Mikor érdemes babát vállalni? (beszélgetés)
Hát a családi háttér nekünk is biztosnak tűnik. :)
Anyagilag sem állunk azért a béka segge alatt, van hol lakni, munkánk is van mind a kettőnknek...
Köszi a válaszokat, azért kíváncsi lennék még...:)
Azt akartam megkérdezni, hogy mik azok a dolgok, amik ha nem teljesülnének nem vállalnátok babát??
Húú jövőre már én is becsatlakozom szerintem.. :)
Én úgy gondolom, hogy a mozgás nagyon fontos, én nagyon szeretnék igazi fitt kismama lenni, bár ezen dolgoznom kell, mert nem kismamaként sem vagyok túl fitt :)
Egészséges étkezés, fogyás, ha van miből, mert minimum 10 kilót fogunk majd felszedni. Nekem minimum 10 kilót kéne fogyni addig :)
Mivel cigizem is, lassan azt is lerakom, hogy tisztuljon kicsit a szervezetem.
Ha esetleg még szedsz fogigátlót, én azt javaslom, hogy erre az egy évre védekezzetek máshogy, mert akárki akármit mond, az mégiscsak gyógyszer és a természetes folyamatainkat befolyásoljuk vele, sok hormon..stb..
Jobb tiszta lappal indulni.. én pl. 6 éve nem szedek.. jó előre elkezdtem :D
Jaaa és már most el kéne kezdeni spórolni rá szerintem.. :)
Ezek jutnak hirtelen eszembe.. :)
Szia!
Hát természetesen a baba felé billen a mérleg..a kérdés csupán a mikor :)
A gondolatok még mindig kavarognak a fejemben, de lassan tisztázódni látszanak..szerintem jövőre fogunk csak elkezdeni élesben próbálkozni...
Szerintetek ilyen tervezős időszakban mikre érdemes odafigyelni? Szervezet felkészítés, család,stb....
Trixi veled mizujs?
Gondolatok hogy állnak, ill. ma merre billen a mérleg? :)
Sziasztok!
Én 28 éves vagyok, és azelőtt a döntés előtt állok, hogy vagy munkát keresek, vagy gyereket vállalok. Mivel most lettem munkanélküli. Viszont arra a döntésre jutottunk, hogy inkább a gyermekvállalást választjuk. Mivel, ha munkát keresek, azzal megint eltelik egy kis idő, és 30 éves korom előtt az első gyereket szeretném megszülni. Arra kérnék segítséget, hogy van-e jó módszer a biztos fogantatásra?
Én sem úgy értettem...csak viccelődtem :)
Nekem is tudja a párom,hogy fent vagyok :)
Félre ne érts..nem akartam senkit bántani aki 30 felett szült..
Látom mind a kettőnek az előnyét és a hátrányát egyaránt. Ezért nem lehet dönteni egyik fél részére sem..én azt vallom,hogy a 30-hoz közelebb, de még huszon évesen szeretnék szülni :)
Hát én nem bántam meg, hogy 30 felett vállaltunk gyereket.
Egyrészt totál kiéltük magunkat. Utaztunk, bejártuk a fél világot, buliztunk, végigettünk egy halom éttermet, rengeteg mindenen keresztülmentünk, van házunk, kocsink, nem érzem úgy, hogy lemaradtam valamiről.
Ha újrakezdhetném, akkor is 30 felett szülnék. :)
Mi 2-3 év múlva akarunk tesót, így tökéetes lesz. :)
Köszönöm szépen a válaszod...ezen agyalok én is,hogy ha jönni akar úgyis jönni fog...
Át akarom gondolni és meg akarom érteni azt ami zajlik bennem, de észre veszem magamon,hogy egyre többet gondolok rá, hogy mi lenne ha...illetve ma is volt olyan amikor már kész tényként kezeltem,hogy nekünk babánk lesz...:)
Szerintem ez jó, hogy ilyen alaposan átgondolod.
nem lehet mondani, hogy elhamarkodottan döntesz, tisztába teszed az érzéseid, gondolataidat.
Én ezen az időszakon már túl vagyok, de sokat filóztam ezeken én is.
Az is lehet, hogy kicsit nem árt várni, míg tényleg kitisztul a kép előtted és nem lesz kérdés, vagy bizonytalanság egy fikarcnyi sem. :)
Egy két hónapon semmmi nem múlik ugye.
Illetve ha el is kezdtek próbálkozni, a babóca úgyis akkor jön amikor ő akar.
Rá lehet bízni ezt az égre is :)
Ha jön egyből, úgy kellett lennie.
Ha nem jön egyből, akkor szerintem meg leszel veszve úgy fogod akarni.. persze itt magamból indulok ki. de a cél ugyanaz. A kétségek előbb utóbb eloszlanak.
:)