Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mindent, csak kevesebbet diéta fórum

Mindent, csak kevesebbet diéta (beszélgetés)


2017. jan. 20. 17:23
Nnna holnap belecsapunk a lecsóba. Bent piheg a tepsiben a mustáros csirke, jó sok gombával, hagymával, fokhagymával. Csak be kell tolni a sütőbe. Krumplipürével és céklával. Jön haza hétvégére egyszem gyermekem. Igaz én csak a sültgombát és hagymát fogom pirított teljeskiörlésű kenyérre kenve enni. :(
167. 12d083b51b (válaszként erre: 166. - Szabot.88)
2017. jan. 20. 14:58
Köszi! Akkor majd megyek, és valamelyikben majd csak kapok!
2017. jan. 20. 14:53
Én nokedlit már csináltam durumból, jó lett. Bio boltokban lehet kapni 360-380 Ft/ kg áron.
2017. jan. 20. 14:12

Erről jut eszembe, hogy én ki akarom próbálni a durum lisztet, persze ha kapok valahol.

Valaki közületek ismeri, használja?? Mit kell róla tudni, valóban bármilyen célra jó (palacsinta, nokedli stb.), vagy csak meghatározott tészták készítéséhez?

164. arany52
2017. jan. 20. 12:07
Köszönöm:-)
163. 12d083b51b (válaszként erre: 162. - Arany52)
2017. jan. 20. 11:11

Köszi, így már értem. Én is rizs, tarhonya helyett bulgurt használok, szeretem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

162. arany52
2017. jan. 20. 10:59
Gombafwjeket kirántok és köretnek rosszul irtam nem durum, hanem burgul lesz, mert lánykámnak kimutattak egy kezdődő cukorbetegséget. Most igyekszem őt is diétáztatni és nagyon jók lettek az eredményei.
161. 12d083b51b (válaszként erre: 158. - Arany52)
2017. jan. 20. 09:33

Aranka!

Ez a "rántott gomba durummal"-ban a durummal, mit takar??? :)))

160. 12d083b51b (válaszként erre: 159. - Levarosbukta)
2017. jan. 20. 09:31

Ha töltött káposzta (szárma) akkor természetes, hogy kizárólag csak sertés-darált hús.

De én azzal már nem bíbelődök, a húsos káposztához viszont a kockára vágott csülök és hasonlók, amiket kövérnek tartok!

Persze az is lehet, hogy az elmúlt évek alatt, a különböző fogyók során szoktam le a kövér sertéshúsról.

159. levarosbukta (válaszként erre: 157. - 12d083b51b)
2017. jan. 20. 09:26
Én is mindent pulykából vagy csirkéből készítek, no de káposztát szentségtörés lenne! :) :)
158. arany52
2017. jan. 20. 09:19

Csirkehúsból biztos, hogy könnyebb, én is amire csak lehet baromfit használok.

Már főzöm a hétvégi ebédet, rántott gomba lesz durummal és bolognai spagetti.

157. 12d083b51b (válaszként erre: 153. - Levarosbukta)
2017. jan. 20. 08:02

Csirke vagy pulyka: far-hát-nyak-szárny, esetleg 1-2 cs.mell csíkokra vágva. Ezeket szoktam pörköltnek, és utána bele a hordós káp-ot.

Elszoktam már, hogy a sertés csülök, hasonló zsíros húsokból készítsem akár a pörköltet, akár a húsos káp-ot. A gyomrom már nem díjazza a kövéret! :))

156. 12d083b51b (válaszként erre: 152. - Katus73)
2017. jan. 20. 07:58

Ha tudsz fehér káp-ot venni, valahol olvastam korábban, hogy azt leszeli, és ugyanúgy rakja össze, mint ahogy a kovászos uborkát szoktuk: fűszerek, babérlevél (torma nem kell) és sós forró víz, kenyér.

Konyha melegen tartja, pár nap alatt kész a házi készítésű savanyú káp.

155. 12d083b51b (válaszként erre: 154. - Levarosbukta)
2017. jan. 20. 07:55

Igazad van, de így télen inkább a hordós káposztát ettem. Eddig. Eszembe sem jutott, hogy fehér káp-ot főzzek húsos káp-nak.


Van ugyan egy db-ka fehér káp-om, de azt paradicsomos káp-nak tartogatom pl. holnapra. Már egy hete tartogatom. Van egy maréknyi kölesem még, abból lesz hozzá fasírt. Ez a terv.

154. levarosbukta (válaszként erre: 151. - 12d083b51b)
2017. jan. 19. 20:03
Miért csak nyáron? Fejes káposztát most is lehet kapni.
153. levarosbukta (válaszként erre: 152. - Katus73)
2017. jan. 19. 20:02
Jut eszembe, nővérem csinált már csirkéből is annyi különbséggel hogy rizst is tett hozzá. Gyakorlatilag úgy nézett ki mint a rizses hús káposztásan. Isteni volt.
152. Katus73 (válaszként erre: 151. - 12d083b51b)
2017. jan. 19. 19:23
Maximum csirkecombot tudok venni, ami csontos. Vagy esetleg veszek egy egész csirkét és abból. Hmm. Ez pont most jutott eszembe. :) Na ezt fogom tenni. Lehet, szombaton elcsattogok boltba és beszerzem. :) Savanyú káposztám van, küldtek otthonról. :)
2017. jan. 19. 17:27

Én a csirke vagy pulyka csontosából szoktam kevés olajon hagyományos pörköltet főzni, és abba főzöm bele a hordós káp-ot. Én sem rakok se rántást, se rizst, semmi hasonlót bele.

De jól hangzik ez a fehér káposztás módszer is, azt hiszem majd nyáron megpróbálom.

150. Katus73 (válaszként erre: 149. - Levarosbukta)
2017. jan. 19. 17:21
Köszi! Csontos hús, bordaporc, oldalas???? Hmm. Jól is esne. De itt még nem találtam. 😞 Stockholmban, Umeåban biztos lenne, de elöbbi 1000, utóbbi 150 km. 😞 Kicsit drága ebéd lenne. Úgyhogy marad a csont nélküli.
149. levarosbukta (válaszként erre: 148. - Katus73)
2017. jan. 19. 17:17
Persze! Bármilyen hús jó hozzá, de legfinomabb a csontos. Én a piacon szoktam hozzá vásárolni bordaporcot, vagy oldalast. Megsózom a húst, kicsit állni hagyom. Lábos aljára belerakom, vizet rá. Ekkor szoktam beletenni a sűrített paradicsomot, sót vagy ételizesitőt, babérlevelet. Amíg megforr az édes káposztát felszeletelem és hozzáadom. Próbálom úgy csinálni hogy ne legyen sok leve. Takarékra teszem és szép csendesen elbűzölög a gázon akár három órán keresztül is. Ennyi. Mértékeket nem tudok mondani mert mindig gondolomformán teszem bele a hozzávalókat. Rántást nem teszek bele, sem más sűrítőanyagot. Ebben semmilyen hozzáadott zsiradék nincs csak épp annyi amennyi a húsból kifőtt.
148. Katus73 (válaszként erre: 145. - Levarosbukta)
2017. jan. 19. 16:48
Kérhetek receptet? 😃
147. 12d083b51b (válaszként erre: 145. - Levarosbukta)
2017. jan. 19. 16:42

Igen, ez most úgy készült. Egy kis hagymát dinszteltem, tört paprikát, vizet rá, és utána abba főztem bele a káposztát. Csak hogy ne símán, üresen egyem a káp-ot. :))


Persze, amikor húsos káp-nak készítem, de az volt karácsonykor, + ünnep utánra is a maradék. Most kifejezetten a káp. miatt, csak totál nyersen nem akartam.

146. Katus73 (válaszként erre: 143. - 12d083b51b)
2017. jan. 19. 16:22
Nem is az a cél, hogy éhezzünk. 😃 Eszek, ha éhes vagyok. Csak nem mindegy, hogy mennyit. Nem vonok meg magamtól semmit. Na jó, a kenyeret, de leginkább azért, mert itt nagyon nehéz a magyar fogalmak szerint normális kenyeret kapni. Áprilisban, otthon azt is fogok enni. 😃
145. levarosbukta (válaszként erre: 144. - 12d083b51b)
2017. jan. 19. 16:21
Főtt hordós káposzta? Csak úgy ala natúr megfőződ a káposztát? Egyébként a húsoskáposzta is tökéletes a mi fogyókúránkban. Legalábbis ahogy én csinálom.
2017. jan. 19. 14:45
Bízom benne, hogy belefér: fél szelet vajas kenyér = 2 dkg, KB szerint 66 kcal. Most ettem meg uzsonnaként, vacsira pedig a főtt hordós káposzta lesz. Annak szinte nincs kcal értéke, remélem kibírom vele reggelig, és nem kell pótlás.
143. 12d083b51b (válaszként erre: 142. - Katus73)
2017. jan. 19. 14:21

Ezért mondom, hogy drasztikusan nem akarom magam éheztetni, mert ha egyszer rámtör a falási roham, nincs az a hűtőszekrény, ami megmenekülne! :)))


Én egyelőre csak csípőbőséget mérek, majd amikor már úgy érzem, hogy kb. annyi vagyok, mint az ősszel, akkor állok rá a mérlegre. De addig még van hátra néhány centi.

Most én is úgy vagyok ismét, hogy naponta-kétnaponta oda-vissza nyúlik-összemegy a centim :))

142. Katus73 (válaszként erre: 138. - 12d083b51b)
2017. jan. 19. 12:37

Hópihe! Megéri. 😃 Én vasárnap bolognai spagettit fogok enni. 😃

És persze tegnap sem bírtam vacsi nélkül. Úgyhogy bekanalaztam a kis filjölkömet est 10-kor. 😃

141. arany52
2017. jan. 19. 12:33
Hát igen, de néha kell egy kis boldogsághormon csoki képében. Amúgy nagyon édesszájú vagyok, csoki, süti a kedvencek.
140. 12d083b51b (válaszként erre: 139. - Arany52)
2017. jan. 19. 11:48
Valóban, ha nem ragaszkodnánk annyira a kenyér és tésztafélékhez, meg a sütihez, csokihoz ... ki ehhez, ki ahhoz, akkor szinte gyerekjáték lenne egy-egy fogyás. :))
139. arany52
2017. jan. 19. 11:13

Ó, már egy jó éve, és hol lemegy egy-két kiló, hol fel. Most meg is kellett szakítani, mert Regenort szedek, amihez speciális diéta tartozik. No nem a fogyás miatt szedem, bár állítólag arra is jó, hanem all rergiás a szemem, erősen könnyezik és ezt kicsit elállítja. Itt a tejtermékeket és az olajat kell mellőzni, valamint kevés tészta, kenyérféleség ehető, lehetőleg pirítva.


Nálam különben az az érdekes, hogy életem nagy részében hízókurázni kellett, mert 46 kiló voltam vasággyal együtt:DD Sztereoidokat szedtem és a változó kor is rátett egy lapáttal, így 6 év alatt 78 kilóra mentem fel. Ebből kellene kicsit leadni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook