Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?
Ez nevetséges,ahogy itt osztjátok egymásnak az észt,hogy ki a faszább csaj,aki szül,vagy aki nem...stb.Nem kell egymást megérteni,csak elfogadni,hogy mindenki úgy él ahogy akar!Attól senki nem lesz tökéletes,hogy bizonygatja a másik tökéletlenségét.Véranya,ősanya,önzés...mennyi baromság és semmi értelme cseszegetni egymást.
Kedves cikkíró,szerintem csak az a lényeg,hogy Te jól érezd magad a bőrödben!Idővel akik szeretnek úgyis elfogadják a döntésed,a többi meg mit számít?!
Szóval egy "rajongóm" vagy? :)))) Drága, Nem szeánszos marhaság, de egyszer talán ráébredsz....
:)))) Köszönöm a beszólásod, ne hagyd abba, mert jól esik! :)))))
Én nem szállok ki, mert nem vagyok véranya. Azért nem szülök harmadikat, mert attól félek, nem tudnék utána más munkahelyet találni.
Gyerekek mellett is jogot formálok a saját lelkivilágom ápolására, tornára, internetezésre, fodrászhoz menésrre,akármire.
Igen, az is durva, hogy szerelmes lett az általad említett illatba:)))
Ja és szintén nem értek egyet azzal a nevelési módszerrel, hogy a gyerekre mindent ráhagynak és nem szólnak rájuk nyilvános helyen, amikor már nyilvánvaló, hogy másoknak (okkal) zavaró. Az ilyen szülőtől én is kiakadok, néha nem is bírom megállni szó nélkül:(
Tehát ezzel sincs bajom.
Mi ebben a durva? Csak őszinte. Egyébként én írtam. Igaz, hogy ez nyílt topik, de mi lenne ha a véranyák kiszállnának? Akkor mi gyereket nem akarók, az ő cseszegetésük nélkül beszélgethetnénk.
A hoxán olvastam egyszer egy írást, ami arról szólt, hogy egy anya beleszeretett az anyatejes kaki illatába, egyszerűen extázisba került tőle, állandóan szagolgatta. Na: az volt a durva.
Ezt a részét a dolognak teljesen megértem, én kétgyerekes anyaként szintén nem értek egyet azzal, hogy attól mert gyerekünk van, ne kellene adnunk magunkra, tanulni, sportolni stb.
Hidd el, én meg azért kapom a megjegyzéseket, hogy a gyerek mellett el merek menni tornázni, esetleg szaunázni, micsoga szar anya vagyok ezért.
Azt nem nézik, hogy mindkét gyerekem kitűnő tanuló, nyilván nem azért van,mert össze vannak törve lalkileg...
Kedves Anyuci!
Legtöbben el is fogadjuk azt, hogy nem akarnak gyereket, nem ez a baj.
A mai társadalomban a legtöbb nő szülni akar. Nem véletlenül vannak társadalmi normák.
Pl.A melegeket is elfogadjuk, de azért ne verjék már a mellüket, hogy ők melegek és hadd ne kelljen már szeretni őket, ha nem akarjuk...
Tehát elég ferde gondolkodásmódja van az olyanoknak, akik azt írják a kisbabáról, hogy anyatej és kakaszag keveréke meg hogy nem tudják elviselni őket...idézhetnék, de nincs most annyi időm:) Olvassátok vissza, ezek a durva dolgok!!!
Bennem 30 éves kor után fogalmazódott meg, hogy gyereket szeretnék, igaz akkor épp egyedül voltam.
Aztán 37 évesen lett, de még a mai napig vannak bennem kétségek, hogy megtudom-e mindazt adni Neki, amit szeretnék, hogy nem lesz-e olyan mint a "mai fiatalok", nem lesz-e egoista, senkire nem hallgató, deviáns viselkedésű.
Nem fogom-e elrontani valahol...
És engem még a mai napig idegesít némelyik gyerek, van akit az első pillanattól ki nem állhatok, de ettől az enyémet imádom, és soha egy pillanatig nem bántam meg, hogy vállaltam.
