Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mindennapi macerák fórum

Mindennapi macerák (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2012. jún. 1. 07:19
Hello végre ide is ért némi eső, ma akkor bent kell takarítanom, ha eláll akkor a kultúr előtt kell gereblyézni annyi falevél van a szél miatt. Ez most jobban fog esni délután bemegyek a városba mert a gyógyszereimet ki kell váltani.
2612. vaczila (válaszként erre: 2611. - 266299594f)
2012. máj. 30. 14:32
Lehet hogy trágyázni kéne már a földet nem? A palánták egyébként nálam is mennek tönkre, szerintem a túl sok eső miatt. Ma végre jó idő van, eddig legalábbis. Nem bánnám ha már így is maradna.
2012. máj. 30. 13:33
Ez igen nincs szerencsétek. Nekem elszáradtak azok a paradicsomok amiket vettem pedig minden nap kaptak vízet 2x is. szégyenletesen néznek ki mint amit leforráztak de a mienk bár sokkal kisebb de az rendben van. nagyon mérges vagyok mert 2. éve nem jönnek ki a palánták a fóliában a te magodból sem. csak a fólia felőli szélein belül nem és a 2méteres sorokból csak 20-30 cm-n . pár db. Ez miért lehet????? -igaz a széle felé lejt kicsit a föld de akkor is, az első 2 évben ingyen osztogattam a palántákat annyi lett. Szerinted mit tehetek? Ha a föld nem jó neki akkor az első 2 évben miért volt jó?
2610. vaczila
2012. máj. 29. 15:06
Hogy ez az eső 1 nap se tud kimaradni! Ma elmentünk az ovisokkal fagyizni. Napsütésben indultunk, beborult mire odaértünk (a szomszéd utcában van a fagyizó), és pillanatok alatt szakadni kezdett az eső. 2 embert hívtam föl telefonon hamarjában hogy jöjjenek kocsival és apránként szállítsanak vissza minket az oviba. Mire mindenki visszakerült, sütött megint a nap.
2012. máj. 29. 00:01
Itt pár csepp eső volt ez kínozta a fejemet???? Holnapra 9mm-t jósolt a köpenyegem :-) ránk férne mert elég száraz a föld, a télen is kevés csapadék volt. Ügyes voltál ma a napokban mi is festünk a fürdőbe és a konyhában remélem. De ha ilyen nyirkos idő lesz akkor nem mert nem szárad a fal. Holnap meló most végeztem a varrással.
2608. vaczila
2012. máj. 28. 16:35
Mi nagy munkában voltunk ma, nekiálltunk meszelni a konyhát a spáizt, a fürdőt és a wc-t. Most végeztem a pakolással, még fölmosok és leülök. Nagyon elfáradtam, de most legalább egy darabig nem lesz rá gond. Délután itt is volt egy zivatar, mostanában nagyon sok eső leesett nálunk, már nem hiányzik egy cseppet sem sőt, volt amikor állt a kertemen a víz annyit esett.
2012. máj. 28. 10:01
hello, már én is paklántáztam. Nálunk is esett de az elmúlt 4 napban elég nagy meleg volt. Most viszont készül valami mert szét szakad a fejem. Idén nem lesz karalábém és karfiol mert nem jött ki egy szál sem :-(
2606. vaczila
2012. máj. 23. 15:35
Itt második napja esik, mintha dézsából öntenék. Hú már túl ok az esőből és már megint dörög. Kezdem unni. Tegnap ettől a vacak időtől egész nap aludni tudtam volna, ma meg a fejem is fáj. Na mindegy nem nyafogok. Megyek főzni, nemrég értem haza munkából. Gombalevest és rizottót csinálok.
2012. máj. 23. 15:05

De jó!!!!!

Én még nem igen ettem idén gyümölcsöt de már éhezünk rá. Viszont szedtünk pár szem epret :-))

2604. vaczila
2012. máj. 21. 19:05
Megjöttünk a szőlőből, ott nem volt olyan nagy a kár, nem kellett annyi palántát pótolni mint itthon. Érdekes módon ott a cseresznye se fagyott el úgy mint itthon. Így hoztunk is haza egy vödörrel. De már nagyjából szét is porcióztam, anyuéknak, keresztlányoméknak, meg mindegyikünk visz holnap a munkahelyére is valamennyit. Én viszont annyit ettem szedés közben hogy majd kidurranok.
2012. máj. 21. 17:47
Az igen!!!!!!
2602. vaczila
2012. máj. 21. 04:51
Nem nincs az idén fóliám, kint volt minden a kertben.
2012. máj. 20. 22:17
Vaczila hol volt palántád a fóliában? Ügyes vagy nekünk most bújik, de nem tudtam korában mert 2 hetente fagy volt nálunk is. Bár a péntek hajnali az a fóliát már nem bántotta de április végén is volt.
2600. vaczila
2012. máj. 20. 20:09
Kipótoltam a megfagyott palántákat, bár lehet hogy még a napokban tönkremegy valamennyi. Holnap kimegyek a szőlőbe, ott is megcsinálom. Még szerencse hogy bőven volt palántám. Azt hiszem többet nem ültetek ki fagyos szentek előtt, nekem is jó tanulság volt ez.
2012. máj. 20. 18:02
nálunk péntek reggelre aratott a fagy. a paradicsom palánták az az 5 db. manó paradicsom ami már virágzott (vettem) vége.....
2598. vaczila (válaszként erre: 2597. - 266299594f)
2012. máj. 20. 07:57

Aranyember, vigyázz rá nagyon!:))

Ma sok dolgom lesz, délelőtt sütés főzés, talán még a vasalás is belefér, délután neki kell állnom megint palántázni. Péntek reggel olyan hideg volt hogy a fele palántám kiment. Bár a másik fele is gyanús hogy megmarad e, szóval kezdhetem előről. Mérges is vagyok miatta. Pedig mennyit güriztem vele a kertben egy hétig azt csináltam minden este.

2012. máj. 20. 07:06
hello, tegnap szép idönk volt de sajna félnapot a lakásban töltöttem. de rendes volt a párom mert még este is segített. Lányok én nem tudom mi van vele de elmosogat szó nélkül, krumplit pucol répát hámoz stb... Régebben könyöröghettem volna. azt kaptam válasznak én AHHOZ NEM ÉRTEK, MOST MEG CSIBE BECSINÁLT LEVEST FŐZÖTT CSÜTÖRTÖKÖN ÉS JOBB LETT MINT AZ ENYÉM!!!!! El sem engedem dolgozni, megyek inkább én 3 műszakban akkor kicsit több lenne a pénz.
2012. máj. 18. 20:56

közmunka, suli nehezen megy mert nem járhatok el. május vége juni eleje

73000 bruttó és 47000 marad

2595. vaczila (válaszként erre: 2594. - 266299594f)
2012. máj. 18. 15:17
Nem keresel valami sokat, sőt keveset. Milyen munka ez? Hogy állsz a sulival? Mikor lesznek a vizsgák?
2012. máj. 18. 15:09
hello, mi is fűtöttünk a héten, ja és dolgozok. Sajna 47000ért napi 8 óra. tegnap és ma a térkőből szedtem a gazt már vérzett az ujjam annyira kidörzsölte a sok kis vacak.....
2593. vaczila
2012. máj. 14. 14:57
Hú, most értem haza, eláztam rendesen. Reggel amikor indultam még nem esett erre csaj bicajjal mentem, most meg szakad. Lemegyek begyújtok nem szeretnék megfázni.
2012. máj. 14. 06:53
Hello én vagyok. palántáztál? Nekem csak most bújik, de le vagyok maradva :-( Mi is kerteztünk sajna a krumplit is későn ültettük el. Remélem azért lesz belőle valami. A paprikám még ki sem bújt. Te meg már palántázol nem semmi. Jó 5 db Manó paradicsomot én is vettem az már virágzik. Mi kertezünk és munkát keresünk minden nap. Most hogy a Tibinek szinte nincs semmi jövedelme még rosszabbul állunk. És itt az örökölt hitel is.
2591. vaczila
2012. máj. 13. 18:03

Hol vagytok csajok? Nagyon elmaradoztatok mostanában. Kicsit én is el voltam havazva az utóbbi időben, csináltam a kertet, egész héten szinte csak palántáztam, de szerencsére elkészült és az éjszakai esővel remélem meg is erednek a palántáim.

Tegnap este jótékonysági bálban voltunk a helyi zenekar javára. Naná hogy mentünk, hiszen a fiunk is zenekari tag. Egy nyári, külföldi útra gyűjtenek, Szerbiába készülnek egy nemzetközi fúvószenekari versenyre aminek igen húzósak a költségei. Abál jó volt, bár még nem pihentem ki magamat igazán, de talán holnapra már helyrejövök.

2590. vaczila
2012. ápr. 25. 14:44

Ma már jobb nálunk az idő, de nem lehet a kertbe menni mert elég vizes. Szerencsére éjjel még volt egy eső, kellett is nagyon. Most legalább leázott egyszer.

Tegnap este bementünk Pécsre csináltam egy kis bevásárlást. Olyan rossz hogy nálunk nincsenek ilyen nagy áruházak ahol mindent meg lehet kapni ami kell. Mindenért máshova kell menni, az meg úgy már sok idő. Ma spagettit főzök a fiam kívánságára. Remélem cserébe meg lenyírja a füvet ha hazaér.

2589. vaczila (válaszként erre: 2588. - Mosoly30)
2012. ápr. 24. 14:24
Azt hallottam hogy csütörtöktől nyári meleg lesz, 30 fok. Na nekem majd attól fog fájni rendesen a fejem.
2588. Mosoly30
2012. ápr. 24. 12:32
Itt is elég bolond idő van. Olyan széllökések vannak, hogy majd fel borítanak. A nap hol süt hol nem. Remélem hamarosan kellemes meleg lesz!
2012. ápr. 24. 11:40
Sziasztok itt most teljesen hüle az idő egyszer viharos szél fúj, máskor a nap süt. A fejem szétszakad és a szívem sincs jól. Hát nem túl jó nap. De még elviselhető a fólia egy részét beültettem, jó hír kaptam sárga paradicsom magot a nagyobb fajtából és végre céklát is de sok mindent nem, se mángold, se édeskömény, se bazsalikom, se articsóka (mert ami tavaly kikelt azt nem takartuk be rendesen és elfagyott) persze ez nem is életszükséglet de a bazsalikom hiányozni fog.
2586. vaczila
2012. ápr. 20. 18:52
Ma már nálunk is szép idő volt, bár nagy ára volt ennek mert egész nap fájt miatta a fejem. De azért örültem neki. Délután ki is mentem a virágoskertbe, megkapáltam és raktam még el virágmagokat is. Holnap szerencsére nem kell dolgoznom, úgyhogy a veteményt is nekiállok megkapálni mert igencsak gazosodik. Pedig eső egy szál se esik errefelé.
2012. ápr. 19. 16:25
Sziasztok itt ma elég szép idő van. Néha rendesen beborul és van némi szél is de azért ez már jó idő. Ültetni még nem tudtam mert az ásót is alig tudom lenyomni annyira kemény a föld. Egyszer volt eső akkor jég is esett ja bocs 2 szer de másodjára csak 1-2 mm de az is nagyon lassan szinte cseppenként. Mióta elolvadt az a pici hó ennyi csapadék volt ősz-visz de a szél az kitartóan fújt.
2584. vaczila
2012. ápr. 17. 14:10

Megint iszonyat hideg van, mintha nem is tavasz lenne. Úgy látszik ez a hónap már így megy ki, az ember nem győz fűteni. Ebben a szezonban bizony már nagyon sok fát elhasználtunk.

Nálunk ma rakott zöldbab lesz a vacsora, meg lehet hogy összedobok egy kis mikró sütit is, mert ennék valami finomat.

Bella a családvédelmisek miatt ne stresszeld magad. Úgy látszik nem állnak a helyzet magaslatán. Tudom hogy nagyon nehéz, de próbáld mindennek a jó oldalát nézni, még ha nagyon kicsi is az az oldal. Gondolj arra hogy a baleset után is éltek, nagyjából jól vagytok, a párod még dolgozik, te tanulsz. Lesz érettségid és akkor talán te is könnyebben találsz munkát. Van hol lakni, van kerted ahol tudtok ezt azt termelni, s ezzel kicsit megkönnyítitek a család élelmezését. Ezek csak "kicsi" dolgok, de mégis ott vagytok egymásnak.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook