Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Jelentem én is balatoni hullatós voltam. De ezt eccerűen föl nem fogom, hogy van ez. Ott hajat mostam rögtön (aznap este) ahogy megérkeztünk, és utána 3 napig úgy hullott, hogy csak lestem, hogy Tejóisten... :(
Hazajöttem rögtön hajmosás, és azóta reggelente 15-20 szál, az ottani reggeli kb 70-80 szál helyett. Nem tudom, hogy van ez, de rejtély.
Orulok, hogy jelentkeztel, bar sajnalom, hogy hullos hirekkel, azt hittem, magad mogott hagytad:(
En voltam a balatoni hajhullos:)
Azota sem tudom hova tenni. Baratnom ott lakik, hullt neki is(lattam, fesultem,rengeteg) mar kivolt, hogy semmi haja nem marad, mert tobb honapja kezdte. Aztan vicces, amikor megcsinaltam a hajat, nem glisss kurt, hanem kokuszolajat tettem ra, erre ket het mulva abbahagyta a hullast (vett o is olajat) es azota nem hullik, mar kb. Ket honapja.
Nem tudomhova tenni a dolgot, semmi mast nem valtoztatott. Se kaja, se mozgas, csak az olaj. Viszont a glisst e.vek ota hasznalta, tdhat nem elkezdte, es utana kezdett hullani a haja. Fura.
Nekem hulldogal, nem veszes, de hullik, kb.90-100 egy nap, ez hajmosasrol visszaosztva. Azert ennel volt joval kevesebb. Most az utobbi par nap kevesebbre jott ki (ma 10 szalat fesultem osszesen)
4 napja kezdtem mega dozisu vitamint szedni, de azert azonnal az se hat:))) plusz 2 hete rendesen edzek.
Most figyelem, a ciklushoz van e koze a hullasnak.
Lehet, hogy tavaly a festektol kezdett hullani, de azt nem tartom valoszinunek, hogy azota is ez lehetne az ok...
Szia Bibi,
hat elkeseritessz, mar ugy orultem neki hogy vegre az IR-t is meg tudom nezetni erre mehetek vissza az orvoshoz. El se tudom kepzelni hogy mibe kerulhet ha azt mondom a laboratoriumban hogy tegyek hozza az inzulint es azt a reszet en allom...anyu otthon megkerdezte a korhazi laboratoriumot hogy maganuton csinalnak e IR vizsgalatot...tudod mit mondtak, azt hogy igen de ahhoz is kell beutalo...akkor meg minek fizetnék erte?? Az hogy odaallitok es tessek csinaljak meg ugy nem mukodik. Ez mondjuk videken van nem Pesten.
na ezt kipróbálom, mert már baromira elegem van a kétnaponkénti hajmosásból... ;)
Köszi a tippet.
Szia Ava!
A cukorterhelés önmagában sajnos nem elég, kell az inzulin is. És azt nem nézik automatikusan, külön úgy kell kérned, hogy inzulint is akarsz. Én is futottam pár kört, mire sikrült megcsináltatnom, de ne hagyd, hogy lerázzanak. :)
Sziasztok!
legutobb decemberben irtam ide, jo regen volt, gondoltam irok par sort hogy en hogy allok a hajhullassal, megprobaltam visszaolvasni a hosszaszolasok nagy reszet, annyi temahoz hozza tudtam volna szolni de mostanra mar a pepi temanal tartatok, talan ez az egyetlen amit meg nem probaltam - es nem is szerentek.
