Milyen kutyád van, vagy milyet szeretnél ha lehetne? (beszélgetés)
Értem-.
Amúgy a kérdésedre válaszolva, nekem a rottweiler a kedvencem, illetve a bullmastiff, és a bordeaux-i dog. jelenleg mopszom van. :)
valamikor még ebben az életben nagyon szeretnék egy rotti-bullmastiff-staffi-boxerr keveréket, vagy valami hasonlót. Ez nagy vágyam még. :)
Nem elsősorban a nyelvtanról van itt szó, leirtam, miért. De az sem mellékes ebben az esetben.
Itt nem arról van szó, hogy egy vagy két s-el irunk-e valamit. Itt a két szónak jelentősége van, márpedig az, hogy az egyiknek van értelme, a másiknak meg nincs.
ezt jol megmondtad,teljesen levezetted a nyelvtani részét!!
szerintem az itteni nyelvtan tanitoktol kapsz egy piros pontot!!
:PPP
Mindig ez a nyelvtan!!azért szeretném hallani azokat az embereket akik itt nyelvtan orákat tartanak az életben milyen helyesen beszélnek!!
:DDDD
Nem?
Bocsánat, még egyszer helyesen:
F A J T A T I S Z T A az a kutya, amelyik törzskönyves, vérvonalát messze követni lehet.
A keverék kutya, az keverék. Erről nincs mit beszélni.
A lényeg, hogy helytelenül úgy mondják sokan, hogy fajtiszta, de nem az, mert fajta-tiszta. Remélem , elég világos már végre.
Mondom: FAJTATISZTA!!!
Nem fajtiszta. FAJTTISZTA!!
Amúgy nyelvtanilag is a fajtatiszta a helyes. Már bocs. :)
jajaja-közben ki kerestem!!:)))
én is AMstaffit akarok!!
csak még nem tudom hol keressem,hogy biztos jo almot fogjak ki ahol vagány karakán kiskutyát találni!!
Ez igaz.Nekem mondjuk nem fajtatiszta az egyik kutyám de nembaj.
Fajtatisztára akkor mondjuk ha van tk.ja meg aszüleinek is ha nincs,akkor keveréknek számít és nem fajtatisztának
persze nyilván nem mindenkihez van közel suli,ovi.Az ottohn tanítgatja a kutyáját ha gondolja.
Tulajdonképp a suliban igen minket gazikat tanítanak:)
Nekünk kell a suli.Mivel mindig viszem kutyák közé alap,hogy engedelmes legyen bármikor behívható...oviba jártunk de szerintem azért kár pénzt adni hisz nem csinálnak ott se mást mint mondjuk egy kutyás közösségben az utcán.De a suli szerintem más.Olyanokat tanultunk,láttunk amiről nem gondoltam volna,hogy így kell csinálni.
Ezt úgy mondod, mintha mindenütt lenne kutyasuli a közelben. A kutyaovit már nem is elmítem!
Minden kutya???
Nem gondolod komolyan, hogy a komondorral elbuszozok 15 km-t, átbattyogok vele a városon, hogy egy olyan valaki tanítgasson, aki alig pár éve kutyás???
Eleve nem szoktattam pórázra, mert ha az utcán bárminek a hatására akár csak megijedne, nem bírnám megtartani. Ő az erősebb, egyértelműen.
Szükség esetén néhány percre ellenkezés nélkül meg tudom kötni, de a nyakörvet is csak arra az időre adom rá, mert akkora a szőre.
Kutyaoviról meg igen, csókolom, hallottunk már, de az itt nincs a közelben sem, de nem is adnék érte pénzt.
Szabadon járnak ki-be, az udvar jól körbekerített és elég tágas. A kerítés átlátható. És ketten vannak, ráadásul nagyon ritkán vannak egyedül.
A pumi menhelyi, a komondor mellette nőtt fel, volt kergetőzés bőven, játék most is sok van.
Hidd el, nem mindenkinek optimális a kutyaovi, a suli pedig jó pár gazdának kellene inkább.
Hihihi...
De ez mind természetes mozgás. Nem az ilyen okosságokra gondoltam, hanem miondjuk a két lábon járásra, vagy hasonló cirkuszi jellegű mozgásra, amit egy kutya nem szokott használni.
A lehasalás természetes mozgás, hogy milyen felszólításra, az már más tészta...:D
öööö....szerintem minden kutya fajtiszta
különben nem lenne kutya...
Én a kutyámat akarom vissza.
Elkeseredetten, reménytelenül, de AKAROM.
Bocsánat, hogy belekotyogok, de itt és most kell tisztázni:
NEM FAJTISZTA egy kutya sem!!!!!!!!
Helyesen: F A J T A T I S Z T A.
Mivel a kutya maga egy faj, (mint az ember is egy faj) és ezen, vagyis a fajon belül vannak a különböző fajták, ezért helyesen, a tiszta vérvonalú kutyákat nem fajtisztának kell nevezni, hanem FAJTATISZTÁNAK.
Csak ennyi. :)
" Kutya nélkül élni lehet, de nem érdemes."
Ezt csak az tudja igazán, akinek már volt kutyája. Nem tudod, mit veszítettél eddig.
További ajánlott fórumok:
- Ebben az évben szeretnék babát:) Ha te is szeretnél csatlakozz!
- Augusztustól fogyni szeretnél? Csatlakozz ide, együtt könnyebb!
- Gyónni szeretnél? Itt megteheted!
- Milyen stílusú volt az esküvői ruhád? Vagy majdan milyet szeretnél?
- Milyen autód van es milyet szeretnél?
- Cumisüveg vagy etetőcumi a sűrűbb gyümölcslének? Milyet lehetne használni 4 hónapos babának?