Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mindmegettük fórum

Mindmegettük (beszélgetés)

❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯
1864. danya
2008. júl. 26. 07:51

na hová lettetek lányok asszonyok?

sok az igazolatlan hiányzás, nem gondoljátok?

1863. danya
2008. júl. 25. 06:22

szijjaztok:)

jó pihenést kicsim, remélem teljesen fel tudsz a nagy meló előtt töltődni:) semmi mással, csak az élet szépségeivel foglalkozz, kapcsolódj ki, és utána pedig hajráááááááááá:)

köszi a szavazatokat.

1862. schybie
2008. júl. 25. 05:54

Köszi Pusi! :)

Az idő még mindig nem kedvez, de majd lesz valahogy. Kocsi, esernyő van, én pedig kreatív vagyok. Mindenkép kell a levegőváltozás, mert nagyon meghajtottam magam az elmúlt hetekben. Úgye itthon "ültem" hónapokig, most meg napi 10-12 órákat dolgozok, ok, nem kemény fizikai munkát, de a szellemi van hogy bizonyos szempontból nehezebb.

Tessék pihenni, hétfőtől jövök és megszorítást alkalmazok mert jövő héten lagzi, én meg nem fogok beleférni a ruhámba;)

2008. júl. 24. 19:44
Jó nyaralást, bulizást és Maszatolást Neked!
1860. schybie
2008. júl. 24. 16:35

Zuzmi, jöttem és írom amit én tudok erről. Szóval hiába vagy regisztált munkanélküli, ha nem kapsz támogatást (márpedig nem kapsz mivel nem volt előtte állásod, kereseted) akkor nem fizeti helyetted senki az eü-t, ezért kellett anno nekem is saját magam fizetnem. Ez a szemétség az egészbe, nem elég hogy az ember nem talál(t) állást, nem kapott segélyt, de még fizessek is tb-t?! Nem az Eü pénzárhoz kell menni hanem az Apehoz mert ez év asszem áprilisától átadta az OEP az összes ilyen jellegű feladatot az Apehnek, nekem legalábbis ezt mondták és tényleg így volt, az Apehnál kellett mindent intéznem. VAn egy formanyomtatvány amin be lehet jelenteni hogy önmagad után fizeted a tb-t, jelenleg 4350 ft/hó. És akkor minden rendben.

Persze lehet kérni mentességet az önkormányzattól, ahol rászorultsági alapon mentesítenek az Eü fizetés alól, mert rászoruló vagy. Én ezzel a lehetőséggel nem tudtam élni, de ha az egy főre eső jövedelmetek kevés, akkor Neked lehet járható ez az út, és így biztosítva is lennél és fizetned sem kéne.

Remélem segítettem. S most mi lesz? Keresel munkát?

Mától vagyok szabint, reggel azért még voltam a postán, eddig netes meló, most meg csomagolok a hétvégi BAlcsis nyaralásra. Nem a legjobb időt választottuk, de csak most érünk rá, úgyhogy wellnesz, peca, fesztivál, stb, fürdeni bajai lány révén itthon is tudok nyílt vízben;)

Azért egy kis melegért imádkozhatnátok.

Danya, szavaztam.

Megyek mert Maszat egész nap dolgozik így még az ő ruháit is nekem kell elpakolnom. Megvolt az elbúcsúztatásom a könyvtárból, raktam fel képet. Jó volt ott lenni, de nem szomorkodom, hisz megvan az új helyem, és jó előérzetem van:)

tényleg pakolok mert nem csinálja meg más...

1859. danya
2008. júl. 24. 16:01
köszönöm csajok:))) most már tuti nyerés:D
2008. júl. 24. 15:27

Szavazások mára rendben. És szépek a képek. Nekem legjobban a nagy pálmás és a majmos tetszett.

Puszi.

1857. rudiandi
2008. júl. 24. 06:52
mára mgszavaztalak :)
1856. danya
2008. júl. 24. 06:26

hát szerintem mostanában a leszázalékolás nem olyan egyszerü, most rászálltak szerintem jogosan, mert nagyon sok ember csaló leszázalékolt. és ez rengeteg lovéba van a tb-nek.

de mindent meg kell próbálni.

1855. danya
2008. júl. 24. 06:24
na kb ennyi, ha van időtök egy nap egyszer lehet szavazni, megköszönném:)
1854. danya
2008. júl. 24. 06:23
1853. danya
1852. danya
1851. danya
2008. júl. 24. 06:22
1850. danya
2008. júl. 24. 06:21
1849. danya
2008. júl. 24. 06:20
1848. danya
2008. júl. 24. 06:19

[link]

szavaznátok a képemre?

1847. zuzmika (válaszként erre: 1846. - Rudiandi)
2008. júl. 23. 18:52

Mindenkinek köszi a segítséget!

A fogorvos is azt mondta, amit Te Andi, de van még egy variáció:regisztráltatnom kell magam a munkanélkülibe, még akkor is ha pénzt nem kapok, de ha regisztrált munkanélküli lennék, akkor a tb dolog meg van oldva, ezt mondta a doki.

A leszázalékolás meg nem olyan egyszerű, mert ahhoz munkahely kell, ahonnan legalább 1 év táppénz kellene ahhoz, hogy egyáltalán el lehessen indítani ezt az egészet.Az egyik rokonunknak pár hónapja lukadt ki a gyomra, és neki is csak most kezdik pedzegetni, az én " szívügyem " meg ehhez képest semmi.Bár ismerek olyat aki depis, és le van százalékolva.

Na hlnap indulunk anyuékhoz, ha tudok jelentejkezek onnan, ha nem akkor meg legyetek jók, kedden jövök max.

1846. rudiandi (válaszként erre: 1838. - Zuzmika)
2008. júl. 23. 11:33

szóval: el kell menned a területileg illetékes egészségügyi pénztárhoz (Bp-en a Teve u-ban van, nálatok sajna nem tudom) az önkormányzatban megmondják hol van. ott kell egy megállapodást kötnöd arra, hogy amíg nem lesz bejelentett munkahelyed, addig a minimálbét után (69.000,-)megfizeted az eb járulékot (4+2%) és akkor onnantól jár az orvosi ellátás.

kérdés, bár tudom semmi közöm hozzá: nem lehetne téged leszázalékolni%

1845. danya
2008. júl. 23. 06:37

jajj jól van csak kapkodva olvastam el, még ugy olvastam, hogy most jár le a gyed és kezdődni fog a gyes.....

de igy már ez más, ebben sajnos nem tudok segiteni.

főleg, hogy most változott az egész.

1844. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 1842. - Danya)
2008. júl. 22. 20:43
Danyus, nem a gyes-sel van a probléma! Annak már vége! Éppen ez a probléma! Hogy most minek az alapján jár majd a munkanélküli segély és az eü. biztosítás, ha még nem volt munkahely!
1843. rudiandi
2008. júl. 22. 20:15

na, megszurattam a sarkam

nem volt egyszerű

délben bejelentkeztem az ortopédiára, majd még visszamentem dolgozni. 2-kor elindultam a rendelésre, 1/4 4-kor bejutottam, majd elküldtek röngentre. ott pontosan 1/4 6-ra lettem meg. onnan vissza az ortopédiára, ahol vártam egy 1/2 órát majd ismét behívtak. felírták az injekciót, lementem kiváltani, majd ismét vissza. kb fél óra, és be is hívtak, hogy megszúrjanak. negyed 8-ra már haza is értem. na szerintetek, milyen a magyar egészségügy?

1842. danya
2008. júl. 22. 19:50

a gyesről itt olvashatsz,ne félj zuzmika.... mert a gyes szerintem alanyi jogon jár mindenkinek

itt a link olvasgasd

[link]

1841. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 1840. - Zuzmika)
2008. júl. 22. 14:11

Bizony, bizony, kell a TAJ kártya!

Futás be az önkormányzatba!

1840. zuzmika
2008. júl. 22. 11:11

Iegen, ebben igazad van, de egy ismerős azt mondta, hogy akkor is jár a munkanélküli, én meg elhittem.Aztán tegnap beszéltem a munkaügyis nővel és ő mondta, hogy csak akkor számít bele, ha előtte volt munkaviszonyom.

És itt most nem csak a fogam miatt aggódom, az izgat a legkevésbé, hanem mindig íratnom kell fel a gyógyszereket, járok a kardiológiára...stb

1839. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 1838. - Zuzmika)
2008. júl. 22. 10:40

Szia, Zuzmika!

Menj be a gyurói önkormányzatba és ott pontosan kérdezd meg, hogy mi a teendő. Talán egy kicsit hamarabb kellett volna elkezdeni, ha tudtad, hogy lejár.

Puszi.

1838. zuzmika
2008. júl. 22. 07:20

Itt sem volt vihar.

SOS!

Remélem tud valaki segíteni, azt hiszem , hogy Te leszel az emberem Scyhibe!Hétfőn lejár a gyesem, és azt mondták a munkanélkülibe, hogy én nem kaphatok munkanélkülit, mivel a gyes előtt nem volt bejelnetett munkahelyem.Na most akkor ugye nekem tb-m sincs így, igaz?Akkor nekem most hová és mennyit kellene majd fizetnem havonta, hogy fizetve legyen a tb-m, mert hát én sokat járok dokihoz, és így elég költséges lenne.Ha valaki tud erről valamit, akkor kérem válaszoljon!Köszi!

1837. rudiandi
2008. júl. 22. 06:41

pesten tuti nem volt vihar, de attól felétek lehetett

nem lehet, hogy a szivarfa ága elkorhadt, vagy hasonló, és magától letört, és az verte le a fészket? vagy a kettő nincs is egymás közelében?

szóval tegnaptól nekiálltam és megpróbálok egy kicsit visszafogott lenni. igazából semmi konkrét, csak elhagyom a liszets dolgokat, és átállok a teljes kiörlésüre, kerülöm az édességeket, és esténként nincs mostantól családi nagy zabálás

majd meglátjuk mi lesz

1836. danya
2008. júl. 22. 06:14

jó reggelt csajok:)

képzeljétek most nem tudom annyira aludtam e, hogy nem ébredtem fel, nem tudom volt e vihar?

mert reggel amikor kimentem a teraszra, a fecskefészek le volt esve, a kis fecskék meghalva, az anya és apa ott sirnak a rudon:(

mi a fenétől eshetett le?

a szivarva egyik ága is le van törve.

lehet, hogy vihar volt?

2008. júl. 21. 21:59

Schybie,

teljes összességedben mennyit fogytál és mennyi idő alatt?

Egy orvosnőtől hallottam (másodkézből), hogy aki már nem dohányzik és nem is eszik többet, az is felkap vagy 5 kg-t.

Aztán a szervezet észbekap és leejti.

De ha többet is eszik, akkor elhízik.

Upssz.

❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook