsgálatnál, ösztrogén túlsúlyt állapítottak meg. Az orvosom a mirenát ajánlotta, mert a gyógyszerrel pótolt hormon sokkal radikálisabb, mint a mirena. Csak én idegenkedtem a spiráltól, ezért húztam az időt, és csak február elején rakattam fel. /ma már nem húznám az időt/ Vastag a méhnyálkahártyám az ösztrogéntől, és a mirenától várjuk a javulást.
Azóta volt egy mensim, de a pecsételés, az állandó.
Én nem használtam azóta, mióta fenn van. Az elején furcsa volt a betét, de úgysem kell sok:))
Ajajj...de még mennyire! A dokinak igaza van:türelem!Még egy jó ideig...A derékfájás a rendes havival is összefüggésben lehet, nem? Talán most kéne "igaziból" megjönnie.
Nyugodtan használhatsz, nem fogod vele kihúzni a Mirenát.
Szerintem a fórum résztevőinek mindnek vannak ,voltak hasonló jelenségei.Egyszer azt irta valaki 6 hónapig szinte minden előfordulhat, mert a szervezetnek le kell reagálnia ezt a rendszert és nem vagyunk egyformák.Szerintem ha nincs láz, hőemelkedés, kellemetlen szagú folyás, kiugróan erős és tartós vérzés akkor ez a belefér kategória a felhelyezés után.
De ha aggaszt valamelyik tünet, vagy csak megnyugtatást akarsz beszélj az orvosoddal, szerintem telefonon is el tudja dönteni a tüneteid alapján ,kell e személyes vizsgálat így legalább nem kell az igen magas magánrendelés árát kifizetni fölöslegesen.
Nekem 7 hónapja van mirenám. Mivel vannak miomáim, igy még mindig elég erősek a menseseim. Én használok tampont. Orvosom azt mondta , nem lehet azt olyan könnyen lehuzni
Ti használtok tampont???Mert azt mondták nem lehet,mert kihúzhatja a jelzőszálat.Lehet-nem lehet???Merjem-ne merjem???
Nekem azt mondta az orvos,hogy 4-5 nap vérezgetés normális,de ha egy héten belül hőemelkedésem lenne,hívjam.Illetve ha bármi probléma adódik.Lehet,hogy meg kellene kérdezni más orvost is?
szerafina, neked akkor szerencséd van, örülj neki....
nekem a változókori vérzészavar miatt tette fel a mirenát, és azt mondta, hogy legalább három hónap, mire elvékonyítja a méhnyálkahártyát. most csak a tényleg enyhe fájdogálások zavarnak.
Én még nem régóta erősítem a mirenások táborát, de az én dokim azt mondta, ha a feltevéstől számítva néhány nap múlva nem múlna el a vérzésem, akkor hívjam fel. Szerencsémre (gyorsan:kopp-kopp) nálam ilyen probléma nem volt.
sziasztok!
nekem egy hónapja tették fel, a mirenát, de azóta is vérezgetek. A doki azt mondta türelem...... egy-két napja enyhe derékfájásom és alhasi fájásaim vannak. volt valakinél ilyen??????
köszi előre is a választ
Ki hogy viseli a fájdalmat.De azért ki lehetett bírni nem???Üdv a Mirenások táborában.Sok sikert vele.
Köszi,már túl vagyok rajta.Tényleg pár perc volt,de nekem több volt mint kellemetlen.
Mondjuk,nem kacagtam hülyére magam,harmadjára sikerűlt felrakni,mert valamit nem jól húzott meg a doki,de csak fent maradt a végén.Ne félj,ki lehet bírni.És csak pár perc.
Így van. Nem fájdalmas, csak kellemetlen egy picit.
Mindenki annyira bagatel dolognak írja le ezt a felrakást.Ti nem lettetek rosszul utána? És nem fájt,csak kellemetlen volt?
Én is a kórházban voltam, ott tette fel a magándokim egy szülésznő segítségével. Pénzt nem fogadott el. Igazából esélyem sem volt rá, hogy adjak, mert gyorsan végzett és sietett a "dolgára"...s akkor már más orvos is jött a kezelőbe. (Akkor már függöny mögött öltöztem.)
Én is ambulancián voltam,de előre megbeszéltem a főorvosal,aki nagyon kedves volt és adtam pénzt neki,mert szeretnék visszamenni hozzá,amikor szükséges.Két hónap múlva kell kontrollra mennem,ha addig nincs probléma.Azt is mondta,hogy sterilizáltak,de a biztonság kedvéért mérjem egy hétig a hőmérsékletem,és ha hőemelkedést észlelek,hívjam.Köszönöm a kedvességed!
Nekem kórházban rakták fel ambulancián és nem került semmibe.Vigyél pénzt,de ne kérdezz rá,majd ha nekik kell pénz azt úgy is tudatják.Nekem sem volt időpontom,csak ha az ambuláns orvos éppen műt,akkor azt meg kell várni.Nekem mákom volt kb 20perc után megjött és 5 perc alatt fel is rakta.Sok sikert.
Nekem is van miómám 2szer2cm.Barnázás nekem is van folyamatosan,de a c vitamintól kevesebb,mint mikor nem szedem.Kb annyi,mint egy normális folyás.remélem neked is beáll,meg nekem is ilyen marad:)
Örülök, hogy jobban érzed magad, már igazán megérdemled:))) Egyél nagyon sok olyan dolgot, amiben sok vas van, hogy pótold a veszteséget. Azért még néha nézzél be ide is, ha már nem vagy sajnos érdekelt:(
Bocs, tényleg így van...de a lényegen nem változtat, mert ő adja oda, amikor kitölti. Én úgy értettem, hogy nem kell külön kérni senkitől:)
További ajánlott fórumok: