Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

4475. 099c0bed40 (válaszként erre: 4473. - Renata.boros)
2012. máj. 27. 06:56

Szia, igen, így kell tenni, nem szabad bánkódni, hisz az életben annyi próbatétel van, és sokszor előadódik hogy valami nem úgy sikerül mint ahogy eltervezi az ember.

Ez a Mirena is ilyen volt nekünk, meg még sok más sorstársnak, kipróbáltuk mert szerettük volna ha beválik, de nem vált be. Nema mi hibánk, nem is másé, túl kell rajta lépni mihamarabb.

Attól tartok hogy M. Andrea csak egyetlen hozzászólás erejéig volt jelen, talán még elolvasta a többiek reakcióját, aztán úgy döntött hogy máshol próbálja hirdetni a tanait.

Kár hogy nem reagált, mert szerintem nem bántotta (meg) senki,a másik pedig az, valóban kíváncsiak vagyunk arra, az általunk leírt tények tükrében változott-e valamit a véleménye a témával kapcsolatban, bár nem hiszem.

4474. andi6020 (válaszként erre: 4459. - Méri Andrea)
2012. máj. 26. 16:45
Hányok az ilyen hozzászólásoktól. :P
4473. renata.boros (válaszként erre: 4469. - 099c0bed40)
2012. máj. 26. 16:44

Szia!

Már nem bánkódom! :) Sokkal jobb volt az éjszakám is, nyugodtabban aludtam mint az elmúlt napokban amíg ezen törpöltem. És valahogy türelmesebbnek is érzem magam. Nem hinném, hogy ez a Mirena miatt, vagyis csak közvetve, mert azért az állandó has- és hátfájás teljesen kifeszített és emiatt nagyon robbanékony voltam. Ennek a változásnak a manókáim miatt nagyon örülök! :)

4472. renata.boros (válaszként erre: 4468. - Iza-bell)
2012. máj. 26. 16:37

Szia Iza-bell!

Az alternatív fogamzásgátlás nálam nem jöhet szóba.. Mint írtam én egy igen termékeny nő vagyok... A harmadik terhességem például pont emiatt volt véletlen. A hőmérő és a ciklusom pillanatnyi állása szerint abszolút veszélytelen nap volt az a bizonyos. De mi sosem bízzuk a véletlenre magunkat, ezt sajnos nem tehetjük meg, tehát még óvszert is használtunk, ami szétszakadt, a következő menses helyett egy pozitív terhesteszttel vártam haza a férjemet. Szóval ezek után kizárt, hogy maradok csak az alternatívánál, hisz annál sokkal nagyobb trauma volt Angyalka elvesztése!

Nagyon sajnálom, hogy Veled is hasonló történt, és hogy 11 éve nem sikerült feldolgozni azt is megértem, szerintem 100%-ban ezt sosem lehet. Ezért nem értem meg azokat, akik minden fogamzásgátlás nélkül "vágnak neki a nagyvilágnak", és aztán sorra mennek abortuszra, mert nem akarnak még, vagy több gyereket. Önszántamból sosem lennék képes elvetetni egy emberpalántát, ezért is volt még megrázóbb számomra a műtéti beavatkozás. Utána kb. hat hétig kóvályogtam a családom között, aztán egy reggel ránéztem az akkor 3 éves lánykámra és 1 éves fiamra amint játszanak a férjemmel, hogy anya tudjon pihenni. Szóval rádöbbentem, hogy most ki kell szálnom az ágyból és elindulnom újra előre, Őket tartva szem előtt! De Angyal még mindíg mélyen a szívemben él, és ez már mindig így lesz!

Mindemellet én is sajnálom, hogy Andrea reakciója elmaradt, hisz tanulságos vita, ami itt folyik!

4471. Iza-bell (válaszként erre: 4470. - 099c0bed40)
2012. máj. 26. 11:29

Köszi, hogy ezt így leírtad.

Látszik, hogy nagyon otthon vagy a témában :-)

De Andrea nem jelentkezik...pedig érdekelne a véleménye.

2012. máj. 26. 11:20

Sziasztok, a Mirena nincs befolyással a petefészekműködésre, azaz használata mellett rendes ovuláció sőt akár megtermékenyxülés is létrejöhet.

Azért nem szokott mindez bekövetkezni, mert az eszköz a méhnyak nyákjának sűrűségével megnehezíti a spermák méhbe jutását, de elvétve ez is előfordulhat.

Ha a megtermékenyülés maga lezajlott, a petevezetőkben lassítja a zigóta mozgását illetve a méhnyálkahártya elvékonyításával a méhfalat alkalmatlanná teszi a beágyazódásra.

Így tehát ez a módszer se zárja ki magát a megtermékenyülést, azaz ha nagyon szigorúan vesszük, ezzel is "elpusztítjuk" az esetlegesen megfogant és osztódó emberpalántát.

4469. 099c0bed40 (válaszként erre: 4466. - Renata.boros)
2012. máj. 26. 11:10

Szia,ne bánkódj a pénz miatt, annak örülj hogy máris jobban vagy.

Ez a Mirena sajnos lutri, előre senki se tudja megmondani hogy személyre szólóan bejön-e az illetőnek avagy nem.

Mielőbbi teljes testi-lelki regenerálódást: E

4468. Iza-bell
2012. máj. 26. 11:03

Sziasztok Csajok! Szia Andrea!

Szeretnék hozzászólni a vitához.

Ahogy azt Szilva mag is írta, én is úgy tudtam, hogy a Miréna nem okoz abortuszt, mert a használata mellett létre sem jön megtermékenyülés. Interneten kutakodva, a gyógyszerleírást áttanulmányozva, szakembereket megkérdezve jutottam ehhez az információhoz. Akkor most mi a helyzet? Andrea, szerinted? Nekem fontos volt ez a kérdés. Szeretnék tisztán látni.

A másik észrevételem az, hogy Andrea egy alternatív fogamzásgátlást ajánlott a tabletta és spirál helyett, nem bíztatott senkit arra, hogy felelőtlenül szüljön. Még csak a sok gyerek mellett sem érvelt. Szóval egy kis csúsztatást érzek a nagy felháborodás mögött.

Becsülöm a bátorságodat, kedves Andrea, hogy ezzel a témával itt megjelentél. Előre lehetett tudni, hogy nagy vita lesz.

Azt hiszem, én ismerem ezt a módszert, amit ajánlottál. Még a házasságkötésem előtt kezdtem tanulni, magamat figyelni. (hőmérőzés, nyák)

A problémám az, hogy ezzel a módszerrel nekem havonta legjobb esetben 8 biztonságos napom marad, ráadásul ezek egymás utáni napok. (Viszonylag rövid, de szabályos ciklusok, hosszú és erős mensessel.) Ezért mi a termékeny napokon óvszert használtunk. (Ami a Teremtő elveivel nem áll összhangban, de mi hosszas tépelődés után így döntöttünk.)

Szóval összefoglalva azt gondolom, hogy ez a módszer nagy önfegyelmet, bizonyos lelki alkatot kíván (bohém és szétszórt embereknek nem való), a spontaneitás kizárva. Persze ezek nem feltétlenül hátrányok, mert az ember megtanulja a tetteiért vállalni a felelősséget, nem csak él a vak világba. Ezzel a módszerrel még az volt a nagy bajom, hogy a ciklus első felében voltak a tiltott napok, amikor én a legkívánósabb voltam, és a ciklus második felében mehetett a gondtalan szex, amikor meg annyira nem izgatott a dolog. Ezért is volt az óvszer.

De talán ez a téma ilyen mélységekig már nem ebbe a fórumba való. Pedig szívesen beszélgetnék róla valaki tapasztalt emberrel. Már csak a gyermekeim miatt is, akiknél hamarosan időszerűvé válik a kérdés a fogamzásgátlási módszerekről.

Magamról annyit, hogy 43 éves vagyok, van 3 tizenéves gyermekem. A negyedik gyermekemet 14. terhességi héten veszítettem el, ma sem tudom miért, és bár 11 éve történt, még most sem vagyok túl a traumán. Nekem a Miréna a miómáim okozta panaszok csökkentésére lett ajánlva. Az orvosom remélte, hogy megállítja a növekedésüket. Bevallom nagyon vonzott benne az is, hogy végre ennyi idősen felhőtlen, gondtalan fogamzásgátlást is kapok vele együtt.

Nekem nem vált be a Miréna, véreztem tőle, a miómák tovább nőttek az alatt a 4 hónap alatt is, így nem kerültem el a műtétet. 2 hónapja kivették a méhemet. Teljesen jól vagyok. Egy csomó gondom megoldódott, többek között a fogamzásgátlás kérdése is.

A lelkemet gyógyítani járok ide.

Sziasztok, szép hétvégét mindenkinek! Iza

4467. Szilva mag (válaszként erre: 4466. - Renata.boros)
2012. máj. 25. 15:55

Szia Reni, (ugye nem baj, ha így szólítalak).

Ne bánkóndj a Miréna miatt. Az sokkal fontosabb, hogy jobban érzed magad fizikailag és lelkileg is. Annyi mindenre kidob az ember pénzt. Te tényleg mindent megpróbáltál, le a kalappal, mert én ennyi kínlódást biztosan nem akartam volna végigcsinálni. Legalább tudod, hogy ez a cucc neked nem jön be és kész. Én még nagyon izgulok, hogy mi lesz a hormonkezelés után. Ha a vérzés nem volna, akkor nekem nagyon bejönne, mert az ég világon semmilyen egyéb panaszom nem volt tőle eddig. Hát, majd meglátjuk. Ha azonban a vérzés visszajön, akkor 50 ezer ide vagy oda, le fogom vetetni.

4466. renata.boros (válaszként erre: 4464. - 099c0bed40)
2012. máj. 25. 15:18

Szia!

Nos igazad van ez, egy valóban sokakat megosztó téma..., foglalkozni is kell vele. Szóval én is izgatottan várom a fejleményeket, ha nem is fogok hozzászólni, de biztos nyomon követem. Ma délelőtt nem bírtam megállni, hogy ne érveljek a családtervezés lehetősége mellett... Talán egy kicsit "sok"-ra sikeredett, de a lényegen nem változtat.

De, hogy az eredeti témára visszatérjek. Ma elbúcsúztunk egymástól Mirena-val. Kettős érzés van most bennem. Egyrészt megkönnyebbültem, a tüneteim most így két órával a levétel után már majdnem teljesen megszűntek, a hátfájásom szinte azonnal.. Ugyanakkor lelkiismeret furdalásom van a sok pénz miatt, amibe a kütyü került, illetve amennyit a dokinál és a gyógyszertárban hagytam az elmúlt hónapokban.

De a lényeg, hogy jobban érzem magam! :)

4465. Ildi0325 (válaszként erre: 4464. - 099c0bed40)
2012. máj. 25. 13:54

Már elolvastam reggel ezt a szép hosszú eszmefuttatást , amivel mellékesen nem értek egyet.

Gondolkoztam, hogy írok valamit válaszként de jobban és kulturáltabban nem is fogalmazhattam volna meg a véleményem én sem.

4464. 099c0bed40 (válaszként erre: 4463. - Ildi0325)
2012. máj. 25. 13:43

Nagyon szívesen! :)

Az a helyzet hogy hiába prbáltam, egyszerűen nem bírtam válasz nélkül hagyni azokat a sorokat.

Ha egyetértetek,( Renire vonatkozik a királyi többes) annak csak örülök, de mindjárt azt is hozzáteszem, mindenkinek joga van az esetleges ellenvéleménye kifejtésére is--- sőt, hogy őszinte legyek, kíváncsian várom a hozzászólásokat, mert azt gondolom, ez egy sokakat megmozgató téma.( még ha off, akkor is)

4463. Ildi0325 (válaszként erre: 4460. - 099c0bed40)
2012. máj. 25. 13:24
Nagyon egyetértek Veled és köszönöm, hogy leírtad helyettem is .
2012. máj. 25. 11:51

Kedves Andrea!

Én egy karizmatikus keresztény nő vagyok. S mielőtt feltetettem a Mirénát, alaposan körbejártam a működési elvét, s pont azért nem akartam hagyományos spirált, amit te is említesz. Megkérdeztem több orvost is, az interneten is tudakozódtam róla. A régi orvosom - akiben maximálisan megbízok, s nem ő az, aki feltette a szerkenyűt - maga is keresztény és ennek megfelelően semmiféle abortáló eszközt, műtétet nem támogat és nem is végez! Azt mondta, hogy ez a szerkezet nem öl meg a magzatot, mert létre sem jön a terhesség. S azt is mondta, hogy aki mást mond, annak hiányosak az ismeretei. Én úgy gondolom, hogy mindent megtettem azért, hogy Isten akaratát szem előtt tartva járjak el. Ugyan egy gyermekem van csak, de egy válással a hátam mögött (bibliai okkal), s az új férjem szintén kis gyermekével úgy gondoljuk, hogy 41 évesen nem szeretnék több gyermeket szülni. Isten védi az életet és a családot, de ugyanakkor szabad akaratot is adott az embernek arra, hogy eldönthesse, hogy mit szeretne. Persze a biblia tanításait szem előtt tartva. Természetesen, ha mindennek ellenére teherbe esnék valahogyan, akkor világrahozom a gyermekemet, mert embergyilkos nem leszek. De a lehetőségek szerint megpróbálom elkerülni ezt a szituációt, mert egyszerűen nem szeretnék több gyermeket ebben a korban. Isten, amellett, hogy szigorú atya, aki megítéli a bűnösöket, egyben kegyelmes és toleráns Isten is, aki képes megindulni gyengeségeinken, s elsősorban a szívek vizsgálója.

Csak ennyit szerettem volna elmondani.

4461. renata.boros (válaszként erre: 4460. - 099c0bed40)
2012. máj. 25. 10:47

Mélyen egyet értek az előttem szólóval!

Nyilván, ha tehetném én is sorra szülném a gyerekeket, de pillanatnyilag a már meglévő, és hála Istennek egészséges két gyönyörű gyermekemet is épphogy el tudjuk tartani, pedig mindketten dolgozunk, nem szórjuk a pénzt és nem élünk nagy lábon.

Én személy szerint a nagyon termékeny kategóriába tartozom. Mindhárom terhességemnél 1-2. hónapban már terhes voltam..., mindegyik terhességem próbára tett.

1.: Boglárka lányomat a 20. terhességi héten majdnem elvesztettük,az orvosok pontos utasításait betartva szerencsére túljutottunk a kritikus időszakon és időre, egészségesen született.

2.: András fiammal egy teljesen pozitív élmény volt a várandósság egészen a 39.hétig... Kiderült ugyanis a kiírt időpont előtt két nappal, hogy ITP (vérzékenységem van, 19e trombocitával, ref.:150e-350e) Ha akkor megindul a szülés, azt mondták, hogy nincs sok esélyem, de a babát meg tudják menteni. Steroidokkal megpróbálták feltornászni, de a szülés két nap múlva megindult, szóval BP-re szállítottak, de semmivel nem biztattak. Túléltem, de Andrást egy hónapos korában 5e trombocitával, bevérzésekkel vittem a veszprémi kórház intenzív osztályára, ahol három napig életveszélyes állapotban volt. 10 nap után rendeződött az állapota (47e trombi), hazamentünk és 3 naponta jártunk kontrollra 7 hónapos koráig. Úgy nézett ki, mint akit agyonrugdostak, annyi véraláfutás volt rajta a sok vérvételtől. Szterodidot, vasat és folsavat szedett 6 hós koráig...

3.: Angyalka véletlen fogant, a 10. héten elhagyott bennünket, a második ultrahangon már nm volt szívhang...., (Missed AB-t végeztek, miután megindult a vetélés),amit a mai napig nem igazán sikerült feldolgoznunk, bár már 1 éve történt.

Szóval ezek után igyekszem hatékony fogamzásgátló módszert találni... Nyilván szeretnék még gyermekeket, de sajnos az anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé. Azonban ha valaki emiatt számon akar kérni annak idején, hát tegye!!! Megjegyzem katolikus neveltetést kaptam, de ettől még nem fogok ész nélkül szülni, mint egyesek, mert inkább nevelek két-három gyermeket szeretetben, megértésben és úgy, hogy a hó végén még tudok neki adni enni, később iskoláztatni stb....

Szóval, ha valaki ezért megvet akkor vagy írja meg privát a heti lottószámokat és ígérem, hogy egy focicsapatra elég emberkét fogok szülni, vagy vállalom a megvetést az eszéhez mérten...

4460. 099c0bed40 (válaszként erre: 4459. - Méri Andrea)
2012. máj. 25. 08:11

Tisztelt Méri Andrea!

Amit a hozzászólásában leírt, azok valós tényeken nyugvó startisztikai adatok , azonban semmiképpen nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt sem, hogy olyan világot élünk, amelyben a párok döntő többsége nem engedheti meg azt, hogy annyi gyerekük szülessen amennyi csak Isten által megadatik nekik termékeny éveik alatt.

Nem tudom, Ön szerint a fogamzást megakadályozó védekezésnél mennyivel jobb megoldás egy művi abortusz, vagy az, hogy megszüli az asszony az összes megfogant gyermeket, majd az újszülött(ek) záros időn belül intézetbe kerül(nek), mert a család nem képes az élethez szükséges legalapvetőbb feltételeket sem megteremteni számukra.

A hívők által gyakran elhangzó " ád az Isten a Báránykához legelőt is" szólásban egyre kevésbé lehet bizakodni, ha kicsit utánanéz, Ön is meggyőződhet arról mennyire családbarát a jelenlegi politika és a világunk.

A legtöbb házaspárnak mindössze annyi adatik, hogy szabadon eldönthessék, adott anyagi és egyéb lehetőségeik birtokában hány gyermek felnevelését képesek felelősségteljesen vállalni.

Mivel pedig eme szám szinte minden esetben jóval alacsonyabb mint amennyi utód születhetne egy termékeny házasságban védekezés nélkül, legtöbben kénytelenek vagyunk igénybe venni a születésszabályozás számunkra felajánlott lehetőségeit még abban az esetben is, ha Ön szerint így "tömeggyilkosokká" válunk, és Isten előtt majd felelni kell a bűneinkért.

Részemről--3 felnőtt fiúgyermek büszke Anyukájaként-- bátran vállalom a majdani megmérettetést!

Tisztelettel üdvözlöm: Szabó Eszter

2012. máj. 24. 22:03

Kedves Hölgyek!

Kérlek Benneteket, hogy figyelmesen olvassátok a következő sorokat!

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a fogantatás pillanata akkor következik be, amikor a petesejt találkozik a hímivarsejttel. Ettől a pillanattól kezdve egy új emberi egyed, egy új emberi Élet keletkezik, amely nem az apáé, sem az anyáé! Egy emberi lény, aki saját magáért növekszik, és akinek az első pillanattól kezdve saját génállománya van, amelyek meghatározzák későbbi tulajdonságait!

Ennek függvényében az összes fogamzásgátló szer(tabletta,implantátum,injekció,spirál...),amelyek kivétel nélkül tartalmaznak hormonokat,megakadályozzák a méh nyálkahártyájának a megvastagodását, ahová beágyazódhat a megtermékenyített petesejt-tehát az új Élet.

Tehát mindannyian, akik fogamzásgátlót alkalmaznak és olyan pillanatban szeretkeznek,amely következtében megfogan a gyermekük, a fogamzásgátló hatására szerencsétlen kis Élet nem tud beágyazódnia méh falába, így élete véget is ér , s kilökődik a méhből- vagyis ABORTUSZ történik!

Akit érdekel,egy felvilágosító oldalról bemásolom részletesen, hogyan történik a fogamzásgátlás:

"A népszerű „tabletták”, az injekciós készítmények és a bőr alá ültethető implantátumok, valamint a fogamzásgátlás legújabb formájának tekinthető hormongyűrű. Mindezek hatásmechanizmusa összetett.

Az „a” pontban szerepelnek a kombinált tabletták, amelyek kétféle hormont tartalmaznak (ösztrogént és gesztagént). Fő hatásmechanizmusuk, hogy a petefészekből a petesejt kiszabadulását gátolják. Ezt nevezzük ovulációgátlásnak. Az esetek 2–10%-ában ez mégsem teljesül, vagyis 2–10%-ban rendszeres szedés ellenére is előfordul tüszőrepedés, ezért fontos, hogy a tablettának más hatásai is vannak. Például a méhnyakban termelődő nyákot változtatja meg, hogy azon a hímivarsejtek ne tudjanak átjutni. Az ovulációgátló és méhnyaknyák megváltoztató hatás is fogamzásgátló hatás. A petevezeték mozgását is képes megváltoztatni Ez azt jelenti, hogy a petevezeték perisztaltikus mozgása felgyorsul, és ha a terv ellenére mégis történt megtermékenyülés, akkor a megtermékenyült petesejt korábban jut a méh üregébe, s ott még nem tud beágyazódni, így elpusztul (abortusz).Ez a hatása a tablettának beágyazódást gátló hatás. Következő hatás, a méhnyálkahártya megváltoztatása. A méhnyálkahártyát úgy változtatja meg, hogy a szerkezetét alakítja át a hormonális tabletta. Ezáltal nem lesz alkalmas a megtermékenyült petesejt befogadására (abortusz). Ez sajnos ismét beágyazódást gátló hatás. Aki tehát szedi a tablettát, nem tudhatja, hogy neki a fogamzásgátló, vagy a beágyazódást gátló hatása érvényesül-e a tablettának, amikor a tabletta ’jól működik’.

A kombinált tabletták csoportjába tartozik még a „sürgősségi” tabletta. Alkalmazását olyan szexuális együttlét után ajánlják, melyben nem, vagy rosszul történt védekezés, esetleg erőszakos szexuális cselekmény történt. Hatását úgy fejti ki, hogy elsősorban a beágyazódást gátolja (abortusz), de képes megváltoztatni a petevezeték mozgását és a méhnyaknyákot is.

A „b” pontban a csak egyféle hormont tartalmazó (gesztagén) tabletták szerepelnek. Valamelyiket szoptatás alatt ajánlják, s ezt folyamatosan kell szedni. Ennek fő hatásmechanizmusa a méhnyaknyák megváltoztató hatás, de ennek is van a petevezeték mozgásának és beágyazódást gátló hatása (abortusz).

Vannak még a tizenévesek körében elterjedten alkalmazott módszerek. Ez is sürgősségi tabletta. Fő hatása a méhnyálkahártya megváltoztató hatás, vagyis a beágyazódás gátló hatás (abortusz), ugyanakkor a petevezeték mozgását és a méhnyaknyákot is megváltoztathatja.

A ’tabletták’ főbb mellékhatásai, veszélyei:

§ érelzáródásos betegségek (trombózis, tromboembólia, infarktus)

§ magas vérnyomás

§ vérzés megváltoztatása

§ kóros vérzések rejtve maradhatnak

§ fejfájás, migrén

§ hangulatváltozások, depresszív hatás

§ hányinger, hányás

§ testsúlyváltozás (hízás vagy fogyás)

§ bőrelszíneződés, bőrkiütések, ekcéma

§ jóindulatú májdaganatok

§ epehólyag gyulladás, epekövesség, sárgaság

§ húgyúti fertőzések

§ hüvelyi fertőzések (gombás)

§ nemi vágy csökkenése

§ nő az emlőrák kockázata

§ cukor-és zsíranyagcsere zavarai

A ’tabletta’ szedése különösen mérlegelendő serdülőkorú lányoknál, mert esetükben még a szervezetük éppen csak tanulja a termékenységet. Ez azt jelenti, hogy vérzésük már akár rendszeresen lehet, de petesejt kiszabadulásuk esetleg még hónapokon, illetve éveken át nincs. Ez nem jelent gondot, teljesen belefér a serdülőkori változásokba. Csak ha erről nincs tudomásuk, s kialakulatlan termékenységükre kezdenek olyan ’tablettát’ szedni, melynek elsődleges célja a termékenység gátlása, abból adódhatnak nehezebb helyzetek. Például az, hogy a ’tabletta’ abbahagyása után nem igazán akar visszatérni a termékenység, mert még szinte ki sem alakult. Így szerepe lehet a meddőség kialakulásában.

Nagyon fontos azt is figyelembe venni, hogy a ’tabletta’ szedése és a dohányzás együtt a tromboembóliás szövődmények kialakulását ugrásszerűen megnövelheti.

A ’tabletták’ nagyon jónak tekinthető biztonsági tényezője csökkenhet, mert:

– Elfelejtik bevenni a nők. Ennek a hibának kiküszöbölésére találták ki a „csipogós tablettát”, illetve legújabban a hormongyűrű. – Hányás és hasmenés miatt eltávolítódik egy része, s így már nem vehető olyan biztosnak a hatása. Fontos a párnak más fogamzásgátlási módszert is alkalmaznia abban a ’ciklusban’.

– Nagyon fontos tudni azt is, hogy a ’tabletta’ megbízhatóságának csökkenését okozhatja, ha egy időben valaki más gyógyszert is szed."

A következőben pedig a témában forgó spirálról tesz szót.

"Spirál, vagy hurok néven ismert méhen belüli eszközök.(Alakjuk változatos, rézzel és hormonnal kombinált típusok.)

A megtermékenyített petesejt, vagyis a kis Élet beágyazódását akadályozzák meg. A méh üregében egy idegen anyag jelenléte a méhnyálkahártyában enyhe gyulladásos reakciót vált ki. A hormonnal kombinált méhen belüli eszközök helyileg méhnyálkahártya sorvadást eredményeznek. Mindezek következtében a méhnyálkahártya nem tudja befogadni a megtermékenyült petesejtet. Fogamzásgátló módszernek nevezik a méhen belüli eszközöket, de egyértelműen leírják a beágyazódást gátló hatásukat. Tehát a szóhasználat helytelen!

A XXI. század szenzációjának tekintik a Mirena nevet viselő méhen belüli eszközt, mely T-alakú, műanyag vázzal rendelkezik, s amelyen hormont (levonorgestrelt) tartalmazó henger található. A méh üregében 24 óra alatt 20 mikrogramm levonorgestrel szabadul fel belőle, így fejti ki hatását. Az is előfordul, hogy ezt az eszközt viselő nőknél a menstruáció hónapokig nem jelentkezik, a méhnyálkahártya felépülését gátló hatás miatt. Fontos előnyének tekintik a szakemberek, hogy a menstruációkor csökken a vérveszteség, így a vashiányos vérszegénység kialakulását akár megakadályozhatja. Mérlegelni kell azonban, hogy mindez az előnyös hatása összemérhető-e az Élet továbbfejlődését gátló hatásával. Ugyanakkor az a kérdés is fölmerülhet, hogy ha nem jelentkezik a menstruáció, nem gyermek jelentkezése van-e a háttérben. Ilyen kérdéses esetben természetesen a „terhességi teszt”, vagy az ultrahang segíthet ezt eldönteni, de talán nem annyira előnyös és olcsó megoldás ez.

A méhen belüli eszközök mellékhatásai, szövődményei:

§ vérzési rendellenességek

§ szokottnál bővebb fluor (folyás)

§ kismedencei gyulladás

§ alhasi fájdalmak, görcsök

§ az eszköz kilökődése

§ meddőség

§ AIDS terjedése (ok: vezetőszál)"

JELENLEG A MAGZATI ÉLETEK ELLEN FOLYIK EGY CSENDES , DE ANNÁL GYILKOSABB HADJÁRAT, AMIHEZ MINKET, NŐKET HASZNÁLNAK FEL. A NŐI JOGAINKAT HOZZÁK FEL ÉRVNEK,MIT SEM TÖRŐDVE A SZÜLETNI MEG AKARÓ GYERMEKEINK JOGAIVAL, HALOMRA GYILKOLJÁK ŐKET! ÉVENTE A STATISZTIKÁK SZERINT AKÁR TÖBB-MILLIÓ GYERMEKET IS ABORTÁLHATNAK!!!ABBA MÁR GONDOLNI SEM MEREK, HOGY MI HÚZÓDIK MEG A HÁTTÉRBEN ÉS MIRE MEGY KI A JÁTÉK!? HÖLGYEIM, GONDOLKODJUNK EL A TETTEINK FELETT, MERT AMIKOR MAJD A TEREMTŐ ELŐTT ÁLLUNK, SENKI MÁS NEM FELEL MAJD ÉRTÜNK, CSAK SAJÁT MAGUNK!

Köszönöm mindenkinek, aki végigolvasta az üzenetem! Ha valaki kíváncsi, hogyan lehet keresztény módon, gyilkosság nélkül családot tervezni, annak szívesen megírom.

Méri Andrea

4458. renata.boros (válaszként erre: 4457. - 099c0bed40)
2012. máj. 24. 13:30

Szia!

Nos elköttetni semmi képpen nem szeretném magam és a páromat sem bíztatnám erre, mert ugyan három nagyon nehéz terhesség után van két gyönyörű gyermekünk, de még nem adtam fel, hogy később újra babázzak. Csak mivel a harmadik manónk elhagyott bennünket a terhesség elején, és a két gyermekemmel való várandósság sem volt eseménytelen. (Mint írtam kisfiam életét konkrétan a gyermekorvosunknak köszönhetem, de ezt egy másik fórumon...) Szóval gondoltuk ez az öt év, amit a Mirena adott volna nekünk, pont jól jött volna. Vagyis soha ne mond, hogy soha... :)

A hormontartalmú tablettákat egyáltalán nem bírom, a 3-4 hónap után folyamatosan vérzek tőlük, mindegyiktől amit eddig próbáltam (kb.: 12 fajta +/- 2), az óvszert nem tartom túl ...romantikusnak :).., a spirál (ami nem hormonos) meg fém és félek, hogy ugyanígy járnék vele mint a Mirenaval, ráadásul fémallergiám van, amit előre nem tudnak megmondani, hogy bírnám-e.

Egyébként jövő hónapban leszek 30. Annyira nem várom, de mit lehet tenni.. :)

A vénségről meg csak annyit, hogy mindenki annyi amennyinek érzi magát! Én pl.: azt szoktam mondani, hogy 18 vagyok, 12év tapasztalattal :).

Szóval mivel tapasztalt vagy ezen a területen és van bármilyen alternatív megoldásról biztos tapasztalatod, akkor légyszi oszd meg velem!

Köszönöm!

Reni

4457. 099c0bed40 (válaszként erre: 4456. - Renata.boros)
2012. máj. 24. 12:06

Szia Reni, igen, én is "sikertelen" Mirena használó voltam , pedig kétszer is megpróbáltam.

Hogy milyen fog. gátló módszert szeretnél, az attól is függ, terveztek-e még gyereke(ke)t, illetve hogy mennyi idős vagy.

Rólam csak annyit, olyan vén vagyok hogy már nem kell védekeznem, legalábbis remélem. :)

4456. renata.boros (válaszként erre: 4455. - 099c0bed40)
2012. máj. 24. 09:56

Szia Eszter!

Nagyon köszönöm a biztatást! Épp az imént beszéltem meg egy holnap délutáni randit a dokimmal... Kicsit még sajnálom a dolgot, de majd utána remélem már lenyugszom!

Bocs, hogy ilyet kérdezek, de mivel Te is hasonló cipőben jársz mint én.., szóval milyen megbízható fogamzásgátlási módszert találtál ami biztonságos, nem tabletta, nem hormontartalmú és nem gumi óvszer? Már tovább nem igazán szeretnék lutrizni... :(

További szép napot!

Reni

4455. 099c0bed40 (válaszként erre: 4454. - Renata.boros)
2012. máj. 24. 07:06

Szia, sajnálom hogy Te is így jártál, amúgy teljesen igaza van a gyerekorvosnak abban, hogy sokkal több kárt okozhat mint amennyi a haszna ha ennyi problémát okoz--igen, vagyunk páran, akiknek a méhe képtelen elfogani az idegen testet, meg a helyben ( ?) felszabaduló hormont.

A levételtől ne izgulj,töredéknyi kellemetlenség a felrakáshoz képest, és utána nagyon hamar rendbe fogsz jönni, majd meglátod.

A legjobbakat kívánom: Eszter

2012. máj. 23. 15:11

Sziasztok!

Kicsit lentebb beszámoltam a Mirénával folytatott viharos kapcsolatunkról és gondoltam folytatom, hátha valakinek segít egy kicsit.

Köszönöm mindenkinek aki tanácsaival illetve "élményei" megosztásával segített!

Tehát ott tartottam, hogy még egy esély..., még nem fogyott el a második kúra 2x2 fajta antibiotikum és a norcolut... Eddig egész jól éreztem magam, néha fájt a hasam, de a közel két hét alatt volt 2-3 nap ami kimondottan jó közérzettel telt, máig. Ma a munkahelyemen éppen egy ügyféllel egyeztettünk amikor begörcsöltem és éreztem, hogy valami gáz van. Elmentem a 00-ra és láttam, hogy ismét nem kis mennyiségű élénk piros vér távozik..

Mivel ma vittem a lányomat orvoshoz (ugyan gyerekorvos, de maximális a bizadalmam felé, eddig bármit mondott az mindig úgy is volt, nem beszélve arról, hogy a fiam életét is megmentette amikor 1 hónapos volt..), szóval megkérdeztem Őt, hogy szerinte mi a baj velem.

Elmondta, hogy szerinte allergiás vagyok a kicsikére, és mivel az egyéb hormontartalmú fogamzásgátlókat sem bírom ezt sem fogom, mert tévhit, hogy "csak helyileg" hat. Nem beszélve arról, hogy valószínűleg folyamatos gyulladásban van a méhem a kütyütől, ezért fáj és ezért vérzek folyamatosan, ami ha hosszútávon fenn áll nagyobb kárt okoz, mint hasznot, vagyis a későbbi gyermekvállalás is veszélybe kerülhet emiatt, mert hegesedés és elzáródás lehet többek között.

Mivel rá az életem is rábíznám, úgy döntöttem, hogy holnap doki és kukába vele...

Az azonban Ő is hozzátette, hogy az egyik legjobb megoldás lehet, ha valakinek a szervezete bírja és beáll egy normális ciklus mellette, de én nem tartozom ezek közé!

Szóval köszönöm a sok segítséget, de végre határoztam. No meg ez a mai nap totál kifeszített, még most is fáj a hasam és egyáltalán nem érzem magam jól. Egyébként jövő hét kedden kellett volna hivatalosan megjönnie és 1,5 hete még véreztem....

Havi 7 nap vérzés még oké, de havi 5-7 "tiszta" nap az már nagyon gáz, nekem legalábbis.

Drukkolok a többieknek, hogy minden rendben legyen! :)

4453. Clarissa-mia (válaszként erre: 4452. - Szilva mag)
2012. máj. 22. 17:55

Szia!

Nekem tavaly február óta van mirénám és azóta sem állt be. Nem szedhetek fogigátlót, nélküle pedig borzalmas a ciklusom. Én még türelmes vagyok, bár a két hét pecsételés két hét szünet nem az esetem :-(

Tegnap voltam orvosnál ajánlotta a norcolutot és bizony ő is azt mondta beleszól a hormonokba a miréna.

Remélem, neked hamar megoldás hoz a fogamzásgátló és nem lesz gondod tovább.

Jó lenne, ha a norcolut számomra is megoldást jelentene.

Drukkolok!

2012. máj. 22. 14:17

Sziasztok!

Néhány hozzászólással lejjebb írtam a saját történetemről. Ugyan még nem ért véget, de azért azt javaslom, hogy akinek az állandó vérezgetésen kívül nincs más baja vele, az fontolja meg azt a terápiát, amit nekem a másik orvosom ajánlott. Már 3 hete, hogy elkezdtem szedni a tabit a Miréna mellé és a 3. napon teljesen megszűnt a vérzés, azóta sincs egy deka sem. Ha letelik a két hónap (azaz már csak 3 hét, mert az első levelet kettesével kellett szednem), akkor elvileg megjön és utána helyreáll a ciklusom. (Legalábbis az orvos szerint). Ha nem, akkor pedig egyértelmű, hogy a Miréna folyamatosan összezavarja a ciklusom és akkor biztosan nem tartom meg, mert e mellé a cucc mellé nem fogok állandóan fogamzásgátló tablettát is szedni, hogy ne vérezzek. De annyi biztos, hogy a Miréna igenis befolyásolja a sárgatest-hormon működést, ami a peteérésre és a méhnyálkahártya épülésére hat. Ezért van az állandó vérezgetés (mert a nyálkahártya darabokban szakad le és nem egyszerre). Drukkoljatok!

4451. Finci (válaszként erre: 4437. - Szilva mag)
2012. máj. 18. 20:59
Ez mindenesetre biztató, hogy lehet rá valami gyógyszeres megoldás. Kivárom azt az 5 hónapot, ami türelmet az orvosom kért (még 2) és utána visszamegyek hozzá, hátha ad valami gyógyszert. Megpróbálok kitartani, mert nagyon szeretném, ha beválna.
4450. Finci (válaszként erre: 4449. - Iza-bell)
2012. máj. 18. 20:57
Hát igen, ez a baj, hogy előtte én is csak jókat hallottam róla és elég rosszul érintett, hogy nálam nem így működik.
4449. Iza-bell
2012. máj. 18. 14:16

Szia Renáta!

Együtt érzek veled, mert hasonló szituációban voltam. 4 hónapig volt Mirénám. A dokim szerint ez maga a fogamzásgátlás csúcsa, mellékhatás nem lesz, imádni fogom stb. Csak jókat mondott róla. Nem is igazán akarta elhinni, hogy panaszaim vannak vele. Én elsősorban véreztem tőle, de azt állandóan, szünet nélkül. Én azért haragszom rá (a dokimra, a helyzetre, a mirénára),mert nem készítettek föl arra, hogy probléma lehet vele. Hiába kérdeztem a dokimat, hogy mégis milyen mellékhatásra számítsak esetleg, azt mondta, hogy semmilyenre, maga lesz a tökély, még menstruálni sem fogok. Aztán 4 hónap után elegem lett, levetettem, de még utána is azt éreztem, hogy talán nem voltam elég kitartó, talán több idő kellett volna, hogy beálljon nálam az egyensúly, csak türelmetlen voltam. Én már csak akkor kezdtem el olvasni ezt a fórumot, amikor bennem volt a Miréna. Talán ha hamarabb idekeveredek és lélekben felkészülök arra, hogy nem biztos, hogy beválik nekem, mint ahogy sok sorstársnak sem vált be, akkor talán könnyebben viseltem volna a helyzetet és nem marad bennem rossz érzés. De most még mindig bosszant az egész.

És nekem is voltak általános panaszaim is, pl. mellfeszülés, hízás. Vagyis kamu az, hogy csak helyileg ad le hormont. Persze tudom, hogy kevesebb hormonnal terheli a szervezetet, mint a tabletta, de azért igenis van szisztémás hatása is.

Nagyon szerettem volna, ha nekem is beválik, szerettem volna 5 évig gondtalanul élni, mensi nélkül és a fogamzásgátlást letudva egyúttal. Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze nálam, de ettől függetlenül, akinek beválik, az nagyon jól jár vele. Csak az a baj, hogy a nőgyógyászok elbagatelizálják a mellékhatásokat és nem készítik fel a nőket arra, hogy mi várható. Csak a jó oldalát mesélik. Én ezért egy kicsit becsapva érzem magamat - így utólag.

Kitartást neked és sok erőt a döntéshez!

4448. renata.boros (válaszként erre: 4447. - Terembura)
2012. máj. 18. 10:14

Szia!

Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat! Igazából ez a bajom nekem is, a sok has- és hátfájás, az állandó vérezgetés, vagy éppen a nagyobb mennyiségű, amik után érzem,hogy sokkal gyengébb vagyok, + még most ez a gyulladás (megjegyzem sosem volt komolyabb bajom, sem szülés előtt, sem pedig után). Mirena előtt a mensesem is teljesen rendben volt. Én csak és kizárólag azért rakattam fel, mert jobb fogamzásgátlónak tűnt mint az óvszer. Gyógyszereket nem bírom, de ezt már írtam, és nagyon jól hangzott, hogy teljesen megszűnhet a havi vérzés, vagy minimálisra csökken.

Amitől félek, hogy ha várok még a levétellel akkor sem lesz jobb, csak addigra már meghülyülök attól, hogy nem merek uszodába menni a gyerekekkel, nem merek betét nélkül edzeni...stb.

Az együttlétek után nekem is fáj és mindig vérzek.

Az orvoshoz már szinte két hetente járok.., most a gyulladások miatt, előtte meg az állandó vérezgetés és hasfájás miatt.

Legutóbb már tanakodtunk a dokimmal azon, hogy levegye vagy ne vegye, de arra jutottunk, hogy még egy antibiotikum kúrát ki kéne próbálni. Ami igazából napi 2x2 fajta elég lórúgás antib. + a norcolut. Két hete is ugyanígy kaptam a gyógyszereket és utána sem lett sokkal jobb.

Ez annyira nehéz döntés..., ha 10e Ft lett volna még csak hagyján, bár akkor is húzom a számat, de 44000, nekünk az nagyon jelentős kiesés volt a családi kasszából és pont takarékoskodási megfontolásból döntöttünk hosszútávon a Mirena mellett..

4447. terembura
2012. máj. 18. 08:23

Még valami eszembe jutott. Egy kicsi kis tapasztalat. nekem amig fenn volt, az együttlétek után állandó, erős alhasi fájdalmam volt, a vérzés mellett. mostt ez is megszünt. Végre megint élvezem és a libidó mint olyan is normalizálódik. Az orvosom persze azt mondta, hogy a problémák nem ettől voltak. De nem nagyon tudtam elfogadni az idegentest érzést va lószínű a hormon is sok volt.

Hidd el Reni, pont ugyanilyen döntésképtelen voltam. Hogy teszek jó, kidobok egy csomó pénzt, mi van, ha rosszabb lesz utána...Én mérlegeltem. De nekem nagyon komoly gondjaim voltak tőle..Pont a bűntudat miatt hagytam fenn szerintem sokáig. most jó.De mindenki másképp reagál . Nincs két egyforma ember, ezért a mirena is mindenkinél máshogy és mást produkál. Nehéz döntés.Mikor rátaláltam erre az oldalra , nekem a sok hozzászólás , tapasztalat nagyon sokat segített.Arctalanul, de ha kell nevet vállalva segítenek mások tapasztalatai tisztán látni. Ne feledd azonban az orvossal való konzultációt sem.Magad ne kúráld. Előbb kerüljön kizárásra minden betegség lehetősége. Utána lehet gondolkodni, mi okozhatja a panaszokat.

Puszi nektek.

4446. terembura
2012. máj. 18. 08:06
Reni! Nyugodtan irj, akár priviben is és szívesen válaszolok a kérdéseidre.Kitartás.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook