Mindent, csak kevesebbet diéta (beszélgetős fórum)
Ha azonnal tálalom, annyira nem is zavar, inkább a melegítésnél másnap.
Még a gőz fölött melegítve vált be eddig talán a legjobban.
Mindegy a víz hőfoka szerintem, inkább az, hogy a rajta lévő keményítő lejön a víztől, ami a ragadást okozza.
Van, aki meg azt mondja, hogy a ragadóson jobban megtapad a szósz és ő úgy szereti.
Viszont lehűl.
olvastam már forró vízzel is leöblíteni.
Nem vagyok annyira tésztás, nem nagyon kísérletezem.
Általában a pirított hajdinát írják. Nem azt, amit éppen megpirítottál, hanem amit így árulnak. Azt nem tudom, milyen.
De tényleg mindegy már. :D
Eleve köretre nem teszek zsiradékot, hisz zsíros étel mellé esszük. Ezért nem kedvelem különösebben a tésztaköretet sem, a nokedlit is beleértve. zsiradék nélkül viszont vagy azonnal kell tálalni, vagy rémes állagú lesz.
No, a rizst én kétszeres vízzel leforrázom a főzőedényben, azonnal tovább melegítem, sózva és megkeverve. Ha felforrt, leveszem az indukciós lapot 80 fokra, fedő szorosra, 25 perc. (Ez az egy bizonyos szendvicstalpú fazekamban.)
Szép pörgős lesz.
Ja!
Én a rizst se pirítom, de a hajdinát végképp nem így kellett volna.
Én nem a pirítottat veszem, arról semmit nem tudok.
A naturt szoktam venni. Addig kutatgattam, míg hajdinatermő vidékről való receptet nem találtam hozzá. Le kell forrázni, és ezután (ha kézmelegre hűlt) kézzel kevergetve, meleg vízsugár alatt addig mosni, míg a nyálkássága eltűnik. Innentől már hamar meg is puhul.
Ami vizet leöntök a forrázás után róla, az rémesen néz ki.
A kölest megette egy férj, mert azt hitte, rizs. :D
(Ha nagyon megfőzöd, kifordul és fehér.)
A hajdina nem borzalmas, csak ha nem mosod le megfelelően. Én szeretem, csak egy kis gombás mellékíze van. Gombához nagyon jó pont ezért.
De ha nem szereted, nem kötelező. A kölest jó sok vízben kell főzni, legalább 3-4 szeres vizet vesz fel.
Kölest még sosem ettem! Lehet valamikor kipróbálom. Csak azután a borzalmas hajdina után félek új dolgokkal próbálkozni :-D
A bulgurt amúgy szeretem, a kuszkuszt is. Bár mostanában egyiket se csináltam...
Lehet rizs helyett töltelékbe használni, de arra a köles jobb. :D
Próbáltam tejbe főzni, de nem szívta fel úgy a tejet. Szóval inkább csak köretnek, igen.
Köretnek esszük, milyen ízre gondolsz?
Van egy sajátos íze, nem feltűnő. Ahogy a rizsnek is.
Na odatelefonálok a leletekért, mert a madármag gondja megoldódott, nem kell bebuszoznom.
A fene enné meg, régen elküldték mailben. Volt, hogy a lelet hamarabb ideért, mint ahogy én a városból hazaértem volna, mert persze ellófrálok olyankor vásárolgatni is.
De az ilyen "beruccanások" is egyre ritkábbak, nem szívesen mozdulok ki. Ez is beleszámít a "kevesebbet" diétába?
:D
Ha sikerül, ma bemegyek a városba az eddigi laborleleteinkért. Azért röhej, hogy hol elfelejtjük elhozni, hol nem járunk a városban. utána beszélek majd a háziorvossal a terheléses vércukorvizsgálat ügyében.
Ma sem fogjuk túlenni magunkat, a tegnapi maradékot fogom felturbózni kicsit.
Valószínű, hogy az tolt ki velem a nyáron, hogy a régóta szedett L-karnitin összetételét megváltoztatták, amolyan "magnebéhat" lett belőle. Az eddigi magnéziumot a gyártó kiegészítette B-vitaminokkal.
Kereshetek valami natur karnitint, ami valószínűleg drágább lesz...
Amióta elfogyott ez a vitaminozott, azóta csökkent az étvágyam.
További ajánlott fórumok:
- Mit teszel akkor, ha fogyózol, és este már megettél mindent aznap, amit lehetett a diétád szerint, te viszont még mindig baromi éhes vagy?
- Magas vérnyomás, mindent csak gyógyszert ne
- Mindent lehet, csak akarni kell!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Fogyhatok csak attól, hogy kevesebbet és este egyáltalán nem eszem? Tapasztalatok?
- Mindent a Premium Diet orvosi diétáról - tapasztalatok