Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia !
Hogy feltetess-e újabb Mirenát, az sokban függ attól, szeretnél-e még gyereket szülni.
A Mirena elvileg nem szól bele sem a hormonok működésébe, sem pedig a petefészek ciklusokat nem állítja le, de akárhogy is nézzük, mégis csak egy "idegen-test" a szervezetben.
sziasztok!
nekem lassan letelik az 5 év a mirenával. nem tudom rakassak e újat....
ugyanis júliusban műtöttek endometriózissal, a bal petefészkemet is kivették egyúttal. a dokik szerint a mirena nem okozhatta ezt, de ki tudja.... félek, nehogy újabb műtétem legyen...
Sziasztok,
Még nekem is van vérzésem eddig barnázgatásom volt, de most 2 napja ez átváltott pirosra mondjuk nagyon nem zavar,mert még nem olyan sok C-vitamint szedek, mert közbe beteg is lettem és még szoptatok így 1000 mg. De eddig semmi igaz 2 napja szedem csak. De ha egy hónap múlva elmúlik akkor jó. :)) Egyéb panaszom egyenlőre nincs remélem nem is lesz nekem a következő menszeszkor kell mennem de gondolom mikor lecseng..UH számítok mivel nagyon alapos dokim van, akkor is Uh mielőtt feltette meg azután is mikor már fent volt. Így gondolom nem maradok ki most sem belőle. Milyen volt a levétel? Éreztél valamit?
Szia, de jó újabb pozitív véleményt hallani!
Majd elmeséled milyen volt a levétel?
Szia, ez nagyon szuper :-) Jó fej a dokid, pasi létére fogalma sincs mit jelent a vérzéssel, maszatolással élni! Hiába szerinte csak "pár" hétről van szó, neki tök mindegy :-P Lényeg, hogy már van egy kis előrehaladás, csak így tovább!
Én már felrakás előtt 3 héttel elkezdtem c-vitaminozni, nem tudom ennek köszönhető-e, de felrakást követő kb. 3 órát tartó vérzést letudva azóta teljesen tiszta napjaim vannak, és holnap leszek 1 hónapos.
Ani-Lea!
Igen most mentem (ma) először kontrollra. 3 hónapot mondott a dokim, hát 4 lett belőle. :P
Szerencsére minden rendben van vele, uh-on is megnézte meg bekukkantott csak úgy is. :P
Mondtam neki ezt a barnázást, mondta hogy ilyen előfordul, szokja a szervezet, el kéne hogy múljon idővel ennek is. De most már csak nagyon halvány kis barna szine van.
P64!
Még nem próbáltam semmit a maszatolásra, de azt hiszem hogy megpróbálom a C-vitamint, amit itt javasolnak.
És ez lenne a kérdésem hogy mindegy milyen fajta C-vitamin?
Köszi
Szia, ha 1-2 oldalt vissza lapozol, akkor pont a c-vitaminról beszélgettünk, és ha a mirena borsos ára után harmad áron meg akarod úszni a beszerzését, akkor érdemes zacskós kimért aszkorbinsavat venned. Ugyan az, csak nem cukros drazsé formában. Egy próbát megér, hátha pár nap alatt segít, így ősz előtt se árt a jó kis náthaszezon előtt.
A mirena árából 20000 ft-t kapsz vissza ha fél éven belül kiderül hogy nem válik be, ezért a blokkot őrizd meg!
Nekem 3 csemetém van, az elköttetés nekem túl végleges (99% hogy nem lesz több baba, de bármit hozhat a jövő...), így választottam ezt a módszert. Én is borzalmasan izgultam a felrakás előtt, ugyanis császárokkal szültem. Tágítani kellett egy kicsit a méhszájat, hogy beférjen a kütyü, nem mondom hogy kellemes érzés volt, de amikor túlestem rajta, egyből azt mondtam, hogy sokkal rosszabbra számítottam! :-) És csak pár pillanat a fájdalom, nem egybefüggő, abszolút kibírható.
Szia!
Minden fogamzásgátló eszköznél van hibaszázalék, mindegyiknél előfordulhat terhesség, de a Mirenánál több oldalról is védett vagy. Elvékonyodik a méhfal: nem tud megtapadni a pete, Sűrűbb a nyákdugó a méhszájban, tehát nehezebben érnek fel a spermiumok. Ott a hurok is, meg még a hormonok. Ne aggódj e miatt. A szexnél esetleg a kivezető szálat érezheti a párod, mert az először olyan mint a damil, de később megpuhul. Ezt te is érzed, néha nem árt ellenőrizni, főleg az első időben, hogy nem mozdult-e el az eszköz.
Szép napot: Piros
Sziasztok,
Köszönöm a köszöntést :) igen arra értettem, hogy van e olyan, hogy magától kilökődik.. Házaséletnél meg arra voltam kíváncsi, hogy van e valaki akinek a férje panaszkodott, hogy esetleg érzi vagy csak ő maga érezte együttlét alatt. Nekem erre még egy hónapot várnom kell.. Aznap mikor feltették nagyon sokat véreztem talán 4-5 betétet is elhasználtam, de azóta csak egy nap olyan 10 forintos nagyságú barnás pecsétem van de akkor erre szedhetek C vitamint? egyenlőre nincs bajom velem de ugye még nem tudtam kipróbálni, remélem minden rendben lesz vele! Ha löki a szerveztem akkor buktam a 45 000?? Én félévre szülés után tettem fel egyáltalán nem fájt na jó egy erősebb görcsöt éreztem egy két percig és kész, de annyi rosszat olvastam, hogy aznap reggeltől tiszta víz voltam a félsztől..Azt olvastam, hogy rákot is okozhat szerintetek? Meg 1000 nőből 1 terhes lesz e mellett is na remélem nem én leszek az... :P Nagyon félek egy újabb terhességtől már két lányom van és több babát nem szeretnénk...E miatt döntöttem úgy, hogy inkább Mirenát tettek fel. Remélem minden rendbe lesz nálam is :)
Szia Ani-Lea, üdv a klubban :-)
Ha arra érted, a házasélettől nem lökődik ki a rendszer, de ha nem tudja befogadni a szervezeted akkor sajnos előfordulhat, de ez nagyon elenyésző, pár fórumtárssal sajnos itt is megesett. Mi már a felhelyezés napján kipróbáltuk élesben, mert estére elmúlt a vérzésem és semmi probléma nem volt! Szülés után 3 hónappal rakattam fel, holnap lesz 4 hete, és tökéletesen működik, semmi vérzés, pecsételés, semmi görcs, csak gondtalanság! Kívánom te is legyél ilyen szerencsés, és ahogy a lányok anno nekem is mondták sok szép éjszakát nektek :-)
A pecsételésre próbáld ki az 1000 mg-os C-vitamint, erősíti az érfalakat.
