Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Nem tudok erre mit mondani. A dokim egy professzor, én bízom benne és nem bírálhatom felül a döntését. Már kezdtem megnyugodni e felöl, mert azt mondta, hogy nem szükséges, de most megint aggódom...
Mi Szegedre a Nőgyógyászati Klinikára. És Ti?
Akkor hasonló a problémánk. :) Nekem is megszokta a szervezetem a Bromót. Ti hová jártok?
És semmi tünetem nem volt, hormonjaim is rendben. Kivéve a TSH, mert annak 1 körül kell lennie. Nekem 4,65 volt, és erre a nőgyágyász semmit nem mondott, mert ők nem értenek hozzá. Gyógyszerrel szépen beállította az endo doki 1-re.
Én senkit nem szeretnék rábeszélni, de sajnos a dokik ezzel tényleg nem foglalkoznak. Én nem mentem neki úgy inszemnek, hogy nem nézettem meg, és sajnos igazam lett. AZ endokrinológus azt mondta, hogy IR mellett nagyon kevés az esély. 6 hónapja diétázok, mozgok, teljes életmódváltás.
Az én dokim is nagyon jó fej, bár már 72 éves, de nagyon aktív, nagyon szeretem és tényleg sokat jelent, hogy megbízom benne, mindig megbeszélhetek vele mindent. Nekem sem csináltak IR vizsgálatot, mert azt mondta a doki, hogy semmilyen eredményem nem indokolja. Én is szedek Bromot, nekem semmi mellékhatásom nincs szerencsére, de akinek jelentkezett, neki is hozzászokott a szervezete a környezetemben.
Nálunk sincs hétvégén, de bejön a biológus, meg a doki is. Persze megvan az ára. Nagyon nem mindegy nálunk sem, mert amúgy nem jutnak fel a katonák.
Nekem csak a prolaktinnal volt problémám, de most minden rendben van. Mellékhatása annyira nem volt, bár nekem először az itthoni dokim írta fel, és kicsit eltúlozta (2*1). Na azt ne próbáljátok ki! Konkrétan éjszaka kimentem WCre és az ajtóban elájultam... Fél szemmel lehet elkezdeni, nekem napi 1-et kell szednem. Mondjuk azóta szédelgősebb vagyok, néha hányingerem is van, de mivel végig ilyen váltakozó rossz idő volt, nem tudom, hogy arra fogjam-e vagy a Bromóra.
Teljesen értem a dilemmádat. Én az első inszemnél úgy jártam, hogy hamarabb megrepedtek a tüszőim így szinte felesleges volt sajnos. A ciklus esetleg cickafark teával lehetne előrébb hozni, nekem volt már rá példa. Egyébként vasárnapra vagy szombatra esne?
a Bromotól a prolaktinod jött rendbe, ugye? v mást is rendezett?
mellékhatás volt nálad? vagy másnál? én tegnap kezdtem el, napi 1*fél az adagom.
Hát nem, de azért mikor ott feküdtem, és ez volt mellettem, akkor jól esett, hogy van min mosolyognom! :)
Hogy ez milyen jó! :-) Köszi! ( Zárójelben megjegyzem, hogy biztos nem meddőségi problémával küzdő, éveken át szenvedő nő írta. Mert mi mindenbe kapaszkodunk sajnos. )
De egyébként igaz!
Hát az nem jó! Keress inkább egy megbízhatót! Először az enyém is kérdezett marhaságot (miért hagytam abba a Bromocriptint? - hát mert az itthoni dokim azt mondta...mit gondolt, hogy a hangok mondták??? :) ), de egyébként tényleg nagyon jófej. És szerintem sokat számít, hogy akihez jársz, akinek "átadod az irányítást magad felett", abban teljesen megbízz, és lásd, hogy érti a dolgát!
De jó dokid lehet! :) Az enyém még azt is megkérdezte tegnap, hogy miért szedtem duphastont inszem után.. Nem akartam neki mondani, hogy most maga az orvos vagy én, ki írta fel én vagy maga?
Az asszisztense egy szülésznő és ő van leginkább képben, a doki kb. annyit ér, hogy aláírja a papírokat.
Persze az elsőt eleve megszegtem.... :)
Ugyanez van kitéve nála, amíg fekszel lehet olvasgatni. Természetesen át van írva inszemre, de majdnem ugyanez. :)
A "lombikosok" 10 parancsolata:
1. A kezelés alatt nem olvasgatunk internetet, „szakirodalmat", semmit, ami a lombikkal, meddőséggel kapcsolatos! Csak felesleges agyalásra ad okot.
2. A stimuláció alatt pontosan követjük az orvos utasításait, ha nem értünk valamit, rákérdezünk, és feltétel nélkül megbízol abban, amit az orvos mond, akármivel beszélték tele a fejed a fórumokon, a váróban, mert lehet, hogy Neked ez az első lombikod, de neki már a több ezredik, tudja, hogy mit csinál!
3. A stimu idején nem figyeljük a testünk minden rezdülését, hogy feszít-e a hasam vagy nem, van-e hányingerem vagy nincs, szédülök-e vagy nem, fáj-e a fejem vagy nem. Akár érzel valamit akár nem, abból nem lehet semmilyen következtetést levonni a tüszők éréséről. Erre való a vérvétel és az ultrahang.
4. Nem aggódunk az érő tüszők mennyisége, a nyh-a vastagsága miatt, és legfőképp nem foglalkozunk azzal, hogy a másiknak milyenek az eredményei. Ez nem verseny!
5. A punkciókor nem foglalkozunk azzal, hogy a többieknek hány sejtje lett. Egy gyerekhez elég egyetlen női és egyetlen hímivarsejt is. Ez nem verseny!
6. A beültetéskor nem foglalkozunk azzal, hogy a többiek hány sejtesen kapták vissza az embrió(ka)t, és milyen vastag volt a méhnyálkahártyájuk! Ez nem verseny!
7. A beültetés után nem keresünk tüneteket! Ha keresel, találsz is, és akkor az a baj, ha meg még sem találsz, akkor az a baj. A premenstruációs tünetek egyébként tökéletesen megegyeznek a koraterhességi tünetekkel, a megtapadást amúgy sem lehet érezni.
8. Az Utrogestan vagy más progeszetron tartalmú készítmény használatát akkor se hagyd abba a beültetés után, ha esetleg vérzés jelentkezik. A vérzés önmagában nem jelenti azt, hogy nem sikerült, viszont progeszteronhiány miatt megszakadhat az elindult terhesség.
9. A vérvételkor nem beszélgetsz a többiekkel arról, hogy ki mit érez, és milyen tünetei vannak, a hetes pontban már részletezett okok miatt.
10. Akárhányadik lombiknak futsz neki, nem latolgatod a statisztikai esélyeket a sikerre, ez nem matematika, hanem biológia!
Én nagyon reménykedem benne! Azt mondja a dokim, hogy nem szabad mindig görcsösen kapaszkodni az adott hónapba. Hát én most megpróbálom ezt követni, de nem tudom mennyire sikerül! Szerencsére ő egy nagyon pozitív ember, aki nem hagyja, hogy elcsüggedj. Kár, hogy olyan messze van, így csak akkor tudok tőle tanácsot kérni, ha Debrecenben vagyok. Egyébként a kezelőben ki van téve AZ INSZEMINÁCIÓ 10 PARANCSOLATA, amit itt a neten nem találtam meg, de a lombikosat igen. azt mindjárt belinkelem, mert mosolyogtató, reményt adó. :)
Persze, ezt te tudod. Kívánom, hogy sikerüljön most.
Minden vizsgálatom, minden eredményem rendben. Mikor megyek vérvételre látom, hogy többeket küld oda a dokim IR-re, szóval gondolom ha kellene, elküldene engem is. :) A Bromocriptin miatt a homonjaim is rendbejöttek. Én azt gondolom (lehet, hogy bagatell módon hangzik), hogy a stressz az, ami ennyire kihat rám. A munkahelyem ilyen, bár szeretem, de ezért is vettem ki most egy hét szabadságot. Hátha segít! :)
Hogy érted, hogy mindent rendben talált? IR-t csak terheléses inzulin, és vércukor vizsgálattal tudják megállapítani. Figyi, nekem sincs túlsúlyom, semmilyen tünetem nem volt, mégis IR. Én elmentem egy endokrinológushoz. Beállította a hormonjaimat is. TSH rendben?
Nem volt IR, mert mindent rendben talált a doki. Bízom az ítéletében! :) Nekem is van rendesen peteérésem, mégis kaptam injekciót is. Fene sem tudja, mi alapján döntenek az egyik vagy a másik mellett. Nekem most a végén az utolsó két szurit megduplázta, 37,5 helyett 75 volt. Remélem lesz valami haszna! :) Most egyébként egészen másképpen érzem magam, mint az első inszemnél. Vagyis akkor tulajdonképpen nem is éreztem semmit...
IR vizsgálatod volt? Csak azért kérdezem, mert előszerettel elfelejtik kérni az orvosok, pedig nagyon fontos lenne. Sajnálom, hogy ti is ennyit szenvedtek. :-(
Igen, én is gondoltam rá, hogy lehet hamarabb lesz, mert elvileg a stimu kihat a köv. ciklusra is. Igen csak Closty, amúgy is van peteérésem, és így is 4 tüszőm volt a múlt hónapban. 9.napon megyek UH-ra.
Sziasztok!
Tegnap voltam a dokinál (a májust kihagytuk) és felírta megint a clostit meg most már a tüszőrepesztőt is mindjárt, hogy meglegyen. Rákérdeztem, hogy mi van a hétvégére esik, mert ahogy számoltam ha rendesen jön meg akkor valószínűleg úgy fog kijönni. Azt mondta erre, hogy akkor kitolják hétfőre.:( Utána azon gondolkoztam, hogy tulajdonképpen akkor szinte felesleges az egész lehet, mert mi van akkor ha már nekem mondjuk pénteken 13.14. nap van és közben már magától megreped hétvégén, még mielőtt beadnák a szurit.? Szerintetek akkor nem felesleges már az inszem utána?
Most nem tudom, hogy fog megjönni, mert az áprilisi inszem, vagyis a duphaston amit utána szedtem kitolta a ciklusomat,utána viszont előbb jött meg, mint kellett volna.
Lassan 4 éve szeretnénk már babát. :( Debrecenbe április 11 óta járunk, előtte az itteni nőgyógyászom próbálkozott Clostival. Az nem jött össze. Egyikünknél sem találtak semmit, csak nekem volt az egyik hormon szintje magas. Arra szedem a Bromocriptint. Férjem most eléggé megijedt, mert a második inszemnél azt mondta a laboros nő, hogy a mintájában sok a mozdulatlan. Eddig meg teljesen rendben volt. De az inszem alatt azt mondta a doki, hogy minden rendben van, a laboros nő csodákra képes! :) Nekem egyébként az első a 14. napon volt, a mostani meg a 12.-en. Kell még addig visszamenned? Te csak a Clostit szeded?
Igen, jövő hét szombat, elvileg. Ha most is a 13. napon lesz, mint a múlt hónapban, akkor lesz.
Ti mióta próbálkoztok?
Látod ezen még nem is gondolkodtam! Hogy mi van ha hétvégére esik. Bár szerintem azért ezen lehet tolni kicsit. Úgy osztják az injekcióadagot meg úgy adják a tüszőrepesztőt, hogy ne hétvége legyen. De tényleg nem tudom, ez csak az én elképzelésem. :) Akkor ez most szombat lesz neked? Láttam azt írtad, hogy most kezded a Clostit.
Nem is úgy értettem, hanem eshet az inszem napja hétvégére is, mert úgy az ideális. Nekem most ezért itt szép kis pénzt kell fizetnem, mert szombaton lesz. :-( Hát ez van, örülök, hogy leglább bejönnek.
Köszönöm, még most ennek itt futunk neki.
Hogy van-e hétvégén azt nem tudom, mert én hét közben járok. Várni nem kell, én hétfőn jelentkeztem be és csütörtökre már volt időpontom. Ha segíteni kell valamiben, szólj nyugodtan! :)
Én csak tervezem, de most még egyenlőre Nyíregyháza marad. Elég gázos itt a rendszer. Ott van hétvégén inszem? Sokat kell várni időpontra?
A sima szakrendelésen. Azt mondta az itthoni nőgyógyászom, hogy semmivel nem rosszabb, mint a fizetős, és ezt tanúsíthatom. Kedvesk, közvetlenek, minden megy rendesen. Kollégámék a Kaáliba járnak. Egyébként itt van még valaki aki Debrecenbe jár?
További ajánlott fórumok: