Mi vár minket a halál után? (beszélgetés)
A tapasztalatokat összegyűjthetjük pl. könyvekben is.
Aki ír egy könyvet, az bizonyos szempontból halhatatlanná válik.
A halál beálltakor a feltétlen és feltételes reflexek leállnak, ezért az agyműködés is megszűnik vagis beáll a halál.
A halál után közvetlenül, /hiszen ez lenne a lényege/ a vérellátás így a sejtek oxigénellátása is megszűnik, ennek mefelelően a szervezet dehidratálódni kezd és cirka 6-12 óra után bomlani is kezd. A folyamat a környezeti hőmérsékletttől erősen függ, minél magasabb annál gyorsabb, ezért a hűtés.
Ha a boncolást és a többi hasonlót kihagyjuk akkor elsőként baktériumok lepik el a testet, majd egyre nagyobb élőlények melyek a szervezetet elfogyaztják, lebontják és újrahasznosítják.
Bocsi a nyersességért.
Sokmindenről nem tudunk..csak a tudatalattink..
honnan tudhatnánk,hogy most nem a halálban vagyunk-e?Biztos,hogy ez az élet,lehet ez a halál?Ki,mi akarta,hogy tudatában legyünk e két fogalomnak..?
Vagy legalábbis hasonló élményt vált ki. Alagútszerű dolgot látnak, a végén fénnyel, ilyesmi.
A legérdekesebb a testenkívüliség érzése, amelyet egy bizonyos kábítószerrel is elő lehet idézni.
Esteleg van valami összefüggés a között,aki az elsőt élte meg,hogy ő hisz a halál utáni létben,míg a második dolgot átélt pedig úgy gondolja,hogy nincs semmi..csak üresség..
mert ha igen,akkor ezt is csak az bizonyítja,hogy amit elképzelünk,az fog velünk történni.
Egy intenzív osztályon dolgoztam 12 évet.
Sokat beszélgettünk róla.
Két élményről számolt be mindenki...
Az ismertebb verzió a hosszú folyosó végén a fény.
A másik pedig semmit nem érzett, nem látott, rájuk borult a sötétség.
Ha nem tudunk róla, akkor azok nem Mi vagyunk, nem? Vagy mi dönti el, hogy mikor vagyunk MI?
Klónok esetében mindegyik klón azt gondolja, hogy ő az igazi.
Nekem már volt halál közeli élményem. Ma például, ha 5 másodperccel előbb lépek le az úttestre pont elüt egy teherautó.
Így belegondolva elég közel voltam a halálhoz
Halálközeli élményt már sokan éltek át, de a teljes agyhalál állapotából még nem tért vissza senki.
A halálközeli élményt az agy oxigénhiányát sokan kellemes élménynek írják le.
Az elképzelésedet értettem, csak a megvalósulása túl bonyolult számomra.
Túl földhöz ragadott ember vagyok.
Pedig biztos lesz majd olyan szerettem akit ha elvesztek szeretnék még vele újra találkozni.
Ez elvileg lehetséges, amennyiben tökéletes másolatot tudnánk készíteni egy emberről.
A Hatodik napon című film mutatta be ezt, Arnold Schwarzeneggerrel.
Nos..már lassan elfogadott,hogy sokan úgy hiszik,ha meghalnak vár rá valaki..viszont a reinkarnációban is hisznek..tehát az illető is újraszülethetett..(esetleg)bár,ha saját dimenziókat-létezéseket teremtünk,akkor várhat ránk mégis az az illető..
(ez is bonyolult lett..:)
Amikor a nagyanyám meghalt, nekem már egy régóta titkolt, súlyos betegségem volt.
A koporsója mellett azt éreztem, hogy nem ment el. Mindig éreztem az illatát, és ha a fájdalmaim erősödtek, az illat is erősödött. Tévedés ne essék: NEM láttam és nem hallottam szellemeket, csak illatot éreztem, a Mamiét... 6 évig... akkor sürgősséggel vittek kórházba. Amikor műtét után felébredtem, iszonyatos hiányérzetem volt... pár nap múlva tudatosult csak, hogy elment a Mami... azóta nem érzem az illatát :(