Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit még új vagyok itt.
Én egészen friss Mirénás vagyok, ma délben tették fel. Féltem a dologtól, mert évekkel ezelőtt volt már normál spirálom, azt amikor felhelyezték már akkor iszonyú görcseim voltak tőle. Azután jött a rengeteg görccsel járó mensi, majd a folyamatos pecsételés, persze iszonyú vashiányos is lettem. Mire elmentem orvoshoz pár hét múlva hogy szedje le, mert nem bírom, félig már le is volt csúszva.
Gyógyszert nem tudok szedni, mert rosszul voltam tőle. Szóval így indultam neki ennek a dolognak....Ma van a harmadik nap hogy mensizek. Tehát még lehet bővebb vérzésem. A felhelyezés után hamar megtelt egy betét, azóta már a harmadikat használom.
A felhelyezésnél mondta a doktor úr, hogy most szúrást érzek. Utána hogy görcsöt érzek. Azóta nem folyamatosan, de görcsölök, és szúrkál a hasam. Kibírható, ha elpihenek, akkor aránylag fájdalommentes vagyok, de hát pihenni mindig nem lehet. Nekem jelenleg ilyen tapasztalatom van a felhelyezéssel kapcsolatban. Azt mondta az orvos, hogy ma még lehetnek görcseim, és vérezhetek is. Eddig sajna bevált nála.....
De megpróbálok türelmes lenni.
Egyébként én ma váltottam ki, nálunk Veszprémben 44000 ft volt, hátha valakit érdekel az ára.
Várom tapasztalataitokat, és köszönöm hogy elolvastátok a hozzászólásomat.
Szép napot mindenkinek(-: Elvira
Szia, sajnos nincs mire várnod, ha egy év alatt se változott a vérezgetés .
Igen, köze lehet a rossz pszichés állapotnak ahhoz, hogy folyamatosan vérzel, úgyhogy egyetlen jó megoldás megszabadulni a Mirenától.
Elkeseredni nem kell, miután leveszik, fokozatosan megszűnnek a kellemetlen tüneteid , és rengeteg egyéb módszer közül lehet választani a nem kívánt terhesség elkerülésére.
Ezt találtam, azt hiszem ez válasz a kérdésemre, és hogy nem úgy hat ahogy itt irták, szerencsére.
Itt elolvashatsz mindent:
Orvos nem világositott fel. Én úgy tudtam, mivel ez hormonos, hogy úgy hat mint a tabletta, csak nem kerül be a véráramba, hiszen helyileg hat.
Akkor most miben különbözik a hormonos a nem hormonostól? A hormonos nem úgy működik hogy megakadályozza a peteérést? Nem lehet hogy csak a nem hormonos működik úgy?
Jobb a helyzet!! :) A pecsételés megszűnt, viszont amint elmúlik 1 dolog, úgy veszem észre jön másik! :(
Kísérleti nyúlnak érzem magam mindez alatt.
Az elmúlt pár napban a mellbimbóm szakad le, furcsa teltségérzést érzek körülötte, a bimbó maga és a bimbóudvar is nagyon érzékeny... ez már csak fürdés szempontjából sem jó :( Nem beszélve az egyéb kényeztetési szempontjairól, ami most így ki lett lőve. Kellemetlen szagot én is felfedeztem, főleg ha jön ki egy kis váladék, ami most már majdcsak színtelen, de ez a fura olyan szúrós szag elég kellemetlen. Nekem sem volt előtte ilyen, azt sem tudom mikor látott a doki ilyen problémákkal, talán 14évesen felfázáskor amikor folyásom lett, de egyébként nem jellemző rám ez a szagos elváltozás. Brr..
Voltál ezzel a szaggal orvosnál? Én még nem, itthon próbáltam a pharmatex hüvely családból ki felrakni, az volt itthon és köztudottan jó fertőtlenítő, gondoltam majd az kitisztít, de hát nem igazán, illetve intim zuhanyoztatom, de amint jön ki egy kis váladék egyből jön ez a fura szag is.
Én ezt a gyógyszert szedem (cerazette), de erről szeretnék váltani.
A gyógyszer mellet nem szűnt meg a vérzésem, hanem volt, hogy 2 hónapig nem jött meg, majd megjött, tartott 2 hétig, utána 1 hétig semmi, aztán megint pecsételő, vagy kicsit erősebb.
Nem bírom ezt a rendszertelenséget.
A miómám miatt ajánlotta ezt az orvos, hogy ne nőjön. Nőtt. Most agyalok, hogy mi legyen.
Az orvosom a Mirenát javasolja, én szerettem volna sterilizáltatni magamat. Erre mondta, hogy akkor már inkább el kellene távolítani a miomákat.
Most szintén tanácstalan vagyok. Nagyon sok rossz tapasztalatot olvastam a Mirenáról.
Az orvos a műtétet amiatt nem javasolja, hogy nem okoz problémát a mioma, akkor minek műteni.
Igazán problémát nem okoz, csak szex közben érzem. Azért ez elég nagy probléma, hogy gyakran fáj.
Viszont a műtéttől meg azért tartok, mert mi van, ha újra nő a mioma, akkor újra felvágnak?
Nem törtem pálcát senki felett!
Egyébként én nem a spirállól írtam, hanem a művi meddővétételről.
A véglegest meg úgy értettem,hogy nem akar több gyermeket!
Tényleg nem túl szép olyan dolgokat írni ami nem igaz. Sokan, mint én is először itt kértem tanácsot a felhelyezés előtt, nagyon féltem. Ha vki ilyet olvas lehet meg se próbálja.
Nekem 6 hete van goldlilly, de semmi panaszom nincs, csak a szokásosak, bánom, hogy nem mertem hamarabb feltetni.
Van fogalmam róla mit érezhettél... :( Mit javasolt a doki a továbbiakban?
Sajnos én is úgy vagyok, mint Te: könnyen teherbe esek, voltam már spirál mellett is terhes.
Nem volt soha Mirena spirálom, és már nem is lesz.
Nem tudom hogyan működik, de nem értem, hogy aki végleges védelmet szeretne, az miért fizet egy idegen anyagért amit beraknak a méhébe, ahelyett, hogy kb. hasonló /vagy kevesebb/ összegért elköttesse magát??
szia, nekem most volt jún. 7.-én 3 hónapja hogy fönn van a miréna, de mit is mondjak nem igazán vagyok vele megelégedve..a 3 hónapból kb. 2-3 hét volt összesen de nem egybefüggő hogy nem véreztem. Összevissza jön meg hol 2 napig megvan aztán 3 napra elmúlik, aztán megint megjön 2 nap múlva..stb és ez igy megy már 1 hónapja. Ja és arról ne is beszéljünk hogy a felhelyezés után 6 hétig egyfolytában véreztem 1 nap szünet sem volt. Ami még engem zavar egy kicsit hogy nem tudom hogy Te hogy érzed, de én ugy érzem hogy megváltozott a szaga a hüvelyváladéknak is nekem eddig semmilyen kellemetlen szag nem volt sőt semmilyen,de mióta fenn van a miréna kifejezetten kellemetlennek érzem..A dokim azt mondta hogy lehet valami kis gyulladás,irt rá valami gyógyszert amit 3 napig kellett szedni,de semmi nem változott. Lassan kezdem feladni hogy valaha is hozzászokik a szervezetem, de amúgy semmilyen fájdalmam nincs és nem is volt eddig sem. neked azóta jobb a helyzet?
Üdv. Cybilla
Ha nem áll fenn komolyabb gyulladás vagy méhszájszűkület, a spirál levétele szinte semmi fájdalommal nem jár.
Legrosszabb esetben is mindössze egy pillanatig lehet érezni apró szúrásszerű érzést, és már kint is van az eszköz.
A felrakás az, ami fájdalmasabb.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?