Mindent, csak kevesebbet diéta (beszélgetős fórum)
Én pipa tudok lenni az ilynekeért. Pl. hogy étrend, azzal kezdi, hogy reggel 8, reggeli.
A kis okos. Honnan tudja, hol vagyok reggel 8-kor? Van, aki már két órája a munkában van, más éppen akkor kezd dolgozni, egy kismama esetleg éppen babázik, vagy én akár éppen még alszom. De ő megmondja a tutit, és jól beosztja mindenkinek.
Igan, habár az amarántot próbáltam, de nem kedveltem meg. Mákszem jellegű magjait elég sokáig kell főzni, és akkor is keményke marad.
Köles, hajdina, bulgur szokott itthon lenni.
Nem is a köret a bajom, hanem a főétel. meg hogy nem én járok vásárolni, és az is más, ha meglátok valamit a boltban és elindul a fantáziám, vagy ha a gyereknek írok egy cetlit, mit vegyen. Másképpen is főzök kettőnkre.
Valahogy szétestem a legutóbbi év során. Még mozogni se sikerül, rendszeresen legalább is nem.
Hát így vannak ezzel sokan!Én is ha sokat dolgozom azt eszek amit találok,amire van lehetőségem!Csak arra kell odafigyelnem hogy mit találjak!
Egy kis figyelmet azért megér!
Ezt a cikket is tanulságosnak találtam!
Én soha nem hittem a napi étkezések elosztásában.
És ezzel biztosan nem is fogok kísérletezni.
Kicsit összevissza eszem mostanában, és gyakran egyszerűbb a kenyér...
Hiába!Én nem étkezem egészségesen !Attól függ!Ha elhatározom akkor egy pár napig !Utána már nem!De ezzel nem vagyok egyedül!
Hol vagytok "régi ,új,"fórumozók?
Szép estét!Ti hogyan étkeztek?Egészségesen?Vagy amikor sikerül?Vagy amikor éhesek vagytok?Vagy amikor eszetekbe jut?
Így étkezz egészségesen
Az egészséges étkezés alapja a táplálkozás megfelelő felépítése: a reggeli és a vacsora az energiabevitel 20-20 százalékáért felelős ideális esetben, a tízórai és az uzsonna 10-10 százalékot ad, míg a legfontosabb étkezés, az ebéd az energiabevitel 40 százalékáért felelős. Úgy szervezzük a mindennapokat, hogy tartsuk magunkat a napi ötszöri étkezéshez. A gyerekek esetében ez kiemelt figyelmet igényel, ugyanis a szervezetüknek feltétlenül szüksége van az étkezések által nyert energiára. Az iskolások energiaigénye a koruk, nemük, testtömegük és az aktivitásuk alapján 1300 és 3300 kalória között változik naponta.
A sáfrány drága. De komolyan drága.
Használj kurkumát.
Guruljka, ezt már ki is nyomtattam. Annak ellenére, hogy nem nyomtatóbarát verzió volt. Van papírom elég...
Megettem ala natúr valamennyi csicserit, még mindig gesztenye... :-) Viszont mostmár uncsi. A maradékot felcukkolom holnap spenóttal meg sáfránnyal. Spenótpor (Bulk) nemtom jó lesz-e. Sáfrány meg: irány a piac. :-)
Hát végül is hasonlót csináltam, csak nem padlizsánnal, spenóttal meg paradicsommal, hanem brokkolival, répával és paprikával, meg volt benne husi is. Kb. ugyanaz: csicseriborsó meg zöldségek.
Amúgy a végén azt írja, kenyérrel kell tálalni. Na úgy már lehet jobb.
nekem borsó-íze volt. Mert megettem kicsit keményebben is.
Érdekes, hogy németül kuncogó borsó, Kichererbsen. A hangzás hasonló...
Én bezzeg halogattam a csicserifőzést, nem is puhult meg! :D
Azóta is nélkülözhetőnek tartom. .D
Tényleg megpuhult a csicseri egy óra alatt, megijedtem hogy sose eszek abból, ha nem kezdem el időben főzőgetni. Megfőtt, jó volt, betoltam egy tálkával, rendesen eltelít. Fehérjeforrás. Most tele vagyok fehérjével. De attól tartok, van ebben jócskán ch is. Na mindegy. Az a nem mindegy, hogy főzés közben kicsit büdi volt. Túléltem.
Nekem elég édes az eritritol. A semmihez képest elég édes. :-)
Majd nyomok mellé egy pici stíviát vagy xilitet, csak azokat meg kell még venni.
Holnap azt hiszem benézek a Bulk Shop-ba. Ott vannak kilós meg kétkilós gazdaságos áron ezek a cuccok.
Ha szerencséd van zsenge a csicseriborsó és egy óra alatt megpuhul :-))
Igen ismerem az eritritet, de még nem próbáltam. Egyrészt nem lehet vele sütni -ahogy írtad, másrészt 70% az édessége a cukorhoz képest. Én meg édesszájú vagyok.
Xilitet viszont szoktam venni régebben, gondolom hasonló lehet ízre, hiszen az is cukoralkohol.
Amarántot én se. Puffasztott quinoát azt már igen. Teljesen semleges, bármibe beleteheted.
A csicseri fel van precízen sorolva a többiek között, mint nagyon hasznos dolog, bízzunk benne, hogy tényleg az. Baxus nekem most nyers van. Talán elkezdem ma főzni, reggel megnézem, mi van vele. :-)
Én a chia magtól vagyok elalélva. Nem mintha bármi íze lenne annak is. Íze nuku, de nagyon tündi mód zselét csinál maga körül bármilyen folyadékban. És akkor tetszőlegesen lehet ízesíteni: kakaó, fahéj, bármi mehet bele. Gyömölcs is.
Na és az eritritol. Az egy édesítőszer, nem tudom, ismered-e. Sütni nem lehet vele, mert 160 fok fölött elveszíti az édesítőképességét, azon alul meg nem tudom elképzeni, hogy bármi is megsülne. Ezt csak hidegen lehet szórógatni, úgy meg hűs érzetű. A hűs érzet nem rontja az édes hatást, és ez cukoralkohol, természetes anyag, nulla kalória, nulla cukortartalom. Mondhatni tökéletes. :-)
Vettem most egy echte cukordiétás könyvet. Abban is az eritritol az édesítő mindenhez, keverve egy kis stíviával. 4:1 arányban, most nem tudom, melyik-melyik.
Nagyon tetszenek az ottani receptek, csak az a gond hogy pár méter listát írtam már a most speciel hiányzó anyagokról. Nincs pl. vízben eltett tonhalam. Olajos nem jó, mert az roboráló diétába való. Azt hiszem, veszek egy db-kát fagyasztva, megfőzöm, na az vízben van eltéve. :-)
A csicseriborsó reform kajának számít? Hm, mondjuk nem néztem utána, miből tartalmaz többet, de nagyon szeretem. Bár célszerű főttet venni, mert rohadt sokáig kell főzni, ha nyersen veszi az ember. Sőt, ha öreg, akkor meg sem puhul, volt már rá precedens, hogy 3 óra főzés után feladtam. Soha többet nyersen.
Az amarántot meg a kölest még nem próbáltam. Sőt, a quinoáról is csupa jót hallottam, csak olyan drága...
Zsókica, nekem is a bulgur volt a legelső, amit az eddig ismeretlen magvak (köles, hajdina, kuszkusz, csicseriborsó, amaránt, stb.) kipróbáltam, nagyon bejött. :-) Finom.
Mostmár a kölesen is túl vagyok. Az is jó. :-)
Úgy tűnik, mintha a fehér rizs elkerülésével szűkebb lenne a kaja paletta, aztán kiderül, hogy épp ellenkezőleg: sokkal több minden van, mint ami addig automatikusan adódott.
Hozzon neked is minden jót a Mikulás!
Ügyes vagy, Zsókica, és finomat ettél.
Én már dolgozom, csak benéztem! 15 óra a határidő, igyekeznem kell.
Én a zacsis rizs ízét olyan pimpósnak érzem.
Mivel nem szokott bajom lenni a rizsfőzéssel, nem is veszek ilyet.
Nem is lényegesen gyorsabb...
A vizet nyilván magába szívja, hiszen két és félszeresére dagad. De én tényleg próbáltam már leöblíteni, és totál íztelen lett.
Zacskós rizs detto ez a témakör. Nem tudom, hány éve vettem utoljára. Mindig sótlan volt, akármennyi sót tettem a vízbe. Utána sózni nem szeretek, mert nem ugyanolyan, mintha belefőne.
Aztán lehet ez már ízlés kérdés, én sósan táplálkozom, az enyhén sós nekem egyenlő a sótlannal.
Nem tudom, ezt sose vettem meg észre, majd megfigyelem.
Elvileg a sós vízben főtt tészta magába szívja a sós vizet, amiben fő.
Ha szökőévenként egyszer pl zacskós rizst főzök, és teszek a sós vízbe curry port, akkor sós currys ízű lesz a rizs is.
További ajánlott fórumok:
- Mit teszel akkor, ha fogyózol, és este már megettél mindent aznap, amit lehetett a diétád szerint, te viszont még mindig baromi éhes vagy?
- Magas vérnyomás, mindent csak gyógyszert ne
- Mindent lehet, csak akarni kell!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Fogyhatok csak attól, hogy kevesebbet és este egyáltalán nem eszem? Tapasztalatok?
- Mindent a Premium Diet orvosi diétáról - tapasztalatok