Talán Te is így leszel vele, de bárhogy is döntesz, kívánom, hogy azt soha ne bánd meg...
Addig is élvezd az életet és ne hallgass másokra! :-)
Mindenki eldönti magában legbelül, hogy akar-e gyereket.
Szerintem a kisgyerekes életre nem lehet előre felkészülni. Max. van egy elképzelésed róla, aztán ha otthon vagy a babával meglátod milyen is az új életed. Teljesen más, mint előtte az biztos.
Ez engem is bosszant az ilyen topikokban. A minket meggyőzni szándékozó, többségében lenéző, (titokban sokszor irigykedő) anyócák megjelenése. Mi lenne, ha értelmeznék a topik címét?!!
Én sem írogatok terhestopikba, tanácsokat adva, mert semmi közöm hozzá.:)
Te vagy a kirívó pozitív példa. Te ugyanis AKARSZ dolgozni. És nem tekinted az anyaságot a munka alóli felmentésnek. Mondjátok hogy általánosítok, de a játszóterek tele vannak elhízott, magukra nem adó, búvalb... anyákkal, tankönyvet még egyik kezében sem láttam. A gyerekkel nem játszanak, hagyják csináljon ami akar, tehát nem emiatt nem tudnak akár ott is tanulni. Egyszerűen lusták, és úgy érzik a szüléssel életük csúcspontjára értek. Amikor mégis rákényszerülnek ismét a munkára, akkor csodálkoznak, hogy lemaradtak, sehová nem kellenek. Ezért sem ők a hibásak...
Amikor estefelé hazaérek, a zárt udvarról tavasztól hallom az ott lakó anyákat és gyerekeiket. Utóbbiak, mint az állatok úgy viselkednek, az anyukák pletykálnak. És kiröhögnek, mert én munka után nem megyek közéjük pletyuzni. Zavaró, mert semmit nem tudnak rólam, bosszantja őket, hogy én munka után még főzök, és ha végeztem kiülök olvasni az erkélyre, és még az is irritáló számukra, hogy esténként látják, ahogy futni megyek. Röpködnek utánam a megjegyzések, hogy lenne csak gyerekem...
Ami az ÁFÁT illeti bőven teszem az államkasszába, elhiheted.:))))
Szia!
Mindenkinek szíve joga eldönteni ,vállal e babát!
Ha nem hát nem,de arról gondolkoztál e ,hogy ha 3-4 (stb) év múlva se jön (kell) gyerek akkor a férjed mit fog szólni? Ő is azt fogja mondani nem kell gyerek? Ő is gyerek nélkül akarja leélni az életét?
Én úgy vagyok vele, ha felelősen eldönti valaki magában hogy szeretne-e gyereket vagy nem, az az ő döntése. Ő issza meg a levét, akárhogy dönt. Mert le lehet írni, hogy ilyen tündi-bündi a gyerek, de irtó munkás :-)).
Én pl most tudtam meg, hogy az unokatesóm gyerekvállalási kedvét a fiam vette el :-)). 30 éves a lány, stabil kapcsolatban, és négy órát eltöltöttek együtt :-)). Nem egy egyhelyben-ülős a majd három éves fiam. A lány mondta, hogy ő ezt nem tudná végigcsinálni. A fiam elmondása alapján: Anya, én okos voltam :-)). A lányban még érnie kell, hogy én igenis ANYA akarok lenni.
Ha meg nem lesz Anya, akkor nem lesz. Ha ő boldog, akkor legyen úgy.
Nem haragszom.
És sikerült ezek után megírnom a saját kis cikkemet az én kis témámról. Köszi a löketet hozzá:)
Amúgy meg nincs bajom a gyerekekkel... Szeretem őket, persze sok a rosszul nevelt, de arról nem a gyerek tehet.
De nekem tényleg nincs benne a "földi programomban"... :)) Szóval így nem is lesz. :))
Drága!
Ebben az egyben biztos vagyok! :) Tudom hogy nehéz elhinni, de így igaz. :)