Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban? (beszélgetés)
inofoliccal? na az pont sz@rt sem ér.
meg ha már protokoll, akkor talán receptre is adhatóvá. támogatottá kellene tenni. bár mondjuk attól még nem lesz hatásosabb.
egyébként én azt gondolom, hogy ha a baba met mellett fogant, akkor neki az az alapállapot, hogy anya cukrát a met szabályozza... tehát ha az inzulintermelés egy egészséges emberben is javul, mert a terhesség azt kívánja, akkor nyilván egy gyógyszeresen beállított vc/ins. szint további javulása is kívánatos.
de ez csak az én logikám.
amúgy nyilván úgy fogom csinélni, ahogy az orvosom mondja.
Gasztroenterológus ???
Nem , endokrinológus?
Ha indokoltan szeded miért tiltott le?
A 12.hét után más lesz sokat javul az inzulintermelés illetve javul a szervezet inzulinérzékenysége. Akiknél nagy az esély a gesztációs diabéteszre annak mondják , hogy szedje végig. Baratnőm így volt 1.babánál inzulinos lett terhesség alatt. 2.babánál nem kockáztatták az endokrinológussal egyeztetve szedte végig. Nekem nem kellett csak a 12.hétig majd fokozatosan leépíteni. Júliusban 177 volt a 120.percesem ( inzulin). majd diéta , mozgás és novemberben össze is jött a baba.
Amúgy most az új protokoll az lesz , hogy az inofoliccal akarják kiváltania a gyógyszert terhesség alatt.
arra azért kíváncsi vagyok, hogy mi az indoka annak, hogy csak 12. hétig kell a gyógyszer.
nővérem (szintén 3 gyerek) kizárólag a szülés napján nem szedte be.
Én is szedni tervezem végig, vagy amíg a gasztroenterológs engedi (meglévő gyerekkel pont a fogantatás előtti napokban tiltott le róla)
Hát pedig sajnos de !!! Most a diétát pláne tartani kéne és a gyógyszert 12 hétig szedni.
A progi szintet nézetni és mellé szedni a progi készítményeket!
Sok sikert kívánok!
Egy 3 gyerekes pcos +IR-es boldog anyuci!
Ja, azt hittem, hogy esetleg valahol külföldön vagy.
nem mintha próbáltam volna bmi jót feltételezni a magyar ellátásról :o szomorú a helyzet.
ilyenkor azért szerencse, hogy az eü-ben dolgozom.
persze, hogy rendben lesz.
Hol az az "itt"?
Ohh basszus :( sajnálom, hogy így indult. De a lényeg, hogy minden rendben :)
Remélem nálunk is rendben megy majd a dolog. Itt nem ilyen egyszerű ez az orvos történet sajnos :(
nagyon korán, túl korán lehetett látni. én is akkor valahol olyan 3-4 hét között, éppen beágyazódás után lehettem.
Volt is nagy riadalom, mert görcsöltem sokat, és kapásból 1 hét kórházzal kezdtem. végigbőgtem pár éjszakát, mire eljutottunk odáig, hogy oké, méhen belül van, mehetek haza vigyázni rá.
én szerencsére kórházban dolgozom, szóval ha kell, azonnal megnéz a dokim, ha pedig ő nincs, akkor azért csak tudok másik szimpatikusat találni.
Áronommal 1 db haloványka tesztem volt. nem csináltam többet.
és már a teszt napján láttuk :) igaz még csak felritkulás volt :o
wow! nahát! grt!
én már pánikolva hívtam volna a dokimat :o
szerintem nem jellemző, hogy az IR vetélést eredményez. már a peteérést akadályozza, talán a beágyazódást is... de ha az megvan, akkor már nem akadály.
sok pcos-es fórumot kísértem végig, de nem is tudom, hogy volt-e olyan, aki kezeletlen betegség mellett elvetélt. ha volt is, biztos nem gyakoribb, mint amúgy.
nem igazoltak nálam IR-t, de pcos-es vagyok.
számtalanszor szedtem a clostit, soha nem volt brutál vérzésem, DE legutóbb a nyár elején eldurvult a helyzet, 59 napig véreztem, volt benne több olyan nap is, amikor szó szerint ömlött.
de ez sokadik clostis ciklusom volt.
Sziasztok, de jó, hogy végre találtam egy aktív fórumot :) Van IR-es köztetek ?
Colostit szedtem én is 5 napig, volt peteérés 9 napja, jó lenne a napokban egy pozitív teszt :) Colosti után mindenkinek ilyen durva volt a mensi ? :( A beszedés után is nagyon görcsöltem, már előre félek, hogy mi lesz ha nem lesz baba..
Legalább tudod miért lehetett ilyen brutál ez a mensi. 😕
Olykor ijesztő tud lenni...
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Cerazette tablettával kapcsolatban?
- Kinek sikerült a Clostilbegyt tablettával? Milyen adagolással?
- Króm tablettával kapcsolatos tapasztalatok!
- Merkformin tablettával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
- Van valakinek tapasztalata a kudzu nevü tablettával kapcsolatban?
- Tapasztalatok Bisoblock tablettával kapcsolatban?