Miért önbizalomhiányos annyi ember? (beszélgetés)
Írod: " mivel én inkább úgy látom, hogy életünk során veszítjük el egyre inkább az önbizalmunkat, mert a társadalom erre késztet."
Lehet ilyen is, de ez erkölcsileg büntetendő. Én pl. soha nem engedném meg magamnak, hogy a környezetemben bárkivel ilyet tegyek. Az ellenkezőjét igen, inkább segítek önbizalmat szerezni.
Nem mondtam, hogy nem gondolkodnak. Tudom, hogy igen. Vannak kutyáim, nagyon okosak. Sokszor meglepődöm, hogy mennyire.
De Te most azt akartad mondani, hogy mi az állatok szintjén állunk?
"Már csak az értelmi színvonal sem azonos a két teremtmény esetében."
Ezzel vitába tudnék szállni. (((:
"Ilyen alapon pedig ki lehetne az egész emberiséget, s mi több, az élővilág tetemes részét."
=> "Ilyen alapon pedig ki lehetne iktatni az egész emberiséget, s mi több, az élővilág tetemes részét."
A gyilkosság az gyilkosság. Amennyiben a szándékosság bizonyított, a gyilkos megérdemli a halált. Amolyan "szemet szemért, fogat fogért" elv alapon, legyen szó emberről vagy állatról, vagy épp egy állatot megölő emberről. (: Az élethez minden élőnek joga van, ráadásul ugyanannyi. Azt azonban mindenki maga dönti el, mihez kezd a maga erejével egy védtelen vagy épp fegyverrel felszerelt valakivel/valamivel szemben.
Aki gyilkosságra vetemedik, annak úgysem lehet elmagyarázni, hogy rosszat tett. Erre magának kell rájönnie, ilyen egyszerű.
Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy minden ember vette már el az életét egy élőlénynek, legyen szó bármiről. (: Ilyen alapon pedig ki lehetne az egész emberiséget, s mi több, az élővilág tetemes részét. (:
Egy másik nézőpontból:
Tegyük fel, hogy van egy szép, okos, jólnevelt kamaszlányom, aki a mindenem, mert az én vérem, én neveltem fel. Egy éjjel megjelenik nálam a rendőrség és közlik, hogy holtan találták a közeli erdőben, megerőszakolták, megkéselték. Lehet-e mentség annak a pondrónak, aki ilyet tesz, hogy a szülei elbaltáztak valamit a nevelésében? Ugye, hogy senki nem kérne neki kegyelmet? Humánus lennék, ha csak szimplán a halálát kívánnám és nem nevezném meg a halál nemét.
Lehet-e mentség egy szabadon engedett, területét védő, megvadult kutyának, hogy idióta a gazdája, ha egyébként rettegésben tartja a helyi embereket?
Ne orroljatok meg, ha a válaszokra -, ha egyáltalán lesznek - nem biztos, hogy fogok reagálni.
További ajánlott fórumok:
- Szerinted miért alakul annyi konfliktus, feszültség az emberek között az internetes fórumokon?
- Miért idegesítenek ennyire a felszínes, önbizalomhiányos emberek?
- Miért azok az emberek foglalkoznak más öltözékével, akik nem annyira stílusos,divatosak?
- Az emberek nagy része miért utálja annyira a januárt?
- Miért annyira vakok az emberek, hogy nem látnak a mosoly mögé?
- A neurotipikusokra miért jellemző, hogy csak annyi tiszteletet adnak az embernek amennyit az kiharcol magának?