Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szerintetek ki miért vállal sok gyereket, vagy éppen egyet sem? fórum

Szerintetek ki miért vállal sok gyereket, vagy éppen egyet sem? (beszélgetős fórum)


1 2
48. Kimberly'71 (válaszként erre: 47. - Bekacomb)
2016. szept. 15. 11:05
Mintha magamat hallanám! Szinte ugyanez van nálam is. Igaz én már a korom miatt sem szülhetnék, de nem is akartam soha egy gyereknél többet, dettó indokokból, mint amiket te is leírtál. Anyagiak miatt, sokkal többet és jobbat meg tudok adni így a gyerekemnek, mintha lenne még egy, és hát én sem vagyok az az "ősanya" típus. Persze nagyon jó kapcsolatom van a gyerekemmel, pedig már 14 éves kamasz és fiú, de valahogy mindig így voltam, hogy elég nekem ő. Aggódni érte, anyagilag, emberileg mindenképpen.
2016. szept. 15. 10:12

Sziasztok!


Én kettőt szerettem volna, ha a szívemre hallgatok. Aztán láttam, hogy a párom mennyire ódzkodik a gyerekvállalástól úgy egyáltalán. Az élet döntött helyettünk. Én már előtte beletörődtem, hogy jó, ha egyre rá bírom őt venni. Azóta pedig, személyesen is megtapasztalva a gyereknevelés velejáróit, magam is úgy gondolom, hogy nem szeretnék többet. Ennek van anyagi oka is. Most úgy élünk, hogy nem feltétlen kell a legolcsóbb dolgokat megvennem a boltban, és nehézség nélkül ki tudjuk fizetni a mindennapi kiadásainkat. Telni fog a gyerek körüli várható költségekre. Nem élünk nagy lábon egyáltalán. Van némi megtakarításunk. Nyaralni rég nem voltunk, talán jövőre, de akkor is szerényebbet, olcsót. Párom így is rengeteget dolgozik, hogy mindezt előteremtse számunkra. Én pedig az otthoni "terheket" vállaltam magamra. Teljesnek érzem az életünket, csak nagyon ritkán érzem, hogy lehetne még egy gyerkőc, mert most minden klappol. Ilyenkor a józan ész szerencsére felülemelkedik, mert nem akarom kockáztatni a mostani jót sem anyagilag. A másik ok, hogy rájöttem, egyáltalán nem vagyok egy "anyának született" típus. Vehemens, hirtelen haragú, türelmetlen típus vagyok. Két gyerekkel nem bírnék el. 99%-ig biztos vagyok abban, hogy nem lesz több gyerkőcünk. A maradék 1%-ot fenntartom magamnak, hátha később másképp látjuk. Most leszek 35, még semmi nincs veszve. ;-)

46. 3kicsi
2016. szept. 15. 09:47
6 gyermekem van látom nem sokan vagyunk így...10 évet éltem úgy,abban a tudatban,hogy meddő vagyok aztán 26 évesen jött az első(mikor megtudtam miért hányok ki mindent azt hittem lefordulok a nőgyógyászati vizsgálóasztalról)Azóta megtaláltam életem párját immár 6 éve élünk boldog házzasságban egyetértésben nagylányomat a nevére vette.Én elmondhatom,hogy minden álmom valóra vált.Nem vagyunk gazdagok,de amire kell,arra jut.Gyermekeink okosak,szépek,jól öltözöttek,kis dundusok,hisz imádnak enni amiket sütök -főzök,különlegesek,egyediek és imádnivalóak.A vita mindig rajtam van :)
45. Hani12 (válaszként erre: 44. - Specially)
2016. szept. 7. 23:06
Sajnos nem a tartós parkapcsolatok korát éljük, hanem az "én" kiteljesedését. A fogyasztoi társadalom sem arra sarkall éppen. Tedd azt, ami neked jó, élj a mának, valositsd meg az álmaid. Ez mind szép, de nem kedvez a család alapitasnak.
44. Specially (válaszként erre: 1. - Miumiu01)
2016. szept. 7. 20:37

Én nagy csaladbol szarmazom pont ezert nem vallalnek sok gyereket.Inkább vállalok egyet de neki ott leszek ha kellek és tudom támogatni.

Én azt sem tudom elképzelni, hogy szuljek négy gyereket és otthon legyek annyi évet,megbolondulnék.

Egyenlore azt sem erzem hogy kellene mar gyerek,ez talan az egyeduli olyan dolog mikor masok karan tanultam.Sok korulottem az egyedulallo anyuka vagy aki nem talal munkat gyerek mellett.De minden tiszteletem a nagycsalados anyukaknak es azoknak is akik nemcsak vilagra hozzák a gyereket!

43. 4c1a787e8f (válaszként erre: 40. - Globus)
2016. szept. 7. 19:51

Anyósomék kifejezetten jómódban éltek a 4, apósom fiával együtt 5 gyerekkel.

És a fiúk is jómódúak lettek mind, jó állással, magas végzettséggel.

Pedig voltak rossz korszakaik, de mivel mindig azt látták, hogy apósomék sok tanulással, sok munkával jól éltek, végül mindegyik ezt követte.


Persze lehetett volna másként is, de itt így volt.

42. Hani12 (válaszként erre: 38. - 2f7e180b49)
2016. szept. 6. 22:44
Hozzáteszem, 10 évet vártunk a gyerekvallalassal, most már azt mondom kicsit elhúztuk, nem szabad túlagyalni sem. Szerencsére meg időben voltunk.
41. Hani12 (válaszként erre: 38. - 2f7e180b49)
2016. szept. 6. 22:41
Érdekes, nálam kicsit hasonló a helyzet szülők tekintetében, mint baratnodnel. Ennek ellenére én mindig is akartam gyereket, egyrészt hogy bizonyítsam igenis ott leszek a gyerekem mellett mindig és úgymond kjavitom szüleim hibáit, másrészt ugyanúgy bennem van a félsz, hogy elrontom én is olyan leszek, mint szüleim. A gyerek iránti vágyam erősebb volt, mint a félelmeim. Azt mondják, ha az ember ilyeneken aggódik, akkor rossz szülő nem lehet😉
40. globus
2016. szept. 5. 21:33
Férjemék négyen voltak, mi hárman testvérek. Napirenden volt a nyomorgás, hadd ne részletezzem, sokak fantáziája el sem jutna odáig. Köszöntük szépen, a mi gyerekünknek ezt nem hagyjuk örökül. Érzelmi döntés esetleg más lehet, mint a racionális.
39. 4c1a787e8f (válaszként erre: 37. - C73db520ef)
2016. szept. 5. 20:20
Férjemék négyen voltak tesók. Nagy szerepe volt ennek abban, hogy nekünk is 4 van, szerettek "sokan" lenni, kicsit olyan kaotikusak voltak, de szerethetők. A tesóinak 2, illetve egy gyerek van, de a fiúk mind a két családnál egyel többet szeretnének, a sógornőim nem. A 4. fiú sajnos meghalt.
2016. szept. 5. 08:48
egyik barátnőm pl azért nem vágyik rá egyenlőre 31 évesen , mert rossz szülői példában nőtt fel..nem foglalkoztak vele nem számíthatott rájuk, ahogy most sem és az Ő elmondása alapján fél attól, hogy ugyanilyen anya lesz, mert nincs előtte a példa milyen jónak lenni és nem akarja elszúrni...Én ennek a fordítottjában nőttem fel..szerető, gondoskodó család...de sose volt körülöttem kis gyerek...számomra tök idegen a gyereknevelés és a hideg ráz ha belegondolok abba az óriási felelősségbe..ha a munkahelyre behozza valaki a gyerkőcét , mindenki majd megvan őrülve én meg alig várom hogy menjenek már :(...más részről a karrier ,tanulás és a pénz lebeg a szemem előtt...egyesek szerint ez Önzőség, na de kivel szemben? mások azt mondják, ha mindig arra vársz , hogy tökéletes legyen az időzítés meglegyen minden..akkor sose lesz gyerek. Szerintem ez tudatosság..egyszerűen nem vállalok gyereket addig amíg magamat is alig tudom eltartani...
37. c73db520ef (válaszként erre: 33. - M0ncsa)
2016. szept. 5. 08:05

Tobb olyan csaladot ismerek, ahol 4-5-6 gyermek szuletett. Ezeknek a "gyerekeknek" csupan egy gyermekuk szuletett, altalaban kettonek pedig egy sem.

Olyan anyukakat is ismerek, ahol csak egy szuletett, magukra maradtak es most rettegnek, hogyha valami tortenne az egyetlenukkel, vege az eletuknek, hisz a kozeli rokonai is mar elmentek.

36. Hani12
2016. szept. 4. 23:56
Nálunk ikrek vannak, és annyira jó terhességem volt (még ha a vége nehéz is), hogy szeretném még egyszer átélni ezt az egészet, meg ettől függetlenül is szeretnénk. Persze a rózsaszín köd már nem lesz meg, az ember tudja mi vár rá miután megszületnek, ezért sem szeretem ha azzal húznak, hogy na majd a következő kettő... Ha lehet akkor még egyet szeretnénk, de azt sem tartom teljesen kizártnak, hogy egyszer vmikor esetleg egy negyediket is. Ha az anyagi hátterünk, meg minden más adott lesz.
2016. szept. 4. 19:24

Fiam mellé én még vállaltam voltna egy másikat, szivem szerint egy kislányt - de a férjem munkanélkülik lett, én pedig rengeteget dolgoztam.

Mondjuk én egyke voltam, de ezzel nem is volt sohasem bajom, de saját gyeyreknek nagyon szertetem volna egy kislányt is.

Nagyon könnyen is estem teherbe, de a 2-ik gyerekre soha nem volt az időpont " alkalmas ".

Fiam 9 éves korában a férjem meghalt, egyetemi diploma megszerzéséig nem volt mindig fáklyásmenet az életünk. ekkor, a 2000-es évewk elején jött a gazdasági fellendülés, jól éltünk,d e nem volt olyan partnerem, akivel hosszabb távon el tudtam volna képzelni a jövőt.

Most hogy 1 éve dolgozik a fiam, gyakran eszembe jut, hogy milyen jó lett voln a egy kisebb lány, vagy majdnem mindegy, egy fiatalabb fiú.( u8gyis kitanultam a fiús anyaság minden csinját bínját )

34. 937a2a883a (válaszként erre: 27. - Miumiu01)
2016. szept. 4. 19:14
Ha tovább vizsgálgatom a lelki hátteret nálam, akkor lényegében igen, főleg azért vállaltam gyereket, mert el nem tudnám képzelni nélküle az életem. Akármikor megláttam egy babát már tiniként, tudtam, hogy át kell élnem az érzést, hogy sajátom legyen és anyuka legyek. Illetve összekössön egy olyan emberrel, aki a világon a legfontosabb és boldoggá tesz és kettőnk génjeiből legyen egy gyerek. :) Nem tudom jobban leírni. :) Imádom az érzést, hogy itt mocorog bennem a babánk és nemsokára megszületik.
33. M0ncsa (válaszként erre: 1. - Miumiu01)
2016. szept. 4. 18:44

Szerintem erdekes tema, nem hiszem, hogy veszekedni kellene rajta. Erdekes okokat hallhatunk majd szerintem :)


Anyukam azert vallalt 4 gyereket, mert o egyke volt, es nagy csaladot szeretett volna.

En azert vallaltam csak kettot, mert anyukamnak 4 volt, es sajat tapasztalataim szerint a szulo(k) keptelen(ek) ennyi gyereknek kello figyelmet szentelni (ha az anyagiak meg is vannak). Meg neha ez a ketto is sok :)


Tobb ismerosom is azert vallalt csak egyet, mert ugy ereztek (vagyis az anya ugy erezte), ennyire van kapacitasa.

32. Miumiu01 (válaszként erre: 29. - Flóra76)
2016. szept. 4. 18:19
Igen, ezek nem véletlenek szerintem-valamiért az élettörténetetek két gyerekkel klappol...sztem ezek utólag mindig értelmet kapnak.
31. Miumiu01 (válaszként erre: 30. - Lapbarna)
2016. szept. 4. 18:17
Szerencsére olyanok is, akik a kérdésre is őszintén válaszolnak.
30. lapbarna (válaszként erre: 28. - Miumiu01)
2016. szept. 4. 15:48

Jaj, ne is mondd!

Sokaknak meg mániájuk, hogy mindenféle alvó nickkel olyan kérdéseket tesznek fel, amik direktben megosztják a hozzászólókat!

Igen, vannak itt orgazmus-hiányosok, elég sokan.

29. Flóra76 (válaszként erre: 27. - Miumiu01)
2016. szept. 4. 15:23

Jó, hogy te is megírtad a választ a feltett kérdésedre.

Én hasonlóképp gondoltam/ gondolom ezt a témát.

Nem kapkodtuk el anno a családalapítást és szigorúan csak egy gyermekben gondolkodtunk:)

Aztán az élet közbeszólt és ikreket szánt nekünk, amivel persze semmi gond, de alaposan felforgatták és megváltoztatták az életünket és a gondolkodásunkat.:))))

28. Miumiu01 (válaszként erre: 25. - Lapbarna)
2016. szept. 4. 15:15
Tudom, hogy sokaknak attól van itt orgazmusa, hogy tüzelgetnek, de én csak beszélgetni szeretnék.
27. Miumiu01 (válaszként erre: 24. - 937a2a883a)
2016. szept. 4. 15:13

Engem elsősorban a lelki háttér érdekel, sok gyermeket vállalóknál például fontos lehet a hozott minta, jó esetben a boldog nagycsaládos lét, de lehet hogy sokan inkább szülői szerepben érzik elsősorban kiteljesedettnek magukat...akik nem vállalnak azoknak szerintem sok esetben egyszerűen mások a prioritások, vagy rossz hozott mintái vannak, nem fontos számára stb. (mielőtt valaki felugrana, egyikkel sincs a világos semmi baj szerintem-.mindenki úgy él ahogy akar, sé jónak látja) valóban ezer tényezős dolgok ezek-ha aki akarja leírja, hogy mi motiválta, akkor egy szép sok összetevős kép születhet itt.


Nekem egy gyerekem van, azért vállaltam, mert szerettem volna szülő lenni, úgy éreztem nem lenne kerek az életem gyermek és anyává válás nélkül.

26. Miumiu01 (válaszként erre: 23. - 4c1a787e8f)
2016. szept. 4. 15:08
:)
25. lapbarna (válaszként erre: 1. - Miumiu01)
2016. szept. 4. 14:40

Mondd el hát te, szerinted miért vállalnak sok vagy kevés gyereket az emberek!

Így lenne fair. Mert most erősen fedezékből tüzelgetsz.

24. 937a2a883a (válaszként erre: 1. - Miumiu01)
2016. szept. 4. 13:46

Szerintem nem csak lelki háttere lehet annak, hogy ki miért és mennyi gyereket vállal. Ez egy olyan kérdés, amire kb millió érv van...akár minden embernek más, de akár sokaknak ugyanaz vagy hasonló.


Ha magamból indulok ki, akkor nekem is sok indokom van, de csak 1-2-t írok.

Ha a lelki oldalát nézem, akkor mindenképpen az, hogy nehezen viselem a mostani (első) terhességet. Lelkileg is, de sok esetben fizikailag is, ami miatt sokat agyalok és a végén lelki bajaimat gyarapítja. Ezért én max még egyet vállalok be, de jelenleg elég kérdőjelesen. Majd az idő eldönti. De lehet valakire annyira pozitívan hat már maga a várandósság, hogy újra és újra át szeretné élni. Magáról a nevelésről és egyebekről még nem tudok nyilatkozni, nem tudom milyen lelki öröm/bánat fog érni, ami lendít vagy meggátol a második gyerek melletti döntésben. Nyilván lesz ez is az is.


Ha nem csak a lelki oldalát nézem, akkor számomra az anyagiak is sokat számítanak. Soha nem éreztem és nem is fogom anyagi biztonságban érezni magunkat, ugyanis bármikor jöhet egy olyan dolog, ami akár az ember tartalékait is lenullázza, hiába tervezett előre.

23. 4c1a787e8f (válaszként erre: 1. - Miumiu01)
2016. szept. 4. 13:12

Én azért, mert hülye vagyok.

És így érzem jól magam.

2016. szept. 4. 12:50
Erre tényleg nincs válasz, illetve van, de nagyon sok......mivel nem vagyunk egyformák, így mindenki más és más miatt.
2016. szept. 4. 12:43
hogy miért nem, arra tudok válaszolni, mert több unokatesóm nem vállalt és nem is lett gyereke (1 fiú 4 lány) egyszerűen úgy gondolták hogy nem fér bele az életükbe a gyerek, karriert csináltak, külföldön élnek és így érzik jól magukat. akik meg vállaltak gondolom mert szeretik a gyerekeket legalábbis én ezért vállaltam
20. Miumiu01 (válaszként erre: 16. - 3d787b167a)
2016. szept. 4. 11:04

miért is?


és nem látok ebben a témában semmi rosszat-az ítélkezés az lenne, ha azt írtam volna, hogy iylen emg olyan aki egyet sem vállal, vagy ilyen meg olyan aki sokat.


Ítélkezést te látsz bele, hogy miért az a te dolgod, ne vetítsd rám.


Amúgy a hoxa nem a beszélgetésről szól?

Mert ha kizárólag egymás basztatásáról, akkor bocs, tényleg nem dobok fel semmit.

2016. szept. 4. 11:02
Nem konkrét válaszokat akarok-ebben a témában nincs is, inkább csak véleményekre saját döntésekre vagyok kíváncsi, amelyekből kialakul egy beszélgetés erről a témáról.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook