Mindent, csak kevesebbet diéta (beszélgetés)
Üdv a csapatban!
Mióta csinálod ezt a fajta kajálást? És van már dkg-ban, kilóban mérhető eredményed?
(Mondd, hogy igen! Olyan jó lenne tudni, hogy megéri!)
Szerbusztok!
Társulok én is Hozzátok Hópihe hívására. Szintén fogyózok, 4-5 kilótól szívesen megszabadulnák, többtől nem , mert betegségem miatt nem engedélyezik az erős diétát. Kicsit csökkentett adag, ez még olyan szolid diéta.
Mai ebédem rántott csirkemell lesz, egy szeletke és hozzá saláta. Csirkehús, sok-sok zöldség, most ezzel próbálkozom és egyszerre keveset eszem, inkább gyakrabban.
Ja! És a tegnapi vacsim a végén egy dobozka olajos hal lett, olaj nélkül, citromlével locsolva, fél szeletke kenyérkével! :))
És kibírtam nasi nélkül!
Totál elégedett vagyok magammal, tudom, hogy lesz ez még jobb is, csak lassan, de biztosan, ahogy Vitray is mondta valamikor: "nem kell nagy gól, apró kis gólokkal zavarjuk az ellenséget!" :)))
Szevasztok!
- Nem vagyok hajlandó éhezni! Ha megéhezek eszek valamit. Hiszem, ha következetes maradok és fokozatosan csökkentem az adagot, akkor a gyomrom is követni fogja, és szépen-lassan összébb szűkül.
- Letöltöttem magamnak a GI-% táblázatokat (van erről egy külön naplóm!!) és ha sikerül az alacsony GI-s kajákat enni, azok a lassabban felszívódó ch-t tartalmazzák = később éhezek meg
- Én sem sütök magamnak sütőben semmit (túl sok gáz megy el arra, hogy a sütő felmelegedjen) viszont kismillió receptet lehet találni u.n. kenyér-lepény címen, amelyeket percek alatt serpenyőben meg lehet sütni. Ezek leginkább nem élesztővel, hanem sütőporral készülnek.
Most már egész biztosan neki állok, ha a kenyér ára + 30 %-kal drágul.
Tegnap este eszembe jutott, hogy az elmúlt években télen, ha a lenti mozgás, közlekedés veszélyes volt, itthon, a lakásban u.n. helyben járást csináltam.
(Voltak akik kiröhögtek, de majd amikor már ők is túl lesznek a 60-on... könnyen beszél az, aki nem dadog. Tartja a közmondás.)
Azt lemértük, kiszámoltuk akkor, hogy 5 perc tv-reklám alatt 500 lépést lehet helyben járni, és azt is, hogy kb. 1000 lépés = 10 perc helyben járás megfelel kb. 5 perc lépcsőzésnek. Ez esetben kb. 50 kcal-t lehet elégetni!
Tegnap még csak 2x5 percet tudtam, de volt idő, amikor 15 percet is bírtam egyszerre. Gyakorlással lehet/tudom növelni az időt. És ha egy nap többször is nekiállok a 15-20 percnek, akkor az kcal-ban már közel megfelel egy jó félórás-órás gyaloglásnak!
Kegyeskedek megbocsátani :) :) :)
Biztos nem ördöngösség, rengetegen sütnek kenyeret meg mindent. De én és a sütés igencsak hadilábon állunk egymással. Főzni bármit, de sütni húson kívül nem sütök semmit. Sajnos nem vagyok egy igazi konyhatündér.
Dolgozom, épp most van szünetben. 😃
Eddig a mai nap is jó. Vacsorára (este 10 körül) már csak egy kis filmjölköt (hasonló az aludtejhez, de nem az 😃) tervezek. Ha kibírom anélkül, akkor semmit. 😃
No, a mai napon eddig: reggeli-tízórai semmi, ebéd 1 db. panírozott cs.comb, 1/2 szelet kenyérrel, uzsira a kenyér másik fele vajkrémmel. Vacsi még nem tudom.
Ti hogyan álltok?
Hajrá, dehogy, pont hogy a féket kell behúzni!
Az elmúlt napokban úgy alakult, mintha "előre akartam volna felzabálni azt", amit a későbbiekben nem akarok megenni... :))
Szevasztok!
Szóval most már nincs mese, komolyra kell venni a figurát, és valóban hozzálátni a dologhoz!
Ez nagyon szupi! Gratulálok, ügyes vagy!
Jó étvágyat kívánok a vacsihoz! :))
Sziasztok!
Ma megvolt a mozgás és a mérlegelés is. 😃 105,8-at mutatott ma. Ez pont 3 és fél kilóval kevesebb, mint kettő hete. 😃
És most ebédelek. 😃
Szevasztok. Jártam egy sort, tökéletes időjárás. Szépen süt a nap, olvad a hó.
Szóval grapefruitot vettem, most minden tekintetben ! az volt a nyerő. Egyébként valahol éhgyomorra ír belőle kb. 1/4 részt, mert vízhajtó + béltisztító hatása van, a benne levő vitaminokon túl.
Nem szeretem a grapefruitot, úgyhogy nekem marad a másik. 😃
Mérlegre majd ma fogok állni, úgyhogy majd egyszercsak hozom a kéthetes eredményeket.
Szevasztok!
Vissza olvastalak titeket.
Összehasonlítottam a pomeló és a grapefruit kcal, ch, stb. értékeit, és én figyelni szoktam a GI %-ot is! (Meg az árát is!) :))
Amikor van választási lehetőség, akkor az alacsony GI %-os kaját választom. Most a grapefruit nyert a pomelóval szemben. De azért megkóstolom, melyik a keserűbb.
Egyébként a bulgur is azért jobb, mint a köles. Tökéletesen hozzá tudtam szokni, és eszembe sem jut, hogy rizst kellene vennem.
A kölesből fasírtot szeretek gyúrni.
További ajánlott fórumok:
- Mit teszel akkor, ha fogyózol, és este már megettél mindent aznap, amit lehetett a diétád szerint, te viszont még mindig baromi éhes vagy?
- Magas vérnyomás, mindent csak gyógyszert ne
- Mindent lehet, csak akarni kell!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Fogyhatok csak attól, hogy kevesebbet és este egyáltalán nem eszem? Tapasztalatok?
- Mindent a Premium Diet orvosi diétáról - tapasztalatok