Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mindennapi macerák fórum

Mindennapi macerák (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2553. vaczila (válaszként erre: 2552. - 266299594f)
2012. márc. 31. 08:27

Itthon már mindent elvetettem a múltkori szép időben, a szőlőben viszont még semmit mert oda még nem jutottam ki. Talán ma vagy holnap délután ott is sikerül elrendezni a veteményt. Bár most pár napig hideg reggeleket mondanak, de bízom benne hogy a földben nem fagynak meg a magok. Fóliát az idén nem akarok csinálni, nem szeretek ott tevékenykedni, inkább jobb szeretek a szabad földben. Igaz hogy a fólia védett, meg ott előbb van, de nem szeretem hogy ott állandóan öntözni kell, meg gazolni kapálni mert ott aztán a gaz is sokkal jobban nő. Szóval nem szeretnék de a páromnak meg nem tetszik, úgyhogy még nem tudom lesz e de próbálok kibújni alóla.

Ma a szokásos szombati házimunkát csinálom, bár még nem találtam ki hogy mit is főzzek. Bár sok időm már nincs gondolkozni rajta. Igyekszek mindent elvégezni délelőtt, ha a párom hazaér időben akkor tudjunk délután a szőlőbe menni. Ez tőle függ mert én egyedül nem megyek oda ki. Komolyan mondom félek ott kint a hegyen egymagamban. Bár a kutya se jár arra, de talán pont azért. Ha kimegyünk, akkor viszont szeretnék szedni egy szatyor medvehagymát is a fagyasztóba, mert arra felé van és kellene megint eltenni.

2012. márc. 31. 08:13

Kellemes hétvégét mindenkinek! Vaczila előre is köszi mindent, komolyan már olyan sokat segítettél..

Te mit ültettél eddig? Szerinted a fóliába merjek már veteményezni? Tudod mi tavaly pórul jártunk mert jött pár -3, -4 fokos reggel és tönkre mentek a magok. Most nem tudom újra megvenni. Hiszen most egy nagyon kemény hónap következik. A baleset miatt nem tudtam elutalni a lakáshitelt és a férjem fizetése pont takarja a két részletet egész áprilisra marad az árvasági és a családi rezsire és mindenre. Kemény lesz. De nem maradhatok el mert a férjemnek megint gond van a munkahelyén már másfél hete fizetetlen távolléten vannak. Úgy néz ki megszűnik de akkor miért nem mondják meg? Csak telnek a hetek amikor nincs jövedelme. Talán hétfőn már mondanak már valamit......

Bízok benne. Szóval elég rosszul állunk hát gondoltam én még soha nem kértem átmeneti segélyt meg ilyenek. Bementem a hivatalba 3-10000 között adhatják és 5000 kaptunk de nem ezen akadtam ki hanem azon, hogy az alkesz aki megigényelte megkapta a 10et!!!!!!! Végül is miért is a családoknak segítenének nem.......... Én már sokszor megállapítottam, hogy innom kellene többre vinném. Na jó nem sírok, fiúk a mamánál és én tavaszi nagytakarítást rendezek eddig nem álltam neki. Most meg az a gond, hogy 4 órát aludtam mindig azon kattogok hogy oldom meg a következő hetet nem beszélve a húsvétról az nekünk idén nem lesz szerintem......

Szóval fáradt vagyok nagyon és ablakot kell pucolni, csempét mosni, lámpákat, csillárokat lemosni, bútorok- konyhaszekrény. Eltenni a téli ruhákat, tavaszit elő. Varrni kellene s.o.s. Ja a fürdőben és a konyhában van faljavítás is. Szóval van mit tenni. Főzni ilyenkor nem nagyon szoktam mert a fiúk jól lakva jönnek haza. Talán töltött csirkecombokat esetleg. Nem tudom még, de talán ma inkább dolgozok. Talán a gondolataim is elterelem!

2551. vaczila (válaszként erre: 2550. - 266299594f)
2012. márc. 30. 13:42
Most megnéztem és van még valamennyi sárga paprika magom. Küldd el megint a címedet mert az már nincs meg és akkor küldök belőle. Nincs sok, de legalább a fajtája nem veszik ki. Ha kell még valami írd meg, ha van küldök. Amúgy még egyáltalán nincs elkésve a veteményezés, máskor is április első felében szoktuk, csak most a szokottnál korábban jött meg a jó idő azért vetegettek előbb az emberek. De most ahogy hallom visszatér az áprilisnak megfelelő idő. Én ma valahogy fázok is egész nap.
2012. márc. 30. 08:17

Szép napot!

Vaczila, hogy állok???????

Sehogy egy csomag borsó és némi hagyma. Tudod egyedül nem igazán megy mert ásni kell meg minden és mióta beteg a szívem olyan hamar kifáradok illetve nem is fulladok és zihálok. Már pad is van a veteményesben miattam. De mit tudok tenni??? Tibi már rá tud állni a lábára ugyan de még a lépcső is gond neki. A fóliában van saláta és retek ennyire jutottam. Képzeld azt találtam ki, hogy ültetek 2-3 sor répát és zöldséget a fóliába, hogy legyen hamarabb. Ja és itt bent ládában van paradicsompaprika és erős paprika és korai fehér. De olyan sárga paprika magot még mindig nem kaptam ráadásul ami itt szokott lenni az nem is olyan mint amit te küldtél magot. Pedig hogy megcsodálták mert itt ilyen még a környéken nem volt csak az ami olyan alakú mint a pritamin és sárga és sokkal édesebb mint amit te küldtél. Az a fránya egér miért pont ezt rágta teljesen szét????? A chili magot tudom pótolni mert van szárítva is de ez...........

Szóval így állok tehát sehogy.

2549. vaczila
2012. márc. 29. 20:05

Este itt voltak a keresztlányomék a kislányukkal. Hihetetlen mennyire szalad az idő, már 2 éves. Haláli egy kis csaj, meg kell zabálni.

Nekem ez a hét elég gyorsan elment, és holnap már péntek. Hétvégére tervezem a husvéti nagy bevásárlást és a szőlőben is a veteményezést. Bella hogy állsz a vetegetéssel, megcsináltad már?

2548. vaczila
2012. márc. 29. 13:44
Lótok futok. Hazaértem a munkából, gyorsan főzök, azán megyek egy temetésre. (Egyik ovisom családtagja) Ma cukorborsó leves lesz és rántott gomba rizzsel meg tartárral. Este felé még jövök.
2012. márc. 29. 09:53
Hello, sehol senki??????
2012. márc. 27. 20:15
Mosi örülök, hogy meglett a gyürűd!
2545. 266299594f (válaszként erre: 2543. - Vaczila)
2012. márc. 27. 20:09
Sziasztok! Köszi a fiúk egész jól vannak illetve a Levike teljesen, de a Tibivel gond van. Fáj a jobb lába annyira, hogy menni sem tud. Egész éjjel ébren van ma látta doki de erős fájdalom csillapítókat kap és csütörtökön újabb vizsgálat. Mri stb. A forgúját medencéjét mindent fájlal.
2544. Mosoly30
2012. márc. 27. 10:40

Kezdődik a medvehagyma őrület!:)

Nem a mosdóra tették vissza a gyűrűmet hanem, másnap reggel az asztalomon volt.

Nem valami jó ez az új munkahelyem. Még csak négy napja dolgozok itt, de már most utálom.

2543. vaczila
2012. márc. 26. 14:54

Ma semmi bajom nem volt a hétfővel, egész jól eltelik a napom. Végre megszűnt a napok óta tartó fejfájásom is, így tényleg minden oké. Ma medvehagyma szószt főztem a maradék pörkölthöz, remélem megeszi majd a család.

Bella hogy vannak a fiúk?

2542. vaczila (válaszként erre: 2541. - Mosoly30)
2012. márc. 24. 16:46
Szuper!! Visszatették a mosdóra?
2541. Mosoly30
2012. márc. 24. 16:40

Sziasztok!

Meglett a gyűrűm! Vannak még csodák!:)))

2540. vaczila
2012. márc. 24. 16:34
Képzeljétek nálunk dörög az ég. Délelőtt még tök meleg volt, most meg lóg az eső lába. Nagyon siettem haza a munkából hogy hazaérjek még eső előtt, mivel ki volt teregetve minden ruhánk és nem akartam hogy megázzon. De most már felőlem eshet is akár. Amúgy nálunk nagy szárazság van, tehát a kertnek kéne, más dolog az hogy én meg nagyon élveztem a kora tavaszi napsütést. De most legalább már tudom mitől fáj a fejem 2 napja.
2539. Mosoly30
2012. márc. 23. 21:31

Egy elektronikai berendezéseket gyártó cégnél vagyok titkárnő.

Elég borzasztó! Már annyit sírtam miatta hisz a jegygyűrűmről van szó. Azért én bízok benne, hogy meglesz.

Ha meg nem lesz meg akkor is én vagyok a hibás, hogy ennyi eszem van, hogy csak úgy lerakom.:(((

2538. vaczila (válaszként erre: 2537. - Mosoly30)
2012. márc. 23. 18:08
Én nem bíznék ebben ennyire. Azért ez felháborító. Elvégre tudhatják hogy valaki házon belül felejthette ott, mégis lenyúlják. Jaj micsoda világban élünk. Hol dolgozol?
2537. Mosoly30
2012. márc. 23. 17:48
Ma kezdtem az új munkahelyemen. Na és mi történt velem. Hozzá szoktam, hogy kézmosáskor leveszem a gyűrűmet így ott is így tettem és véletlenül ott felejtettem a mosdóban. Mire észre vettem, hogy nincs meg kb. 30perc múlva már nem volt ott. Szép kis helyre kerültem! Kb. 20 dolgoznak ott és ilyen megtörténhet hát.... Azért abban bízok, hogy holnap meglesz és csak valaki "véletlenül tette el".
2012. márc. 23. 14:09
Mivel elment a vad nem lehet egyértelműen bizonyítani sajnos............... A mi szavunk áll az ővékkel szemben
2535. vaczila (válaszként erre: 2534. - 266299594f)
2012. márc. 23. 13:43

Viszont akkor az erdészet vagy aki a vadkárokkal foglalkozik, annak kell a kárt megtéríteni, nem a biztosítónak. (Mintha úgy rémlene.) Örülök hogy a fiúk jobban vannak, nagy szerencse.