Par szoban annyit hogy nekem 4 eve hullik a hajham, most 32 vagyok es az andogen alopeciatol a stresszen at a vashianyig mindenfele diagnozisom volt mar, de sose ugyan az. Decemberben arrol "szamoltam be" hogy egy homeopata nogyogyaszhoz mentem el aki hormon tukor nelkul (...) azt allapitotta meg hogy nincs adogen alopeciam, hanem a tunetekbol es ultrahangbul arra jutott hogy a progeszteron alacsony es felirt rengeteg vitamint es gyogynovenyes es homeopatias dolgot. Idokozben egy 3D-s ultrahangon kiderult hogy mehpolipom van attol van a kozti verzes es a tul hosszu barnazas... marciusban meg is mutottek. En 100%-ig biztos vagyok benne hogy ez a ket honapig szedett diane 35 es 4-5 honap androcure (otthon cipromixnek hivjak talan) kavarta teljesen ossze a hormonhaztartasomat mert elotte rendben volt "csak" a hajam hullott, amitol kesobb ez a polip nott, mindezt a hajhullasra irtak fel egyebkent meg 2009-ben. En senkinek nem javaslom ezt a diane es tarsai szedeset, errol irhatok bovebben ha valakit erdekel.
A mutet utan eleg szepen javult a hajam, gondolom hatott a homeopatia is, stb. mar kezdtem elfelejteni a hajhullast. (Androcure elott, alatt es utan is napi 100 felett volt a hullas, a hajmosas meg olyan 2-300 szal.) Kis hajaim szerencsere voltak/vannak de nem annyi ami ubereli a kihullajtott mennyiseget. Volt egy olyan hozzaszolasom is melyben megallapitottam hogy otthon Magyarorszagon nem hullik ugy mint itt Fr o-ban, ezt annak tudtam be hogy a kinti lakassal (is) lehet valami gond (viz, vagy foldsugarzas) mert pont 2008-ban koltoztem oda es akkor idnult a hullas. Valaki szinten irta korabban hogy a Balatonon jobban hullt a haja mint otthon nala, nos ezt en is megerositem hogy az en hullasom is fugg attol epp hol vagyok/mosok hajat. Most juniusban elkoltoztunk egy masik varosba, kulvarosba kb 30km-re a volt lakastol, azt hittem kezdodik az uj elet a mutet utan stb, ferjem mellettem, munkahelyen is lecsereltuk a rossz fonokot, de nem. Ujra iszonyuan hullani kezdett a hajam junius vegen. Nincs vege meg mindig. Elobb arra gondoltam hogy junius vege pont 3 honappal a mutet utan volt igy amiatt hull, aztan csinaltunk egy uj atlagos verkepet es a vasraktarak tok uresek, hiaba szedem mar evek ota a vasat, semmi, a hatarertek alatt van ismet...na ettol mar hullhat a haj de van itt meg szerintem mas is.
Mivel en meg nem neztem meg az IR-emet, most ez kerul sorra, hogy ezt is kizarjuk, viszont a haziorvosom ahogy neztem csak terheleses vercukorszintet irt fel a beutalora, hogy ehgyomorra, 60 es 120 percre nézzék cukros lotty fogyasztas utan, de az inzulin nem szerepel rajta. Akkor most ez igy nem er semmit? VAgy az inzulint automatikusan hozzanezik?
(Amugy nem ertette mi koze lenne az IRnek hajhullashoz de ezzel nem mondok nektek ujat, viszont mikor rakeresett az inzulin rezisztenciara akkor mar kapisgalta a dolgot, mutattam en is valami ujat a dokinak jo mi?)Orulnek ha valaki kozuletek valaszolna nekem, hogy a terheleses cukor 3 pontos eleg-e?. Elore is koszi.
Köszi, remélem jó lesz!
Már valamennyire kipróbáltam. Hajat mosni még nem tudtam, de elől befújtam.
Fel kell rázni, és 1-2 másodpercig fújni.
Örömmel jelentem, hogy olyan, mintha lenne hajam!!
Még sosem használtam hasonlót. Ez inkább a fejbőrt festi be, de legalább most nem vakít a fehér bőröm.:DDDD
A negatív elsőre az, hogy fog. Várni kell fél percet, hogy megszáradjon. A körmöm olyan, mintha szenet lapátoltam volna. Persze azonnal beletúrtam a hajamba, amit nem kellett volna.
Vagy hajlakkal fixálni kellene?
No majd meglátjuk.
Minden esetre nem bántam meg, hogy megvettem. :)
Szia! Mennyi volt az ára? 8500-ért van a Mane nevezetű hajspré, arról nem írják, hogy fogna. Ez valami festékes dolog lenne? Majd írj róla, ha befújtad a hajad, sok sikert hozzá!
:)
Sziasztokk!
Korábban írtam már ide, érdeklődtem a Hair Illosionnal kapcsolatosan.
Ma viszont nagy nehezen végre eljutottam a Müll** drogériába. (nem tudom ki lehet-e írni).
Ott találtam egy Hairfor2 nevezetű spay-t, ami szintén erre a célra szolgál. A használati utasításban azt írják, hogy sötétebb hajnál sötét párnahuzatot használjak. Ezek szerint kopik, azaz mindenem fekete lesz? Jááj...
Nagyon izgatott vagyok, hogy milyen lesz a hajam.
Drága volt, de már ott tartok, hogy valami megoldást találnom kell.
jah nekem is a hátam a gáz pattik szempontjából...
Jó neked, hogy jönnek pici hajak, nekem semmi ilyesmi... :(
Egyre nehezebb trükközni a hajammal...
Már csak frissen mosottal tudok, másnapra is tök gáz... remélem ez a zsírosodás is alábbhagy végre...
Patricia, nekem is detto ugyanígy zajlottak a dolgok, mint neked. Egyes tünetek pl. libidócsökkenés a tabi abbahagyását követöen megszüntek. Ahogy abbahagytam a böröm nekem is szebb lett, mint volt, majd kb. egy hónap múlva jött egy két hetes idöszak, amikor úgy elöntöttek a pattanások, hogy párom azt mondta, úgy nézek ki, mint aki bárányhimlös. :D Érdekes módon nem is az arcom volt gáz, hanem a vállam és a hátam felsö része. Mondjuk akkoriban keztem el paleozni is, lehet az is közrejátszott a dologban. De most az arcom szebb, mint valaha, a vállamon akad még 1-2, de az is inkább ilyen miteszer féle. Egyébként én is abban reménykedem, ha helyrerázódik a ciklusom, rendezödik a hajhullás is, bár nekem ott van még a pm. alulmüködés, és ir is. :( Csak jönne màr meg. Nekem nönek közben folyamatosan az új hajak, de valahogy a fürdöszobai lámpa alatt mégiscsak lehet már látni a fejem tetejét.:( Szerintem nem tudnak lépést tartani az újak a hullással. :( Pedig iszonyat gyorsan nöl a hajm, másfél hónap alatt 2cm-t simán. Csak a hullás állna már meg. :(
Suz, én is a women's creamet használom most, kb. 1 hónapja, de még nem tudok nyilatkozni, hogy hatásos-e, még mindig azt várom, hogy egyáltalám megjöjjön. De nemsokára elfogy a krém, és most én is az amerikait rendeltem meg az iherb.com-ról. Itt nagyon sokfélét találsz, mind olcsóbb, mint az itthonról rendelhetö, és 1000Ft ért szállítanak Mo.ra. Igaz 8-10nap a szállítási idö, szal azt is bele kell kalkulálni.
Csajok nekem kell ilyen pepi...tisztára fölvillanyozódtam.. :)
Mert itt is van ilyen hálós ahol áthúzhatóak a saját hajszálak ha nem is mind..és azé nem 260 ezer..
Na ha kapok év végi jutalmat már tom mit veszek belőle...:)
Ha fellibbenti akkor visszalibbentem:)
Nekem is a microline áll az első helyen. Ma pont úgy alakult, hogy egy autószerelővel beszéltem a tűző nap alatt (nem kell részleteznem ugye,), rápillantott a fejemre, de tényleg csak egy pillanatra én meg magamban vigyorogtam. Ma ilyen napom van.
Aham, tényleg jó.
Bár nekem azért megfordulna a fejemben, hogy mondjuk mi van akkor ha a viharos szél fellibbenti elől a hajam???
Akkor kivillan, hogy ott valami turpisság van. OK, hogy így fodrász belövi, de ....... microline-nal azért nyugodtabb lennék.
Ez sem rossz! Én így feltűzve is szívesen hordanám.
A társaság tényleg jó, ezért is lettem függő. :)
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!