Mi vár minket a halál után? (beszélgetés)
a rosszakról meg mélyen hallgatunk ;)
A jótetteket ritkán kérik számon.
mert feltétlen negatívumnak kell lennie amivel "el kell számolni"? :)
lehet hogy abban az előző életemben se hittem XD de most akkor legyen így, majd a következőben bebizonyítom hogy nincs! XD
Én meg úgy, hogy amit ma nem, azzal nem kell elszámolnom a végén senki fele. :)
Lehet a következő életedben tudós leszel és bebizonyítod,hogy nincs reinkarnáció:D.
én is.. de úgy vagyok vele hogy amit ma nem azt majd a következő életben :D
ja jó :) ha kávé lesz akkor megnyugodtam XD
Jaj gyerekek!Annyira örülök,hogy az összes ilyen topicból tudományos fosh maszlagot csináltok!:D
Én elvagyok. Egyszerűen nem foglalkoztat, mert az Életre koncentrálok, erre az életre. Ebből kell kihozni a lehető legjobbat, mert egyszeri és megismételhetetlen.
én képtelen lennék abban a hitben élni hogy kulcs bead, villany leó, végleg....
Pedig nem feltétlen nehezebb a megsemmisüléssel szembenézni. Vagy legalábbis nem kellene hogy az legyen.
Én mindenesetre szeretnék arra gondolni a halálos ágyamon, hogy valami jó dolog vár rám, és nem tudományos magyarázatokkal alátámasztani, hogy most végleg végem. Azzal csak a saját dolgomat nehezíteném meg.
Gyomor. A gyomrod szorul össze.
"Szerintetek nincs lélek agy nélkül?"
Továbbmegyek a véleményezésben: a test(!) az egyik legfontosabb alapfeltétele a lélek létezésének.
Agy és lélek kapcsolata igen különleges kérdés egyébként.El lehet rajta filozofálgatni.
"Szóval a szeretetet és még sok minden mást nem az agy irányít. Szerintem."
Szeretet...leképezve a test szintjére:valamitől vagy valakitől érkező pozitív ingerekre adott válasz.De őszinte leszek: Nem tudom,hogy miért a mellkasomat veti szét és miért a hasi területen érzem,hogy megindulok.
De érzelmeket lehet kiváltani különféle tudatmódosító szerekkel is.
Természetesen. Az érzelmek elég összetett biokémiai folyamatok, de azért részben ismerjük hogy mely agyterületekhez, hormonokhoz köthetők.
Ezt értem. De az érzelmeket is az agy irányítja? Azért érzek szeretetet, haragot, gyászt, mert az agyam ezt diktálja?
Attól hogy nem képes kommunikálni, attól még az agya részlegesen működhet, és a hangokat is hallhatja, értelmezheti. Minden funkciót más-más agyterület lát el, attól függ, hogy melyik terület sérül.
Isten súghatna egy kicsit, hogy mivel járjak a kedvében, mert ha még egyet belém rúg, nem leszünk jóban! :)
Szerintetek nincs lélek agy nélkül? A rokonom aki most kórházban fekszik, nem tud mozogni, nem kommunikál, tehát az agya nem működik megfelelően, de könny folyt a szeméből, mikor a testvére beszélt hozzá. Nyilván nem azért, mert az agya azt üzente hogy "hé, most meg kell hatódnod és sírnod kell, mert itt van valaki akinek a génjei hasonlítanak a tiédre." :P
Szóval a szeretetet és még sok minden mást nem az agy irányít. Szerintem.
Van egy nagyon bölcs mondás: Segíts magadon, s Isten is megsegít!
No, ezzel mélységesen egyetértek! Ezek szerint nem csak nekem jutnak eszembe ilyen elvadult gondolatok :)
Én nem emlékszem semmire. :)
Sőt, még a legalapvetőbb dolgokat is újra kellett tanulnom.
Ha a tudat megszűnik, akkor mi marad a léleknek?
Sena szerint van lélek agy nélkül.Másik életedben másik agyad volt.Azok az emléknyomok ottragadtak.
(igazad van,nem sok értelme van...:S)
További ajánlott fórumok: