Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szerintem az a gond, hogy a magyar orvosképzés baromi elavult. Hiába járnak továbbképzésekre, ha ott semmi lényegretörő dolgot nem hallanak. És rengeteg orvos nem veszi a fáradságot, hogy a legújabb kutatásokat átböngéssze. Annyival vannak előrébb mint mi, hogy értenek az emberi szervezethez. Meg ahhoz is, hogy a magánrendeléseken felmarkolják a nagy összegeket a semmiért.
Mondjuk hormonok és IR tekintetében lassan már mi is levizsgázhatnánk. :D
Elvileg egy nagyon jó endokrinológusnál voltam, magánrendelésen...
Nem tudom, olyan elkeserítő ez az egész...az, hogy orvosról orvosra járunk itt sokan, és kevés lelkiismeretes szakemberrel lehet találkozni, aki tényleg meg akar gyógyítani. Rohadt kellemetlen, amikor az ember az orvost kérdezgeti, hogy nem kéne még ezt-azt megnézni? és erre válaszolja, hogy nem...
Mintha nem fizetnénk azért, hogy kivizsgáljanak rendesen, és mintha a saját pénzükből kéne fizetniük a vizsgálatokat.
Bocs lányok, hogy kifakadtam, de annyira elegem van ebből az egészségügyből...:(
Köszi! Reméletem, hogy nem ez lesz a válaszod. Bár, ha a tudomány tudná a kérdésekre a választ, akkor már rég nem a monitor előtt ülnénk, hanem mindenki a szép, dús hajkoronáját fésülgetné.
Mostanában túl sokat gondolkodok ilyen és hasonló kérdéseken, hátha egyszer bevillan a válasz is. :)
Általános iskolás koromig volt kb. egy marék hajam, rettentő kevés volt, mindig rövidre volt vágva, de szó szerint már tragikus volt. Aztán jött egy csodaorvos, és a csodagyógyszere; ma annyi hajam van, hogy nem győzöm ritkíttatni. Senki nem hiszi el, hogy nem volt szinte semmi hajam. Borzasztó sok lett, már szinte visszasírom a régit.
Ígérem megtudakolom anyukámtól, hogy mit szedtem, garantáltan jó! ;)
Sziasztok!
Egy biztos, akinek hullik a haja, azonnal ajánlom, hogy kezdje szedni a Diane-t!!
Mindenkinek egészen garantált, hogy segíteni fog.
Gyorsan hozzáteszem, hogy azért, ha inzulin-baj van például, vagy pajmirigy, ki kell vizsgáltatni közben. De ha gyermeket mostanában nem szeretne az illető, addig is azonnal kezdje el a Diane-t, mert az nem kétesélyes, hogy segíteni fog-e.
Szia! Neked szerencséd van, mert szegedi vagy.:)
Ott rendel egy IGAZI bőrgyógyász, aki törődik a hajhullós nőkkel is. Ha még nem voltál nála (dr Kohán J.) tegyél egy próbát. Én már rég elmentem volna hozzá, ha ott laknék. A tb-s orvosok nem foglalkoznak tovább velünk, ha minden laboreredmény határértéken belül van.
Az első kérdésedhez nem tudok hozzászólni, mert fogalmam sincs...illetve lehet igazság abban amit mondasz...de hogy mi rá a válasz...passz. Viszont az alapvető ásványi elemeket vas, magnézium mittudomén ugye vérből ki lehet mutatni. Ergo ha nem szívódik föl nem jó az értéke...de hogy az A meg E meg többi vitamin fölszívódik e, nem tudom.
A második kérdésedre szerintem soha senki nem fog tudni válaszolni...:)
Ugyanis nálam normális a tesztoszteron, és DHT érzékeny vagyok. Sőt hiperérzékenység van a papíromra írva..azaz ha minden egyéb okot kizárnak (nálam mindent kizártak, csak az inzulint "felejtették" el:)) akkor ráírják hogy hiperérzékenység, hiperandrogenizmus vagy mi a sz@r.:) Tehát ha smemit nem találnak, azt mondják érzékenyek a hagymák a dhtra...ennyi..tenni semmit nem tudnak igazán vele.
Nézd, sztem keress egy normális endokrinológust. Nálam is minden érték klappolt.. Csak az inzulin nem, amit mindig "elfelejtettek" megnézni.
Szóval semmi nem kizáró ok, még az sem ha nagyon vékony vagy.
Igazán nincs mit..:) Sajnos van tapasztalatom ezen a téren.
Igen, terheléses vércukor vizsgálat, amit azt jelenti, hogy kb. 10-12 órás éhezés után, fogmosás nélkül kell menni a vérvételre, és 75 mg oldott szőlőcukrot kell meginni. Mielőtt megissza is vesznek vért, azután 60 perc múlva és 120 perc múlva. (persze ezt majd elmondják, lehet hogy csak 120 perc múlva vesznek ismét...)
Az a durva, hogy nekem azért nem csinálnak több vizsgálatot, mert alapvetően minden eredményem rendben van, semmire nincs gyanú, nem eszek cukrot, fehérlisztet, péksüteményt stb...heti 4-5-ször sportolok,
Viszont a bőröm zsíros, a hajam hullik....itt állt meg a tudomány!
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen logikusan és érthetően elmondtad.
Feltétlenül viszem akkor endokrinológushoz.
Az inzulin rezisztencia viszont akkor terheléses vércukor vizsgálattal mutatható ki, ugye?
Igen Ő írja ki.
Épp most beszéltem telón egy endokrinológussal. Úgy döntöttem, tbs alapon csináltatom meg a vizsgálatokat, mert nézetek hormonprofilt is meg pajzsmirigyet, meg ugye az inzulint. Magánba 30 ezer se futná...
Hát igen, nekem is van egy sanda gyanúm,hogy nálam nem ez a gond...
Csak az a baj, hogy ez a pajzsmirigyes dolog sem tűnik nyerő alternatívának.
Már három hónapja szedem a Letroxot, de változást még nem nagyon látok.
Na, ha elhagyom a cukrot, meg a lisztet, akkor teljesen wellness-fittnes leszek.)))))
Lenne két kérdésem.
1. Ti gondolkodtatok már azon, hogy felszívódási zavar miatt is hullhat a haj? Tegyük fel, hogy valaki eszi a vitaminokat a hajára, de mindezt hiába, mert a vitamin nem jut el oda, ahova kéne. A szervezet a vitaminokkal először a létfontosságú szerveinket látja el. De a haj elvileg nem az, így az háttérbe szorul. Vagy nézzük az ásványi anyagokat. Ha valakinek túl savas a a szervezete, akkor az ásványi anyagokat a szervezetünk arra használja, hogy az elsavasodást megakadályozza. Tehát most honnan tudjuk, hogy a szervezetünk egyáltalán jól felszívja-e a vitaminokat és ásványi anyagokat?
Lehet, hogy béna a gondolatmenet, bocsi, de aki ezeket tudja, az légyszi homályosítson már fel.
2. A másik kérdésem a hormonokkal kapcsolatos. Vannak, akik DHT érzékenyek. Olyanoknál is előfordul, akiknek a tesztoszteron szintje normális, de sokkal inkább érzékenyek a dht-ra. Akkor nálik honnan lehet tudni, hogy mi az a szint ami megfelelő a szervezetednek, vagyis a mi esetünkben a hajunknak?
Szia!!)))
Igen, nagyjából ennyit vagyok hajlandó tenni az ügy érdekében.
Ha használ valamit, akkor úgyis észre fogom venni.
A fehér lisztet egyébként is kicserélném, hogy a kislánykám is ehessen abból amit mi eszünk.
Nekem, még a vasszedés előtt, amikor Varga cseppel kenegettem a fejem, egy bedörzsölés után 120-150 szál jött ki. És mivel minden nap kenegettem, azért napi 120-150 száltól kellett búcsút vennem. Teljesen átérzem a helyzetetd.
Azért nem semmi a dokid. Egy kicsit drága tanács volt 5000-ért, hogy ne dörzsölgesd a fejed.
Nem hiszem, hogy a vérkeringésed lenne a baj, és azért hullik a hajad. Egy barátnőmnek nagyon rossz a vérkeringése, annyira, hogy ha fázik, akkor lilák a körmei, mintha lakkozná, de ettől függetlenül nagyon dús hajkoronája van.
Szerintem is érdemes megpróbálnod patikákba bemenni és kérni a másik fogigátlót, mert én is tapasztaltam, hogy recept nélkül kiadják. Kisebb gyógyszertárakba menj, amik nem túl forgalmas helyen vannak, ők rugalmasabbak.
Nem. Az inzulinrezisztencia egy alattomos dolog.Képes észrevétlen maradni, és sajnos ha nem derül ki, kb 10-15 év alatt valóban cukorbetegség a vége. Ugyanis a hasnyálmirigy jelentős mennyiségben termeli az inulint ahhoz, hogy a vércukrot normális tartományban tudja tartani.
Tehát lehet valakinek jó a vércukra, csak az a nem mindegy, ehhez mennyi inzulin kell. És ha ebből sok éven át nagyon sokat termel a szervezet, kimerül az inzulin raktár és akkor csap át cukorbetegségbe, amikor már pótolni kell az inzulint.
Miután ez is egy hormon, nagyon sok más egyéb bajt okozhat. Többek között emelheti azokat a hormonokat is, vagy csak a hormonok melléktermékét amik hajhulláshoz vezethetnek. Ezért mindenképp csináltasd ezt meg a lányodnak.
Remélem megoldódik a problémátok!
Üdv:Suz
Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál, és tanácsot adtál. Két hét múlva megyünk is az endokrin dokihoz.
Az inzulin dolgot úgy értsem, hogy esetleg cukorbeteg a lányom?
Szia!!!
Szerintem Nálad tényleg nem az inzulin az oka..az semmi az az eltérés. Ugyanakkor miután a 120. percnek meg kellene közelíteni az éhgyomrit....így már nem annyira jó az eredmény.
Légyszi próbáld csak a fehérlisztet elhagyni, meg aa fehér cukrot....már ez is nagy segítség lesz a belsőleg..
Szia!!
Dettó...Fogigátló óta hullt nekem is. Ennek már 8 éve...Inzulint néztek Nálad? (terhelt inzulin)
A hormonjaimammal nekem is minden oké, de az inzulinom durván rossz. És azt egyszer sem nézték a 8 év alatt..
Csináltasd meg!!
Üdv:Suz
Szia!
Igen endokrinológus, hormonprofil + inzulinterhelés!!!Mielőbb!!!
Lehet, hogy most még elcsíphető. Ha nekem is előbb derül ki az inzulin, nem tartok itt. Nekem is olyan sissys hajam volt, mára a fejem tetején már szórni kell hogy ne világítson a fejbőr. És még csak 30 vagyok..:(
Csatlakozom én is a hajhullósok közé...:(
Nekem azóta hullik, hogy abbahagytam a fogamzásgátlót (yadine). Voltam endokrinológusnál, a hormonjaimmal minden okés, nincs semmilyen vitaminhiányom, tehát passzolták a témát, annyit javasolt a doki, hogy szedjek q10 vitamint, és legyen türelmes, amíg a szervezetem észhez tér. Na jó, de már fél éve abbahagytam a gyógyszert, szóval azért a türelemnek is van határa...
Próbáltam már mindent, bánfi, alpecin, forcapil stb...de eddig hatástalan minden. Most ginseng hajcseppel próbálkozok hátha segít...
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!