Én most kimegyek a kertbe, még föl kéne kapálnom a salátát, meg a fokhagymát amit ősszel ültettem, meg talán még a málna bokrok alatt is kapálózok egy kicsit. Meg gondoltam az udvart összegereblyézem még egyszer, nem árt neki.

2012. márc. 23. 08:30
Sziasztok, most várom az autómentőt. A fiúk megvannak csak mindenük fáj. Az elkövetkező hét a fájdalom és gyulladás csökkentőkről szól nekik. Őz ugrott eléjük azt akarták kikerülni és így mentek össze a traktorral.
2533. vaczila (válaszként erre: 2531. - 266299594f)
2012. márc. 23. 05:08
Nagyon sajnálom. Az a szerencse hogy a fiúknak nincs komolyabb bajuk. Pillanatnyilag ez a legfontosabb, az autó csak másodlagos. Benneteket is aztán minden elér mostanában nem vagy könnyű helyzetben.
2532. Mosoly30
2012. márc. 22. 21:22

Mégis hogy történt?

Az autóval most ne foglalkozz az a lényeg, hogy a fiúk jól vannak. Ne idegeskedj attól nem lesz jobb szedd össze megad.

2012. márc. 22. 21:15
Sziasztok rossz hírekkel jöttem a férjem és a fiam autó balesetet szenvedtek. Nem régen jöttem meg a kórházból már jobban vannak bár a férjem arca nagyon csúnya és a kicsié is megsérült. Több helyen is sérültek, nem lehet bebizonyítani egyértelműen, hogy a másik fél hibázott, ezért nem fizeti az autót, valószínű még folyik az ügy. Teljesen kikészültem az autó totál káros lett.
2530. vaczila (válaszként erre: 2529. - Mosoly30)
2012. márc. 22. 14:50
Igen azt hiszem kimegyek. Nálunk is ragyogó napsütés van, öröm a szabadban lenni.
2529. Mosoly30
2012. márc. 22. 14:45

Gratulálok a jubileumodhoz!:)))

Pihenj, sétálj egy kicsit ebben a szép időben.

2528. vaczila
2012. márc. 22. 14:43
Megjöttem. Csodaszép virágokat kaptam, mert hogy én ma jubilálok. Kicsit ittam, sokat ettem, jó a kedvem. Ma nem főzök. Bár akartam, de maradt tegnapról kaja, úgyhogy nem csinálok semmit. Bár még nem tudom mit kezdek a délutánommal, de valamit biztosan.
2012. márc. 22. 08:45
Halihó sehol senki? Én nemsokára indulok suliba. Minden jót és szép napot nektek.
2012. márc. 19. 10:21

Sziasztok. Ejnye félre lépünk?????????

Apa mit szólt hozzá? :-)

Itt annyira borús idő van még a kedvem is elment teljesen. :-(

Komolyan tiszta sötét az udvar. Ja tegnap olyan viharos szél volt, hogy az 50 cmre le ásott fóliát feltépte és 2 helyen megroppantotta a vázat is. Megtudtuk abban az erős szélben csinálni de most tiszta folt az egész és megvan belülről támogatva fa oszlopokkal, viccesen néz ki de idén nem tudom 40000ért lecserélni a fóliát és felújítani a vázat. Ez van akinek nem teszik ne nézzen rá. Na jó megyek dolgozok kint picit talán előcsalogatom a napot. Ja Vaczila ne tud meg hogy jártam előbb már a sírás fojtogatott. Amit kaptam tőled magokat sárga paprikát maradt belőle és nem tudom hogyan de valahogy bekeveredett egy egér a konyhánkba. A mocsok megtalálta magokat a tárolóban és két magot rágott össze de azt teljesen a sárga paprikát és a csilit amit én fogtam fel, meg néhány papír tasakosat de ott csak papírig jutott. A piszok átrágta a kinder tojást de hogyan????? Most akartam ládába ültetni olyan sárga paprikát és nincs....... :-( na jó megyek dolgozni!

2525. vaczila
2012. márc. 19. 06:30

Szép napot nektek.

Indulok én is dolgozni, kicsit sántikálva mert szombaton elestem és megrándítottam a bokám. Hja, így jár az aki félrelép. Most viselem a következményeit. De nem csüggedek, szép az idő és ettől nekem máris jó kedvem van.

2012. márc. 18. 19:12

Hello, nekünk ma is dolgos napunk volt, de veteményezni nem tudtam. Van még húslevesem és sütöttem töltött dagadót rizzsel. kész vagyok minden porcikám fáj..............

Az a leggszebb, hogy bent még csak most kezdem ááá!

Na jó megyek is folytatom!

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook