Mindmegettük (beszélgetés)
Danya, mondd már meg Blankának hogy jó lenne ha írna, mert most Ő ér jobban rá:)
Hú tegnap egész nap pancsikáltam, még jó hogy Maszat beküldött az árnyékba különben odasültem volna.
Ma virsi volt az ebédem paradicsomsalátával, joghurtosan. A szombati konditerem hatása ma csúcsosodott ki pedig azt hittem nem lesz izomlázam hisz egész hétvégén mozogtam és úsztam. Ez van.
Nemsokára ideérnek a restaurátorok Pestről, itt lesznek két hétig és a régi könyveket javítják, még nem láttam úgyse ilyet, biztos érdekes lesz. Rettenet meleg van, egy a szerencse hogy megy a klíma, otthon is be kéne már kapcsolni de a szerelő még nem takarította ki.
Holnapra lecsót készítek és szabin leszek, de a postára azért megyek, és megfőzöm majd szerdára a rakott padlizsánom is. Tegnap vettem málnát ma azt reggeliztem.
Ja Danya tényleg most fogdd meg magad, különben bajba kerül a vékonyságod!!! Ötletem nincs, Te jobban ismered magad, biztos van megoldás.
Hello,
igenis van összefüggés álláskeresésben, hogy van-e már vagy nincs még.
Magamon is, a fiamon is tapasztaltam, hogy sokkal magabiztosabb az ember, ha már van munkája és csak esetleg jobbat akar keresni. Nem félénk, mer válaszolni, mosolyogni, érzi, tudja, hogy már van valami, valaki a háta mögött, így merészebb. És ez tetszik az interjuvolóknak. De ha nincs munkád és létfontosságú, hogy ezt megkapd, sokkal szerényebb, visszafogottabb vagy, s ez meglátszik rajtad. Meg a bizonytalanság is. És kevés az az interjuvoló, aki egyben perfekt emberismerő is és mindezeket a "testbeszédeket" felismeri.
kicsit el is vagyok keseredve tegnap 81 kg voltam, ma 82, nincs is erőm, hogy ujra nekifogjak annyira drasztikusan, mint az elején, de máshogy sajnos nem megy. egyszerüen máshogy látom az egészet most mint azelőtt.
kenyeret már 2. hete számüztem,
igaz tegnap thönköly lisztből volt nokedli egy fé ladagot ettem egy fél commbbal. gyöngypipi leves vot sok zöldséggel.
és pénteken is és szombaton is sütöttem darázsfészket, természetesen tönkölylisztből fehérből, és ettem is kb. a három nap alatt olyan 4 db-ot. hát finom lett ez tény.
valamit nagyon gyorsan kell tennem, mert ha nem akkor ujra felfelé megyek a lejtőn, és nem akarok ujra olyan dagi lenni..............SOS
Melcsi:)))
felolvastam, hogy milyen jó neked, hogy augusztustól már van munkád, de erről a hirről lekéstem, mert már blanka tudta, nagyon örülök neki tényleg, de ha egy motor beindul akkor beindul.
nem tudom milyen összefüggés van abban, ha már dolgzol sokkal könnyebb munkát keresni mint ha nem.
de ez igy van, rövidesen kezdődik nálunk is ez a helyzet félek is tőle kicsit, mert láttam már sok példát, akik hónapokig sőt... keresték.
na de ha nem keressük akkor tuti nem is lesz.
sziasztok:)
hát mit látok tagi? ki is maga?????:D:D:D
én is nagyon gratulálok, nagyon okos és ügyi volt a lánykád, biztosan meg is tett mndent, hogy ilyen szépen szerepelt. a büszkeségtőlmost tényleg nagy melled lehet:D
igen a mi tagink egy nayon ifjonc, nagyon pici tulzással a tesói is lehetnének a lányainak:)
Gratulálok, Tagi, a lányodnak és Neked is.
Azért azt nem hittem volna, hogy 18 éves lányod van! Illetve, hogy nem néztem volna ki belőled... Kicsit fiatal vagy hozzá, de ez a jó. Szerintem.
sziasztok! megérett a lányom, magy, töri, német dicséretes ötös, a mat csak 2es lett, de emeltszinten megcsinálta a közgázt is. az egész vizsgabizottságtól dicséretet kapott, ő egyedül, hát mit mondjak nem fértem a bőrömbe bőgtem mint akit vernek. majd már jövök ide hozzátok lassan elmúlnak a felhők.
ma lazításként egerszalókig jutottunk, a kicsi jól le is pirult. de nem veszélyes.
fogyó hold van,így mi is fogyunk, ugye?
Itt vagyok majd mesélek:) Megvettem a barátaink lagziára a ruhámat, isteni.
Most irány a strand, már hajnal óta fenn vagyok, netes meló, piac, konditerem, főzés, alvás volt eddig a program, most úsznom kell, ilyenkor élvezem hogy a vizek városába lakom,nem kell agyalnom hogy hol hűtsem le magam. Asszem kiviszek egy kenut is, csak nehogy odasüljek:)
Hello, lányok!
Sütöttem ma a gulyásleves mellé, után, köré - lehet választani - tönkölybúza lisztből - palacsintát.
Jó lett az állaga, finom az íze. De a külleme! Olyan barnás és hát a szaga, mert bizony szaga van és nem illata!
De végülis finom lett és ez a lényeg, nem? És egészséges.
A recept tökugyanaz, mint a normál palcsié, csak finomliszt helyett tönkölyliszt kell bele. És kicsit vastagabb is lesz, így a 20 dkg lisztből (mindig annyiból csinálom) 2 tojással, 2 dl tej+ 1 dl buborékos viz, 1/2 sütőporral lett 9 jó nagy, vastag szelet.
Hát... mondtam, hogy nem lett szép! (200 kg-os, cukorbeteg vendég elé azért letenném!)
Puszi mindenkinek.
Hello,
nagyon örülök Veled és gratulálok. Hurrá!
Puszi.
Sziasztok!
Ki az akinek júli 31ig van állása a könyvtárban és már aug-1jén kezd egy másik helyen dolgozni?! Szabad a gazda: ÉN:))))))
Voltam ma az "állásinterjún", megbeszéltünk minden részletet, nekem tetszik az állás, nekik tetszettem én. Kb 4 percnyi sétára (egy utca) van nálunk egy nyomtatványbolt, ahova kerestek informatikust, szerkesztőt, és megtalálták:) Feladatom a különböző meghívók, szórólapok, egyéb nyomtatványok megtervezése Pc-n, emelett persze az értékesítésbe is bele fogok folyni de első feladatom mégis a Pc és a webáruház működtetése. Hú, ebbe rengeteg kihívás van, irodaszerekkel foglalkoznak ami amúgyis a gyengém. Véletlen hallottam hogy keresnek vkit az egyik könyvtároskolléga szólta el magát, én pedig mindjárt jelentkeztem hisz kb 5 éve oda járok vásárolni:) Szóval ismerem a főnökséget és az egész helyet, imádok is oda járni mert igen ügyfélközpontúak, hasonlóan látjuk az ilyen dolgokat. Részleteket később a lényeg hogy aug.-ban már kezdhetek azért nem előbb mert nem akarok felmondani a könyvtárban és ezt megértik, mellette a postát is megtarthatom mert rugalmasak nekem nem kell 7re járnom, én mehetek 8ra. Pluszozni lehet, többször van bónusz, mivel megy a bolt telik is rá, apum egy ismerőse is dolgozott ott, nagyon szeretett ott lenni de elment szülni.
Majd júliusban is bejárok már hétvégente hogy ismerkedjek a programokkal, a hellyel, azt hiszem most megint beleáshatom magam a pc egy újabb területébe mert ok a honlapszerkesztés, de desing-be van még mit fejlődnöm. Csajok egyre inkább úgy érzem kezd az életem a helyére kerülni! :) A fizu jó, a kollégák rendesek, a meló első és második hallásra is tetszik úgyhogy remélem ez így is marad, mint a postánál is.
Maradnék még és mesélnék de egy kicsit pihennem kell mert fáradt vagyok.
Örüljetek velem:)
Erre mondják, hogy minden relatív. Főleg az idő. Azon tényleg el lehet gondolkodni, hogy mi a jobb: 80-90 évig élni terméketlenül, tevékenység nélkül, mint egy báb, unalmasan, tehetségtelenül, stb., vagy 50 év alatt feltalálni a spanyolviaszkot, megmenteni az emberiséget, tehetségesen festeni, zongorázni és a többi, de 50 évesen elmenni.
A világmindenségben mi csak egy porszemek vagyunk. Ez persze egy nagy közhely, de igaz.
A kérészek ennyi idő alatt, amíg élnek, lehet, hogy többet "élnek", mint mi egy emberöltő alatt.
Ebbe a nagy időquantumba nem is nagyon szeretek belegondolni.
Pedig néha nem ártana.
képzeljétek már csajszik, mit néztük dalmáékkal?
a tiszta virágzását, láttam a kérészeket, hu micsoda élmény volt, hiába élek már itt ezer éve, még sosem láttam ezt a csodát.
a baj, hogy dalma nem volt valami jó és igy a legszebbet nem láttuk amikor az egész tiszát beboritják ezek a kis csoda élőlények.
nézőpont kérdése hogy jó e nekik döntsetek ti
megszületnek, erőlködnek mire a bábból kibujnak rá pár perc mulva násztáncot járnak, majd megtermékenyülnek, szétválás után pár métert még repülnek, majd a vizbe visszapottyannak és szépen meghalnak.
szerintetek?
hu rudika nagyon örülhetsz, és mi meg nagyon irigykedünk... de nagyon érezzétek jól magatokat, micsoda frankó urad van.. irigyeljük na tőled kicsikét:D
de mivel téged szeretünk, igy nem szeretjük őt el tőled..:) jó? ......................majd csak ha visszajöttetek:D:D:D:D
semmi baj, nem beleszólás ez, azért beszélgetünk :-) Nem?
Nekem van bejelentett munkám, 18 éves korom óta folyamatosan. Nem valami sokra van bejelentva, de be van :-)persze ha nem lett volna mindenképpen elmentem volna dolgozni:-)
Nuska!
Bocs hogy beleszólok, de azt szertném kérdezni hogy miért nem mész el egy fél évre dolgozni?Csak azért kérdezem, mert ha van 180 ledolgozott napod, akkor te elmehetsz gyedre, ami a fizetésed kb.70 százaléka, a gyes viszont csak 25 forint.
Bocs hogy így beleszólok, csak tudod nem ekm nem volt bejelntett munkám, hiába voltam ott 2 évet, csak gyesre mehettem, ami meg tudod mire elég..
Nuska óvónéni! Gratulálok!:)))
Andi, neked is a párodhoz! Bár engem lepne meg az ember egyszer...de mi akkor megyünk valahová, ha kitalálom, megszervezem, stb. Korfu amúgy is a szerelmem. Kétszer voltunk már - és imádtuk. Hová mentek? Melyik részre? Érezzétek nagyon jól magatokat!
Danyuska! Jó pucoválást!:)))
Egyébként a festéket nem a domestos bántja, hanem a vízkő és a vízkőoldó. És sajnos a falazott zuhanykabin sem az igazi. A tervezőnknek anno az volt és ő lebeszélt róla. A mienknek két fala csempe, mert negyedköríves a zuhanytálca és az ajtó. Nem is tudom, mit nehezebb tisztítani: a sötétkék csempét, vagy a fehér fülkeajtót...
Azt mondják, a zuhanyfüggöny sem az igazi, mert ha elhúzva mard, pillanatok alatt bepenészedik a hajtásokban.
Szép napot Mindenkinek!
Hát, úgy döntöttünk, hogy majd csak akkor megyek óvonéninek, ha majd a gyesről megyek vissza dolgozni...arról a gyesről, akinek az illetékese még nincs is felkészülés alatt :-) majd csak augusztustól...
Szóval jó sokára, de nem akartam már úgy elmenni oviba, hogy aztán remélhetőleg pár hónap után táppénzre menjek, mert kismamaként nem szeretnék gyermekek között dolgozni. bármilyen gyermekbetegség veszélyes lehet. pedig nagyon csábító állásajálatokat kaptam, többek közt a magánoviból, ahol gyakorlaton voltam, de nekem a család az első, aztán a hivatás. :-)
Nekem az egyik albérletben volt ilyen körbecsempézett zuhanykabin. nah az mondjuk nem volt valami szép, viszont pofon egyszerű volt a tisztítása, és szép csempével még biztosan jól is nézne ki. csak vigyázni kell, h hogy van aládolgozva a csempe, mert kimoshatja az állandó vizeskedés a ragasztót ha nem jól van felpakolva.
És egyébbként mi a neve ennek a budioplajnak? Majd veszek sztem itthonra is, bár én nagyon uri asszony vagyok, mert ez álltalában Kálmi dolga, de biztosan örül, ha megkönnyítem a dolgát :-)
Jujjj de jó lesz valakinek! :-) :-) :-) Gratulálok! Ez aztán a meglepetés!
Pihenyj és regenerálódj! Rádfér gondolom az évvégi hajtás után :-)
gratula minden vizsgázónak!
mi is túl vagyunk rajta.
3 napig reggel 7-től este 6-ig a suliban voltam segíteni.
képzeljétek apa meglepett egy 2 hetes korfui úttal, és már pénteken megyünk is.
nagyon örülök neki.
igen érdekes lesz, mert gergő hétfőtől dolgozik a nyári szünetben, mi meg nyaralunk. eddig ez fordítva volt.
na megyek pihizni, holnap egésznapos készülődés, és pénteken útra kelünk.
halihó csajok:)
óvónéni kérem, és mikor gondol arra, hogy a piciket irányitsa és ne a taxikat?
Szeszike:)
pest gazdasági főiskola az első megjelölt, a második gödöllői egyetem. a szak u.az.
attól az uj szeretől wc olaj még mindig illatos a budi, és mit ne mondjak bent a férfi wc is kibirható, pedig ha látnántok miket nem müveltek ezek a pasik... oda is befujtam, és gondoltam, ha ott megállja a helyét akkor bárhol.
hát megállta.
holnap hozok anyukámnak is szerintem jó találmány.
vettem egy frankó kefét, holnap hajnalban nekiesek a zuhanyfülkének, amugy én is domestost szoktam töményen minden kis résbe tenni, mert az tényleg eltávolit és kifehérit, igaz, hogy már megmarta itt ott a festéket, már sajnos látszik a fém.
de ha még egyszer csináltatnék fürdőt, remélem már nem kell mert kb. 4 éve ujjitottuk fel.
sosem kellene ilyen zuhanykabin nem is volt óccsó mert ilyen hidromasszázsos, de kb. 5x használtuk azóta sem, és a tisztitás?
csak olyanra gondolnék, hogy falból raknánk ki a megfelelő magasságig az oldalát, és egy csempe magasságba emelném, és valami szép zuhanyfüggönyt vennék rá, ami ráfekszik az emelkedőre, és igy nem jönne ki a viz.
hu de macerás volt leirni, de szeirntem ez sokkal olcsóbb, és sokkal higiniásabb, na és nem utolsó sorban kényelmesebb takaritani.
nem megy a fogyókura mióta itthon vagyok, csak ide csipok, meg oda.
ettem
- zabpelyhet
- pattogatott kukit
- rántott karfiolt
- füstölt trappista sajtot
ez iszonyat, azt hittem nem is fogok már vacsizni mert bent megettem két almát.
ja még egy negyed sárgadinnyét is.
hu de gyenge valami vagyok... kellene kis akarat, pedig holnap megyek masszázsra, kisül a szemem, hogy mindenki fogy csak én nem.
a multhéten is mindig én álltam jobban annál a csajnál akivel mindig egyszerre megyünk, és ő már 76,4 volt én meg 80 jó mi?
na jól van fáj a fejem, fekszem le gyüjtöm az erőt a zuhanypucoláshoz.
szép álmokat:)
Nuska,
nagyon-nagyon gratulálok! Nem is Nuska, hanem OVÓNÉNI! Ez egy nagyon szép hivatás.
Puszi.
Danyusom!
Én azért nagyon gratulálok a lánykáidnak!
Ez is nagyon szép ám! :-)
Nekem is úgy eltelt ez a három év, mintha most lett volna, hogy a felvételin szorongtam. és kész, vége... el sem hiszem :-) Pedig mennyi minden történt azóta. az egész életem megváltozott, mégis úgy elszált :-)