Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia, elméletileg az első 6 hónap türelmi idő, eddig szoktak várni, hátha beáll valamiféle rend.
Ha a spirálra érted hogy dec. 30 óta van, akkor még lehet reménykedni hogy jobb lesz.
A kiegészítő hormon tablettáról nincsenek jó tapasztalataim, de nem szeretnék senkit elijeszteni, hátha csak egyéni probléma volt.
nekem nincs menzesz ugyhogy nemtudom mikor kéne szednem...
még az elején talán 3-4 hónapig meg télen mikor eszembe jutott...de akkor folyamatosan..
Szia!
Te mennyi C vitamint szedtél?
Nekem most júniusban lesz 1 éves az elején 1 hétig pecsételtem azóta semmi...
Mindenkinek ajánlom figyelmébe a CVitamint és rutascorbint 2-3*1et.
nekem is segített másnak is beválhat..
semmi tünetem nem bántam meg..
talán a libidó csökkenés ami nálam jelentkezik de nem biztos, hogy a mirenától..
Remélem,minden rendben lesz!Nekem azt mondta még az orvos,hogy 2 hónap múlva ellenőriztetni kell.Ha minden rendben,akkor majd félévenként.
Mindenkitől kérdezem:hogyan ellenőrzi? Fáj,kellemetelen?
Köszi a válaszodat.
Nálam is túlsúly problémák vannak, a második terhesség alatt felborult a hormonháztartásom, de problémáim csak 3 éve vannak, pedig már 10 éve megvan a 2.-ik gyerkőc.
Én még azt vettem észre, hogy ha gabonapelyheket, vagy müzliket meg hasonlókat fogyasztok, akkor rögtön előjönnek a vérzési problémáim.
Mostmár a lányomnak sem adok ilyesmit, mert nála is voltak gondok, de szerencsére rendeződtek.
Szóval pelyhek és müzlik kint maradnak a "küszöbön". (Eddig bevált, remélem tovább is működni fog.
Szia!
Nekem is kb. akkor tette fel és is hasonlóan éltem meg.Vérzési problémák és mioma miatt már a műtét is szóba került.Azt mondta az orvos,hogy az elején még szedjem egy kicsit a Norcolutot,hogy ne vérezzek.Máshol találtam olyan orvosi írásokat,hogy az ösztorgén túlsúly okozza a miomát és a vérzési problémákat,ill. hogy lecsökken a progreszteron szint.Még azt olvastam,hogy ajánlatos kerülni a növényi ösztrogéneket is,főleg a szóját.
Sziasztok!
Én még nagyon új vagyok ebben a témában.
Nekem 1,5 hete tette fel a dokim a Mirenát. Amikor felhelyezte nagyon fájt és rosszul is lettem(majdnem elájultam), de azóta kisebb pecsételgetéseket tekintve, amelyek nem minden nap vannak eddig rendben van minden. Nekem a bő vérzések( volt, hogy 15-20 percig tartott ki egy óriás betét) és a nem jól működő hormonok miatt lett a Mirena. Nem volt választási lehetőségem, 1 közepes és egy kis műtét után, vagy ez, vagy a méheltávolítás. Drukkoljatok nekem, hogy ez beváljon. Én is 44.000,-Ft-ot fizettem érte.
Olvastam a kiskönyvben, hogy rögtön adagolja a hormont. Nem okoz gondot az együttlétnél és egyáltalán mikor lehet, mert a doki nem mondott erre semmit sem.(igaz nem is kérdeztem) Csak azt mondta, hogy jó ideig csak zuhanyozni lehet, ülőfürdőt venni nem a fertőzésveszély miatt.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Köszi a választ előre is.
Szia, hat hónap a türelmi idő,addig bármi belefér.
Remélhetőleg mindent rendben talál a doktor holnap, úgy legyen.
Szia!
Nekem 8 hónapja van mirenám.De sajnos vannak pici miomáim is.Ezért vannak ezek a bő vérzések.Állitólag igy is le kéne csökkennie.Próbálok türelmes lenni.
Szia Éva!
Neked mióta van Mirenád?
Én a 3 hónapban eljutottam odáig hogy 26 napra jött meg, kevesebb van vérzés csak max 3 nap, UTÁNA 3-4 nap pecsételés. Ahhoz képest hogy eddig szinte szünet sem volt kettő között max 5-7 nap én már pozitív eredménynek érzem a mostanit. Remélem még lesz jobb is. Én márt csak ilyen kis optimista vagyok de kell is ez ehhez úgy látom.
Szia!
Mirena előtt egy kicsit több volt a mensesem.Én kis naiv azt hittem, hogy ennyi idő alatt lecsökken, vagyis azt orvosom ezt mondta, mielőtt megbeszéltük a felhelyezést.Nem tudom, de szerintem még várok egy pár hónapot , és majd meglátom mi lesz.Mensesem kb. 10 napig tart. A két menses közt nincs folyásom, közti vérzésem sincs.Most szedem exacyl tablettát, ez vérzéscsillapitó.2 napig amig erős a mensesem ergám cseppet szedek, napi 3x15 cseppet.Kiváncsi vagyok mi lesz.
jövő héten megyek 4 hetes kontrollra
akkor iratom alá könyvet , a telefon szám nem jelentkezik.A weboldalon 1 másik számot ír de mindegyiknél azt mondja előfizető nem kapcsolható:((
Szia, fel lehet rakni akkor is ha éppen nincs vérzés, csak kell hozzá egy neg. terhességi teszt, és ilyenkor sokkal kellemetlenebb maga a felhelyezés is, mert a méhszáj nincs kinyílva.
A doktorok előszeretettel reklámozzák úgy, hogy nincs vérzés míg fent van a Mirena, de a tapasztalat azt mutatja, hogy csak a használók egy kis százaléka ilyen szerencsés.
Legtöbben napokig ( hetekig) maszatolnak, vagy véreznek, és olyanok is vannak, akik egyáltalán nem bírják viselni a spirált.
Ezek viszont csak a felhelyezés után derülnek ki, úgyhogy nem árt nagyon alaposan átgondolni, hogy így is érdemes-e belevágni.
Én abban sem vagyok 100 %-ig biztos, hogy a visszeres panaszokat megszünteti, persze lehet hogy igen, ez nem ellenreklám akar lenni, csak azért írom, mert nem olcsó mulatság kifizetni a 44 ezer ft-ot, és mert sajnos nem mindenkire igaz a Mirenát "agyon-vissza dicsérgető" szöveg.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?