Sziasztok,
08. 31-én én is Merina tulajdonos vagyok :) A napján nagyon sok vérzésem volt, azóta csak pecsételödöm, ami nem nagyon zavar egyenlőre, de élesbe még nem probáltuk ki, mert sajnos nincs itthon a férjem :( de remélem nem lesz vele gond! Ezzel kapcsolatba milyen tapasztalataitok vannak? Ez ki tud löködni?
Szia!
És Te mivel próbálkoztál, hatott valami a barnázgatás ellen?
Szia!
A vér színe miatt ne aggódj, nekem is élénkvörös, csak mikor múlik akkor sötétebb, csak múljon el minél hamarabb az a lényeg.
Sziasztok!
Nekem 4 hós a Mirenám. Kedden megyek az 1. kontrollra remélem minden rendben lesz.
Igaz mikor utoljára irtam tök elégedett voltam vele, ugyanis elmúlt a barnázásom. Na korán volt dicsőiteni. Azóta már 1,5 hónapja folyamatosan maszatolok. Más gond nincs, de már az agyamra megy.
Hát reméljük kedves termékeny társaim hogy valóban biztonságos! :) Nekem 3 gyerekem van (6 terhesség) tehát elég ha a férjem rámnéz és... :P
Olívia!
Nekem 9 hónapja van Mirenám. Az elején vérezgettem, de C vitamin szedése után elmúlt teljesen. Semmi problémám vele, nem tud elmozdulni aktív mozgás/edzés alatt sem. Én csak a jelzőszálakat ellenőrzöm zuhanyozásnál és ennyi. Nem tudsz teherbeesni mellette, mert annyira elvékonyítja a méhnyálkahártyát, hogy nem tud megtapadni a petesejt + ott vannak a hormonok is. Ne aggódj, inkább élvezd!!!! :))))))))))))))
Szia :)
nagyon ismerősek a félelmeid, az elején én is szétaggódtam magamat; úgy tűnt, mint biztosítókötél nélkül légtornászni a Grand Canyon felett... :D
Szóval nem, nem hallottam még olyanról, aki e mellett lett terhes, és én is piszkosul termékeny vagyok. A két gyerek is stimmel ;) Mozgásmániás is vagyok, nap nem telik el, hogy valami igen megeröltetőt ne művelnék vízben vagy szárazon... És semmi :) 5 év után vakon bízom benne.
Az meg, hogy kinek lesz/van sokáig tartó vérzése a felhelyezés után, úgy veszem észre, maximálisan egyéni.. Ha neked két nap alatt hozzászokott a szervezeted, örülj :) Ahogy írtam, nekem 3 hónap masszív vérzés úgy, hogy előtte alig volt menzeszem. De a 3 hónapra is azt mondta a doki, hogy belefér :)
Szóval ha bármi gond van, az orvos úgyis utánanéz, egyébként pedig én azt tapasztaltam, hogy mindenféle körülmények között állja a sarat ;))
Még egy kérdés!
Hetente többször járok edzeni, szerintetek az aktív mozgástól nem fog elmozdulni a spirál? Ismertek olyat akinek a sporttól elmozdult?
Félek ettől az elmozdulás dologtól, hogy nem veszem észre és terhes maradok.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert látom, hogy nagyon profik vagytok a témában! :)
Péntek óta (3 napja) vagyok Mirena tulajdonos :). Orvosom szerint - akiben maximálisan megbízom - ez egy nagyon jó spirál ezért mellett döntöttem.
2 gyermekem van, elsőt 4 éve természetes úton szültem, másodikat 1,5 éve sürgősségi császárral. Mivel több gyereket nem tervezünk és gyógyszert nem igazán szerettem volna szedni, a Mirena jó megoldásnak tűnt.
A kérdésem az lenne, hogy ismertek olyan lányt aki Mirena mellett lett terhes? Én nagyon termékeny vagyok és félek, hogy a peteérés napokon nem véd majd majd megfelelően.
A másik kérdésem, hogy szerintetek az normális, hogy mára már elmúlt a vérzés?
Pénteken (a felrakás napján) és szombaton véres váladékom volt, tegnap vasárnap már alig-alig volt valami pirosság és a tisztasági betét is fehér maradt, mára pedig teljesen megszűnt minden.
Később jön majd a "fekete leves" a hónapokig tartó vérzés amiről sokan írtok itt?!
Köszönöm a válaszokat!
O
Köszi Piros! Ennek nagyon örülök!
Minden jót! Niki
Szia!
Én se híztam, pedig nekem is vannak súlyproblémáim, de tartom a súlyom, és amikor rászántam magam, fogyni is tudtam mellette. E miatt ne aggódj! Szép napot: Piros
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?