Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Csibe, nekem se jött be a Mirena pedig kétszer is nekiszaladtam, hátha. :(
A Depo proverából is kaptam egy ízelítő-szúrást, sajnos csak rossz élményekkel lettem gazdagabb, nem segített.
Ennek ellenére van akiknek bejön, csak ez is egyénfüggő, mint minden más.
Ne légy elkeseredve, ha eltávolítják a Mirenádat, hamarosan meg fognak szűnni a panaszaid, és annyi más fog. gátlási lehetőség van, biztosan találsz közülük megfelelőt.
Mielőbbi jobbulást, szia: Eszter
Köszi a válaszokat. Én egyenlőre tampont nem merek használni. Nekem igaz nem mirenám van, de gondoltam tudtok azért válaszolni nekem. Végülis spirál spirál. Nekem még csak 5 napja van fent, a menstruáció meg majd kiderül milyen lesz tőle. :)
Szép napot mindenkinek!!
Sziasztok!
Aktuális árat tudtok írni?
Köszi
Helló mindenkinek!
Az én dokim is azt mondta, hogy nyugodtan használjak tampont. Amíg kellett, használtam is,semmi gond nem volt.Annyira mélyen azért nem megy be a tampon,hogy egy normális hosszúságú jelzőszálba beleakadjon. Főleg mert elég volt egy kis mini.
Sziasztok!
Mesélek kicsit a Mirenáról.. mostanra talán már csak csak jókat, de nem minden happy még.
Nos most pénteken volt 7hete hogy bennem van a kütyü. Eleinte sokat pecsételgettem, rengeteget fájt a hasam.
Hasfájás nincs, pecsételés meg igen :( Szerencse vagy sem épp nem fényes a kapcsolatunk így szinte teljesen mindegy lenne, hogy pecsétel e vagy sem. Na de mióta megvolt az 1. menstruációm, azóta egyetlen napom nem volt még, hogy ne pecsételjek. Már most majdnem 4 hete egyfolytában, minden nap pecsétel. Nem épp költség kímélő így ez a dolog, mert azért betétre és tamponra is ugyanúgy költeni kell. Betétre azért mert nem csak 1 kis csepp van hanem vagy 4-5, tampon pedig a városi sétákra, mert parázok, nehogy több induljon meg hirtelen, így inkább bedugom. Úgyhogy némileg el vagyok keseredve, mert ha esetleg rendeződik a kapcsolatunk párommal, akkor meg a maszatolás áll az útba. Jó persze az már jó, hogy nem szakad le a hasam, de több 10ezerért az ember már csak csak jobbra számít. Remélem hamar megszokja a szervezetem most már, mert ez így uncsi, happy is de olykor olykor depi is.
Sziasztok!
Na most már akkor tényleg igaz hogy ahány ember annyiféle...Nekem is azt mondta a dokim,hogy a férjem imába foglalja majd a nevét mert ha ezt felhelyezi akkor 5 évig nem fogok menstruálni.De ahogy nézem sokótoknak ugyanúgy van mensije...Vkinek meg teljesen elmúlt...
Nekem lassan két hónapos lesz a Mirenám, és most már rendben vagyok egy ideje. 3 hétig barnázgattam, most pedig már megjött az 1. mensim is, már mára el is múlt. Úgy hogy én csak jót tudok mondani egyenlőre, reméljük igy is lesz. Azért irom meg hogy ne csak a negativumokat olvassák azok akik rakatni szeretnének. :))
Nyúlanyó, jobb lenne ha megnézetnéd a melled egy nőgyógyásszal, mert bizony valóban a mellből nem szabad semmilyen váladéknak jönnie.
haliho!
Epp a Mirenan gondolkodok..pontosabban, tervezem.
De ugy felek, a fene esz meg...mar bocs :))
Sajnos mindennek elsosorbab a rosz oldalat latom, ebben az esetben, h meghalok s ilyenek..
En meg nem szultem de a dokino azt mondja, ez nem gond..biztos?
"iszonyat erős izzadság szag a mellbimbó tájékán"
jesszus, mik vannak...sajnálom. :(
Sziasztok.
Sajna nekem is negatív tapasztalataim vannak.Igaz még fenn van másfél év után,most jutottam el odáig,hogy a következő rákszűrésnél le is vetetem.Állandó derék fájás,Menszesz elött 3héttel már kezd a cicim fájni,pár nappal elötte,már annyira,hogy alig tudom megmosni.Akkor nem fáj semmim,amikor épp megvan.Szinte állandó barna folyás/ami a doki szerint nem probléma,ha engem nem zavar...Mert akkor is véd.Ja és iszonyat erős izzadság szag a nemi szerv és mellbimbó tájékán.Szóval nekem nem jó,de örülök,ha valakinél bevállt.
Helló.
Nekem lejárt az 5 év a htéen csere :-)
sziasztok!
Nem mirena, csak a sima goldlilly.
Hát én úgy jártam, hogy megvettem, és a doki nem tudta felrakni, mert anatómiailag nem úgy vagyok berendezkedve, mint az átlag. Nagyon, nagyon fájdalmas volt, kétszer is megpróbálta, azt mondta nem megy, mert a hasfalamba fog kikötni, és mehetünk a műtőbe. A doki profi, nem egy kis kezdő, úgyhogy nem ezért, hanem mert van egy kis görbület a két méhszájam között. A külsőbe még be tudta tenni, és akkor mondta, most már nem fog fájni, nah akkor majdnem kiugrott a szemem. Borzasztóan fájt!!! Szóval ennyit a spirálról, a mirenával is ez lett volna. Pedig nagy reményekkel vágtam bele, de sajna így jártam. Megint jöhetnek a szar gyógyszerek:(
Szia, gratulálok, jó ilyen beszámolókat olvasni! :)
E
Szia, sajnos csak gyógyszeres megoldást tudok a magas prolaktin szint csökkentésére, egyebet nem.
Kellemetlen lehet a tejcsorgás, és marhaságokat beszél az orvos hogy gyűjtsd össze és add le, azzal ugyanis nem hogy nem oldódik meg a problémád, épp ellenkezőleg, csak még inkább fokozod a tejtermelődést.
Sziasztok!
Most vagyok 5 hónapos Mirenás, a kontroll vizsgálat szerint minden rendben. 1 hónapja semmi maszatolás nincs, mensim sincs, hasfájásom is elmúlt.Remélem beállt a dolog. Sok sikert minden próbálkozónak!
:))))) Szia Rita, őszintén örülök annak, hogy Nálad ennyire tökéletesen bevált, csak így tovább!!!!!!!
És bizony igencsak kellenek pozitív megerősítések is, úgyhogy nagyon jól teszed ha írsz, köszönjük!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?