Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Megadom magam! Öregember nem gyorsvonat! :)))
januártól 10%..ezért lett kevesebb a gyes összege.
ki mondta nem vonnak?:D
A GYES összegéből levonják a 9,5 vagy 8,5(azt hiszem már 9,5) % nyugdíjjárulékot, ezzel a GYES folyósításának időtartama szolgálati idő lesz a nyugdíjnál.
Az a 3 év,ha meg beteg a gyerek,akkor annyi év ameddig kapja a gyerek!
Mert rosszul osztod be a pénzt! :o) Legalábbis fönn így gondolják... Én munkával keresni sem tudtam egy millát évente, nemhogy félretenni. Vagy rosszul dolgoztam?! :)))
én munka mellett semtok félretenni évi 1 millát:DDDDDDD
Nem mondtam,hogy az :) jobb,mint ami lesz.
Én nem látok senkibe ellenséget félreértés ne essék de reaálisan is kell tudni nézni a dolgokat mindenki a saját szemszőgéből kőzeliti meg a dolgokat.Nem az a 25 ezer ft változtaja meg az életemet de azért ha már azzal a kevéssel játszanak is minimum hogy tájékoztassanak időbe nem pedig se telefont nem vesznek fel se emailra nem válaszolnak.
Ez az oszd meg és uralkodj elve. Látod, mi is egymásban keressük az ellenséget, a valódi meg röhög a markába és gazdagodik. :(((
Igen, van két 19 éves, tanuló gyermekem, és rokkantnyugdíjas vagyok. Méghozzá abból a fajtából való, aki abban reménykedik, hogy egyszer visszamehet dolgozni, és a majdani keresetéből talán rá is jut valamicske, egy cipő, egy ruha vagy ilyesmi. És nem kell egész évben attól rettegni, hogy télen miből futja majd tüzelőre. Remélem, egyszer majd így lesz, ha még lesz hova visszamenni...
Ilyenkor csak azért dühöng az ember hogy semmi informáciot nem adtak ki hogy valami oknál fennakadások lesznek és ha érdeklődne az ember hogy most mi van hebegnek meg habognak és mindenhol mást mondanak és nem tudjuk mi az igazság.
Hát igen, a remény hal meg utoljára! :)
Ez így van hagyjuk mert csak idegesebbek leszünk!Mindenkinek csoda szép hétvégét!Stressz mentest!:)
Azért kiváncsi leszek melyik nap fogom megkapni!!
Engem csütörtökön sürgősségi beutalóval küldött tovább a körzeti doki a reumára,5 órát vártunk mire behívtak,ráadásul az én dokim elment szülni,kifogtam egy idősebbet aki letolt minek mentem......az egy dolog hogy nem mentem,hanem vittek.
Remélhetőleg nagyon hamarosan jobb lesz a helyzet, bár nagyon nem úgy tűnik. Én azért próbálok bizakodó maradni.
Szomorú, hogy olyan időket élünk, amikor mindenkinek van miért "morognia" a másikra. Összeugrassza a családosokat az egyedülállókkal, a férfiakat a nőkkel, a fiatalokat az idősekkel, a rendőrt a vasutassal stb. És az a legszomorúbb, hogy csak utópia az az állam, ahol mindenki jól él...
Ez így van fizeti az ember a TB-t csak azt nem tudom, hogy mire. Mert, ha valami baja lesz mehet a maszekhoz mert a körzetes dokinál, kórházba nagy ívbe szernek rá.
Kaposvári kórházba 3 hónapra adnak időpontot szem vizsgálatra gyerekeknek. Azt mondja az orvos menjünk el a magánrendelésére. ÁÁÁÁÁÁÁ hagyjuk mert csak még jobban felidegesítjük magunkat.
szerintem most sem valami jó a helyzet....
A lényeg itt nagy változásokra lenne szükség hogy ne szenvedjen idős és fiatal!Talán egyszer....
Eszem ágában nincs egymásnak esni!!!Dühös vagyok,és igen ezt meg tanulni..csak nagyon de nagyon nehéz!!December óta a kicsi Fiam beteg tejérzékeny lett azóta minden elér minket,orvost váltottam..ma helyetesítő orvos volt a körzetben és fel volt háborodva hogy a gyerek miért nem kap olyan gyógyszereket amiket ma ő felírt rég helyre jött volna!Szóval az ember már itt senkire nem számíthat,ha megfelelő orvosi ellátást akarsz menj maszekon!
Pedig az ő idejükben már nem is lesz nyugdíj.Lehet már nekem sem lesz.Nem valami bíztató a helyzet,aki kicsit is mögé lát a dolgoknak,az tudja kb mi vár ránk.Hát jó,az nem.
Én még nem éltem,mikor már nem volt elég a vont összeg.....és sajnos az unokáim is ezeket a hiteleket fogják nyögni.....
Sziasztok!
Olvasgatom itt a hozzászólásokat a dolgokhoz és azért megkérdezném Jozsu hogy neked van e gyereked és hogy szerinted 25 ezer ft-bol mi jut manapság egy nagycsaládnak mi az hogy jutalom?? andikaw -val teljessen egyetértek.Tanácsolom menjél el 25 ezer ft-bol és vásárolj be akár csak 2 gyereknek mindent ami kell ezmellett fizesd az iskolát ha jár iskolába meg az ovodát ha odajár jah és légyszives fizesd ki az orvosi kőltségeket is ha tartosan beteg a gyermek ha ezt meg tudod valositani akkor igazat adok és tényleg jutalom amit kapunk a gyerekek után.Nem fordul itt senki a nyugdijasok ellen de sokaknak igazuk van abban hogy ha a nyugdij folyositással valami nincs rendben egyből háborog mindenki de amikor pl a családellátásokrol van szó meg nagy a a hallgatás.De az iskolába meg tudják azt mondani hogy ha eddig nem fizeted be az étkeztetést a gyereknek nem kap enni.Tudod mi megértjük mert felnőttek vagyunk de magyarázd el egy 3 éves gyereknek hogy most nincs miből.Csak igy ennyit akartam tömören.
Anyósom és apósom nyugdíja együttesen havi 60 ezer. :(
Sajnos már rég nem elég a nyugdíjra amit a dolgozóktól vonnak.Régóta hitelből utalják a nyugdíjakat...ördögi körben vannak,még nincs egy épkézláb ötlet sem a dolog megoldására :S (vagyis van,de nem érdekli őket mert nincs belőle hasznuk)
Andika! Ne essünk egymásnak, én nem vádként írtam, amit írtam. Tudom, hogy nagyon kevés, de azt mnodtam, hogy ez más országokban nincs. És lassan meg kell tanulnunk, hogy az állam nem gondoskodik rólunk, hanem magunknak kell valahogy talpra állnunk.
További ajánlott fórumok: