Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
Kik ŐK??
A nyugtdíjasok?
Érdekes,mekkora hatalmuk van:)
Aha,az ismerősöm ismerősének az ismerősének meg 54 ezer a nyugdíja.:)
Gondolom az ilyen különbségek a gyesen lévők,a fiatalok közt is fennálnak
Nekem élnek a szüleim,valahol.......számomra nincsenek......13 év munkaviszonyom van,32 évesen.....szerintem igy korrekt vagyok:)
megoldottam másképp,gyes mellett dolgozom,adózom.....nem értem hol a gond.Az fusztrál,hogy állandóan a nyugdijasok sirnak az sms csikon,igy nincs ugy nincs.....nekünk nyugdijunk sem lesz.....ha csak nem spórolunk.....de miből,kérdezem.....
Szóval mint írtam nem ebből a nyomorult segélyből tartom el a gyerekeimet!Azelött volt munka lehetőség és most nincs szar se nem lehet megélni4Azelött meg lehetett!Nem erre a szaros gyesre és családira alapozom de ha a nyugdíj jár és nem késik nem késhet akkor ez miért?
A másik:Azért vagyok ebben a helyzetben mert vásároltam olyan dolgot ami nagyobb kiadással járt és ezért számitottam erre a nyomorult pénzre!!!Az hogy az ember nemtud lakást venni ugyan már ki szégyene,örülök neki ha Őnnek van4Ja,még valami a minap eladtam a gyerekeim ágyát a neten és olyan nyugdijas jött érte aki annyira örült annak hogy félre tudott tenni 10év alatt 10milliót és most nyaralót vett!???Oda kellett az ágy amin bukttam vagy 10ezret de ŐŐŐ még alkudott volna!!De csík zsebből kp.-ra fizette ki a nyaralót!
Mindenben teljesen egyetértek veled, és még kiegészíteném azzal, hogy a nyugdíj mögött munka van, súlyos, befizetett összegek, míg a gyes ehhez képest jutalom. És azt is az aktív dolgozók béréből fizetik... Jóformán sehol a világon nincs meg ez a rendszer, és bármilyen keveset fizet, örülhetünk, hogy nálunk van. Egyébként meg nem kötelező igénybe venni, aki kevesli, oldja meg másképp...
Még annyit, hogy aki a nyugdíjasok ellen fordul, az a saját nagyszülei, esetleg szülei ellen beszél.. vagy nekik jár, csak a többinek nem?! :(((
Ez én is gusztustalan tartom, hogy nyugdíjasokat jobban megéri foglalkoztatni, mint a fiatalokat vagy középkorúakat.
Rengeteg normális nem rabszolga munka éhbérért munkahelyre lenne szükség ebben az országban. Akkor családi pótlékra és egyéb segélyekre se lenne szükség.
Én nem azok táborába tartozom,akik nem kapták meg a pénzt.
Csupán azokéba tartozom,aki a nyugdjasok miatt nem kap munkát,és a párját is azért rugták ki,mert nyugdíjast vettek fel a helyére.ez normális dolog?
Baja mindenkinek van.....és ahogy látom mindeninek magának kell megoldja...
A tüntetést más írta,gondolom volt rá példa,hogy előfordult.
A nyugdíjasok járnak tüntetni?
Igen,akiket vissza akarnak küldeni dolgozni....,mikor nektek sincs munkátok.
De ez már tényleg politika!
DE.....a nyugdíjasnak nincs lakásrezsije? Minimálnyugdíja? Ami mennyi is?
Személyesen annyit hozzátennék,hogy a neten dolgozom,tehát nem luxus,mobilom azért van,mert beteg vagyok,na meg a gyerekkel is történhet bármi a suliban.Gyerekvigyázó én vagyok,nincs más rokonom,ja a párom,autó van,3 hónapja garázsban áll,mert nem tudjuk tankolni, viszont saját lakásunk van.Nincs műkörmöm,nem járok fodrászhoz,szoliba sem.
Sajnos a vajas kenyérnél jobban már nem tudjuk összébb huzni a nadrágszíjunkat....
Viszont mi nem merünk tüntetni,pont ezért,mert minket is támadnak.....nem a segélyekért szültünk,de 2 minimálbérböl sem lehet megélni,mikor felét elviszi a lakás rezsi és az egyéb csekkek.Nagy bevásárolni januárban voltunk utoljára.Ön szerint normális hogy egy gyerek ugy kér,anya ha lesz pénzed.....?
Igen,ha így írod,megértelek.De a nyugdíjasokat szidni akkor,mikor a fórum címe csak az,
Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?
az azért túlzás.
Ebben igazad van. De azért azt se felejtsük el, hogy most már nem azt a világot éljük. Akkor volt munka most nincs. Akkor nem kellet rettegni, hogy holnap van-e még munkahelyed vagy nincs. Aki akkor tisztességesen dolgozott annak volt pénze.
Engem is felháborít a mai nyugdíjak összege, de az még jobban, hogy a fiataloknak nincs jövőképük ebben az országban.
Mivel ez egy politika mentes oldal,nem válaszolok.
Egyébként nem önnek írtam,és nem önre fogtam a dolgokat.
Tudod-e,hogy 1968 előtt is szültek nők gyermekeket?
Amikor még nem volt gyes,és a kismamák 6 hét múlva mehettek vissza dolgozni,vagy felmondtak a m.helyükön.Nem azon sopánkodtak,hogy EGY napot késik a gyes,a családi,mert nem arra építették az életüket,hanem munkára.Akkor is megbetegedett a gyerek,de akkor még az is gond volt a gyógyszerkiváltás mellett,hogy ki vigyáz a gyerekre,ha nem mehet bölcsödébe.Ez,hogy a nyugdíjasok nyakába varrjátok,amiért nektek nem, elég a pénzetek,ez már felháborító.Mert legfeljebb összébb kell húzni a nadrágszíjat,és nem okvetlen a családi pótlékból venni a gyógyszert.Van autótok,számítógép,mobil,ilyen olyan frinc franc,de lakás nincs.A mai nyugdíjasoknak fordítva volt fiatalkorukban.Munka,munka,munka,lakás,végül a luxus.Ja,hogy már ezek a dolgok nem luxuscikkek?
Lehet.
A boltban a nyugdíjas is mai árakon vásárol,de hozzá még jönnek az unokák,dédunokák,akik tudják,valami mindig lapul nagyi fiókjában számukra,még akkor is,ha kenyérre alig jutott.
Egy 62 éves nagymama,aki miatt nélkülözöl!Bocsáss meg nekünk,hogy élünk még:)
A gyesből nem vonnak nyugdíjjárulékot. Az aktív dolgozóktól vonják, de a nyugdíjasok is dolgoztak valaha, és ti is lesztek nyugdíjasok. Az általad említett 10 %-os emelés 3,8 volt, és nem tőletek vették el.
És tudom, milyen gyesen lenni. Én még akkor voltam, amikor az ikres kismamáknak csak egy gyerek után fizettek, és a gyesem a pelenkára sem volt elég, mégsem a nyugdíjasokat okoltam az anyagi gondjaimért. :(