Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ez elég fura mert a védőnők mindent elmondanak és még a kórházban is. És 20hónapig nem foglalkoztál evvel. Hmm érdekes. Es utána sem jártál ennek 20hónapja. Bocsi de ez annyira hihetetlen.
Munkahelye volt a gyes előtt? Mennyi idős a gyerek akire kapja a gyest? És ő rá kapott gyedet? Vagy csak gyest?
Sziasztok,
olvasom amit írtatok a GYED összegéről, ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni:
A nejem 2020. novembertől 2021 októberig GYES-t kapott. Októbertől CSED-et kap, ami lassan lejár. Honnan lehetne megtudni, kiszámolni, hogy ő mennyi GYED-re lesz jogosult? Gyakorlatilag az elmúlt évben 10 hónap GYES és 2 hónap CSED volt a tavalyi "bevétele".
Szia! Köszönöm szépen a választ! Az szép lesz 5-ke szombatra esik,szuper!
Szia. Általában 5-dikén szokott.
Sziasztok!Nekem olyan kérdésem lenne, hogy aki államilag megelőlegezett gyerektartást kap és postán,mikor szokta a postás hordani?
Igen persze jár vissza. Vissza is kapom majd a bevallásnál.
Tanulság jobb a rendszerre fogni 😂
Nálunk az ügyintéző nem volt ilyen segítőkész, valószínű az akkor éppen jelentős covid korlátozás miatt siethetett, és erről nem tájékoztatott (értsd: még egy papírfecnin lábjegyzetben sem). Mindent megcsinált, csak a CSP maradt el. Ráadásul mivel esetünkben a MÁK a bérszámfejtő, így nem merült fel, hogy gond lenne, egészen mostanáig.
Mi hibáztunk, de legyen ez tanulság másnak.
Pedig mindenhol el lehet olvasni, és így volt beharangozva, " ha akár csak egyetlen napra is jogosult, jár vissza". Ezek alapján nem kellene semilyen rendszernek belebonyolódni...
Szia. Ha egész évben érvényesited lehet. Nekem év közben szűnt meg családi pótlék folyósítás is. Mivel végeztek a sulival. Ezért már bonyolult a rendszernek 🤷♀️
Nos, mivel drága férjuram pénzt nem kapott, én szépen megcsináltam a bevallást, és beküldtem ügyfélkapun a navhoz. Ennyi.
Leírás a sztorimat a másik csoportba ha érdekel olvasd el
Röviden hiaba várom az utalast?szemelyesen kell elintézni?
Hát... Sosem gondoltam volna hogy egyszer a facebook hivatalos forrásnak minősül majd, és egy állami szervezet ott tesz közzé ilyen és ehhez hasonló volumenű közleményt, de ez most itt így van. Igazad van a face- n tényleg írnak ilyet...
Bocs,nem jól írtam:Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Facebook kereső:Nav Adó - és Vámhivatal
😳 Van linked? Mert ezt csak itt láttam tőled pedig most a google tényleg a barátom az elmult 2 napban...😂🤣😂
Nem kétlem,hogy Te nem beszéltél normálisan,hanem,hogy lehet előtted már vagy 100an elküldték melegebb éghajlatra vagy anyukáját emlegették.
Az lehet a megoldás ha gyorsan megcsináltatod az adóbevallást és az érkeztetés utáni 30.napon megkapod a pénzt....tudom ,hogy ez hosszú idő ,de nincs más lehetőség már.
Mi annak idején a gyerek születése után mikor belovagoltunk a kormányablakba, és ott minden ezzel kapcsolatos dolgot mint lakcímkártya, adókártya, tb kártya, csp, gyes, stb egyből intéztünk, sőt az akkori ügyintéző hölgy adott minden kitöltendő vacakbol... A családi pótlékhoz szerintem a munkáltatónak pont semmi köze, hacsak az nem az Államkincstár...
Ezt a Nav adta ki,őket kérdezdd meg😊
Azért az elég furcsa ,hogy 20 hónap alatt nem jártál utána miért nem kaptál eddig.....
A "Családi Pótlékot" igényelte itt mindenki, aki várja a folyósítást? Mi erről nem kaptunk sehol sem információt eddig. Ha most nem nézek utána, akkor nem is tudom, hogy ez bár alanyi jogon jár, ennek ellenére igényelni szükséges, és maximum 2 hónapra visszamenőleg adják meg (hiába 20 hónapos a gyermekem). Visszamenőlegesen nem lehet igényelni. Eddig úgy gondoltuk, hogy ezt a munkáltató intézi... Hát nem....
Sanszos hogy az lesz a helyzet
Igen, meg kellett volna kapnod. Nekem azt mondta a Nav, ha ma nem érkezik meg, akkor a leggyorsabb megoldás, hogy beadod az adóbevallást. Én ezt fogom tenni.
Mivel közös háztartásban élek a vér szerinti gyermekemmel, így családi pótlékra, tehát a visszatérítésre is jogosult vagyok. Ez van a sok sok tájékoztatóban...
De, mivel közös a csemete, vissza kellett volna kapnod neked is. Én annyit csinálok, hogy holnap szépen beadom a férjem adóbevallását, így március közepén ő is megkapja a pénzt. Más ötletem nincs.
Látod, most gondba vagyok, mert azt nem tudom, hogy a közös gyermeknél kell-e a bejegyzett élettársi kapcsolat.
Jó. Erre most nem gondoltam. De nálunk pl az élettársam megkapta alanyi jogon mert ő kapja a nem emelt csp-t, adókedvezményt 1 gyerekre, aki közös. 2019 óta közös a lakcím. Visszadó kitöltve, decemberben beadva, M30-ason szép összeg, de semmi a számlán. Itt nem tudom hol lehet ellentmondás. Ezért lettem volna kiváncsi, hátha van amit még nem néztem át...
További ajánlott fórumok: