Miért vállal valaki 3 gyereket, ha kettővel sem bír? (beszélgetés)
Van ahol az óvónők ilyenek!!!!
No... bajnak baj. De régen igaz jó sok gyerek született, de igazán ridegtartásban nőttek fel. Szóval nem tudom igazából mi viszi előrébb a világot, mert a túlszeretgetett felnőtt gyerekek sem túl életképesek a túlélésben. Márpedig úgy tűnik az fog következni a következő években, évtizedekben.
...elképzelhető,hogy fáradt az anyuka?
A férj mennyit van a családdal?
Egyetértek abban, hogy kívülről nehéz megítélni, hogy hol a határ a veszélyeztetésnél.
Átlagosan havonta szoktunk találkozni és nem sűrűn láttam, hogy megölelte volna a gyerekeit. Pedig ismerem őket már 10 éve.
Hát igen, ez vonatkozik olyan dolgokra, hogy hogy öltözteti a másik a gyerekét vagy mit ad neki enni vagy tesz-e naptejet, ha kimegy a napra és így tovább, mindenki tegyen a saját belátása szerint.
De azért szemtanúja lenni, hogy ráncigál egy ovis gyereket az anyja, az más tészta.
Nem minden fekete vagy fehér, nincsenek olyan barátnőim, akik agresszívek a gyerekükkel de nekik is szólnék, ahogy annak az idegen anyukának is szóltam. Egyáltalán, a környezetemben mást nem is ismerek, aki ilyen, de közbelépnék simán. Mert ha nem szól rá senki, azt gondolja, hogy ez valami normális dolog, amit csinál.
Az a véleményem, hogy amíg nem veszélyeztetik a gyerekek testi, lelki, szellemi épségét és fejlődését, addig azt tesznek, ami nekik jól esik.
Azt pedig nem tudod, hogy az a bizonyos ismerősöd nem öleli meg a gyerekeit, mert nem vagy velük minden nap, minden percben.
Azért nem szóltam sosem, mert mostanában kezdett eldurvulni a dolog. Meg tegye fel a kezét, aki bele mer szólni ismerős/családtag gyereknevelési dolgába!!!
Könnyebb csak félre nézni és magunknak megtartani a véleményünket.
Miért ne szólhatnál? Ha fáradsz vele annyit, hogy pletykaszinten érdekel meg itt beszélsz róla, mi tart vissza, hogy szólj érte?
Végülis nem érdekel igazán, hogy mi lesz azokkal a gyerekekkel, ha csak nézed és kész. Ha igazán érdekelne, akkor nemcsak sajnálkoznál.
Nyilván az jön le neki, hogy ha senki se szól be neki, akkor milyen jól csinálja. Ha egyszer is érné emiatt kritika, mindjárt elgondolkozna, kicsit magába szállna a legtöbb ember.
Nem vagyunk egyformák. Sok mindent nem ért más meg. Pl. miért dohányzik, iszik, drogozik valaki? Semmi értelme, mert csak a szervezetét teszi tönkre vele. És mégis, sokan csinálják. De lehetne sorolni a sok, másnak érthetetlen dolgokat.
Egy gyerekkel is lehet ideges a szülő, és fordítva is, lehet 5 gyerekkel türelmes.
Az ő dolguk, hogy mennyi gyermeket vállalnak.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek felelőtlenség 20 esetleg 18 év alatt gyereket vállalni?
- Miért vállal 5 gyerek mellé még gyereket akinek se munka se pénz?
- Schobert Norbi nem vállal 3. gyereket mert nincs annyi pénze
- 18 évesen gyereket vállalni?
- Miért vállalnak be olyan sokan a rossz hátterük ellenére gyereket az emberek?
- Szerintetek ki miért vállal sok gyereket, vagy éppen egyet sem?