Mindent, csak kevesebbet diéta (beszélgetés)
Erről jut eszembe, hogy én ki akarom próbálni a durum lisztet, persze ha kapok valahol.
Valaki közületek ismeri, használja?? Mit kell róla tudni, valóban bármilyen célra jó (palacsinta, nokedli stb.), vagy csak meghatározott tészták készítéséhez?
Köszi, így már értem. Én is rizs, tarhonya helyett bulgurt használok, szeretem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Aranka!
Ez a "rántott gomba durummal"-ban a durummal, mit takar??? :)))
Ha töltött káposzta (szárma) akkor természetes, hogy kizárólag csak sertés-darált hús.
De én azzal már nem bíbelődök, a húsos káposztához viszont a kockára vágott csülök és hasonlók, amiket kövérnek tartok!
Persze az is lehet, hogy az elmúlt évek alatt, a különböző fogyók során szoktam le a kövér sertéshúsról.
Csirkehúsból biztos, hogy könnyebb, én is amire csak lehet baromfit használok.
Már főzöm a hétvégi ebédet, rántott gomba lesz durummal és bolognai spagetti.
Csirke vagy pulyka: far-hát-nyak-szárny, esetleg 1-2 cs.mell csíkokra vágva. Ezeket szoktam pörköltnek, és utána bele a hordós káp-ot.
Elszoktam már, hogy a sertés csülök, hasonló zsíros húsokból készítsem akár a pörköltet, akár a húsos káp-ot. A gyomrom már nem díjazza a kövéret! :))
Ha tudsz fehér káp-ot venni, valahol olvastam korábban, hogy azt leszeli, és ugyanúgy rakja össze, mint ahogy a kovászos uborkát szoktuk: fűszerek, babérlevél (torma nem kell) és sós forró víz, kenyér.
Konyha melegen tartja, pár nap alatt kész a házi készítésű savanyú káp.
Igazad van, de így télen inkább a hordós káposztát ettem. Eddig. Eszembe sem jutott, hogy fehér káp-ot főzzek húsos káp-nak.
Van ugyan egy db-ka fehér káp-om, de azt paradicsomos káp-nak tartogatom pl. holnapra. Már egy hete tartogatom. Van egy maréknyi kölesem még, abból lesz hozzá fasírt. Ez a terv.
Én a csirke vagy pulyka csontosából szoktam kevés olajon hagyományos pörköltet főzni, és abba főzöm bele a hordós káp-ot. Én sem rakok se rántást, se rizst, semmi hasonlót bele.
De jól hangzik ez a fehér káposztás módszer is, azt hiszem majd nyáron megpróbálom.
Igen, ez most úgy készült. Egy kis hagymát dinszteltem, tört paprikát, vizet rá, és utána abba főztem bele a káposztát. Csak hogy ne símán, üresen egyem a káp-ot. :))
Persze, amikor húsos káp-nak készítem, de az volt karácsonykor, + ünnep utánra is a maradék. Most kifejezetten a káp. miatt, csak totál nyersen nem akartam.
Ezért mondom, hogy drasztikusan nem akarom magam éheztetni, mert ha egyszer rámtör a falási roham, nincs az a hűtőszekrény, ami megmenekülne! :)))
Én egyelőre csak csípőbőséget mérek, majd amikor már úgy érzem, hogy kb. annyi vagyok, mint az ősszel, akkor állok rá a mérlegre. De addig még van hátra néhány centi.
Most én is úgy vagyok ismét, hogy naponta-kétnaponta oda-vissza nyúlik-összemegy a centim :))
Hópihe! Megéri. 😃 Én vasárnap bolognai spagettit fogok enni. 😃
És persze tegnap sem bírtam vacsi nélkül. Úgyhogy bekanalaztam a kis filjölkömet est 10-kor. 😃
Ó, már egy jó éve, és hol lemegy egy-két kiló, hol fel. Most meg is kellett szakítani, mert Regenort szedek, amihez speciális diéta tartozik. No nem a fogyás miatt szedem, bár állítólag arra is jó, hanem all rergiás a szemem, erősen könnyezik és ezt kicsit elállítja. Itt a tejtermékeket és az olajat kell mellőzni, valamint kevés tészta, kenyérféleség ehető, lehetőleg pirítva.
Nálam különben az az érdekes, hogy életem nagy részében hízókurázni kellett, mert 46 kiló voltam vasággyal együtt:DD Sztereoidokat szedtem és a változó kor is rátett egy lapáttal, így 6 év alatt 78 kilóra mentem fel. Ebből kellene kicsit leadni.
További ajánlott fórumok:
- Mit teszel akkor, ha fogyózol, és este már megettél mindent aznap, amit lehetett a diétád szerint, te viszont még mindig baromi éhes vagy?
- Magas vérnyomás, mindent csak gyógyszert ne
- Mindent lehet, csak akarni kell!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Fogyhatok csak attól, hogy kevesebbet és este egyáltalán nem eszem? Tapasztalatok?
- Mindent a Premium Diet orvosi diétáról - tapasztalatok