Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban? (tudásbázis)
A reverz ozmózis, azaz fordított ozmózis egy szűrési technológia. A készülékben az alap szűrők (1 mikronos + 5 mikronos + aktív szénszűrő) után van egy membrán hártya, amin egy bizonyos nyomással már csak a vízmolekula megy át, mert olyan picikék a membránon a lyukacskák ( 0,0001 mikronos). Ezután van még benne ásványi anyagot visszasózó patron, ami beállítja 20-100 mg/literes értékre a vizet. Vannak olyan készülékek is, amikbe UV csírátlanító is kerül, hogyha nem használják ne szaporodjanak el a tartályban a bacik. Tehát ez a jelenlegi legjobb, legmegbízhatóbb rendszerű víztisztítás. Rengeteg van a piacon, olyanok is, amik nem reverz ozmózisosak: a kancsóktól kezdve a csapra tekerhető betétekig minden. De ezek sajnos nem szűrik ki a növény-és rovarirtókat, a gyógyszermaradványokat, köztük a hormonokat sem, nagyon hamar eltömődik a szűrőjük egyszóval semmi értelmük, maximum zuhanyzáshoz. A miénk egy csap alá beépíthetős, van egy 10 literes tartálya, volt már,hogy jól jött, mert a lépcsőházban elzárták a vizet, mi meg észre se vettük. Van egy külön csapja, amin a szűrt víz jön. Meg kell nézni, hogy mennyibe kerül a szűrőcsere, van-e rá garancia, mekkora a teljesítménye (mennyi vizet képes előállítani egy óra alatt)...ilyesmik. Remélem érthető volt és hasznát veszed. :)
Egyszóval nem kell költened ásványvízre, nem szennyezed pet palackokkal a környezeted és nem kell a megbízhatatlan csapvizet innod, amit ugye klóroznak meg fluoroznak, csak hogy "neked jó legyen"... Mi nagyon nem bántuk meg, hogy megvettük. Remélem ezek alapján el tudsz indulni, hátha találsz vmi jót. :)
Egy hetet tuti nem írnak sehol- vagy írnak csak rosszul, ami nem meglepő. :))
10 naptól rövidebb ideig csak az csinálja, aki nem bírta és abbahagyta. Minimum tehát a 10 nap, van aki 14, 21 és van aki 40 napra is kinyújtja. Kinek mi esik jól, illetve mire van szüksége. (Betegségekben szokták kinyújtani.) Linkeltem korábban angol oldalt is és egy angol pdf-et, amiben olvashatsz bővebben róla. Sajnos a magyar oldalakon használhatót nem igazán találsz. Ahogy olvasgattam, rengeteg a ferdítés, rosszak az arányok és persze "SZTÁR"diétának állítják be... közben ez egy nagyon komoly méregtelenítő program, amivel együtt jár a fogyás is.
Jó reggelt mindenkinek :)) Második napom és nagyon furcsa, mert remekül vagyok. Nem vagyok fáradt, nem vagyok éhes, nem esett le reggel a vércukrom! Hurrá. :D Márciusban elkezdtem egy másik léböjtöt, de a 2. napon reggel úgy leesett a vércukrom, hogy nem bírtam bemenni dolgozni, vécén ülve remegve, hideg verejtékkel az arcomon, alig bírtam felállni... Húh de rossz volt.
akkor tudatosult bennem, hogy ez nem játék, talán most ezért is veszem nagyon komolyan, mit-hogy csinálok.
Ez viszont nagyon más! Olyan frissnek érzem magam. Megy a koncentráció is. Nagyon jó! :)) A sós víz nekem se jó, de iszom. Ez van. :)
Retitucsok, tegnap lement a 4,5 liter folyadék nap végére + a sós víz, de az ugye ki is jön
:D
Sziasztok! Én ma kezdtem el, 63 kiló vagyok és 166cm szeretnék lefogyni 57-58kilóra. 7 nap alatt szerintetek sikerülni fog?
Nekem kicsit erős a borssal, nem lehetne picivel kevesebbet bele tenni, vagy úgy nem olyan a hatása?
Ti sportoltok mellette valamit?
Hú, találtam egy nagyon jó oldalt: [link]
Itt például szerepel, hogy hogyan készítsük el pontosan (pl. én hűtőbe tettem a citromokat, de ezután nem fogom, mert tönkremennek az enzimek) aztán, ha előző este akarod elkészíteni, akkor csak a citromot és a szirupot öntsd össze, de a vizet és a cayenne-t még ne. Miket tudok meg. :)) Kitartást mindenkinek!
Nekem ma van az első napom és tök jól érzem magam, bár nagyon gyorsan fogy a limonádém... :))
Már 1.5 litert megittam és még csak délután fél egy... Nagyon jó a víztisztító! Rétitücsök, nekem már egy éve van, biztosan nem fogod megbánni! Egész más a víz íze. Itatja magát. Előtte én alig bírtam inni, ezzel nagyon simán lemegy a napi 2-3 liter. Lehet ezért is tűnik kevésnek a limonádé. Lehet ebből többet is inni naponta kevesebb sziruppal szerintetek?
Nem főzik a juharszirupot. Reverz ozmózissal sűrítik, szűrik. Ezért olyan drága, mert 40 l nedvből lesz 1 liter szirup. Tisztán mechanikai eljárás, így vitamin és ásvényi anyag tartalma megmarad. Magadnak ártasz a mézes dologgal. A szerző külön felhívja a figyelmet,hogy a méz nem helyettesíti a szirupot. A méz azonnal emeli a vércukorszintet, túl gyorsan, aztán pedig a normál alá esik vissza és nagyon kevés benne a Ca. Veszélyes játékot űzöl! Linkelem neked a könyvből:
WHAT ABOUT THE USE OF HONEY?
Honey must not be used at any time internally. It is manufactured from the nectar picked up from the
flowers by the bees— good enough in itself, perhaps— then predigested, vomited and stored for their own future use with a preservative added. It is deficient in calcium and has many etrimental effects for the
human being.
According to one authority, honey is “a magical and mystical word in “Healthfoodland”. It is one of the
most over promoted, overpriced products being sold to gullible health food advocates. The great value
attributed to honey is delusive… honey is only a little less empty and more dangerous than sugar.”
Just as with alcohol, honey, being predigested, enters the blood directly, raising the sugar content very
rapidly above normal. To correct this, the pancreas must produce insulin immediately or possible death
can occur. More insulin than necessary is likely to be produced, and the blood sugar level then drops
below normal. This can produce blackout spells and even death if it goes to low. When blood sugar is
below normal, a person will feel depressed. The regular use of honey can create constant imbalances,
which in turn will adversely affect the normal function of the liver, pancreas and spleen. Hypoglycemia
and hyperglycemia are the results of the use of unbalanced sugars. The balanced sugar in maple syrup
and sugar can juice causes no dangerous side effects. Artificial, synthetic, and refined sugars have no
place in a natural diet.
Sziasztok! Csatlakozom én is a táborhoz. :))
Félelmetes mennyi hülyeséget olvastam a magyar honlapokon erről a "juharszirup diétáról" ami nem is az, valójában Master Cleanse-nek vagy Lemonade diet-nek hívják. Talán a magyaroknak a juharszirup az újdonság és ezért... :D
Egyszóval megosztanék veletek néhány dolgot, amire nem tudom figyeltek-e.
Az amerikai recept B kategóriás juharszirupról ír, ez nálunk annyit jelent,hogy vegyetek C vagy D kategóriát! Nem teszkósat ne cukrozottat!!! Mert ami nálunk a C és a D, az ott a B! Ami pedig itthon A és B, az ott mind A. Ezeken belül csak színében különböztetik meg (light amber, dark amber...stb). Kalóriában nincs különbség a kategóriák között! Ásványi anyagban és vitaminokban viszont óriási! Az amerikai B kategóriás szirupban több a Ca, Mg, K! És ez nagyon fontos. Ezért nem helyettesíthető mézzel! A méz azonnal a keringésbe jut (túl gyorsan emeli a vércukorszintet) és nagyon kevés benne a Ca. Energiabevitelre pedig figyeljetek. 2 evőkanál szirup kb. 100 kcal az egy adag ebből 10-12x a napi adagba, így jön ki a napi 1200 kcal, ami léböjthöz képest nagyon szimpatikus és az alapanyagcserédhez pont elég. (pl. 25 éves, 168 cm magas, 60 kilós lánynál napi kalóriabevitel kb. 2200 kcal)
Még valami! Az ásványvíz nem alkalmas méregtelenítésre! Tudom, sokaknak nincs víztisztítója és nincs más, DE a legjobb a tisztított víz kb. 50-100 mg/l ásványi anyaggal.
Az eredeti amerikai receptben is tisztított víz szerepel! Nem tudom miért-e torzítás Magyarországon...
(Józan ésszel gondold végig a méregtelenítést, ahol a víznek kell mosnia, de ha már telítve van, nem tudja magával vinni a dolgokat...)
Ha már ásványvizet vesztek keressétek a mentes vizek közül a legalacsonyabbakat kb. 350mg/l lesz a legalacsonyabb.
Itt egy link, ahonnan letölthetitek a könyvet angolul: [link]
Az egy liter sós vizet én sem ittam, max fél liter ment le, de az sem mindennap
Hashajót tea, attól sem volt mindennap eredmény
Kitartás, nem könnyü, de az eredményért megéri!!
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalataid a 90 napos diétával kapcsolatosan? Jót, rosszat...
- Tíz napos villámdiétával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni!
- Segítséget kérnék diétával kapcsolatban (PCO)
- Diétával kapcsolatban segítenél?
- Milyen tapasztalataitok vannak a 90 napos diétával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a 3 napos manöken diétával kapcsolatban?