Mindennapi macerák (beszélgetés)
Szia Mosi, levest a paprikáskrumpli mellé?????
hiszen az is leveses nem? Mi tócsit vagy pogácsát szoktunk mellé készíteni esetleg krokettet. Mennem kell mert így is már sokan lesznek előttem. Vaczila majd délután beszámolok a fejleményekről. De köszönöm kérdésed :-)
Sziasztok!
Borzalmasan hideg van és ha igazak a hírek még hidegebb lesz!
Mi gázzal fűtünk, de egyre gyatrább a gáz minősége akkor látom mikor főzők nem szép kék hanem pirosas persze ezt ugyanúgy kell fizetni, mint ha teljes értékű gázt kapnánk.
Egész nap fűtők és mégis majd meg fagyok!!!
Nem tudom még mit főzők, de valószínű, hogy csinálok túrógombócot és paprikás krumplit még valami levest is kellene.
Vaczila jobbulást a férjednek. Az enyém se akar soha orvoshoz menni nem tudom miért ilyenek a férfiak.
Mi újság az egészségeddel mit mondanak?
Nálunk most a párom lett beteg, ma megy az orvoshoz. Úgy néz ki influenzás. Legalábbis náthás, fáj minden végtagja és nem megy le a láza a gyógyszertől sem. Nagy nehezen rábeszéltem hogy ne dolgozni menjen hanem dokihoz. De meg kell mondjam nehéz vele amikor beteg. Hiába férfiből van.
Pedig azt mondják most jön még az igazi tél. -13 fokot hallottam a hét 2. felére és havazást. Mondjuk egy kis havat nem bánnék, mifelénk nem volt most legutóbb sem csak decemberben egy nagyon pici. De az a nagy hideg nem kellene. Fogyni fog a tüzelő rendesen. Még jó hogy van bőven.
Ma tárkonyos csirkeragu levest főzök és oldalast sütök. A többieknek krumpli saláta lesz hozzá, magamnak meg almás céklasalátát csináltam. Vettem ki a fagyasztóból egy kis főtt kukoricát is, már ideje megenni.
Sziasztok. Nekem ma nem kell főznöm van még a tegnapi töltött paprikából.
Bella azzal a télikabáttal nagyon jól jártatok. Gondolom ilyen jó meleg vattakabát. Ma reggelre az én férjem is előszedette velem a legvastagabb kabátját, eddig csak ilyen átmenetiben járt. Aztán nem is volt szerintem olyan hideg mint pár napja. De azért gondolom nem volt melege benne.
Én most végeztem a főzéssel. Sütőtök leves, kolbászos tojásrántotta és sült tök lesz a mai kaja. Ez legalább hamar elkészült, bár a levesemet nem nagyon fogják a többiek értékelni. Mindegy most adta magát ez a leves mivel sütöttem a tököt.
Most kicsit rendezgetem az ovis papírjaimat meg mindenemet. Annyi gezemicém van ami a munkával kapcsolatos hogy már nem is elég neki egy szekrény, pedig a fele az oviban van nem is itthon. Na mindegy én már csak ilyen spáizolós vagyok. Csak időnként már eltévedek a saját holmim között is mert mindig épp azt nem találom ami kéne. Most épp a farsangi sablonjaimat keresem mert kéne valami dekorációt csinálni a csoportba, a hétvégén ez lesz a programom.
Voltam bent az apeh-ban. Annyit sikerült elérnem, hogy hétfőn leveszik az inkasszót a számláinkról vagyis ha jön rá pénz nem söprik be azt is. Amit eddig levettek pénzt arra keresztet vethetek. Állítólag 750 000Ft. adótartozása van a férjemnek még így is, hogy egy kisebb vagyont levettek a számláinkról. Most kutatok a papírok között mert én és ő is úgy emlékszik, hogy ez már rendezve lett évekkel ezelőtt.
Ha nem sikerül megtalálnom a papírokat vagy ők úgy gondolják, hogy nincs rendezve akkor 12 hónapos részletfizetést kapunk. Remek....
Mindenesetre attól jobb mintha inkasszóznák folyamatosan a bevételeinket. Viszont havi plusz 62500Ft kiadásnak nem igazán örülök. De most mit tudok csinálni.
Kértem pénzt anyukámtól és bevittem a fiam vadi új laptoppját a műszaki zaciba. Mit fogok én tőle kapni, de most hirtelen nem volt jobb ötletem. Szóval így már fizetésig megleszünk.
Sziasztok!
Nagyon nagy bajba kerültem. Az apeh leemelte az összes pénzt a számláinkról egy szó nélkül. Régebben volt valami adó tartozása a férjemnek, de én úgy tudtam azt már rendezte. Ezek szerint még se, vagy nem tudom.....
Ma délután megyek a bankba mert már egy forintom se volt a kártyám meg eltűnt. Megírom, hogy mennyi pénzt akarok felvenni. Mondja a kis csaj, hogy nincs rá fedezet csak álltam mint egy bolond. Mondtam, hogy az nem lehet nézzen utána. Mikor vissza jön közli az apeh levonta.
Most itt állok egy forint nélkül. Holnap megyek be az apeh-be, hogy most mi van. Minden pénzünk megtakarítás, bankszámla minden letakarított. De az a legszebb az egészben, hogy nem kaptunk semmi levelet, hogy mit kéne mikorra kifizetni.
Nem is gondoltam, hogy ilyen történhet velünk.
Tiszta ideg vagyok! Kész vagyok teljesen......
Mit lehet ilyenkor csinálni???
Sziasztok!
Nem voltunk itthon pár napig. Ki mentünk németbe meglátogatni apát mert most kint dolgozik. Még az is lehet, hogy ha vége a tanévnak kiköltözünk, de ez még nagyon képlékeny.
Húsvét április elején lesz.
Nekem ma elég gyorsan eltelt a munkaidő. Most állok neki főzni. A családnak rakott krumpli lesz, nekem rakott karalábé. Ja meg gyümölcsleves. Szemezgetek a tál szaloncukorral ami még az asztalon van, de csak szemezgetek. Valahogy nem fogy. Én enném szívesen, de nem akarok hízni tőle, a többieknek viszont nem kell. Mi ilyenkor a jó megoldás?